Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crvenikrizvirovitica

Marketing

PREDAVANJE U KATOLIČKOJ GIMNAZIJI VIROVITICA

U srijedu 13. travnja, u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji Virovitica održano je predavanje na temu: Povijest, djelovanje i volontiranje u Hrvatskom Crvenom križu. Predavanje je održala ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, Željka Grahovac te koordinator mladih volontera Dražen Betlemović.

Učenicima od 1. do 4. razreda prikazane su mogućnosti volontiranja u Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica, upoznali su se sa poviješću i djelovanju pokreta Crvenom križa te su se upoznali s inicijativom Socijalne samoposluge.
U nadi približavanja Hrvatskog Crvenog križa mladima te približavanju pojma volontiranja u istom, predavači Gradskog društva Crvenog križa Virovitica uspjeli su zaintrigirati mlade učenike stoga im se istog dana u volontiranje priključilo osam mladih volonterki (učenica) koje su odlučile svoje slobodno vrijeme iskoristiti na najbolji mogući način - nesebično pomažući drugima.
Učenici su aktivno sudjelovali na predavanju odgovarajući na pitanja i izražavanjem svog mišljenja.
Treba svakako napomenuti da se Katolička klasična gimnazija u Virovitici namjerava uključiti u rad Socijalne samoposluge „Djelo ljubavi“, na način da će prikupljati donacije u hrani i higijenskim potrepštinama u okviru svoje odgojno-obrazovne ustanove.
Zahvaljujemo se ravnatelju Katoličke klasične gimnazije Virovitica, Mariu Voronjeckom na prilici predstavljanja našeg društva te vlč. Ivanu Certiću (nastavniku vjeronauka i duhovniku škole) što nam je dopustio da sva svoja predavanja održimo na njegovom satu.



"HCK - GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA VIROVITICA"

Post je objavljen 14.04.2016. u 11:03 sati.