četvrtak, 15.07.2004.

Kad ništa drugo ne pali

Parski turnir. U ruci imaš S:A10x H:QJ10x D:Q9xx C:xx. Desni protivnik otvori 1 NT. Partner ga transferira sa Texasom 4 herc. Desni licitira 4 pik i tu je kraj licitacije. Atakiraš Q herc koja drži, partner markira poziv. Stol je:

♠:K98752
♥:xx
♦:10xx
♣:KQ

Čini se da partner ima ili K herc i asa sa strane ili AK herc. Pitanje je kako nastaviti? Izvodač ima barem Qx pik, dakle uzet ce 5 pik štihova, tri trefa i dva karona kad partner ima AK herc, a 5 pik štihova herc, dva karona i dva trefa kad partner ima A tref i K herc.

Ovu ruku je držao američki ekspert Alan Hayman. Kada je dama herc držala odlucio je igrati karo devetku. Sljedila je 10 sa stola, decko i As.

Izvodač ima 10 laganih štihova ako igra adute. Siguran da je dama karo desno od njega odlučio se ići na prekoštih pomoću karo impasa, ništa neobično za parski turnir. Slijedila su dva visoka trefa kralj pa As tref pa dečko tref kojeg je Hayman šnapao, na veliko nezadovoljstvo izvodača. Odbačen je luzer sa stola - mali herc.

Hayman je igrao pik Asa i izašao sa pik cenerom. izvodač je naknadno impasirao svoju karo sedmicu koja je izgubila od - dame. Tada je shvatio da je prodao lagani kontrakt od 10 štihova. Izvodač je bio Bobby Levin - bivši svjetski prvak. U ruci je imao:

♠:QJ3
♥:10732
♦:AK7
♣:AJ5

15.07.2004. u 09:23 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Welcome

This blog presents interesting points from the world of Croatian bridge. Enjoy a cocktail of news, funny tales and interesting boards. Please bring some good board with you to share with us!

English Texts:

How to impress world class player by Srdjan Katusic
TD Corner - Croatia
Interview: Justin Lall
Rui Marques TD presentation part 1
Rui Marques TD presentation part 2
How Nick Nickell won the 2007 Spingold by John Schuler

Bridge Players:

Astronaut Gregory H. Johnson
Nogometaš Paolo Wanchope

Image Hosted by ImageShack.us


Klupske majice - 150 kn



TD Kutak

WBF kodeks
EBU White Book
WBF 2005 General Condition of Contest
Hesitation and UI
UI and screens
Screens
Igra sa pregradama
Pravilnik rada žirija
Ispiti i materijali sa EBU tečajeva

Posjete od 1. travnja 2005 :


Druge igre
Erepublik

Play online chess