Priče o čokoladi!

nedjelja, 25.01.2015.

Čokolada s paprom i limunom natjerat će vas da se koncentrirate na uspjeh!



Cachet Tamna čokolada obogaćena limunom i crnim paprom.
57% kakao, 1 posto papra, 3 posto limuna


Kad ste jako ambiciozni, onda otići u Bruxelles usred terorističke krize nije problem. Upravo to je prošlog tjedna učinila moja kolegica Tea. Duge cijevi vojske i policije na ulicama belgijskog glavnog grada nisu je spriječile da tijekom akademskog putovanja, obiđe trgovine, kupi darove i donese ih u domovinu. Meni je donijela Cachetovu tamnu čokoladu obogaćenu limunom i crnim paprom. Već po kombinaciji koju je odabrala prilično je jasno da je Tea beskompromisno i neosporno osoba koja će se bez ikakvog ustručavanja uhvatiti u koštac s često i nezavidnim situacijama. I u tome je ona moja uzor.

>> Što o vama govore kombinacije koje volite s čokoladom

A sada više o paprenoj kombinaciji koju je izabrala:

Pristojnih 100 grama čokolade bogato je okusom. S čvrstom samouvjerenošću rekla bih da je upravo proizvođač u savršenoj kombinaciji pogodio savršen omjer sastojaka: kakaa - 57 posto, limuna - tri posto i crnog papra - jedan posto.

Glatka čokolada i zrnasti elementi dodanih okusa sasvim se upotpunjuju. Dok kakaasti dio čokolade nepcu osigurava poznati okus, papar ga pokušava ‘zaljutiti’, a kiselkasti limun vraća ravnotežu, pa okusi plešu u podatnoj harmoniji. Veliku ulogu u ovome odigrala je i jača doza šećera koja je povezala tri jaka i samodovoljna okusa koji svaki za sebe u kockici koja se topi u ustima, pokušava preuzeti dominaciju i u tom pokušaju usrećuje osjetila.

Okus dugo ostaje u ustima i osvježava um. Međutim, nekoliko minuta nakon kušanja apsolutno dominantnu poziciju ipak preuzima papar koji se zadržava do samog kraja carevanja ovog deserta.

‘Još’, pomislila sam nakon prve kockice.

Bilo je teško samovoljno prestati jesti takvu čokoladu jer ovo je prvi put da kušam tu kombinaciju, koja je izvedena na zavidnoj čokolatijerskoj razini - belgijskoj. A znamo da, kada je riječ o istančanosti okusa, Belgija je majka čokolade.

Osim po okusu, čokolada je i vizualno primamljiva. Unatoč tome što sadržava zrnasti papar, čokolatijer je uspio izvesti da joj površine s prednje i zadnje strane ostanu glatke, a prednja strana uz to još i oblikovana u elegantne veće kocke.

Dok jedem ovu čokoladu razmišljam kako bi bila sasvim pristojna zamjena za zajutrak - svakog jutra. Stoga što je ovo čokolada koja će vas razbuditi i nagnati da ostanete koncentrirani na ostvarenje svog dnevnog cilja - na uspjeh!



>> Galeriju fotografija možete pogledati na ovom linku.

*****
Tekst: Ivana Domitrović
Foto: Ivana Domitrović


Je li vam se svidio post? Imate li što dodati? Ostavite komentar ili mi pošaljite mail na priceocokoladi@gmail.com

Oznake: Cachet, čokolada, recenzija, Recenzija čokolade

25.01.2015. u 06:00 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



'Priče o čokoladi!' možete pratiti na Facebooku

IZBOR POSTOVA

Mađarica nije mađarski kolač

10 načina na koje možete začiniti vruću čokoladu!


10 najskupljih čokolada na svijetu

Recenzija čokolade s paprom i limunom


Kakvu čokoladu koristiti u kolačima?

Kreirajte sami svoju čokoladu

Probala sam čokoladu sa 99 % kakaa

Ovako izgleda život na farmi kakaovca

Evo zašto neće doći do nestašice čokolade

IZBOR RECEPATA

Punjene čokoladne banane


Zimski čokoladni kolač

Čokoladni mousse kolač

Čokoladna torta za strpljive i odvažne

*******
>> Sve RECENZIJE
čokolada objavljene na blogu!

>> SVI RECEPTI objavljeni na blogu!