nedjelja, 28.09.2008.

Mix prvenstvo Dalmacije

Igralo je deset parova iz Dubrovnika, Mlina i Splita. Pobjedili su splićani: Loreta Bajalica i Mario Kalebić. Oni su bili i favoriti za pobjedu jer igraju već neko vrijeme skupa za razliku od drugih parova u sali i kad pogledamo Mariove rezultate iz Pule. Drugi su Štefica Ivelja i Boris Lovjer koji su jedan od ponajboljih parova iz Astaree (jedini u finalu parskog prvenstva Dubrovnika ove godine, drugi na sv. Vlahu itd.). Treći su par ostali Frano Mozara i Ivana Cvjetanović.



Napravili smo i klupske majice: Polo majica sa grbom kluba na grudima i natpisom 'Bridge klub Dubrovnik' na leđima. Majice imam u crvenoj i bijeloj L i modroj XL veličini. Cijena majice je 150 kuna a prihod ide u klupsku kasu. Majicu je dobio Frano Mozara kao najbolji igrač prošle sezone te Branko Batinić i Titomir Zokić za rad u školi bridža.

Turnir smo igrali u sportskoj dvorani. Donio sam svu opremu u autu uključujuči i osam stolova! Sve stane u Vectru :) Kad igramo turnire u sali gdje sklapamo stolove bino je da nas se dosta skupi pa da možemo na vrijeme početi turnir i kasnije raspremiti salu. Da svatko pomogne složiti jedan stol sala bi bila spremna za desetak minuta a dvoje nas radi preko sat vremena. Sljedeća akcija sa stolovima možda bude turnir Svetog Vlaha 2009 pa ćemo se organizirati.



Žao mi je što nije došlo više parova iz Splita i poneki par iz Zadra. U kombinaciji sa turnirom u subotu ovo je bio jako lijepi vikend za svakog igrača i još ljepši izlet jer je vrijeme bilo prekrasno.

28.09.2008. u 09:13 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 18.09.2008.

Timski turnir 2.dio

Drugi dan timskog turnira igrao sam sa Ivicom Obadom. Početak je bio malo kvrgav dok se nismo uigrali. Treća sjednica je bila rezultatski loša ali smo se u prva dva meča borili dok smo se u trećem doslovno raspali.

Dubrovnik - DM Berlin (Njemačka) 5:7 (17-20)

Simpatičan par za našim stolom stigao je iz Berlina. Meč nije imao mnogo prometa ali smo pali 3NT zbog nepreciznosti u izvođenju. Nabijali smo i jedna manša od tri je ušla - 4 pik sa dvadesetak poenčića i distribucijom ali nije bilo dovoljno. Na jednom bordu smo igrali 5 tref u kontri tri puta ne dok su protivnici u drugoj sali prošli 4 pik. Ajoj.

Dubrovnik - Narie Gdanjsk(Poljska) 4:8 (16-26)

Poljski tim sa dalekog Baltika - konačno netko tko je putovao duže od nas :). Nakon poraza smo išli stol više i dobili tim bolji od prethodnika. Oni su uspjeli napraviti dvije manše koje mi nismo. Pali smo 4 herc gdje su u drugoj sali srušili naše dva tref u kontri. Jedini svjetli trenutak je bio kad smo napravili pet karo nakon povoljne atake, dok su u drugoj sali pali.

Dubrovnik - KIK (Nizozemska) 0:12 (0-44)

Sad smo pali pet stolova, ali smo u igri pali još više. Prvo su napravili slem swing a zatim smo tresnuli milećento u pet tref. Na kraju sam neispravno klejmao. Oprali su pod sa nama. Ovdje nije bilo nabijanja manši, svi smo sve rušili ali njihov tim je nekako uvijek izvukao štih dva više. Slem swing je nastao kad su naš igrali šest tref i pali a za našimstolom su napravili 6NT. Isto su bili u šest tref, ali je prvo izvučeno u šest herc pa vraćeno u 6NT. Bezadut se može srušiti ali nakon dobre atake nisam nastavio kako treba, imao sam priliku ubiti izvođačevu ruku. Pet tref u konti je bio naš pokušaj igranja manše sa 4-3 fitom zbog šikena sa strane, ali protivnici su imali 5-1 trefove. U drugoj sali naši su kontrirali tri tref.

Dubrovnik - Falanga 5:7 (9-13)

Ovo je bio dosta gluhi meč koji smo izgubili na bordu koji smo trebali dobiti. Prvo naši protivnici nisu našli 3NT nego su nas kontrirali u dva karo za jednom ne. U drugoj sali su igrali jedan tref u kontri za jednom ne. Sa 12 honera i balans rukom i KQJx u trefu pasirate, lijevi otvori 1 tref koji partner kontrira. Pasirate ili igrate 3NT?

Dubrovnik - Schwammerl Graz (Austrija) 11:1(47-21)

Ovaj tim sam poznao jer sam nekoliko puta igrao u Grazu u njihovom klubu. Malo su šareni tim - dva dobra igrača i dva starija gospodina, vjerojatno sponzori kluba. Posvađali su se gadno i to je utjecalo na izvedbu, dosta laganih 11-1 a i ovaj 1 imp smo im poklonili nabijanjem.

Dubrovnik - Timisoara (Rumunjska) 9:3 (34-21)

Trebala nam je pobjeda 12-0 da imamo teoretske šanse za prvo mjesto u skupini. Nažalost odmah na prvom bordu sam propustio šansu za srušiti njihovih 5NT. Protivnici su igrali slabi bezadut, a nakon dobre atake i dva puta propuštanja herca došao sam u situaciju da držim dva visoka herca i četvrtog dečka karo u zadnjih šest karata. Izvođač je otvorio 1NT slabo ali sam zaspao pa sam mislio da igra jaki i da partner ne može imati asa karo pored još jednog herca. Sad sam na trefove bacio jedan herc čuvajući bezveze četvrtog dečka herc. Protivnici su nas rušili u 3 NT a na drugom stolu su nakon poljskog trefa napravili 5 karo, uzeli su par impića na parcijalcima gdje smo padali manše. Mis mo napravili dvije tanke manše i rušili ih jednom kad trebaju napraviti pet karo ali igraju pet tref.

Drago mi je da smo igrali u Puli. Odlično je iskustvo svima a otkriće je kako Ivana dobro igra i koliko je napredovala. Još nije prošla godina dana otkako je počela igrati. Vidjeli smo koliko još moramo raditi na licitaciji i koliko loše igramo obranu u odnosu na druge timove. Mislim da kad bi podigli igru u obrani i smanjili broj bespotrebnih nabijanja manši da bi igrali u finalu doigravanja B-lige.

18.09.2008. u 09:15 • 1 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 15.09.2008.

Timski turnir 1 dio

Timski turnir u Puli osvojio je tim Gero iz Madžarske, a njihov kapiten je ujedno i najbolji igrač cijelog turnira. Sve zajedno bilo je 106 timova. Dubrovački tim je osvojio drugo mjesto u utješnoj I skupini. Igrali smo u sastavu Frano Mozara, Ivana Cvjetanović, Ivica Obad, Frano Jančić i Ivica Lekić iz Splita.

Dubrovnik - Cernato (Rumunjska) 0:12 (0:47)

Prvi meč smo teško izgubili. Protivnici su bili bolji i stalno su radili pritisak u licitaciji. Uz to su me jednom izblefirali sa pasiranim otvorom i laganim otvorom na trećem mjestu. Nakon dva pasa na trećem mjestu je otvorio jedan pik, rekao sam dva karo, lijevi dva bez aduta i partner tri karo. Nakon što je lijevi pokazao asa i dva kralja tražio sam adutsku damu kod otvarača i pao za dupli upis protivnika.

Dubrovnik - Szeged(Madžarska) 2:10 (23:41)

Ovdje je malo proradio naš 'Dum Dum' bridž pa smo dohvatili dvadesetak impova i par VP-a protiv tima koji je na kraju bio sedamnaesti. Imali smo i šansu za neriješeno jer smo stali u šest pik gdje protivnici igraju sedmicu: pikovi 5-0 i trefovi 6-2 srušili su slemove u obje sale za +100 umjesto +1440. Uz normalnu raspodjelu sedmica se ne može napraviti.

Dubrovnik - All In(Rusija) 8:4 (22:13)

Pobjeda nad B-ligašem ali nakon što je protivnik morao uvesti zamjenu. Jedan igrač (vjerojatno dijabetičar) zabunom je popio pravo pivo umjesto bezalkoholnog i morao napustiti salu zbog slabosti i vrtoglavice. Njegova zamjena iako dobra igračica navlačila je cijelo vrijeme na sebe - bezuspješno. Lekić i ja smo odigrali vjerojatno najbolji meč na turniru i dobili tim.

Dubrovnik - Olimp(Bugarska) 12:0 (36:4)

Igrali smo 5 karo gdje se pada 3 NT i partneri su igrali pet tref u kontri gdje su nas kontrirali 4 herc za jednom ne. Dodajmo još kockarsko licitiranje dvije manše i dvanaest nula za dizanje morala i pozicije na tablici.

Dubrovnik - Liliana(Italija) 7:5 (20:16)

Protivnici su nam na jednom bordu igrali 5 herc i 5 pik u kontri i oba pali - peti nivo pripada protivnicima. Meč gdje imamo tri +6 upisa ali i protivnici jedan +10 kad su ih u zatvorenoj sali pustili 4 herc.

Dubrovnik - Lena(Rusija) 5:7 (9:13)

Zadnji meč prvog dana i propuštena prilika u obrani: partner je otvorio pik ali nije vjerovao kad sam dao podršku i nije otvorio svoju boju sa damom protiv protivničkog 4 herc nego je pasivno atakirao tref te je izvođač stigao odbaciti gubitni pik. To je njihovih 13 IMP-a. Mi smo imali jedan dupli upis te par prekoštihova.

Pred kraj prvog dana bili smo umorni pa su i greške bile češće. Opet razlika u godinama je bila tolika da su protivnici griješili još više. Svi timovi protiv kojih smo igrali prvi dan na kraju su u plasmanu ostali ispred nas. Obad je stigao pred kraj predzadnjeg meča. Sljedeći dan je zamjenio Lekića iz Splita.

15.09.2008. u 22:23 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 08.09.2008.

Idemo u Pulu (valjda)

Sutra ujutro u osam sati ide mala družina iz Dubrovnika u Pulu na tim. U autu smo Ivana Cvjetanović, Frano Mozara i ja. Obad nam se pridružuje u srijedu navečer. Moramo za popuniti tim uzeti i Lekića u Dugopolju da nas ima četiri za prvi dan tima. Još smo se dobro skupili nakon četiri otkaza od kojih dva preko vikenda. Očekujem dugu vožnju i dobru zabavu, za nešto više trebat će nam mnogo sreće.

08.09.2008. u 23:06 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Welcome

This blog presents interesting points from the world of Croatian bridge. Enjoy a cocktail of news, funny tales and interesting boards. Please bring some good board with you to share with us!

English Texts:

How to impress world class player by Srdjan Katusic
TD Corner - Croatia
Interview: Justin Lall
Rui Marques TD presentation part 1
Rui Marques TD presentation part 2
How Nick Nickell won the 2007 Spingold by John Schuler

Bridge Players:

Astronaut Gregory H. Johnson
Nogometaš Paolo Wanchope

Image Hosted by ImageShack.us


Klupske majice - 150 kn



TD Kutak

WBF kodeks
EBU White Book
WBF 2005 General Condition of Contest
Hesitation and UI
UI and screens
Screens
Igra sa pregradama
Pravilnik rada žirija
Ispiti i materijali sa EBU tečajeva

Posjete od 1. travnja 2005 :


Druge igre
Erepublik

Play online chess