Ovaj BLOG sponzoriraju:
______________________________ Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Locations of visitors to this page

Rangerland - Dark Ranger`s thoughts of tomorrow

27.07.2006., četvrtak

Pirati s Dunava

Image Hosted by ImageShack.us
Tko još nije gledao filmove o gusarima koji pljačkaju brodove koji su prevozili španjolski ili engleski plijen iz Amerike? Ili tko još nije gleda mega-blockbuster s Orlandom Bloom-om i Depp-om Pirati s kariba? Velika većina je pogledala i drugi dio toga filma ovih dana.
Da takvi filmovi nisu tako daleko od stvarnosti pokazati će i ovaj post. A gusari žive i na Dunavu, a ne samo na filmskom platnu i karipskim morima. Na mjestu gdje se najveća europska rijeke uljeva u Crno more, rumunjski pirati vrebaju bogate turiste sa zapada. Navike se mjenjaju čak i u ovoj "profesiji", pa riječni pljačkaši kojima je nekada glavni pljen bio teret, danas više vole novčanike.
Tako je u posljednjem prepadu prošle nedjelje nastradao "Petar Beron", brod Bugarske riječne plovidbe, koji je osim tereta prevozio i putnike.
Bugarski brod napadnut je u kanalu Černe vode, već uobičajenom mjestu za piratske akcije. Presreli su ga čamcima usred izvanredne carinske kontrole. Zakačili su se za njega kukama i pomoću užadi se popeli na palubu i uzeli su sve što su stigli. Od putnika novac i dragocjenosti, ali su porazbijali i stakla na automobilima i kamionima i povadili sve što im je bilo zgodno.
Ovoj bugarskoj rečnoj kompaniji gusari su presretali plovidbu već šest puta. Rumunski banditi poznati su riječnim mornarima duže od deset godina. Vlasti, ipak, ne znaju koliko ih ima. Utvrđeno je samo da su to poludivlja plemena ruskog podrijekla, koje nazivaju Lipovljani, a u njihovim akcijama stradali su i Slovaci, Ukrajinci, Rumunji...
Neki moreplovci (odnosno rijekoplovci) su uspjeli odbiti pirate šmrkovima za vodu. Gusare kapetani opisuju kao bradate nasilnike. Ova poludivlja plemena žive u sojenicama u delti Dunava i uz kanal Černe vode. Osim gusarenjem, bave se i ribarstvom. Brzim čamcima se u noćnim satima prikradu brodovima i počiste ih. Nekada upotrebljavaju i silu, ali im se uglavnom niko ne opire.

Inače Dunavom godišnje od sjevera do Crnog mora prođe nekoliko stotina riječnih cruisera, punih bogatim zapadnjačkim umirovljenicima, pa je razumljivo zašto se na njih najviše pale pirati. Koliko su bogati pokazuje i činjenica da jedno takvo putovanje može stajati i do 5000 eura. (Da li to uključuje i piratski napad ili se on još dodatno plaća).
U odnosu na karibe ili Indoneziju bugarski pirati su nam blizu, pa ih još i možemo otići pogledati, međutim za one plićeg džepa i lijenije kojima je i Bugarska daleko mogu otići u posjet riječnim piratima u nama susjednu i prijateljsku zemlju Srbiju, gdje piratstvo nije nepoznanica (što smo i sami otkrili 90tih godina). Srbijanski pirati se malo razlikuju od bugarskih jer su im prioritet teretni brodovi s kojih u pravilu skidaju umjetno gnojivi i pošiljke lima. Sad su vas sigurno zaintrigirali ovi gusari iz Svrbije pa se pitate gdje ih možete susresti! Ako baš želite, kreću se Dunavom oko Smedereva, Pančeva i Novog Sada (rijeđe). Kako ih prepoznati: Bradati, pijani slušaju cajke (znači u daljini ih već možete skužiti).
Za one kojima Srbi i Bugari nisu dobri neka odu do Indonezije jer, najviše piratskih napada u prvoj polovici ove godine je bilo u Indoneziji. Gusari su u ovim vodama napali 33 puta, što je četvrtina svih gusarskih avantura u svijetu. Većina ih je bila naoružana pištoljima i noževima, a česti su primjeri maltretiranja posada. Druga crna točka je Bangladeš, gdje su gusari 22 puta demonstrirali svoje pljačkaške "sposobnosti".
Image Hosted by ImageShack.us

Ako netko nije još saznao postoji odlična stranica na www.croblogeri.com, pa neka je posjeti. A ako se uz sve to nekome i malo dopada ovaj blog i ima želju ostaviti glas za njega neka klikne ovdje
PS Hvala Gostu (tko god da je on) što je predložio ovaj blog.


- 12:38 - Narod veli.... (0) - Isprintaj - #

20.07.2006., četvrtak

Postani pravi brijač...

Pošto je populacija blogera prosječne starosti 16 i kusur godina sljedeći članak bi im mogao biti od vrlo velike koristi. Pažljivo čitajte i pamtite.
Za ove starije nije na odmet pročitati da vide u čemu su griješili u prošlosti



Brijanje nije nikakav veliki problem kad jednom svladaš tehniku. Brzo je, jednostavno i ako se držiš pametnih savjeta - ful bezbolno


Brijače početnike koji jedva čekaju da postanu pravi frajeri s britvom u ruci moram razočarati. Znanstveni podaci pokazuju da brijana dlaka brže raste samo u prvih nekoliko sati, a nakon toga se rast usporava. Kakva će biti brada, koje jačine i gustoće, ipak je stvar genetskog nasljeđa. Ponekad od prvog do drugog brijanja prođe i šest mjeseci, a nekim dečkima brada dođe naglo i tako ostane.

No, ako si ipak odlučio ukloniti paperjastu prvu bradu i brkove – samo naprijed!

Britvica ili električni aparat?

Korištenje električnih brijača je brže i jednostavnije, ali nisu tako učinkoviti i precizni kao i obični brijači. Za gustu bradu i čvrste dlake (što tvoje sigurno još nisu) prikladnije je brijanje britvicama. No, kako će one vrlo brzo postati takve, nije loše naučiti baratati britvicom.

Bez obzira na reklame koje te zatrpavaju informacijama o britvicama s dvije i tri oštrice, radije se odluči na onu s jednom. Zašto? Zato što ove druge namijenjene finom izbrijavanju, dlačicu odrežu u kanaliću za rast koji je prirodan dio kože. Kako koža ima prirodnu potrebu da zacijeli, tako počne rasti preko otvora, dlaka želi rasti i probiti kožu i tako dođe do upale.

Najvažnije je imati čist, oštar žilet. Brijanje s tupim žiletom je samo za priče iz vojske.

IZBOR GELA: Jedan od važnijih čimbenika je gel za brijanje. Izaberi neki gel koji ti se sviđa i isprobaj ga. Umjesto alkoholnih gelova radije odaberi neki antibakterijski.

TEHNIKA:

Uvijek u smjeru rasta
- Prije brijanja zagrij lice. Sigurno si vidio na filmovima kako u brijačnicama prije velikog obračuna lice mafijaša prekriju toplim ručnikom. Nije to zbog napetosti u filmu, nego jer su iskusni brijači skužili da je to omekšava kožu i širi pore, što olakšava brijanje. A sad na posao!

- Stavi malo gela za brijanje na ruku, pa ga razmaži po licu. Budi siguran da si ga razmazao i po vratu. Prisloni brijač uz područje lica koje želiš obrijati i hrabro kreni. Koristi polagane, kratke pokrete i to uvijek u smjeru u kojem raste dlaka.

- Ne pritišći prejako, ali ni prelagano. Ako je pritisak preslab (uslijed straha), britvica će samo guliti gel s lica, a ne i dlaku. S malo vježbe, brzo ćeš naučiti koliko treba pritisnuti da britvica skida bradu, a ne i tvoju kožu.

- Za područja oko usana, na vratu i bradi morat ćeš se malo više potruditi. Pokušaj razvlačiti kožu tako da dobiješ ravnu površinu, tako će ti biti lakše (otuda one smiješne face prilikom brijanja).

- Kada završiš, isperi lice hladnom vodom.

POSLIJE BRIJANJA: Njega kože poslije brijanja od iznimne je važnosti. Možeš birati između losiona, otopina, balzama ili krema. Ako imaš masnu kožu, pomoći će after shave u obliku otopine ili losiona. Oni pridonose uklanjanju masnog filma s kože. Ako je situacija upravo suprotna i koža ti je suha, kupi balzam ili kremu koja pomažu vlaženju kože. U svakom slučaju izbjegavaj alkoholne losione.

I na kraju: ako se porežeš, ne paničari nego uzmi neku maramicu i nakratko pritisni da zaustaviš krvarenje. Ožiljci i ogrebotine sastavni su dio brijanja i događaju se i najvještijim brijačima. No još nitko nije od njih umro:)


Popaljeno sa t-portala

- 16:30 - Narod veli.... (1) - Isprintaj - #

17.07.2006., ponedjeljak

Rat

U podnaslovu: koja je pozadina sadašnjeg palestinsko-izraelskog sukoba

Malo sam se bacio na razmišljanje i čitanje vijesti iz Izraela i Libanona i došao do čudnih zaključaka. Sve je potaklo razmišljanje zašto ti ljudi dolje ratuju već pola stoljeća? Ok, na početku su se borili jedni protiv drugih za teritorij i državu. To još kužim i mislim da i ostali kuže. E sad, u 50 godina sukoba, stvorile su se neke granice između Židova i Palestinaca, preko kojih ni jedni ni drugi ne žele prelaziti jel su svjesni da tamo nikada neće mirno živjeti. Tako su Izraelci svjesni da nikada neće naseliti Gazu ili Zapadnu obalu, a Arapi da neće naseliti Judeju. I to zvuči jako jednostavno, ali oni se i dalje kolju!
Image Hosted by ImageShack.us
kak to izgleda danas na Bliskom istoku

Zašto je to tako?
Dao sam si slobode pa sam zaključio da se taj rat dolje ne vodi zbog Izraela i Palestine nego zbog Amerike i nafte. Svima je poznato da izraelcima leđa čuvaju Amerikanci, a Palestincima Iran i Sirija (Irak je otpao nakon što su ga Ameri "demokratizirali"). E sada Amerima je prva na pameti nafta i lova, Izraelu lova i eto savršene kombinacije za rat (i jedni i drugi su politički i vojno agresivne nacije, koje ne prezaju od rata da nametnu svoje interese). Opće je poznato da najviše nafte ima na Bliskom i Srednjem istoku, pa pogledajmo kako je teklo američko osvajanje istoga. Prvo su u ratu između Iraka i Irana u 80tim dobro naoružali Irak, za koji su vjerojatno mogli pretpostaviti da će kad završi s Iranom krenuti na nekog drugog susjeda. Sreća (ili ne) je htjela ta to bude emirat Kuvajt koji ima više nafte nego pijeska, i ameri su se odmah ponudili da budu ti koji će istjerati dojučerašnjeg saveznika Sadama iz Kuvajta. To su i napravili i u tišini okupirali Kuvajt. U pripremi oslobađanja Kuvajta ušli su i u Saudijsku Arabiju potkupivši tamošnji režim. Sljedeći veliki cilj je bio Irak i Iran. Prvo su se mislili okomiti na Iran, kroz osvajanje Afganistana koje je bilo potaknuto napadom Al Quaide na Sad (iako je taj napad doveden u pitanje, jer nitko nije vidio ostatke aviona koji je udario u Pentagon, a i oštećenje zgrade je premalo u odnosu na avion). Također Osamu i Al Quaidu je stvorila CIA za vrijeme rata Afganistana i Rusije, pa si postavljam pitanje nije li CIA iskoristila Al Quaidu za napad na SAD kako bi imali opravdanje za ulazak u Afganistan i kasniji napad na Iran. Jer ipak to su ljudi koje je stvorila CIA i malo mi je glupo vjerovati kako nemaju više nikakvog utjecaja na njih. Još i više u to vjerujem kada znam da bi Ameri zbog nafte i love i rođenu majku prodali. Nadalje još više vjerujem u to kada znam da nisu nakon 5 godina uhvatili Osamu (nedavno je raspušten posebni tim koji se bavio potragom za Osamom) koji pred njima bježi na devama a oni ga traže satelitima i tko zna kojom još tehnologijom. Previše je tog što mi ukazuje da ga ne žele uhvatiti jer bi čovjek možda progovorio, sigurnije je ak je u planinama bez kontakta sa svijetom. Nakon toga su izmislili da Irak ima kemijsko oružje koje će iskoristiti protiv Izraela (kojeg nitko ne smije ispod oka pogledati) pa su razvalili po Sadamu. Misija završena, naftna polja osigurana, nakon nekoliko tjedana je raportirao zapovijednik operacije Georgu Bushu Velikom. Nakon demokratizacije Afganistana i Iraka (u kojima je sreća probuditi se ujutro živ) kuju se novi planovi za osiguranje nesmetanog dotoka nafte. Posljednja žrtva je Iran, ali Iran je prevelika i preozbiljna država da bi se napala na način kako je napadnut Irak a još više Afganistan. Irak i Sirija su jako bliski saveznici i jedni za druge bi i ruku u vatru dali. Ok Bush će napasti Siriju. Samo još treba povod jer kako će napasti državu koja nikad ništa nije napravila SAD-u. Sirija je bila upletena u rat u Libanonu (u kojem je na suprotnoj strani stajao Izrael i kršćanska milicija generala Hadada) i podržava Hezbollah koji je "teroristička organizacija" koja napada Izrael. Znači Siriju se može napasti ako se napadne Hezbollah u Libanonu i na taj način uvede Sirija u rat. Samo treba čekati pravi trenutak. I taj trenutak je sada, i od ove rečenice iz prošlosti prelazimo u sadašnjost i budućnost. U Gazi Hammas otima izraelskog vojnika, Izrael kreće u napad na Gazu i Zapadnu obalu, svjetski mediji objavljuju slike mladog izraelca. Svijet ne obraća pažnju jer je to za Bliski istok normalno. E sad nastupa iskorištavanje pravog trenutka. Za Izrael koji je stalno u ratu, meni je logično, da vojska bude u stalnoj pripravnosti (i to visokom stupnju), a nakon otmice jednog vojnika na najvišem stupnju. Međutim onda se dogodi otmica ne jednoga nego dvojice vojnika od strane Hezbollaha, a da se pri tom ne diže takva buka i medijska pompa kao kod otmice onoga prvoga. Meni tu nešto smrdi ili je otmica namještena ili se nije dogodila. Prije nego se svijet snašao Izrael kreće s napadom na Hezbollah u Libanonu, prvo na jugu zamlje onda sve dalje približavajući se Siriji.
Image Hosted by ImageShack.us
peri, deri......

Evo sad pročitah da je izrael kopnenom vojskom ušao na jug Libanona i za očekivati je da će nastaviti s prodorom prema Beirutu (poznatom i kao Pariz Bliskog istoka). Ako uzmemo u obzir da je Sirijska vojska tek prije nekih godinu dana napustila Libanon za očekivati je da bi se Sirija u skoroj budućnosti mogla uključiti u rat. Tada će vjerojatno Amerikanci stupiti na scenu i napasti Siriju iz Iraka dok će Izrael napredovati iz pokorenog Libanona. U idealnom slučaju Iran će napasti Izrael dalekometnim projektilima što će izazvati napad Američkih snaga iz Iraka i Afganistana. I Srednja azija je pokorena, sva izvorišta nafte od Kaspijskog mora do Perzijskog zaljeva su u Američkim rukama. Time američko gospodarstvo dobiva puno u današnjim uvjetima kada ga Kina i Indija bacaju na koljena, a to je jeftina nafta za SAD, a skupa za Kinu. U slučaju da se Iran ne uključi rezervi plan je nuklearna energija koju pokušava stvoriti Teheran, pri čemu su si osigurali zaleđe prethodnim pokoravanjem Sirije. Situacija danas u Siriji je jako slična onoj u Iraku prije američke okupacije. Autoritativni režim u zemlji koju sačinjavaju četri etničke skupine (suniti, alaviti, druzi i kršćani), a na vlasti su manjinski alaviti. Znači pitanje je vremena kada će Ameri krenuti s demokratizacijom Sirije a nakon toga i Irana.

Drugi uzrok rata bi mogao biti isključivo novac. Poznato je da zapadne multinacionalne kompanije (koje su gle slučaja najviše u vlasništvu Amera i Židova) nemaju pristupa tome velikom tržištu, i na ovaj način je pokušavaju ostvariti.

Treći uzrok je naravno voda, business sadašnjosti a još više budućnosti.

I onda nek me netko pokuša uvjeriti da su Židovi žrtve, i da ratuju isključivo zbog svoje obrane. Moš` si misliti.
Image Hosted by ImageShack.us
Koliko će se još vijoriti u slobodi?

- 16:10 - Narod veli.... (2) - Isprintaj - #

13.07.2006., četvrtak

Fakin šit

Ne znam šta mi je danas, ali popizdit ću. Loše raspoloženje me pere, ustvari nije toliko loše, nego sam agresivno raspoložen. Prema kome? Ne znam.
Sjedim, trebao bih nešto raditi, ali mi se ne da. To što na dvije fajlice piše sutrašnji datum (znači sutra treba biti gotovo) me baš nešto i ne uznemiruje. Iako bi trebalo jer neće nitko drugi napraviti posao umjesto mene. Pokušao sam čitati malo (knjiga: Jel netko vidio djevojčice, kurva, ratne zločince - strava knjiga), al sam i za to izgubio volju. Pokušao sam i sa časopisima ali ne ide ni to. Surfao po netu, izgubio volju.
Znam zašto sam loše danas! Zbog pogleda. Sjedim u fakin uredu, za fakin stolom i pokušavam gledati vani, ali ne, fakin drvo s fakin listovima se nakeljilo na prozor i ništa ne vidim. Samo čujem tramvah i svako malo sirenu vatrogasaca, hitne ili Kanaderove pratnje.
Zbog ekološke osvješenosti moga poslodavca, palim svjetlo u uredu i počinjem shvaćati kako je ljudima u zatvoru.
Idem na kavu, fak posao, radit ću sutra

PS: ovaj post moram izbrisati

- 13:15 - Narod veli.... (1) - Isprintaj - #

12.07.2006., srijeda

Neka druga prvenstva.

SP je završilo i vidjeli smo kako je prošlo. Sada se okrećemo drugim prvenstvima, kao na primjer:

Wet T-Shirt World Cup - o čemu se radi najbolje pogledajte sami. Nije loše ali pre malo je natjecatelja. Moj favorit je Šveđanka
Veliki plus je što nema Nike Kranjčara. Iako bi se svojim oblinama mogao ugurati u konkurenciju da mu je stari izbornik.

Drugo zanimljivo natjecanje je Utrka u štiklama u Moskvi. Prvu nagradu osvojila je 25-godišnja Moskovljanka, koja je 80 metara po asfaltu istrčala za 13.52 sekunde. Vrijeme kojega se ni mali Ci Cin Sin (Niko K na japanskom) ne bi postidio. Nagrada joj je ciglih 100.000 rubalja (oko 3.500 dolara) vrijedan bon za kupnju u trgovačkom centru ispred kojeg je održana utrka.
Organizatori su novčano nagradili i drugoplasiranu te trećeplasiranu djevojku, ali radi se o puno manjim iznosima (1.000, odnosno 500 dolara). Podijeljeno je i nekoliko utješnih nagrada.
Ideju za ovu vrstu nadmetanja Rusi su pokupili od Nizozemaca, koji su prije šest mjeseci održali sličnu utrku. Diljem Rusije bit će organizirana četiri natjecanja – Ekaterinburg i Moskva su prošli, ali djevojke u štiklama na svoje će doći još u Novosibirsku i St. Petersburgu. Stoga navedene utrke s nestrpljenjem očekujemo kao utakmicu Lige Prvaka
Image Hosted by ImageShack.us
E za 100 somov bi i ja ovako trčao....

- 16:55 - Narod veli.... (0) - Isprintaj - #

10.07.2006., ponedjeljak

Pet minuta!

Sigurno ste svi čuli za onu kako svatko imam svojih 5 minuta za svaku stvar u životu. Znači pet minuta slave da se obogati, nađe pravu ljubav ili otkrije novi kemijski element. E ja sam imao svojih 5 minuta da na lagan način dođem do par stotina tisuća kuna. I što sam napravio? Ništa, propustio priliku. Budala.
Evo kako je bilo. Znamo da za vrijeme SP-a svaki hrvatski (i svjetski) muž hvata svaku priliku da pogleda utakmicu, pogotovo ako se radi o utakmici za 3. mjesto. Tako sam se i ja riješio obveza i s ekipom u omiljenom bircu gledao utakmicu. Očajno prvo poluvrijeme, bez golova me natjeralo u trošak, pa sam u 45. minuti na saldu imao 0kn (isto kao i Figov Portugal). Čim je sudac odsudio kraj prvih 45 min i igrači se trkom uputili u svlačionicu, ja sam se sprintom uputio do prvog bankomata (mađarski: serekeš), koji je bio kod jednoga trgovačkog lanca alla Billa. Znači bilo je oko 22 sata, trgovci su radili do 21, a u 22 im dolazi zaštitarski oklopnjak po dnevni utržak. I približavam se ja bankomatu, kad ono taj oklopnjak kraj njega. Odmah počinjem psovati…da j.bo ih onaj ko ih je poslao da sada pune bankomat, kak ću sad do love, ak odem do drugog bankomata zakasnit ću na početak drugog poluvremena. Al ne da vrag meni mira, odem do bankomata, rekoh možda su gotovi dečki zaštitari. Ja tamo, bankomat radi normalno, sva sreća vičem uz veliki osmijeh na licu. Al ni dalje ne da vrag meni mira, pogledam malo u taj oklopnjak kad ono nema nikoga u njemu, motor radi!!!
Image Hosted by ImageShack.us
Provjerim još jednom, fakat nema nikoga. Kako sam često vani u ovo vrijeme znam da zaštitari dotične firme skupljaju lovu po nekoliko trgovačkih centara i da im je ovaj pri kraju popisa. Odmah mi počinje raditi nikad korišteni kriminalni intelekt: skupili su lovu u najmanje tri centra, subota je ljudi idu u kupovinu za cijeli tjedan pa je pun love, max 10 minuta vožnje odavde imam garažu u koju niko nikada ne zalazi. I mislim ja sebi, zašto ne bih sjeo u njega i odvezao ga tamo (mislim si tamo ću ga parkirati, a poslije kada se slegne prašina ću izvaditi lovu iz njega), te se vratio gledati utakmicu? Dečki se gore opuštaju ili s blagajnicama (koje su sve redom bombe) ili gledaju utakmicu, pa će sigurno proći dosta vremena dok ne skuže da su ostavili upaljen oklopnjak pun love. Kad skuže, ja ću već gledati utakmicu, a policija je i onako nesposobna pa sam i tu dobro prošao. Neće biti neke hajke na mene jer će to biti jako loša reklama za zaštitare koji osiguravaju banke, pošte i koncerte. Možda će se sve čak i zataškati i zaboraiti nakon mjesec-dva. I već sam se vidjeo u oklopnjaku kako vozim praznim ulicama grada, kasnim na utakmicu, portugal gubi, a ja ipak cijeli birc častim. I ništa, okrenem se i odem gledati utakmicu, portugal izgubi, a ja duplo sjeban. Zbog love i zbog utakmice.
Image Hosted by ImageShack.us
I tako ode mojih 5 minuta za bogaćenje u nepovrat. Sad se tješim da mi je bar ostalo 5 min na drugim područijima, i molim božicu Fortunu da mi za ovu priliku oduzme samo 3 min umjesto 5, jer sljedeći put će mi i 2 minute biti dovoljno. Nema više oklijevanja.
Pouka: Na greškama se uči

- 17:05 - Narod veli.... (2) - Isprintaj - #

06.07.2006., četvrtak

Komentari i komentatori

Zadnjih par dana nema novina u kojima ne možete pročitati komentatorske bisere sa ovoga SP-a, među kojima daleko najviše smjeha izazivaju komentari Vele i legendarnog Čečija. To je ono što bismo rekli sadašnje vrijeme, npr. to bi u filmskoj industriji bilo Titanic, The Crash ili Lord of The Rings. Znači suvremeni filmovi kojima se divimo. Eto tako ja gledam na to. S druge strane imamo klasike filmske umjetnosti, npr. Casablanca, kojima se i dalje divimo i koji zauzimaju posebno mjesto u našim srcima. Za njih mislimo da ih novi filmovi nikada neće nadmašiti bez obzira na razvoj filmske tehnologije (specijalni efekti i sl.). Isto tako postoje komentari koji su postali klasici i ušli u povijest. Danas sam uspio doći do takvih komentara za područje cijele ex-yuge i dobro sam se nasmijao. Da ne biste i vi ostali uskraćeni za to zadovoljstvo u nastavku ih pročitajte (iako ste za neke sigurno već čuli)

Image Hosted by ImageShack.us

Mirko Kamenjaševič

"Gol, gol ... kurac gol, stativa!!!"
(Sledeća utakmica):
"Slobodan udarac sa nekih 35 metara izvodi Bukal ... "Topovski udarac i gol!!! Kurac gol, prečka ... Sjedi mali, pička ti materina, ništa ne vidim."
(6 meseci suspenzije.)
(Posle toga kad se vratio):
"Vahidin Mušemić u izglednoj šansi - i ništaaa ... Ali opet Mušemić dolazi do lopte, udarac - i golman brani, lopta se odbija do Mušemića koji upućuje snažan udarac lijevom nogom ... Prečkaaa!!! Mušemić ovaj put glavom i opet je promašio, jeb'o mu ja mater smotanu!!!"
(2 godine suspenzije)

Milojko Pantić

(400 m u Atlanti): "U stazi četiri je glavni favorit, Majkl Džekson ..... Pardon, Majkl Džordan." (Nedeljko Kovinjalo se tu ubacuje i kaže): "Da, kolega Pantić želi da kaže kako je Majkl Džonson u Americi popularan kao njih dvojica."

(Španija - Jugoslavija): "I gospodine Pedersen, zaista zaslužujete takvo prezime ..."

(Arsenal - Ajaks): Berkamp izlazi iz igre u 22. minutu zbog povrede, ulazi Patrik Vijera. Na ekranu se ispisuje sledeće:
22. minutes, 10. Bergkamp out
Komentar Milojka Pantića:
"U igru se sprema iskusni Minutes s brojem 22!"

Milorad Djurković (Crna Gora)

(Euro '96, Nemačka - Engleska): "Da je Gaskojn imao moj broj cipela, sigurno bi ta lopta zavrsila u mreži."

(Barselona - Inter): "Drži ga Gamara kao da mu je sin."

(Izvodi se slobodan udarac): "I da li će sudija Merk izmjeriti tačno 9 metara i 15 cm ili će to on obaviti, onako, iz iskustva? Neće, hoće, neće, ipak hoće!"

(Vaterpolo utakmica): "U bazenu plivaju nečije gačice, pa da vidimo ćije su ..."

Vladanko Stojaković

(Na utakmici Keln - Crvena zvezda):
"Polster, Polster ..." (pa se onda guši u dimu cigarete i 15 sekundi kasnije): "Da vidimo sada zašto su se igrači Kelna kao po komandi svi povukli na svoju polovinu ... Ah, da, to je 1 : 0 za njih."

(Jugoslavija - Engleska, koju smo igrali odlično, a opet izgubili 2 : 0. Katanec vuče loptu između dva Engleza koji se sudaraju glavama, obojica lome arkade i krvare): "Katanec, Katanec ... Hahahahahahahhahahahaha!!!!!"


(Slow motion posle šanse) "A evo sada identične situacije!"

"Drulović ulazi u šesnaesterac i ... "Padni TU!!!!!!"

Zvonko Mihajlovski

"Čudno dodavanje - jako i nikome!"

"Dok je lopta u vazduhu da vam saopštim spisak igrača oba timova."

"Sudija danas nije delio pravdu već množio nepravdu."

"Kakav udarac, pocepao je vazduh na vodonik i kiseonik."

"To je bila veća opasnost za avione tipa Avaks nego po gol Pandurovića."

(Lopta se natakla na šiljak na ogradi i pukla): "I lopta je sada pukla kao staklena kugla od porcelana."


"Zbog ovakvih udaraca Roberta Karlosa osnovaće se društvo za zaštitu lopti!"

Srdjan Knežević
"Poštovani gledaoci, izvinjavam se zbog ovog prekida. Upravo su nam organizatori olimpijade zabranili da pušimo u reporterskim kabinama. Evo i kolege Španci se bune, nisam samo ja ..."

(Gimnastika): "Pogledajte samo kako je građen ovaj mladić. Svaka majka bi ga poželela u svome domu, a tek ti predratni švalerski brčići ..."

Milos Topalović
"Sledećih nekoliko minuta ovog snimka protiću u znaku Georgi Hadžija i ove kretenske reklame za kečap!"

"Obratite pažnju: na stadionu u Istanbulu samo policijski psi nemaju brkove!?"

YU radio
"Prejaka je ovo lopta za Savičevića, Dejo ovu loptu ne bi stigao ni taksijem."

"Savo, Savo, Savo kravo, šta to radiš???"


Popovski
(Jugoslavija - Rumunija 4 : 4) "Sušić je igrač koji bi trebao malo više da dribla i da koristi svoju tehniku i kontrolu lopte. Evo ga, upravo to i radi ... Sušić, Sušić, Sušić i ... Ma ne sam, Safete, ne sam! Kakva sebičnost mladog i neiskusnog Sušića!"

Mladen Delić
(Argentina - Holandija, rezultat 1 : 1 pred kraj utakmice) "Ako se utakmica završi 1 : 1, igraće se produžeci, pa ako i onda ostane nerešeno, nova utakmica će se igrati u sredu ... Jao, pa ja imam avionsku kartu za ponedeljak ... Da li će oni meni da dozvole da promenim kartu ..... Kako ću ja da se vratim?"


Slobodan Šarenac
(Jugoslavija - Turska, finale EP u košarci 2001): "Ni majka mu za ovo ne bi sudila ličnu grešku"

Vlada Olić
(1998. NBA finale, Juta - Čikago) "Skoti Pipen je imao protiv sebe dva dobra odbrambena beka, ali je video da su to dva mala belca pa je zakucao preko njih."

Dobrosav Gajić "Ovo je takmičar iz San Marina, male ostrvske državice usred Atlantskog okeana."

"U publici je mnogo zanimljivih ljudi kao na primer ovaj čovek sa bradom."

"Zoran Savić je imao malu porodičnu neprijatnost ovih dana. Naime umrla mu je majka."

"Stižu oko 13:30, narodski rećeno oko pola dva."

Miroslav Rede
(Utakmica između Reala i Juventusa): "Tko prvi zabije gol, biti će u prednosti."

Dušan Memedović
(Mart 1999, boks Holifild - Luis): "Svi se iskreno nadamo da će i sam meč potrajati bar koliko i ovo izvođenje američke himne."

Duško Korač
"Ovo je Keli Erikson, sičušna Švedjanka, skakačica u vis, a ovo je njena majka, mama Marija, koja prati svuda svoju ćerkicu i ne ispušta je iz vida. A čovek koga upravo vidite, je snažni momak, Džon Godina, bacač kladiva. Njemu nisu potrebni ni mama ni tata da ga prate po takmičenjima."

Sabahudin Topalbečirević "Bila je to utakmica sa dva poluvremena."

Anonimni???
(Dotični komentariše igru Katalinskog):
"Ko je njega uopšte i zvao u reprezentaciju, ja njega ne bi ni zvao, on je poslednji čovek kojeg bi JA pozvao da igra ..."
(Sledeći dan, protiv Španije, pobedili smo 1 : 0): "Ne vidim od ljudi koji su ispred nas ... pardon ..... mislim da je gol postigao Katalinski." (Minut nakon gola): "Bravo Katalinski, to je pravi čovek za reprezentaciju, njega je trebalo odmah zvati, bravo Katalinski, Katalinski je danas naš spasitelj!"

(Mohamed Ali na Olimpijadi u Atlanti 1996. pali olimpijski plamen): "I pogledajte Muhameda Alija, ruke mu se tresu od uzbudjenja!!!"

"Dok su bile reklame, ništa nista propustili, nastavila je onako kako je i krenulo - očajno."

Reditelj zumira Ronaldovu mindjušu): "Sreća što je Ronaldo fudbaler, inaće, da je bokser, kakav bi to zalogaj bio za Tajsona!"

"Dobar dan. Javljamo se iz Mostara. Ovdje je nedjelja."

"Što bi rekla stara rimska poslovica, ne vjeruj Dancima ni kad darove nose!"

Image Hosted by ImageShack.us


- 16:30 - Narod veli.... (1) - Isprintaj - #

04.07.2006., utorak

Uleti

Za sve neznalice, konačno jedna uputa koja će im pomoći da nešto zbare.


KLASIKA

'Kladim se u 20 kuna da ćeš me odbiti!'

'Sori, imaš li sestru blizanku? Nemaš? E onda nema sumnje - ti si uistinu najljepša žena na svijetu!'

'Oprosti, ali - znamo li se odnekud?'

'Oprosti, ali - duguješ mi piće. Zašto? Zato što sam ispustio svoje kad sam te ugledao!'

'Slušaj... vidiš tamo moje frendove? Oni su se kladili da neću popričati s najljepšom curom u klubu. Hoćemo naručit' koji koktel s njihovim novcima?'

'Ajme, tako si slatka da bi mogla poslati Kraš u stečaj!'

'Ej maco, želiš li provesti koji od svojih devet života sa mnom?'

'Ej sori, imaš li cigaretu? Ma znaš što, ja ti uopće ne pušim, samo sam htio nekako započeti razgovor s tobom!'

'Sori, izgubio sam broj telefona - možeš li mi posuditi svoj?'

'Dušo, tako si zgodna da sam zbog tebe počeo mucati. K-k-kako se z-zoveš?'


INOVATIVNI

'Da moram birati između jedne noći s tobom i dobitka jackpota na lotu, odabrao bih dobitak na lotu. Ali da znaš, stvarno bih bio u iskušenju!'

(Uzmeš kocku leda i zgnječiš je u šaci.) 'OK, sad kad sam konačno probio led, hoćeš li spavati sa mnom?'

'Ej, mala, tvoji starci mora da su teroristi, je l' da? Jer, fakat, napravili su bombu.'

'Tvoj stari mora da je vodio ljubav s mrkvom - ne mogu drukčije objasniti zašto imaš tako lijepe oči!'

'Kad bi Bog imao frižider, na njemu bi imao zalijepljenu tvoju sliku.'

'Znaš, kad bi ti odsjekli ruke, izgledala bi baš kao Venera Miloska.'

(Uvališ joj bocu tekile.) 'Popij ovo, pa me pozovi kad ti budem bolje izgledao!'


LUZERSKI

'Čestitam! Izglasani ste za najljepšu djevojku u ovoj prostoriji, a glavna nagrada je - večer sa mnom!'

'Bih li se trebao nasmiješiti zato što smo postali prijatelji, ili zaplakati zato što je to sve što ćemo ikada biti?'

'Hoćeš li me poljubiti, ili ću morati lagati svom dnevniku?'

'Uz mene ćeš se osjećati kao da nikada prije nisam vodio ljubav.'

'Pomozi beskućniku. Povedi me svojoj kući!'

'Hoćeš da ti kupim piće, ili da ti jednostavno dam novac?'

'Samo da znaš, nisam ustvari ovoliko visok. To se samo tako čini jer sjedim na svom novčaniku.'

'Znam da nisam najzgodniji tip u ovom disku, ali što je da je, moraš priznati, jedini sam koji s tobom priča!'


PRIKRIVENO SEKSUALNI

'Znaš što bi dobro izgledalo na tebi? Ja.'

'Lijepa ti je košulja, super bi se slagala s uzorkom pločica na podu moje spavaće sobe.'

'Znaš ono kako neki muškarci kupuju skupe aute kako bi nadoknadili izvjesne, hm, kako da se izrazim... nedostatke? E pa ja uopće nemam auto!'

'Bok, ja sam (tvoje ime). Samo tako, da znaš što trebaš vrištati prilikom klimaksa.'

'Jesi li ikada poljubila zeku između ušiju? (izokreneš džepove hlača) Hoćeš probati?'

'Mogu li dodati jednu granu tvom obiteljskom stablu?'

'Ljudsko tijelo ima 265 kostiju. Hoćeš još jednu?'

'Doniram organe, je l' trebaš koji?'

'Da sam lubenica, bi li ispljunula ili progutala moje sjeme?'

'Želiš se igrati lava? Klekni i otvori usta, a ja ću ti ubaciti komad mesa.


IZRAVNO SEKSUALNI

'Čuješ, ja te ne želim ni na što siliti. Nikad se ne upuštam u seks bez obostranog pristanka. A inače, imaš moj pristanak!'

'Znaš što mi stvarno ide na živce, cure koje me ganjaju samo zbog jedne stvari. Ja tražim djevojku koja će me voljeti kao osobu, a ne tamo neku koja će biti sa mnom samo zbog mog ooooooogromnog penisa.'

'Hajde, probaj sa mnom, bar jednom. Mislim, što imaš za izgubiti? Tričavih šest sati svog života. Ili više, ako želiš i predigru.'

'Alo, mala, jesi li za pizzu i j**anje? (opali ti šamar) Što, ne voliš pizzu?'

'Kad bih ti rekao da imam AIDS, bi li spavala sa mnom? Ne? E, super - nemam AIDS, možeš navaliti!'

'Ajmo kod mene raditi stvari za koje ću ionako svima reći da smo ih radili.


- 16:13 - Narod veli.... (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Što možete naći ovdje.......
....sve što ja mislim da treba pisati


Evo jedan brzi predsjednički za dobrodošlicu:

America: "We have George Bush, Stevie Wonder, Bob Hope and Johnny Cash."

Croatia: "We have Stipe Mesić, no wonder, no hope and no cash."

_______________________


Sve što trebaš zapamtiti s ovoga Bloga je:

Don't take promises.
Bust their old rules
if you have to.
And when it gets hard--
and it will--
don't quit.
Ever.