Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/djuro21

Marketing

Dok mačke nema, miševi kolo vode


Nakon nekoliko dana pomnog razmišljanja dao bih svoj osvrt na akciju Maesto. Nakon nebuloznih izjava s svih strana, od zaslužnih do nezaslužnih mislim da su se svi u ovoj državi kitili tuđim perjem. Za ovo je najviše zaslužena EU i nitko drugi.

Da je Bajić htio ovo napraviti, napravio bi on to odavno. On čeka naredbu i kad je dobije, izvršava je. (pogledajte slučaj Glavaš, ne ulazeći u to jeli ili nije Glavaš počinio zločine, poanta je da je dobio zeleno svjetlo od šefa). Isto tako je i činjenica da se u ovoj državi ne može prodati ni dućan od 20m2, a ne nešto vrijedno 100 ili više milijuna eura, a da šef to ne blagoslovi.

Evo kako ja zamišljam da je to išlo.


Iz fonda su se namirivali svi kojima je to tribalo, netko više, netko manje. Šef je odobrava sve kupoprodaje, koje su potpisivali ovi žrtvovani (inače jedan od tih je imao plaću u privatnom sektoru 50.000 kuna mjesečno, a prešao je raditi za 10.000 kuna mjesečno. Obično se ide obrnuto ali izgleda da je znao gdje ide).

Nadzor nije postojao jer se nije nikad ni sastao za što je dobivao plaću. To nije ništa čudno jer se i nadzor klanja liku i djelu šefa. Sve je funkcioniralo savršeno dok nije došla direktiva od svemoguće EU. I moralo se nešto napraviti. Odluka je pala da se žrtvuju 3 magarca koja o ničemu nisu odlučivala, možda su nešto dogovarali ali nisu o ničemu odlučivali. I organizirana je briljantno kontrolirana akcija na kojoj su pali samo pješaci (magarci), dok se generali sretno i zadovoljno smiju.
Akcija im se može izjaloviti samo ako pješaci progovore, ali to se neće desiti jer nemaju kome progovoriti.

Komedija se nastavlja do sljedećeg smiješnog čina.

Dakako da to ne umanjuje zasluge prošle vlade koja se isto tako nije baš iskazala u rješavanju problema ove države.

Post je objavljen 29.06.2007. u 10:21 sati.