Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crvenikrizvirovitica

Marketing

POZIV NA AKCIJU PRIKUPLJANJA NAMIRNICA I HIGIJENSKIH POTREPŠTINA ZA SOCIJALNU SAMOPOSLUGU U VIROVITICI

Po uzoru na druge gradove, s ciljem da pomognemo da naši najugroženiji građani zadovolje osnovne životne potrebe, Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Virovitica pokrenulo je u siječnju aktivnosti na otvaranju Socijalne samoposluge u Virovitici.
Socijalna samoposluga „Djelo ljubavi“ otvorit će vrata u Pejačevićevoj 4 za korisnike zajamčene minimalne novčane naknade – obitelji s troje i više djece te za samohrane roditelje koji imaju prebivalište na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Virovitica.
Naglašavamo da će broj korisnika kao i podijeljenih paketa izravno ovisiti o prikupljenim donacijama.
Tijekom veljače i ožujka uspjeli smo ostvariti sve osnovne preduvjete za rad Socijalne samoposluge – uređen je prostor, pribavljene su sve propisane dozvole za rad, instaliran je program za praćenje ulaza i izlaza robe.

Prve namirnice stigle su u Socijalnu samoposlugu – Tvornica šećera Viro Virovitica donirala nam je 1000 kg šećera a Tvornica ulja Čepin donirala nam je 100 l ulja.

Važan način prikupljanja namirnica i higijenskih potrepština za rad Socijalne samoposluge su i organizirane akcije ispred trgovačkih centara od strane volontera.
Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Virovitica u ponedjeljak 11. travnja imaju svoju prvu akciju prikupljanja donacija ispred trgovačkog centra Kaufland, a 16. travnja akcija će se organizirati ispred trgovačkog centra Super Konzum.

Do otvaranja Socijalne samoposluge u Pejačevićevoj 4, donacije u hrani i higijenskim potrepštinama za početak rada Socijalne samoposluge možete svakodnevno predati od
07 do 15 sati u Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica, Masarykova 6.

Treba istaknuti da su naši građani važan segment osiguranja održivosti Socijalne samoposluge te stoga pozivamo sve građanke i građane da se aktivno uključe u aktivnosti projekta Socijalne samoposluge „Djelo ljubavi“ kako bismo zajedno pomogli našim najugroženijim obiteljima. Pozivamo i sve pravne osobe, udruge, političke stranke, obrtnike i OPG da se uključe u doniranje robe za potrebe prve Socijalne samoposluge u Virovitici.

Javnost će redovito biti informirana o daljnjim aktivnostima u projektu Socijalne samoposluge putem službene web stranice Gradskog društva Crvenog križa Virovitica (http://ck-gdck-virovitica.eu/) kao i na našoj odnedavno otvorenoj Facebook stranici (https://www.facebook.com/Gradsko-društvo-Crvenog-križa-Virovitica).



Post je objavljen 04.04.2016. u 11:05 sati.