28.02.2008., četvrtak


LP na CN

..u prjevodu: svjetlosno onečišćenje na CloudyNights forumu :)

Forum CloudyNights je jedan od najaktivnijih i najjačih u amaterskoj astronomskoj zajednici. osim rasprave o promatranjima, teleskopima i astrofotografiji, svoj kutak ima i tematika svjetlosnog onečišćenja koja brine svakog astronoma amatera. Forum je odličan izvor informacija - stručnih tekstova, novinskih članaka, ali i osobnih razmišljanja i opisa problema koje astronomi amateri imaju u svojim sredinama. Osim problema tu su naravno i savjeti kako se dotični mogu prebroditi - počevši od susjeda koji ima prejaku dvorišnu rasvjetu preko susjeda (ljepšeg spola) koje bi zbog opasnosti od karcinoma trebale više brinuti o javnoj rasvjeti.
- 18:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.02.2008., utorak


Svjetlosno onečišćenje na HR1
Javlja se Jaša Čalogović sa odličnim prilogom o svjetlosnom onečišćenju:

-----------
U petak me je na posao nazvala neka novinarka sa zamolbom da dam kratki interview o svjetlosnom oneciscenju u Hrvatskoj. Ako nekoga zanima kako je ispao kratki prilog moze ga se poslusati na
(OH Server) koji je emitiran u nedjelju 27.1.2008 na HR1 u 15h u sklopu dnevnih vijesti. Kao i uvijek nisam bas super zadovoljan kako je ispalo ali moglo je i gore... :)

Inace za one koji nisu znali u ČiSu je izasao clanak o svjetlosnom
oneciscenju... :)
- 17:11 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.