Ovaj BLOG sponzoriraju:
______________________________ Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Locations of visitors to this page

Rangerland - Dark Ranger`s thoughts of tomorrow

20.07.2006., četvrtak

Postani pravi brijač...

Pošto je populacija blogera prosječne starosti 16 i kusur godina sljedeći članak bi im mogao biti od vrlo velike koristi. Pažljivo čitajte i pamtite.
Za ove starije nije na odmet pročitati da vide u čemu su griješili u prošlosti



Brijanje nije nikakav veliki problem kad jednom svladaš tehniku. Brzo je, jednostavno i ako se držiš pametnih savjeta - ful bezbolno


Brijače početnike koji jedva čekaju da postanu pravi frajeri s britvom u ruci moram razočarati. Znanstveni podaci pokazuju da brijana dlaka brže raste samo u prvih nekoliko sati, a nakon toga se rast usporava. Kakva će biti brada, koje jačine i gustoće, ipak je stvar genetskog nasljeđa. Ponekad od prvog do drugog brijanja prođe i šest mjeseci, a nekim dečkima brada dođe naglo i tako ostane.

No, ako si ipak odlučio ukloniti paperjastu prvu bradu i brkove – samo naprijed!

Britvica ili električni aparat?

Korištenje električnih brijača je brže i jednostavnije, ali nisu tako učinkoviti i precizni kao i obični brijači. Za gustu bradu i čvrste dlake (što tvoje sigurno još nisu) prikladnije je brijanje britvicama. No, kako će one vrlo brzo postati takve, nije loše naučiti baratati britvicom.

Bez obzira na reklame koje te zatrpavaju informacijama o britvicama s dvije i tri oštrice, radije se odluči na onu s jednom. Zašto? Zato što ove druge namijenjene finom izbrijavanju, dlačicu odrežu u kanaliću za rast koji je prirodan dio kože. Kako koža ima prirodnu potrebu da zacijeli, tako počne rasti preko otvora, dlaka želi rasti i probiti kožu i tako dođe do upale.

Najvažnije je imati čist, oštar žilet. Brijanje s tupim žiletom je samo za priče iz vojske.

IZBOR GELA: Jedan od važnijih čimbenika je gel za brijanje. Izaberi neki gel koji ti se sviđa i isprobaj ga. Umjesto alkoholnih gelova radije odaberi neki antibakterijski.

TEHNIKA:

Uvijek u smjeru rasta
- Prije brijanja zagrij lice. Sigurno si vidio na filmovima kako u brijačnicama prije velikog obračuna lice mafijaša prekriju toplim ručnikom. Nije to zbog napetosti u filmu, nego jer su iskusni brijači skužili da je to omekšava kožu i širi pore, što olakšava brijanje. A sad na posao!

- Stavi malo gela za brijanje na ruku, pa ga razmaži po licu. Budi siguran da si ga razmazao i po vratu. Prisloni brijač uz područje lica koje želiš obrijati i hrabro kreni. Koristi polagane, kratke pokrete i to uvijek u smjeru u kojem raste dlaka.

- Ne pritišći prejako, ali ni prelagano. Ako je pritisak preslab (uslijed straha), britvica će samo guliti gel s lica, a ne i dlaku. S malo vježbe, brzo ćeš naučiti koliko treba pritisnuti da britvica skida bradu, a ne i tvoju kožu.

- Za područja oko usana, na vratu i bradi morat ćeš se malo više potruditi. Pokušaj razvlačiti kožu tako da dobiješ ravnu površinu, tako će ti biti lakše (otuda one smiješne face prilikom brijanja).

- Kada završiš, isperi lice hladnom vodom.

POSLIJE BRIJANJA: Njega kože poslije brijanja od iznimne je važnosti. Možeš birati između losiona, otopina, balzama ili krema. Ako imaš masnu kožu, pomoći će after shave u obliku otopine ili losiona. Oni pridonose uklanjanju masnog filma s kože. Ako je situacija upravo suprotna i koža ti je suha, kupi balzam ili kremu koja pomažu vlaženju kože. U svakom slučaju izbjegavaj alkoholne losione.

I na kraju: ako se porežeš, ne paničari nego uzmi neku maramicu i nakratko pritisni da zaustaviš krvarenje. Ožiljci i ogrebotine sastavni su dio brijanja i događaju se i najvještijim brijačima. No još nitko nije od njih umro:)


Popaljeno sa t-portala

- 16:30 - Narod veli.... (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Što možete naći ovdje.......
....sve što ja mislim da treba pisati


Evo jedan brzi predsjednički za dobrodošlicu:

America: "We have George Bush, Stevie Wonder, Bob Hope and Johnny Cash."

Croatia: "We have Stipe Mesić, no wonder, no hope and no cash."

_______________________


Sve što trebaš zapamtiti s ovoga Bloga je:

Don't take promises.
Bust their old rules
if you have to.
And when it gets hard--
and it will--
don't quit.
Ever.