kratke crte

nedjelja, 10.06.2007.

Nogomet na hrvatski način

Malo bih se osvrnuo na treću ligu HNL južna skupina ili kako se to već zove, ova gdje je Trogir bio prvak.
Kako malo više znam o toj ligi, uopće sve ne bih ni pisao. Ali dok bude ovako kako je sad cijelu ligu skupa s sucima i onima koji je vode treba u zatvor odvesti. U ovoj ligi ni kadeti a kamoli juniori nemaju poštenu utakmicu, zna se tko treba dobiti. Suci se kupuju na početku prvenstva, a ako nekome zatreba poslije, opet se da dogovoriti. Potplaćuju se svi, protivnički klubovi, igrači, kontrolori na početku sezone dobiju 100.000,00 do 200.000,00 kuna da bi sudili pravi suci.
Prvak Trogir do osiguranja prvenstva nije izgubio utakmicu, u ligi gdje gost ima šansi onoliko koliko i glineni golubovi ispred pušaka.
Na kraju je žrtveni jarac postao klub iz Vinjana, inače taj klub zaostaje 15ak bodova iza trećega na tablici. Jeli tragično da u trećoj ligi igra 3, 4 ili 5 igrača iz Brazila u većini klubova, kao da se ovdje ne mogu dobiti igrači za treću ligu.
Što radi taj omladinski pogon klubova. Sad da i to objasnim. Treneri kojima bi najveće zadovoljstvo trebalo biti trenirati momke od 10 godina pa na više, pokušati im usaditi neke obaveze i izvesti ih na pravi put ponašaju se po principu daj mi moje 3-4 tisuće kuna, ja ću im dati balun i riješiti brigu. Čast iznimkama kojih je stvarno malo.
A onda da ne govorim o ambicioznim roditeljima, koji misle da su njihovo dijete u najmanju ligu Ronaldinho i Messi zajedno. Prisustvovao sam jednom koji kaže da je bitnije da tuče po balunu svaki dan, a da se u školu i ne mora svaki dan ići. Inače neka malo vide koliko naših nogometaša godišnje osigura egzistenciju, ako je preko deset, pojesti ću ovo što sam napisao.

Pitam se jeli bitnije imati normalnu omladinsku školu i biti u trećoj, četvrtoj ili već kojoj ligi nego trošiti puste novce da bi se na silu ostalo u ligi koju nitko ne gleda, jer je prosječan broj gledatelja na tim utakmicama 100, plaćenih karata vjerojatno ima 10 po utakmici, osim u Omišu gdje u drugom dijelu sezone od promjene uprave ima 1000 ljudi po utakmici. Tolika nerad kolika se mogla vidjeti u Omišu prije ove uprave može se vidjeti samo još u državnoj administraciji. Doduše ni ova se još nije dokazala ali dajmo joj prigodu. Pretpostavljam da je i u ostalim klubovima ista situacija jer inače ne bi posezali za sucima, Brazilcima, kontrolorima...

Doduše ja ne vidim neki način za riješiti ovo. Tko zna možda se i u Hrvatskoj pojavi neki Elliot Ness ili ona rumunjska ministrica za korupciju, ali ja mislim da bi se ovdje provela gore nego u Rumunjskoj gdje je samo dobila otkaz.

10.06.2007. u 13:39 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.




< lipanj, 2007 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

o čemu ću pisati

ukratko: preporuke i kritike, mislim pretežno kritike

Linkovi

Blog.hr
CNN-blog
Aktualije
Skype - besplatni razgovori
Mrak-blog
Pollitika-blog
Silverci-blog
G-news tjednik-blog
Mosor2-blog
kanuny-blog

Pondi Web Hosting
Najpovoljniji hosting u Hrvatskoj.

blog counters