četvrtak, 29.05.2014.
Recept: Rebrica s čokoladom!
Sastojci:
2 kg svinjskih rebrica
Za umak od čokolade:
1 nasjeckani luk
2 žlice ulja
1 ancho čili
1 žlica soli
1 žličica papra
120 ml octa
100 dkg rajčica iz konzerve (cijelih)
200 ml koncentrata rajčice
2 žličice meda
2 žličice melase
1 žličica slatke mljevene paprike
1 žličica kumina
50 grama čokolade s čilijem
1 dcl svježe iscijeđenog soka od naranče
Malo peršina
1. Zagrijte ulje u većoj tavi.
2. Na ulje potom stavite luk i ancho čili dok ne promjene boju (10-ak minuta)
3. Dodajte ocat i ostale namirnice. Kada zakipi, smanjite toplinu i kuhajte oko 2,5 sata.
4. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, a potom stavite u frižider na nekoliko sati (najbolje preko noći)
Za marinadu:
1 žičica papra
2 žlice soli
2 žlice šećera
2 žlice kakaa u prahu
1 žličica crvene paprike
1. Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva
2. Pomiješajte sastojke za marinadu i njima natrljajte rebrica
3. Rebrica stavite u posudu za pečenje te u nju do pola dodajte vode.
4. Posudu prekrijte aluminijskom folijom, stavite je u pećnicu i ostavite da se peče 2 sata.
5. Nakon dva sata, izvadite posudu iz pećnice, ali ne skidajte foliju dok se sve ne ohladi.
6. Potom rebrica stavite na roštilj
7. Malo prepecite s obje strane, pa ih premažite umakom od čokolade.
8. Pecite ih još dok ne postanu hrskava.
>>
Recept: Čokoladni kruh
Oznake: recept, Recepti Priče o čokoladi, Rebrica, čokolada, Rebrica s umakom od čokolade
29.05.2014. u 05:40 •
0 Komentara •
Print •
#