I kud, na kraju?

Za svoje odsutstvo ovog mjeseca imam samo jednu riječ - škola ˇˇ

~~~

Majka me neki dan proglasila ludom nakon što sam joj priopćila razine mature koje namjeravam pisati, kao i izborne predmete te fakultete koji su mi trenutačno u užem izboru.

Što se mature tiče, već sam na početku 2. razreda znala da ću hrvatski i engleski pisati višu razinu. Matematiku sam onda rekla da ću nižu, ali kako se ta nesretna matura bliži (3. sam razred, ali bolje da krenem sad pa naučim što više, nego da se nagodinu natežem i sa državnom i sa stručnom maturom), sve više mi se čini da bih mogla i matematiku višu razinu pisati.
Da, idem u ekonomsku školu. Ne, ne volim ju niti malo i ne sjećam se koliko sam puta požalila što nisam više gnjavila da me puste da idem u drugi grad u srednju. Smatram da na višoj razini mogu izvuć dvojku, a ako sad počnem radit na obnavljanju znanja iz prethodne dvije godine i zapnem s onim šta učim u trećoj, možda bih mogla dobiti i trojku. Sve je moguće, a ja sam vrlo tvrdoglava kad su ocjene u pitanju.

Zašto mi je mama rekla da sam luda? Pa baš zbog matematike i škole u koju idem, jer ću imat hrpetinu gradiva za nadoknaditi. Ali po tom pitanju se ne brinem, već ću ja nešto smisliti.

Nadalje, fakulteti.
Već neko vrijeme me fascinira ruski jezik, a počela sam ga učiti preko jedne stranice (čiji sam link trenutačno lijena iskopati u Povijesti), stoga razmišljam o tome. Također, zahvaljujući folkloru (na koji idem već skoro 4 godine), zainteresirala sam se za etnologiju i kulturnu antropologiju, što je također dvopredmetni smijer na Filozofskom, tako da bih to i ruski mogla kombinirati.

Drugi izbor (ili prvi, ovisi o danu :P) mi je logopedija, koju sam počela istraživati na prijedlog profesorice matematike na jednom fakultetu. Imam spremljen cijeli plan i program preddiplomskog za taj smijer, samo ga moram pročitati do kraja.


Sad, šta će na kraju bit za godinu i pol? Jedno mogu sa sigurnošću reći - upisat ću neki fakultet i otići iz ovog grada. Ovdje imamo samo jedan fakultet, a taj studij mi nije ni na kraj pameti ˇˇ
Također, nadam se da ću za godinu i pol još uvijek biti ovdje i da ću moći ovdje napisati šta sam na kraju upisala, šta ću studirati i jesu li se moje želje iz 3. razreda na kraju ispunile. Nadam se da hoće.

~~~

Last, but not least, želim zahvaliti onima koji su komentirali priču koju sam objavila u prošlom postu - bez obzira jesu li mi komentar ostavili ovdje ili preko fejsa sretan

A sad bi bio red da se vratim računovodstvu. Wish me luck, I might be questioned tomorrow zaliven

Voli vas
Bella

Oznake: fakultet, državna matura

29.10.2013. u 18:52 · Penny for your thoughts? (8) · Isprintaj · #

');