četvrtak, 12.02.2009.

Dubrovnik Open Pairs

12.02.2009. u 08:10 • 3 KomentaraPrint#

utorak, 10.02.2009.

BBO - Turniri Gimnazija Metković

Turniri na BBO idu ponedjeljkom navečer iza 20h, najčešće u 20:30. Namjenjeni su vježbanju početnika iz Metkovića sa kojima nemam 'živu' vezu pa ovako imamo priliku povremeno se naći i igrati. Dosad sam odigrao četiri turnira dok dva nisu odigrana zbog malog broja prijava. S toga sam promijenio način igranja turnira pa sad primam sve koji su Hrvati/ili imaju hrvatski podešen kao jezik. Bitno je našim početnicima olakšati razgovor, a ako neki turčin ili bugarin ne razumije razgovor tko mu je kriv.

U početku je dolazilo dosta početnika, sinoć je bilo samo par parova. Ali sad imam novi način rada: pripremam bordove sa Dealmasterom pa na kraju turnira mogu poslati bordove i analizu. Dosad su isto mogli pretraživati odigrane bordove i diskutirati o njima na arhivi BBO-a ali ovako je ipak lakše. Osim toga sa pripremljenim bordovima možemo napraviti malu analizu prije i poslati je odmah po završetku turnira mailom.

Nadam se da će to biti dovoljno da održimo aktivnost početnika do odlaska na turnir u Metković.

10.02.2009. u 15:03 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 04.02.2009.

Sveti Vlaho

Ovogodišnji sveti Vlaho je bio još bolji od lanjskog: skupilo nas se više, ukupno devet stolova a došli su gosti iz Imotskog i iz Zagreba. Naime igrao je i dubrovački zet Karlo Brguljan sa suprugom. Došli su na festu ali to je bio samo paravan da igraju na ovom prestižnom turniru. Pobijedili su Frano Mozara i Tomo Mačai. Tomo nije igrao skoro godinu dana, ozbiljno se u Župi pripremao za ovaj turnir. Pred turnir sam se vratio sa službenog puta. Igrao sam sa Rafaelom Lozom iz Imotskog. Nadam se da nije primjetio da sam od umora skoro zaspao na zadnjih par bordova. Igrali smo 27 bordova, devet kola po tri borda uz arrow switch na zadnjem kolu kako bi spojili dvije linije u jednu. Navečer smo se opustili uz večeru i muziku u restoranu 'Dundo Maroje'.

Image Hosted by ImageShack.us


04.02.2009. u 12:46 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Welcome

This blog presents interesting points from the world of Croatian bridge. Enjoy a cocktail of news, funny tales and interesting boards. Please bring some good board with you to share with us!

English Texts:

How to impress world class player by Srdjan Katusic
TD Corner - Croatia
Interview: Justin Lall
Rui Marques TD presentation part 1
Rui Marques TD presentation part 2
How Nick Nickell won the 2007 Spingold by John Schuler

Bridge Players:

Astronaut Gregory H. Johnson
Nogometaš Paolo Wanchope

Image Hosted by ImageShack.us


Klupske majice - 150 kn



TD Kutak

WBF kodeks
EBU White Book
WBF 2005 General Condition of Contest
Hesitation and UI
UI and screens
Screens
Igra sa pregradama
Pravilnik rada žirija
Ispiti i materijali sa EBU tečajeva

Posjete od 1. travnja 2005 :


Druge igre
Erepublik

Play online chess