Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica

petak, 30.10.2015.

''Zlatne godine''

Jučer je u Dnevnom boravku održana još jedna radionica u nizu pod nazivom ''Obrnuti decoupage na staklu''. Pod vodstvom gospođe Vesne Stipanović iz tvrtke Chemaco iz Zagreba korisnice su oslikale staklene tanjure u ukrasile sa prigodnim motivima.
Kreativna radionica je održana u programu ''Zlatne godine'' financiranom od Ministarstva Socijalne Politike i Mladih.

 photo OBRNUTI DECOUPAGE_zpskebv3yz8.jpg

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 29.10.2015.

Dnevna zabava

27.10. u Dnevnom boravku Crvenog križa u Virovitici održana je dnevna zabava.Pod vodstvom dugogodišnje volonterke Katice Kovačević korisnice su se prvo zagrijale na aerobiku, a nakon toga uživale u druženju, plesu i glazbi u izvedbi glazbenog sastava “Premija”. Zabava je održana u sklopu programa Ministarstva socijalne politike i mladih .



 photo zabava 10mj_zpsbu3nfnqg.jpg

- 07:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 27.10.2015.

Termini darivanja krvi za studeni 2015.g.


09.11.2015. /ponedjeljak/ od 9-13 sati u Crvenom križu Virovitica

28.11.2015./subota/ od 9 - 12 sati u Crvenom križu Virovitica

GDCK VIROVITICA

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Apel za donacijom deka i dječjih jakni i čarapa




P O M O Z I M O
ZALIHE DEKA PRI KRAJU, POTREBA ZA TOPLIM DJEČJIM JAKNAMA I ČARAPAMA

ZBOG POVEĆANOG PRILJEVA IZBJEGLICA U POSLJEDNJIH NEKOLIKO DANA, ALI I ZBOG SVE NIŽIH TEMPERATURA, POSEBNO TIJEKOM NOĆI, HRVATSKI CRVENI KRIŽ UPUTIO JE APEL SVIM DRUŠTVIMA CRVENOG KRIŽA ZA SAKUPLJANJEM DEKA , DJEČJIH JAKNI I ČARAPA.
MOLIMO GRAĐANE DA SE ODAZOVU OVOM APELU I POMOGNU SVOJIM DONACIJAMA, KOJE MOGU SVAKI RADNI DAN OD 7 – 15 SATI DOSTAVITI U „ HRVATSKI CRVENI KRIŽ- GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA VIROVITICA“ MASARYKOVA 6 , 33000 VIROVITICA.
ZAHVALJUJEMO VAM NA RAZUMIJEVANJU I SURADNJI.

„HCK-GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG
KRIŽA VIROVITICA“

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 24.10.2015.

Građanstvo Virovitice darivalo krv

Danas je u prostoru GDCK Virovitica , u suradnji s transfuzijološkom službom KBC Osijek održana 23 po redu ove godine akcija dragovoljnog darivanja krvi. Sveukupno je dalo krv 50 dragovoljnih darivatelja krvi i to:
Bihar Dragan,Bistrović Želimir,Borić Nada,Bubnjić Vitomir,Dutković Alen,Dvojak Nevenka,Foret Mirela,Giba Dražen,Gobac Milan,Grbić Zvonko,Grizelj Mario,Ištvanović Dražen,Jerman Zdenko,Josipović Tatjana,Joskić Robert,Juran Igor,Jurišić Ivanka,Klarić Robert,Kopas Dinko,Košić Zlata,Lončar Davor,Marić Marko,Mihaljević Dragan,Mihaljević Ivanka,Mlinarić Dalibor,Morović Neven,Moslavac Zvonko,Mučenski Koraljka,Nađaković Antun,Nemet Ivan,Pasarić Predrag,Perković Hrvoje,Petrović Ivan,Pilek Tonček,Popović Ranko,Pravdić Željko,Prepelić Dominik,Prša Zvonimir,Ratajec Marijan,Ratajec Matija,Rengel Damir,Resner Davor,Ribić Igor,Sabolić Alen,Stanec Ivan,Stipić Ivan,Tot Josip,Uremović Igor,Vampovac Branko i Vukoja Željko.
Do sada je ove godine GDCK Virovitica prikupilo 1292 doze krvi.

Ovom prilikom još jedanput Hrvatski Crveni križ, GDCK Virovitica upućuje iskrene čestitke svim darivateljima krvi povodom sutrašnjeg Dana darivatelja krvi i izraze duboke zahvalnosti za plemenitost i humanost koju su dosada iskazali u solidarnosti sa svima onima kojima je njihova krv bila neophodno potrebna. Iskreno zahvaljujemo i želimo svim dragovoljnim darivateljima krvi puno zdravlja i sreće uz osobni uspjeh u životu.Darivatelji krvi nacionalno su bogatstvo svake zemlje. Budite ponosni na svoj čin darivanja krvi.

Hvala za darovanu krv.
GDCK VIROVITICA

- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 23.10.2015.

''Svi za sve''

U Dnevnom boravku Crvenog križa gostovala je spisateljica Antonija Šerer.
Ovoga puta nam je predstavila svoj put u Indiju sa putopisom popraćenim mnogim fotografijama.
Ovaj događaj je održan u programu '' Svi za sve'', financiranom od Ministarstva Socijalne Politike i Mladih.

 photo indija 2_zpshuqzgdkr.jpg

 photo indija_zpsmp9sr6yl.jpg

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.10.2015.

Čestitamo 25.listopad Dan dragovoljnih darivatelja krvi

Povodom 25.listopada Dana dragovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, GDCK Virovitica će 23.listopada u 14 sati u prostoru Dnevnog boravka Crvenog križa Virovitica uručiti zahvalnice višestrukim darovateljima krvi za 50,75 i 100 puta darovanu krv. Sveukupno je pozvano 30 višestrukih dragovoljnih darivatelja krvi i to:

- za 50 puta darovanu krv zahvalnicu i mali srebrni znak dobiva 20 darivatelja krvi i to: Uremović Mirko,Adamović Krešimir,Borovčak Božidar,Moslavac Zvonko,Patrčević Siniša,Perković Franjo,Horvat Darko,Osterman Alen,Dronjak Milan,Podnar Branimir,Botković Robert,Škrtić Zlatko,Bistrović Želimir,Gibičar Ivica,Vincek Zdravko,Novosel Ivan,Heller Petar,Dijaković Ranko,Jurasović Danielo i Lučić Tomislav.

- za 75 puta darovanu krv zahvalnicu i veliki srebrni znak dobiva 9 darivatelja krvi i to: Pandur Marijan,Feketija Stjepan,Kolesarić Karlo,Čop Srećko,Valenteković Damir,Bajs Milan,Halapa Branko,Kasumović Zvonimir i Ferenc Željko.



-za 100 puta darovanu krv zahvalnicu i zlatni znak dobiva Malčić Vlado .

Ostali dragovoljni darivatelji krvi (njih sveukupno 101) svoje zahvalnice i značke za 5,10,20,30 i 40 puta darovanu krv dobiti će poštom na kućne adrese.

U znak zahvalnosti za višestruko darivanu krvi,izraženu plemenitost,humanost i ljubav prema čovjeku, GDCK Virovitica čestita svim dragovoljnim darivateljima krvi 25.listopad Dan dragovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj.

Hvala za darovanu krv.
GDCK VIROVITICA

- 13:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 19.10.2015.

Izložba „Žena i selo – jučer, danas, sutra“

U Dnevnom boravku Crvenog križa povodom obilježavanja Svjetskog dana seoskih žena držano je otvorenje izložbe fotografija „Žena i selo – jučer, danas, sutra“. Izložbu autora Saše Pjanića, koju je postavila Vesna Pjanić, organiziralo je Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije, čija je predsjednica Desa Kolesarić posjetitelje upoznala s temom izložbe, odnosno ravnopravnošću žena na selu. Nakon uvodnih riječi, zamjenica gradonačelnika Željka Grahovac proglasila je izložbu otvorenom.

 photo PA150473_zpstoyi8jfr.jpg

- 10:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

''Svi za sve''

Dana 15.10.2015 u Dnevnom boravku Crvenog križa održana je kreativna radionica pod vodstvom akademske slikarice Bernarde Idžojtić. Naziv radionice je bio ”Etno-torbica – papir, plastika” te su korisnice od papira izrađivale etno torbice i razne motive kojima su ih ukrasile. Radionica je održana u programu ''Svi za sve''.

 photo torbice_zpsj5dn5asx.jpg

- 10:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

''Zlatne godine''

U Dnevnom boravku Crvenog križa 13.10. održana je kontrola glukoze u krvi i mjerenje krvnog tlaka uz stručne suradnice Draženku Salopek i Ljerku Mesarić.
Ta zdravstvena kontrola je održana u programu ''Zlatne godine koji je financiran od Ministarstva Socijalne Politike i Mladih.

 photo PA130470_zpsqtcuze4f.jpg

- 10:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.10.2015.

Pitomačani darivali krv

U Domu Obrtnika u Pitomači GDCK Viroivtica i transfuzija KBC Osijek održali su 12.10.2015.g. akciju dragovoljnog darivanja krvi s građanstvom Pitomače. Krv je darivalo 58 dragovoljnih darivatelja krvi i to:

Bato Marko,Botković Robert,Botković Žan,Brletić Andrija,Demšić Marija,Domović Mario,Erdelji Josip,Fras Zdravko,Gregurek Tihomir,Halapa Branko,Hencl Marijan,Herent Damir,Ivanec Ivan,Jakupec Stjepan,Jakupec Zlatko,Jakupec Tomislav,Kalenik Ivica,Klasić Antonio,Kolar Stjepan,Kontent Pero,Kranjc Željko,Kubec Krunoslav,Kuzman Ivica,Lalić Tomislav,Magić Božidar,Majstor Božica,Mihaljević Mladen,Mioč Ivan,Nemet Slavko,Novosel Dominik,Novosel Neven,Pavlić Davor,Pintar Branka,Pintar Tihomir,Pobran Ferdinand,Posavec Jasminka,Radelić Mato,Rakijašić Ivan,Rakijašić Zlatko,Rengel Marin,Rengel Mario,Sabljak Drago,Sabo Nikola,Schmidt Treza,Sesvečan Zvonimir,Starčević Ivo,Sučić Petar,Tišljar Tomislav,Tišljarec Adela,Veličan Petar,Veršec Božica,Veršec Željko,Šokec Hrvoje,Šostaric Ivan,Štukar Marijan,Čop Srečko ,Čubelić Miroslav i Novosel Ivan.

Hvala za darovanu krv.
GDCK VIROVITICA

- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 07.10.2015.

''Svi za sve''

Danas je u Dnevnom boravku Crvenog križa održan mjesečni šahovski turnir.
Pod budnim okom licenciranog šahovskog sudca Miroslava Tota korisnici su odigrali sa slijedećim rezultatima:
1.Zvonimir Požežanac sa 4,0 boda
2. Drago Celić sa 3,5 boda
3. Vlado Pucan sa 2,5 boda
4. Ivan Križanac sa 2,0 boda.

Što se tiče ostalih aktivnosti u programu ''Svi za sve'', korisnice i dalje oslikavaju svilene šalove i marame.Program ''Svi za sve '' je financiran od strane Ministarstva Socijalne Politike i Mladih.

 photo PA070469_zpslqpeboo9.jpg

 photo PA070472_zpshjrxp6ks.jpg

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dana 06.10. u Dnevnom boravku Crvenog križa u Virovitici dodijeljene diplome polaznicima dvomjesečnog informatičkog tečaja “A gdje se pali” koji je u prostoru boravka vodio diplomirani novinar Dubravko Bedeković.
Polaznicima je zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice Željka Grahovac uručila diplome i prigodne kape. Diplome su uručene sedmorici polaznika dviju grupa, od devet polaznika pa će te dvije biti uručene naknadno.
Uz dodjelu diploma u prostoru boravka održana je i dnevna zabava na kojoj je svirao glazbeni sastav “Premija”. Nakon zabave održana je i monodrama “Đuka Begović” u izvedbi glumca Srećka Bereca.
Korisnici su bili više nego oduševljeni tom premijernom monodramom.
Ova dva događaja održana su u sklopu programa Ministarstva socijalne politike i mladih „Dnevni boravak i pomoć u kući – Zlatne godine“ i ” Dnevni boravak i pomoć u kući – Svi za sve” Gradskog društva Crvenog križa Virovitica.


 photo PA060445_zpsv3auv6w5.jpg


 photo PA060454_zpssw0qrntq.jpg


 photo PA060459_zpsaqafdmnx.jpg

 photo PA060463_zpsq5otclrr.jpg

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.10.2015.

Akcija darivanja krvi u Virovitici

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica i transfuzija KBC Osijek održali su 05.10.2015.g. akciju dragovoljnog darivanja krvi s dragovoljnim darivateljima krvi iz građanstva Virovitice, ŠumarijeVirovitica te iz Tvin-a.
Sveukupno je krv darivalo 47 dragovoljnih darivatelja krvi i to:
Blažević Sanela,Brdarić Marijo,Brkan Boško,Ciraki Vlado,Feketija Krešimir,Feketija Stjepan,Gagulić Izabel,Garaj Zlatko,Gašparić Mario,Gomerčić Mirjana,Gorički Stjepan,Hajmaši Josip,Janković Tomislav,Jurić Ivica,Jurić-Grgić Alen,Kaladić Damir,Kolec Jurica,Komar Nikolina,Komar Tihomir,Kovač Branko,Kovačec Josip,Kverkvarić Tonček,Leško Željko,Lozić Ivona,Lončar Marijo,Lukačević Mladen,Maresić Franjo,Martinčević Darko,Matoković Ivan,Meseš Željko,Mlinarić Jasmin,Pandur Marijan,Parmak Ilija,Patrčević Siniša,Pernar Zdravko,Petrić Ivan,Radovanović Slobodan,Rajnović Zvjezdan,Reider Ivan,Rengel Renato,Sabo Zdenko,Vitković Davor,Zalogaj Ivan,Zrnić Matija,Zvonar Bruno , Škrtić Zlatko i Reider Milan.

Hvala za darovanu krv.
GDCK VIROVITICA

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 02.10.2015.

Dan starijih osoba

Povodom dana starijih osoba u Dnevnom boravku Crvenog križa Virovitički glumci Igor i Vlasta Golub su nas razveselili sa novelama Antuna Pavlovića Čehova.
U ime ravnateljice Crvenog križa dipl. iur. Željke Grahovac domaćica Sanja Kolar je svima čestitala ovaj dan. Ovaj događaj je održan u programu Zlatne godine koji je financiran od Ministarstva Socijalne Politike i Mladih.
Zatim vas obavještavamo da je odgođen dolazak Snježane Lančić-Prpić koji se trebao održati 20.10. te će se održati 03.11. u Dnevnom boravku u 10,00 sati.

 photo PA010434_zpsinrj5uul.jpg

 photo PA010430_zpslvkjuiml.jpg

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.