nedjelja, 02.01.2005.

Dubrovačke slike i prilike

Svima sretna nova godina. Želim Vam svima ispunjenje što najviše želite. Nadam se da ste imali sjajan doček. Ja sam prošli tjedan proveo doma i dočekao novu godinu na Stradunu u društvu klape Srebrenum i zagrebačkih mariachija. Društvo je bilo super vrijeme za poželjeti a ujutro je bolila glava taman koliko treba.

U utorak sam otišao u hotel President na Babinom Kuku. Tamo svaki utorak i četvrtak u 19 sati igraju članovi kluba Dubrovnik. Igra se na četiri - pet stolova u ugodnoj dvorani. Nažalost nema više igrača jer su bolji igrači zauzeti. Turnir pati od neorganiziranosti, obično kasni a često nema ni suca pa se na licu mjesta rješava situacija uz pomoć iskusnijih igrača. Uskoro bi se trebala održati skupština kluba (kasni) nakon koje će se igrači više angažirati. Nema velikog interesa ni za državna natjecanja pa se sada zna samo jedan tim za B ligu. Na turniru su pobijedili Selmanović i Mijoč.

U srijedu sam bio na prigodnom turniru u Župi. Igralo se u hotelu Astarea u Mlinima gdje se inače održavaju redovni klupski turniri petkom i nedjeljom. Klub organizacijski bolje štima nego susjedi a turniri su znatno kompetitivniji gdje već postoje dugogodišnji partneri koji se bore za svaki poen. Pobijedili su Brbora - Jemo i Handabaka - Dubčić dijeleći prvo mjesto. Igrači su se nakon turnira družili uz tratamenat (prikle, slatko i sokovi op. ur.) što je već postala i tradicija.

Evo jedne zanimljive ruke. Licitacija bi zahtjevala malo poboljšanja ali tako se igra u gradu.


North
East
South
West
--1 3
Xpasspasspass


3 X
X
10 X X
A K Q J X X X
X X
 
A K X X X X
K Q X X X X
-
X
  X
J X
X X X
K 10 X X X X
  Q J 10 X X
A X
10 X X
A Q J
 


Došla je pik ataka do desetke i asa. Izvođač reže pik na stolu a North baca karo. Slijedi porez karo (ajme), porez pik na stolu i još jedan šnaper karo. Kralja herc uzmem sa asem i igram damu pik koju izvođač pokriva kraljem a partner reže. Partner igra tref do dame i uzimam visoki pik na koji partner odbacuje tref. Sad igram tref asa i ako izvođač reže nisko partner nadreže desetkom, a ako reže visoko promovira partneru adutski štih. Nažalost na bordu imamo 3 NT i 5 karo.

02.01.2005. u 23:11 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Welcome

This blog presents interesting points from the world of Croatian bridge. Enjoy a cocktail of news, funny tales and interesting boards. Please bring some good board with you to share with us!

English Texts:

How to impress world class player by Srdjan Katusic
TD Corner - Croatia
Interview: Justin Lall
Rui Marques TD presentation part 1
Rui Marques TD presentation part 2
How Nick Nickell won the 2007 Spingold by John Schuler

Bridge Players:

Astronaut Gregory H. Johnson
Nogometaš Paolo Wanchope

Image Hosted by ImageShack.us


Klupske majice - 150 kn



TD Kutak

WBF kodeks
EBU White Book
WBF 2005 General Condition of Contest
Hesitation and UI
UI and screens
Screens
Igra sa pregradama
Pravilnik rada žirija
Ispiti i materijali sa EBU tečajeva

Posjete od 1. travnja 2005 :


Druge igre
Erepublik

Play online chess