Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/djuro21

Marketing

Udruga građana - Dinamo

Ovo je povodom vijesti od jučer kako je Igor Cvitanović izgubio parnicu s Dinamom, Hašk Građanskim, Haškom, Građanskim, Croatiom, s klubom,
udrugom građana
i tako dalje. Naime prosječan Hrvat teško može popamtiti što je današnji Dinamo bio kroz povijest, a nitko živ nezna kad je nastao. Na žalost Cvitanović nije jedini, u tu kategoriju spadaju Prosinečki, Ladić i ko zna ko još. I onda se gospodar života i smrti u Dinamu pita zašto maksimirske legende neće u klub.

Osim što neće izgleda dobiti svoju više ili manje zasluženu plaću još mora šlatiti oko 1000 000 kuna radi sudskih troškova. Sada mi dolazi da se zapitam za koga je to Cvitanović igra, naime od koga je Hajduk i ostali gubio tih godina, tko je igrao u ligi prvaka? Opet ako je to bio drugi klub, kako je ovaj klub dospio u prvu ligu, regularno iz druge lige nije. Kako je dobio stadion gdje igra? Kako su igrači koji su igrali za Croatiu prešli u Dinamo?
Ove i još mnogo nebuloza padaju mi na pamet.
Ali izgleda da je najbolje komentira jedan koji je rekao da je u Maksimiru Žderić bio na poduci. Inače Žderić je u ovoj našoj privatizaciji uspio kupiti Konstruktor za 30 000 kuna. Inače vrijednost Konstruktora se mjeri danas vjerojatno u milijardama kuna.
Doduše u Maksimiru za ovo čudo nisu ništa platili.
Ostali su dužni Bogu i čoviku (igračima i državi), dok svi ostali klubovi kad tad moraju platiti potrošeno.
Do kad će to biti ovako?
Do onda kad sudovi odluče suditi po zakonu, a ne po debljini takujina.

Post je objavljen 13.06.2007. u 23:22 sati.