Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

utorak, 26.04.2016.

Darivanje krvi u Virovitici


U prostoru "HCK-Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica" održana je akcija dragovoljnog darivanja krvi na kojoj je krv darivalo 40 darivatelja krvi.

Krv su darivali: Abalić Ivana,Bajsar Ruža,Biuk Vesna,Debelić-Pecive Šime,Denić Antonela,Dutković Alen,Frajlić Elvis,Galunić AnaMarija,Gobac Krešimir,Hegediš Andrej,Hudi Marina,Kadežabek Alen,Karadija Marko,Kasumović Zvonimir,Kozjak Vladimir,Mihelčić Miroslav,Miholić Mile,Miklaužić Nada,Mikolčić AnaMarija,Mikolčić Monika,Moslavac Zvonko,Pemper Ivan,Perković Hrvoje,Pilek Tonček,Poljanac Stela,Rengel Damir,Sabo Danijel,Salopek Ivana,Valenteković Robert,Valentić Ivica,Vračarić Mladen,Vrbančić Goran,Vuković Hrvoje,Vuković Zlatko,Šardi Dijana,Škalić Ante,Španjur Veronika,Špoljarić Ana,Župan Mario i Česnik Dragan.

Hvala za darovanu krv.

"HCK-Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica"

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 22.04.2016.

Termini darivanja krvi za svibanj 2016.g.



02.05.2016.(ponedjeljak) od 9 - 12,30 sati u Crvenom križu Virovitica

16.05.2016.(ponedjeljak) od 9 - 13 sati u Domu obrtnika u Pitomači

30.05.2016.(ponedjeljak) od 9 - 12 sati u Crvenom križu Virovitica


"HCK-Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica"

- 13:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 18.04.2016.

Međužupanijsko natjecanje mladih u Osijeku

Na međužupanijskom natjecanju mladih održanom 16.travnja u Osijeku, nastupili su u kategoriji podmlatka učenici iz OŠ Gradina (osnovna škola) te učenici Tehničke škole iz Virovitice (medicinari) u kategoriji mladih (srednja škola).
Prva mjesta osvojili su u obje kategorije ekipe iz Osijeka, dok su naše ekipe osvojile 8 i 9 mjesto.





Zahvaljujemo školama,mentorima i učenicima na sudjelovanju i pokazanom znanju.





"HCK-Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 14.04.2016.

PREDAVANJE U KATOLIČKOJ GIMNAZIJI VIROVITICA

U srijedu 13. travnja, u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji Virovitica održano je predavanje na temu: Povijest, djelovanje i volontiranje u Hrvatskom Crvenom križu. Predavanje je održala ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, Željka Grahovac te koordinator mladih volontera Dražen Betlemović.

Učenicima od 1. do 4. razreda prikazane su mogućnosti volontiranja u Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica, upoznali su se sa poviješću i djelovanju pokreta Crvenom križa te su se upoznali s inicijativom Socijalne samoposluge.
U nadi približavanja Hrvatskog Crvenog križa mladima te približavanju pojma volontiranja u istom, predavači Gradskog društva Crvenog križa Virovitica uspjeli su zaintrigirati mlade učenike stoga im se istog dana u volontiranje priključilo osam mladih volonterki (učenica) koje su odlučile svoje slobodno vrijeme iskoristiti na najbolji mogući način - nesebično pomažući drugima.
Učenici su aktivno sudjelovali na predavanju odgovarajući na pitanja i izražavanjem svog mišljenja.
Treba svakako napomenuti da se Katolička klasična gimnazija u Virovitici namjerava uključiti u rad Socijalne samoposluge „Djelo ljubavi“, na način da će prikupljati donacije u hrani i higijenskim potrepštinama u okviru svoje odgojno-obrazovne ustanove.
Zahvaljujemo se ravnatelju Katoličke klasične gimnazije Virovitica, Mariu Voronjeckom na prilici predstavljanja našeg društva te vlč. Ivanu Certiću (nastavniku vjeronauka i duhovniku škole) što nam je dopustio da sva svoja predavanja održimo na njegovom satu.



"HCK - GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA VIROVITICA"

- 11:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PRIKUPLJENE DONACIJE U SUHOPOLJU

Članice Zajednice žena “Katarina Zrinski” za Općinu Suhopolje odazvale su se pozivu na akciju prikupljanja namirnica i higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu u Virovitici. Dana 13. travnja 2016. godine prikupljale su slijedeće namirnice u Suhopolju: brašno, ulje, tjestenina, riža, juha iz vrećice, dječje grickalice, razne paštete, kavu te higijenske potrepštine.
Podsjetimo, nositelj projekta Socijalne samoposluge “Djelo ljubavi” je Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica.
Sve donacije mogu se dostaviti na adresu: Masarykova 6, Virovitica (preko puta Pošte) u vremenu od ponedjeljka do petka od 7.00 do 15.00 sati.
ZAHVALJUJEMO NA DONACIJAMA, Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica



"HCK - GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA VIROVITICA"

- 11:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 11.04.2016.

Virovitičke “Katarine” i volonteri Crvenog Križa prikupljaju donacije za Socijalnu samoposlugu

Virovitičke “Katarine” i volonteri Crvenog Križa prikupljaju donacije za Socijalnu samoposlugu

- 14:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 09.04.2016.

Darivanje krvi u Virovitici

Na današnjoj akciji dragovoljnog darivanja krvi, održanoj u prostoru "HCK-Gradskog društva Crvenog križa Virovitica" krv je darivalo 65 dragovoljnih darivatelja krvi i to:

Barusić Darko,Betlemović Dražen,Biro Renato,Blaževski Slobodan,Blažičević Višnja,Boban Jozo,Boljevčan Igor,Borić Nada,Bulić Antun,Cigler Goran,Crnojević Siniša,Dorić Tomo,Dumenčić Danijel,Dvojak Nevenka,Farago Ivan,Ferenc Željko,Filjak Nenad,Foret Mirela,Gazibara Dario,Gibičar Željko,Gobac Milan,Horvat Mario,Horvat Marko,Jemić Tomislav,Juran Igor,Jurišić Ivanka,Keleković Damir,Keleković Karolina,Kolesarić Matko,Komljenović Draženko,Kostelac Tomislav,Kovač Mario,Kovačević Ivan,Kožul Anica,Kožul Mirko,Križić Nenad,Kugler Mario,Lončar Darko,Ložnjak Monika,Mandarić Mirela,Margetić Ivica,Matošina Boris,Mikulić Tomislav,Miljak Mato,Milković Denis,Morović Neven,Petrić Domagoj,Pipić Darko,Planiničić Vlado,Pokupić Matija,Poljak Daniel,Prpić Boris,Rakijašić Krunoslav,Resner Davor,Rupčić Marijan,Simeunović Darko,Taušan Mladena,Tot Josip,Uremović Dalibor,Vujčić Alen,Vukman Dragutin,Zelenbrz Denis,Žagar Marijan,Čizik Darko i Čupen Andrej.




Krv je prikupljala ekipa Kliničkog Zavoda za transfuzijsku medicinu KBC Osijek.

Hvala za darovanu krv.

"HCK-Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica".

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 07.04.2016.

KORISNICI DNEVNOG BORAVKA PRIKUPLJALI DONACIJE ZA SOCIJALNU SAMOPOSLUGU “DJELO LJUBAVI”

LINK: KORISNICI DNEVNOG BORAVKA PRIKUPLJALI DONACIJE ZA SOCIJALNU SAMOPOSLUGU “DJELO LJUBAVI”

- 13:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 06.04.2016.

GRADSKOM DRUŠTVU CRVENOG KRIŽA VIROVITICA ODOBREN PROJEKT „VRIJEME ZA PRIJATELJE“

Ministarstvo socijalne politike i mladih objavilo je jučer Odluku o odobrenim sredstvima u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2016. godinu, koja su namijenjena za financiranje projekata za unapređenje kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici.

Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica kao prijavitelju projekta odobrena su sredstva od 45.000 kn. Naime, na Poziv za prijavu projekata Ministarstva socijalne politike i mladih Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica prijavilo je projekt „Vrijeme za prijatelje“.

Vrijednost projekta je 65.000 kn od kojih će 45.000 kn osigurati Ministarstvo socijalne politike i mladih a 20.000 kn osigurava Grad Virovitica kao partner na ovom projektu.

Projekt je izradila Razvojna agencija VTA a provodit će se u Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa Virovitica u trajanju od 10 mjeseci.

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 04.04.2016.

POZIV NA AKCIJU PRIKUPLJANJA NAMIRNICA I HIGIJENSKIH POTREPŠTINA ZA SOCIJALNU SAMOPOSLUGU U VIROVITICI

Po uzoru na druge gradove, s ciljem da pomognemo da naši najugroženiji građani zadovolje osnovne životne potrebe, Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Virovitica pokrenulo je u siječnju aktivnosti na otvaranju Socijalne samoposluge u Virovitici.
Socijalna samoposluga „Djelo ljubavi“ otvorit će vrata u Pejačevićevoj 4 za korisnike zajamčene minimalne novčane naknade – obitelji s troje i više djece te za samohrane roditelje koji imaju prebivalište na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Virovitica.
Naglašavamo da će broj korisnika kao i podijeljenih paketa izravno ovisiti o prikupljenim donacijama.
Tijekom veljače i ožujka uspjeli smo ostvariti sve osnovne preduvjete za rad Socijalne samoposluge – uređen je prostor, pribavljene su sve propisane dozvole za rad, instaliran je program za praćenje ulaza i izlaza robe.

Prve namirnice stigle su u Socijalnu samoposlugu – Tvornica šećera Viro Virovitica donirala nam je 1000 kg šećera a Tvornica ulja Čepin donirala nam je 100 l ulja.

Važan način prikupljanja namirnica i higijenskih potrepština za rad Socijalne samoposluge su i organizirane akcije ispred trgovačkih centara od strane volontera.
Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Virovitica u ponedjeljak 11. travnja imaju svoju prvu akciju prikupljanja donacija ispred trgovačkog centra Kaufland, a 16. travnja akcija će se organizirati ispred trgovačkog centra Super Konzum.

Do otvaranja Socijalne samoposluge u Pejačevićevoj 4, donacije u hrani i higijenskim potrepštinama za početak rada Socijalne samoposluge možete svakodnevno predati od
07 do 15 sati u Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica, Masarykova 6.

Treba istaknuti da su naši građani važan segment osiguranja održivosti Socijalne samoposluge te stoga pozivamo sve građanke i građane da se aktivno uključe u aktivnosti projekta Socijalne samoposluge „Djelo ljubavi“ kako bismo zajedno pomogli našim najugroženijim obiteljima. Pozivamo i sve pravne osobe, udruge, političke stranke, obrtnike i OPG da se uključe u doniranje robe za potrebe prve Socijalne samoposluge u Virovitici.

Javnost će redovito biti informirana o daljnjim aktivnostima u projektu Socijalne samoposluge putem službene web stranice Gradskog društva Crvenog križa Virovitica (http://ck-gdck-virovitica.eu/) kao i na našoj odnedavno otvorenoj Facebook stranici (https://www.facebook.com/Gradsko-društvo-Crvenog-križa-Virovitica).

- 11:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.