Nevjerojatne usporedbe

utorak , 29.12.2015.

Obožavam surfati internetom i nedavno sam naišao na zanimljiv članak na jednoj engleskoj stranici sa raznoraznim sadržajem. Radi se o brojevima i usporedbama o raznoraznim temama. Teme su nepovezane, ali sam si razmišljao da bi bilo šteta to ne podijeliti sa vama.

Dakle.

1.Uzmimo da raspon čovjeka predstavlja cijelokupnu zabilježenu povijest (nama poznatu), najmanji sloj vašeg nokta predstavlja cijelokupnu ljudsku povijest!

2.Gospodin Warren Buffet je toliko bogat da bi mogli usporediti njegovo trošenje od 700,000 dolara sa kupovim Sprite-a prosječnog američkog građanina.

3.Milky Way (ne, nije čokoladica u pitanju nego mliječna staza). Ako zamislite da je Milky Way površinom jednak površini SAD-a, Sunčev sustav je zauzimao površinu od 50 lipa.

4. Da se naš planet Zemlja smanji na veličinu biljardske kugle, ona bi bila potpuno glatka. Čak ni najveće planine i doline ne bi se osjetile.

5. Da se Supernova (eksplozija zvijezde) pojavi na udaljenosti jednakoj kao i udaljenost Zemlje i Sunca, bila bi 9 puta svjetlija nego aktivacija nuklerane bombe koja je udaljena 1 cm od vašeg oka.

6. Da je atom jednak površini prosječnog nogometnog igrališta, njegova jezgra bi bila jednaka zrnu graška.

7. Da je gustoća stanovništva na cijelom svijetu jednaka gustoći stanovnika na Manhattanu, svi ljudi bi stali na Novi Zeland.

Oznake: zanimljivosti

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.