Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/capljina

Marketing

Prskalo: Najbolja sezona u karijeri!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Nekadašnji najmlađi debitant A reprezentacije Bosne i Hercegovine Davorin Prskalo (27) imao je vrlo uspješnu klupsku sezonu nastupajući za prvaka Italije Casarano Italgest. Njegov tim je osvojio prvenstvo pobjedom u finalu doigravanja protiv Conversana. Prskalova momčad bila je uvjerljiva na domaćem terenu u Leccu (32:23), ali i u Conversanu (34:30), osvojivši tako treću uzastopnu titulu za klub koji se tek prije četiri sezone plasirao u talijansku Elite ligu.
"Odigrali smo vrlo uspješnu sezonu ostvarivši planirane ciljeve, a to su bili prvenstvo i Superkup u kojem smo savladali Fazano 27:23. Podbacili smo samo u Kupu Italije, gdje smo poraženi od Conversana"
, riječi su Prskala. Sam rukometaš je izuzetno zadovoljan i vlastitim učinkom u natjecateljskoj 2008./2009.
"Imao sam vrlo dobru sezonu, mogu reći najbolju do sada. Uz punu minutažu u momčadi koju su pored mene činili bivši reprezentativci Srbije, Hrvatske, ali i sadašnji članovi reprezentacija Italije, Argentine i Austrije, ostao sam zapažen od mnogih", izjavio je Prskalo. Igrajući za talijanskog prvaka Prskalo je stekao i pravi uvid u kvalitetu najvišeg ranga protivnika reprezentacije BiH u prethodnim kvalifikacijama. Talijanska Elite liga broji osam klubova.
"Kada sam otišao u Italiju bio sam dosta skeptičan po pitanju kvalitete natjecanja, ali sam kasnije bio pozitivno iznenađen. Sve momčadi su pune internacionalaca, puno je igrača s naših prostora, najmanje po tri u svakoj momčadi. Mi smo ih imali devet. U konkurenciji za titulu prvaka osim nas su bili Conversano, Bologna i Sechia, što je prvenstvo činilo zanimljivim i neizvjesnim", rekao je Davorin Prskalo. Po okončanju ligaškog natjecanja Prskalo se vratio na odmor u rodnu Čapljinu, a trenutačno je u fazi realizacije novog klupskog angažmana.
"Još se uvijek nisam opredijelio za klub i nisam siguran gdje ću nastaviti karijeru, međutim, ponuda ne manjka. Sve opcije su otvorene, među njima i ostanak u prvaku Italije" , kaže Prskalo.

Osobni karton:
Datum rođenja: 12.7.1982.
Mjesto rođenja: Čapljina.
Visina: 195 cm.
Težina: 94 kg.
Mjesto u timu: lijevi vanjski.
Dosadašnji klubovi: Čapljina, Zrinjski, Metković, Bosna (S), Osijek, Đakovo, Karlovac, Italgest Casarano.

Post je objavljen 06.07.2009. u 23:15 sati.