četvrtak, 06.05.2010.

Vukovarski turnir

Sljedeći vikend igra se 9. Vukovarski parski turnir. Mjesto održavanja je hotel Dunav a igra se Butler u petak navečer i dvije sjednice parskog MP turnira u subotu i nedjelju. Plakt turnira nalazi se na http://www.bridge-vukovar.hr/Plakat%20program.htm.

Turnir je na ovim prostorima poznat po zabavi sa muzikom do jutarnjih sati. Bio sam na prvom turniru 2002 kojeg se sjećam po velikom zalaganju domaćina i entuzijazma nas koji smo dolazili iz Zagreba. Bila je tamo i vesela ekipa iz Jarmine koja je igrala bridž naučen iz neke knjige kojoj je falilo par stranica pa su igrali bez mrtvaca. Da li je to bio štos da mislimo da su paceri nisam se niti potrudio saznati jer je priča zvučala fantastično. Prvi turnir je Mikša sam obračunao i svi smo napravili preko 50% dok su pobjednici imali oko 97%. Uskoro su otkrili grešku i popljuvali ga ali danas mislim da je bio malo pametniji od nas. Sjećam se šetanja po Vukovaru i one depresije od porušenog grada dok sam hotel i salu više manje zaboravio. Ali nisam zaboravio da mi je bilo dobro. U povratku nas je neki lokalni švercer vozio u Stojadinu na stanicu u Vinkovce. Kad je vozač čuo da smo kartaši ponudio nam je sve: švercao je cigarete, alkohol pa čak i krave iz Jugoslavije. Imao je vezu kod nekog skelaša i pričao da je epidemija slinavke samo priča dok meso iz Srbije ide u Hrvatsku naveliko. Igrao sam sa Sunčicom Mikšom pa smo dobili pohvalu. To nisam vidio ni na jednom drugom turniru. Ne znam kome to treba, ali ja svoju još uvijek čuvam. Tada nije bilo muzike i tamburaša ali zabave nije falilo.

Rastužilo me da je turnir pred gašenjem. Drago mi je da se našla pomoć i da će se održati ove godine ali ne znam što će biti dalje. Vukovarci imaju gomilu problema što saznam svaki put kad upalim TV i bridžiste nije ništa mimoišlo. Trud uložen u turnir ovih devet godina je za Mikše bio ogroman i oni više to ne mogu i ne žele pratiti. Ne znam situaciju koju imaju u klubu ali vidim da članovi Vupika ne igraju klupske turnire zadnjih par godina u Vukovaru nego idu u Vinkovce. Od četrdesetak igrača na listi kluba pitaj boga da li ih je desetak aktivno.

Turnir ima zadatak da zabavi i razveseli bridžiste iz okolnih velikih bridž centara. Od ovih kotizacija se neće nitko obogatiti. Vukovar je skoro u centru kružnice koju čine Zagreb, Novi Sad, Beograd, Sarajevo i Madžarska. Turnir je jednom godišnje Vukovarcima radost i veselje pa makar i desetorici. Mogu se pokazati u pravom svijetlu, tri dana pobjeći od sivila i nanovo biti legendarni slavonski domaćini. Ali igrača gostiju je sve manje.

Ne mislim da je veliki trošak doći u Vukovar i tamo ostati bar jednu noć. Iz Dubrovnika preko Bosne je i bliže nego neki Zagrebački turnir. Prije par godina išli su Branko, Slavica, Boro i Marija na turnir i dobro su se proveli. Nadam se da će netko doći i ove godine, da turnir poživi. Jer Vukovarski turnir pokazuje što će za par godina biti sa Dubrovačkim turnirom.

06.05.2010. u 19:17 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Welcome

This blog presents interesting points from the world of Croatian bridge. Enjoy a cocktail of news, funny tales and interesting boards. Please bring some good board with you to share with us!

English Texts:

How to impress world class player by Srdjan Katusic
TD Corner - Croatia
Interview: Justin Lall
Rui Marques TD presentation part 1
Rui Marques TD presentation part 2
How Nick Nickell won the 2007 Spingold by John Schuler

Bridge Players:

Astronaut Gregory H. Johnson
Nogometaš Paolo Wanchope

Image Hosted by ImageShack.us


Klupske majice - 150 kn



TD Kutak

WBF kodeks
EBU White Book
WBF 2005 General Condition of Contest
Hesitation and UI
UI and screens
Screens
Igra sa pregradama
Pravilnik rada žirija
Ispiti i materijali sa EBU tečajeva

Posjete od 1. travnja 2005 :


Druge igre
Erepublik

Play online chess