Image and video hosting by TinyPic

< srpanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Siječanj 2010 (7)
Prosinac 2009 (16)
Studeni 2009 (8)
Listopad 2009 (9)
Rujan 2009 (21)
Kolovoz 2009 (20)
Srpanj 2009 (9)
Lipanj 2009 (11)
Svibanj 2009 (10)
Travanj 2009 (10)
Ožujak 2009 (16)
Veljača 2009 (13)
Siječanj 2009 (12)
Prosinac 2008 (16)
Studeni 2008 (13)
Listopad 2008 (13)
Rujan 2008 (10)
Kolovoz 2008 (13)
Srpanj 2008 (18)
Lipanj 2008 (16)
Svibanj 2008 (23)
Travanj 2008 (34)
Ožujak 2008 (63)
Veljača 2008 (33)
Siječanj 2008 (20)

Komentari On/Off

Čapljina Sport 
Loading

Brojač posjeta 


 capljina.blog.hr
Prvi informativni sportski blog u Čapljini!

 Video kutak




 27.07.2009., ponedjeljak

Nogomet: Visok poraz od GOŠK-a!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
U prvoj utakmici 1. kola Kupa HNŽ Čapljina je u Gabeli doživjela visok poraz od domaćeg GOŠK-a koji je slavio s 5:1. Trener Čapljine Jusuf Čizmić na teren je poslao sljedeću jedanestorku: Džida, Husić, Knezović, Zubonja (od 61. Mandić), Proleta, Jurković, Bebanić, Bošković, Bajrić, Tošić (od 46. Obad), Zubac. Prvu pravu priliku na utakmici imali su Čapljinci preko Bebanića koji se našao sam pred vratatom GOŠK-a na nekih pet metara, ali njegov udarac odlazi pored vrata domaćina. GOŠK je imao blagu terensku premoć, ali ozbiljnjijih prilika nije bilo sve do 27. minute kada Kukić dovodi domaćine u vodstvo. Isti igrač prednost je povećao u 41. minuti udarcem glavom nakon što je loptu s lijeve strane ubacio Šabanović. Na odmor se otišlo s prednošću domaćina od 2:0. Nakon samo pet minuta igre u drugom dijelu Gabeljani dolaze do vodstva od 3:0, strijelac je bio Rako. Dvije minute kasnije loptu iza Džidinih leđa pospremio je Ortaš. Kod rezultata 4:0 Čapljinci su postigli regularan pogodak koji je pomoćni sudac poništio zbog navodnog zaleđa o kojem nije bilo ni govora. Sredinom drugog dijela terensku incijativu imali su nogometaši Čapljine, a u tom razdoblju su postigli jedini pogodak na utakmici. Pojačanje iz Brotnja Dario Knezović je primio loptu na lijevoj strani i preciznim udarcem u lijevi donji kut vratara GOŠK-a Kadića zatresao mrežu domaćina. Konačni rezultat je postavio Rako u 86. minuti iz jedanaesterca kojeg je domaćinima "poklonio" glavni sudac utakmice Dario Obradović. Treba dodati kako je Obradović u 90. minuti isključio kapetana Čapljine Proletu zbog prigovora. Sve u svemu, 200-tinjak gledatelja koliko ih se okupilo na tribinama stadiona "Podavala" moglo je vidjeti solidnu igru i čak šest golova, pet u mreži Čapljine i jedan u mreži Gabeljana.

1. kolo Kupa HNŽ-a:
NK "GOŠK" Gabela - HNK "Čapljina" 5:1
Stadion "Podavala" u Gabeli.
GLEDATELJA: 250.
SUDAC: Darko Obradović (Stolac).
STRIJELCI: 1:0 Kukić (27.), 2:0 - Kukić (41.), 3:0 - Rako (50.), 4:0 - Ortaš (52.), 4:1 - Knezović (66.), 5:1 - Rako (86.-11m.).
NK "GOŠK": Kadić, Marković, Kvesić, Kojić, Šabotić, Raić, Elezović (od 65. Hebibović), Ortaš, Kukuić (od 46. Raguž), Šabanović.
HNK "Čapljina": Džida, Husić, Knezović, Zubonja (od 61. Mandić), Proleta, Jurković, Bebanić, Bošković, Bajrić, Tošić (od 46. Obad), Zubac.
- 23:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 23.07.2009., četvrtak

U sedam dana dva lokalna derbija!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Ljubitelji sporta u Općini Čapljina će u sedam dana moći pogledati dva lokalna derbija između Čapljine i Gabelskog GOŠK-a. Naime, voljom ždrijeba ta dva kluba će se sastati u 1. kolu Kupa HNŽ-a. Prva utakmica odigrati će se u Subotu, 25.7. na stadionu "Podavala" u Gabeli s početkom u 18:00h. Uzvrat je sedam dana kasnije u Čapljini. Inače, za ovo se natjecanje prijavilo samo šest ekipa, prvoligaši GOŠK Gabela i Igman Konjic, te drugoligaši Čapljina, Branitelj, Turbina i Rama.

Parovi 1. kola Kupa HNŽ:
GABELA: GOŠK-Čapljina
KONJIC: Igman-Rama
JABLANICA: Turbina-Branitelj.
- 22:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Nogomet: Poraz od Leotara!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Nakon što su u Subotu u Međugorju poraženi od sarajevskog Željezničara rezultatom 4:0, nogometaši Čapljine su jučer odigrali još jedan pripremni susret s premijerligašem, ovaj put takmac je bio trebinjski Leotar. Susret se odigrao na stadionu "Police" u Trebinju pred nekih stotinjak gledatelja, a konačni rezultat je glasio 4:1 za domaćine. Jedini pogodak za Čapljinu postigao je Dragan Tošić, dok su za Leotar strijelci bili Rašević, Vico i Zečević (2). Ovo je bila četvrta pripremna utakmica Čapljinaca, a izabranici Jusufa Čizmića su ostvarili polovičan uspjeh - dvije pobjede i dva poraza uz gol-razliku 7:9, ali treba uzeti u obzir da su oba poraza doživjeli od premijerligaša i da se igrači Čapljinci pripremaju za takmičenje u Drugoj ligi FBiH. Sljedeću utakmicu, ali ne i pripremnu, Čapljina će odigrati u Subotu u sklopu 1. kola Kupa HNŽ-a u Gabeli protiv domaćeg GOŠK-a, a uzvrat je sedam dana kasnije na stadionu Bjelave u Čapljini.
- 14:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

 17.07.2009., petak

Pobjeda protiv Igmana, sutra s Željezničarom!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
U drugom prijateljskom susretu nogometaši Čapljine su, uz sjajnu igru, upisali i drugu pobjedu, ovaj put žrtva je bio konjički Igman. Konačni rezultat je glasio 2:0, a strijelci su bili Arfadžan u 58. i mladi Gordan Pažin u 76. minuti. Da su čapljinski igrači bili malo prisebniji, gosti su mogli doživjeti pravu katastrofu, a upravo se realizacija pokazala kao najslabija točka u igri Čapljine iako su izabranici Jusufa Čizmića u dvije utakmice postigli čak šest pogodaka. Ipak, u dvije dosadašnje utakmice promašili su veliki broj izglednih prilika, ali razloga za brigu nema jer su pripreme tek u početnoj fazi. Sutra (subota) će Čapljinci odigrati još jedan pripremni susret, ovaj put protiv premijerligaša Željezničara. Kao što smo već rekli, susret će se odigrati na Sportskom Centru Circle International u Međugorju s početkom od 18:30h.
- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 14.07.2009., utorak

Nogomet: Sutra provjera s Igmanom

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Sutra će (srijeda) nogometaši Čapljine odigrati drugu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za sezonu 2009./2010. , a protivnik će biti prvoligaš Igman iz Konjica koji je prošle sezone izborio ulazak u Prvu ligu FBiH. Utakmica će se odigrati na stadionu Bjelave s početkom od 18:00h, pa svi koji su mogućnosti da nazoče ovom susretu neka dođu, nadamo se da neće požaliti. Podsjetimo, prvi pripremni susret Čapljina je igrala u subotu protiv Lokomotive te je slavila rezultatom 4:1. Nakon susreta s Igmanom, izabranici Jusufa Čizmića će za vikend igrati protiv premijerligaša Željeničara, a u planu je i prijateljski susret s gabelskim GOŠK-om, u cilju stvaranja što boljeg odnosa između ova dva kluba.

Jović predsjednik, Jovanović direktor
Na izbornoj skupštini HNK Čapljina izabrani su čelni ljudi Skupštine, Upravnog vijeća, Nadzornog odbora i direktor kluba. Predsjednik Skupštine HNK Čapljina je Mile Raguž, dok će sedmeročlano Upravno vijeće činiti Zdravko Pranić, Danijel Jović, Željko Skoko, Ozrenko Matić, Ivica Mustapić, Damir Bukmir i Lazar Martinović. Odmah po završetku Skupštine zasjedalo je novoizabrano Upravno vijeće koje je za predsjednika kluba imenovalo Danijela Jovića, a za direktora Damira Jovanovića. Na čelu tročlanog Nadzornog odbora je Ivica Karlović.
- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 11.07.2009., subota

Jusuf Čizmić uspješno debitirao na klupi Čapljine, održana izborna skupština kluba!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Nogometaši Čapljine su danas odigrali prvi prijateljski susret na pripremama za novu sezonu, a protivnik je bila mostarska Lokomotiva. Izabranici Jusufa Čizmića su slavili rezultatom 4:1, a strijelci su bili Zubac, Mace, Bošković te novopridošli napadač čije ime još ne znamo. Inače, u Čapljinu je tijekom ovog prijalaznog roka došlo nekoliko novih igrača koji su u današnjem susretu dobili priliku za dokazivanje. Prema našem mišljenju, najbolje ju je iskoristio lijevi bočni Dario Knezović koji je u Čapljinu došao iz čitlučkog Brotnja. Ovaj brzonogi, mladi nogometaš se danas svojim prodorima po lijevoj strani pokazao kao pravo pojačanje. Ono što još više veseli ljubitelje nogometa u Čapljini jest vrlo dobra igra koju su izabranici Jusfa Čizmića danas pružili u susretu protiv Lokomotive, a treba uzeti u obzir da su pripreme tek u početnoj fazi. Dodajmo kako će trojac iz Širokog Brijega (Soldo, Bilać, Glavina) najvjerovatnije i sljedeće sezone nositi dres Čapljine, a uz njih je na posudbu došao i još jedan junior Širokog Brijega koji je po prirodi vezni igrač. Sljedeću pripremnu utakmicu Čapljina će odigrati za sedam ili osam dana (subota ili nedjelja) protiv sarajevskog Željezničara, a ovaj susret će se odigrati na nekom od terena Sportskog Centra Circle International u Međugorju. Treba reći kako je sinoć u restoranu "Astoria" u Čapljini održana izborna skupština Hrvatskog nogometnog kluba Čapljina na kojem je izabrana nova skupština, novi predsjednik kluba te novi direktor. Sinoćnoj skupštini je nazočilo 50 pozvanika, što čapljinskih gospodarstvenika, što političara. Prigodan govor je održao načelnik Općine Čapljine dr. Smiljan Vidić istaknuvši da će HNK Čapljina imati punu podršku od strane Općine Čapljina, te zahvalivši dosadašnjoj upravi koja je održala klub na nogama. Osim Vidića, prisutnima se obratio i Dragan Vrankić, ministar financija i trezora BiH, naglasivši kako se klub treba bazirati na svoj kadar te da što više treba ulagati u mlade, domaće igrače i mlađe selekcije kluba koje bilježe sjajne rezultate. Osim toga, Vrankić je naglasio da je cilj nove uprave prije svega vratiti stari sjaj klubu, te postati stabilan prvoligaš. U klubu se nadaju da će netko od prvoligaša odustati od natjecanja te da će Čapljine sljedeće sezone igrati u Prvoj ligi FBiH (što nije nemoguće), a ako se to ne dogodi cilj koji će uprava postaviti je jasan - prvo mjesto u Drugoj ligi i povratak u Prvu ligu FBiH. Uprava je osigurala i nove garniture dresova, torbe te nove lopte, a u planu je izgradnja nove tribine na stadionu Bjelave. Situacija u klubu nikad nije bila bolja, a to rezultat udruženosti i zajedništva čapljinskih gospordastvenika, poduzetnika i političara. Kako stvari sada stoje, HNK Čapljina ima svijetlu budućnost koja će se, nadamo se, i ostvariti.
- 20:19 - Komentari (7) - Isprintaj - #

 06.07.2009., ponedjeljak

Prskalo: Najbolja sezona u karijeri!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Nekadašnji najmlađi debitant A reprezentacije Bosne i Hercegovine Davorin Prskalo (27) imao je vrlo uspješnu klupsku sezonu nastupajući za prvaka Italije Casarano Italgest. Njegov tim je osvojio prvenstvo pobjedom u finalu doigravanja protiv Conversana. Prskalova momčad bila je uvjerljiva na domaćem terenu u Leccu (32:23), ali i u Conversanu (34:30), osvojivši tako treću uzastopnu titulu za klub koji se tek prije četiri sezone plasirao u talijansku Elite ligu.
"Odigrali smo vrlo uspješnu sezonu ostvarivši planirane ciljeve, a to su bili prvenstvo i Superkup u kojem smo savladali Fazano 27:23. Podbacili smo samo u Kupu Italije, gdje smo poraženi od Conversana"
, riječi su Prskala. Sam rukometaš je izuzetno zadovoljan i vlastitim učinkom u natjecateljskoj 2008./2009.
"Imao sam vrlo dobru sezonu, mogu reći najbolju do sada. Uz punu minutažu u momčadi koju su pored mene činili bivši reprezentativci Srbije, Hrvatske, ali i sadašnji članovi reprezentacija Italije, Argentine i Austrije, ostao sam zapažen od mnogih", izjavio je Prskalo. Igrajući za talijanskog prvaka Prskalo je stekao i pravi uvid u kvalitetu najvišeg ranga protivnika reprezentacije BiH u prethodnim kvalifikacijama. Talijanska Elite liga broji osam klubova.
"Kada sam otišao u Italiju bio sam dosta skeptičan po pitanju kvalitete natjecanja, ali sam kasnije bio pozitivno iznenađen. Sve momčadi su pune internacionalaca, puno je igrača s naših prostora, najmanje po tri u svakoj momčadi. Mi smo ih imali devet. U konkurenciji za titulu prvaka osim nas su bili Conversano, Bologna i Sechia, što je prvenstvo činilo zanimljivim i neizvjesnim", rekao je Davorin Prskalo. Po okončanju ligaškog natjecanja Prskalo se vratio na odmor u rodnu Čapljinu, a trenutačno je u fazi realizacije novog klupskog angažmana.
"Još se uvijek nisam opredijelio za klub i nisam siguran gdje ću nastaviti karijeru, međutim, ponuda ne manjka. Sve opcije su otvorene, među njima i ostanak u prvaku Italije" , kaže Prskalo.

Osobni karton:
Datum rođenja: 12.7.1982.
Mjesto rođenja: Čapljina.
Visina: 195 cm.
Težina: 94 kg.
Mjesto u timu: lijevi vanjski.
Dosadašnji klubovi: Čapljina, Zrinjski, Metković, Bosna (S), Osijek, Đakovo, Karlovac, Italgest Casarano.
- 23:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 04.07.2009., subota

Košarka:Ivan Baković ponovno u Čapljini!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Nakon centra Samira Lerića HKK Čapljina Lasta je dogovorila angažman još jednog pravog igračkog pojačanja, kada je u prostorijama kluba u srijedu ugovor potpisao bek šuter Ivan Baković.
"S obzirom da su sve ostale ponude bile uglavnom nekonkretne, nije mi bilo teško donijeti odluku. S Upravom Čapljine sam se dogovorio začas i nisam se mnogo dvoumio oko potpisa ugovora", rekao je Ivan Baković nakon što je stavio paraf na jednogodišnju vjernost čapljinskom klubu. Ljubiteljima košarke u Čapljini Baković je vrlo dobro poznat s obzirom da je upravo noseći dres novog-starog kluba postao prvi strijelac Lige 13 u sezoni 2007./2008. Ipak, tada ja Čapljina Lasta sezonu završila neuspješno, napuštanjem najvišeg ranga natjecanja, u koji se potom ekspresno vratila.
"U Čapljini mi se sigurno neće problem biti ponovno naviknuti igrati, posebno uz podršku kakvu su nam navijači davali prije dvije sezone. Očekujem i da će u rezultatskom smislu ove godine sve ipak biti mnogo bolje", vjeruje Baković.
Prvobitni plan Uprave je ostanak u ovogodišnjoj Ligi 12.
"S obzirom na igrače o kojima Uprava razmišlja i koji su blizu potpisa s klubom, mislim da ćemo sigurno imati momčad dostojnu Lige za prvaka. O borbi za ostanak ne želim ni razmišljati", istaknuo je Ivan Baković. Prošle sezone Baković je nastupao za Vitez s kojim je izborio ostanak u ligi, te bio treći strijelac iste. Njegov matični klub je Tomislav, a još je nastupao za Veliku Goricu, Zrinjevac, Posušje i
Međimurje.
Pripreme do 1. kolovoza
Uprava HKK Čapljina Lasta je nastavila prema zadanom planu o dovođenju trojice iskusnih igrača na pozicijama centra, beka i razigravača, što je i blizu potpune realizacije.
"Zasad ide sve prema planu. Okosnicu momčadi će činiti igrači koji su prošle sezone izborili viši rang, dok je moguće da ćemo uz trojicu iskusnih ostatak popuniti još ponekim mladim košarkašem iz okoline. Igrački kadar bi trebao biti poznat do kraja tekućeg mjeseca, jer planiramo da pripreme moraju početi najkasnije do 1. kolovoza", rekao je direktor kluba Dado Milinković.
- 00:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 01.07.2009., srijeda

Za sve Čapljince: Čapljina Sport - Forum!

Image and video hosting by TinyPic
Kako bi što više popularizirali sport u Čapljini od danas svim Čapljincima omogućujemo da svoje mišljenje, prijedloge, iskustva ili bilo kakve kritike iznesu na Čapljina Sport - Forumu koji sadrži šest tema koje se bave sportskim kolektivima u Čapljini, ali i navijačima. Sve što trebate učiniti da bi svoje mišljenje mogli iznijeti na Forumu jest registrirati se te ostaviti nekoliko podataka koje registriranje zahtjeva. Učinite to već danas, cilj je na jednom mjestu okupiti što više istinskih ljubitelja sporta u Čapljini, a nadamo se da ćemo u tome i uspjeti. Ako smatrate da je potrebno otvoriti neku novu temu koja će biti zanimljiva, to možete slobodno učiniti, ali , naravno, prije toga se trebate registrirati. Najave, zapažanja, slike, rezultate sportskih klubova iz Čapljine i još mnogo toga možete iznijeti na Čapljina Sport - Forumu koji će, nadamo se, doživjeti pravi procvat, a sve ovisi o Vama dragi posjetitelji.
Posjetite: Čapljina Sport - Forum

- 23:37 - Komentari (3) - Isprintaj - #