Camille Neviere

nedjelja, 19.02.2006.

Rasizam ili upornost ?

Ne mogu spavat. Ležim od 12 i jednostavno ne mogu zaspat i ajd na internet. Tako već cijele praznike, a sutra, joj da danas se dižem u 7. Moram se sutra ranije probudit jer furim na stop pa nikad ne znaš kad će ko naletit. Baš sam promijenila noć za dan. Jučer dođem doma pred zoru, pa spavanje cijeli dan pa kak da budem normalna? Prekjučer isto tako. Ma sve ove dane. I jedva sam čekal da prođe to sve jel mi je pun kurac samo birtija, nikotin i kofein, hrana spavanje i tako opet iz dana u dan. I sama sebe nagovaram - daj odi spavat dižeš se za 5 h, a kako???Ne mogu ni pisat koncentracija mi je na 0, tolko obaveza sutra, a kad se sjetim da ću doć doma tek navečer, jer i radim popodne!! Ne znam kak ću izdržat. I sad me neko drka na mobitel sa 099 broja nekakvog i nema a u imeniku, pa za poludit. Baš ne volim te poruke tipa - bok. kaj ima?lipoto kad češ nać vremena za anonimca koji nema muda reć ime i tako to. Koji put me to tako jako naživcira da sam luda, luda. Ma dost za danas pisanja, idem na počinak, za drugo ni nisam. Sad sam mislila neku fotku stavit, nemam volje. Pa onda bolje ne. Bit će na neke bolje dane. zzz....

- 16:45 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 16.02.2006.

Prozor prema zalazu...

Joj,kak mi se u subotu ide vankaaaa.. I to negdje plesat.. Zadnjih 3-4 puta sam stalno u Lake city-u.. Pa mi se ne da više tamo. Sad bi negdje gdje svira samo r'n'b i house.. Toga obično ima u Piranhi, Macau,a pojma više nemam šta je subotom u Aquariusu.. Nekada je bio clubbing i bilo je suuuuuper,sad ne znam kaj je.. Morat ću se malo raspitat,a i prošvrljat po netu. Obećala sam frendici(tj. ugnjavila sam je) da ju ja šminkam.. :) A i vozit ću,pa neću moć pit. A i nije to neki bed jer mrzim otić van samo da se mogu napit. Ako nešto mrzim vidit onda je to pijana cura.. A ona misli da je fancy.. Ja pijem do granice.Kad osjetim da me šora,ljulja,dere,kak god-stanem.. Jer sam se dva puta napila u životu i nikad više. Jedanput je bilo na mojim prvim pripremama u Medulinu. Ajme,koja katastrofa. Došli smo u sobu jedne cure iz Kutine i slavila je roćkas. Kupila je oko 8l vina i isto toliko cole. A u sobi smo bile samo nas 4-5 cura. Tad sam imala 15 godina.. Hahahaha.. I tako sam ja eksala jedno 6-7 komada:jednu za Ivanu,jednu za Josipu,jednu za Kiku,pa za drugu Ivanu i tako sam ja derala dok se oni nisu odlučili otić do plaže napušit. Ja kao dobra curica koju to ne zanima-sam otišla u sobu.A put do sobe...... Hvala Bogu što je to bila soba u istom hodniku.. Hvala Bogu.. teturala od jedne strane zida na drugu.. Došla u sobu,pustila CRvenu Jabuku da svira,a tad sam bila zaljubljena u jednog dečkićaaaa.. I tak sam ležala na krevetu i slušala.. E,onda je došao trenutak kad mi se digao.. Želudac.. Prva dva puta sam bila pristojna(iako ne i precizna) i otišla u wc,a treći put sam otišla na balkon jer mi je tamo bilo bliže i rigala prek balkona na donji.. Ajmeeee.. A soba smrdiiii,truje,čovječe po alkoholu.. Na kraju sam saznala da mi je frednica završila u nekom bircu tamo ispijajući dobrih 8 tequili. A nakon toga je završila s nekim tipom iz drugog kluba.. Uf.. u krevet je došla oko 5 ujutro.. A u 7 dizanje,hehe.. Taj dan smo se svi potrgali na treningu samo da trener ne skuži da je prošlu noć nešto bilo. A bilo je,uuuu.. I na kraju nam je to bio najbolji trening ;)
A ovo drugo pijanstvo je ono.. Završetak školske godine,odlazak na Jarun.. Do Jaruna popijeno već litra bambusa i oko 7 dcl schwepss-vodke.. e,al fora je u praznom želucu.. Taj dan nisam niš jela i to me UBILO.. Došla na Jarun-tamo rigala.. Frendice me vukle doma,kad sam došla u kvart i njih pozdravila,samo sam se okrenula za 180 i nastavila rigat. i onda mi je bilo okej,došla doma.. mama me pita:» kak je bilo..?»... – super,mama,laku noć, i tak otišla spavat.. Sljedeći dan su mi usta bila tako suha,prestrašno nešto.. nisam mogla jest,nego samo pila vodu i sokiće..
I da ne duljim – otad sam se opametila...da.. kad vidim da me šora....prestanem se šorat :))))
Moj jedini pravi porok je slatko.. Trenutno izdržavam bez toga i nije neku problem,al mislim(iskustvo kaže) da će za par dana bit problem.. Jutros sam išla staroj na plac,prošla pored svježih pizza i mislim si:ajme kak bi ovo išlo suuuper uz colu..uf... i polako sam prošla pored njih i.......samo prošla.. dakle,samo reci NE :)))))
Jučer sam se namjerno htjela nabit na neku žensku.. Žena je vozila 20 na sat,jebote.. i tak cijelu ulicu.. Ne znam jel nešto tražila,gledala,al me naživcirala do koske...............
Sad samo gledam na mob,kad će mi pare sjest,pa srećom imam bankomat u kvartu-odma dić 600kn.........odma....i odma ih potrošit..
c ya...... (prenosim ovo iz worda..nemojte se ljutit..moram se apdejtat :))

- 22:07 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 14.02.2006.

Murpyjevi zakoni

Kad jednom otvoriš konzervu s crvima, jedini način da ih ponovo strpaš je da uzmeš veću konzervu.
Raspored sati je tako napravljen da svaki student izgubi najviše vremena između predavanja.

Svaki profesor smatra da moraš naučiti samo njegov predmet.

Ako zamijetiš da postoje četiri načina po kojima stvari mogu poći naopako, pa ta četiri izbjegneš, smjesta će se ukazati peti.

Svi koji su odbili injekciju za smirenje bolova onda kada se daju, zatražit će ih kada ste u obilasku radi davanja tableta za spavanje.

Autobus koji nikako ne stiže, sustići će putnika koji je rezignirano otpješačio toliko blizu odredišta da više nema smisla ići autobusom.

Stručnjak je netko tko zna puno o malo toga, a ne zna apsolutno sve o ničemu.

Slobodno vrijeme za pecanje se smanjuje kako se sezona bliži kraju.

Svaka vodoravna površina ubrzo postaje prenatrpana.

Sve što se može promijeniti mijenjat će se sve dok više neće biti vremena da se bilo što popravi.

Pogon na sva četiri kotača samo omogućava da se zaglaviš na nepristupačnijem mjestu.

Ako ne razumiješ neku riječ u tehničkom tekstu, ignoriraj je. Tekst će imati smisla i bez nje.

Postoje četiri vrste ljudi: oni koji tiho stoje sa strane i ne čine ništa; oni koji govore da tiho stoje sa strane i ne čine ništa; oni koji govore da rade; oni koji rade.

Odugovlačenjem rasteš u tuđim i vlastitim očima, jer se logično pretpostavlja da značaj posla raste s pritiskom koji se na tebe vrši.

Ako pretpostavimo da postoji vrlo dugačka cesta na kojoj je postavljen jednosmjerni most, te da se dva automobila nalaze na toj cesti, slijedi da uvijek ta dva automobila idu suprotnim smjerovima te da će se uvijek susresti na mostu!

Ako smrdi, to je kemija. Ako ne funkcionira, to je fizika. Ako je neshvatljivo, to je matematika. Ako je besmisleno, to je ekonomija ili psihologija.

Sve ljude možete lagati jedno vrijeme, neke ljude možete lagati cijeli život, ali mama sve sazna.

Ako ti se dogodi da se zaljubiš u neki osmijeh, nemoj pogriješiti i oženiti cijelu djevojku.

Želiš li trenirati atletičare koji će pobijediti u skoku u dalj, nađi jednog koji može skočiti osam metara, a ne četvoricu koja skaču dva.

Živjeti s osobom koju voliš jednako je teško kao voljeti osobu s kojom živiš.

Svaka državna kampanja završava predajom.

Ništa nije nemoguće onome koji to ne mora napraviti sam.

Nakon što je žena oprostila muškarcu, ne mora mu njegove grijehe podgrijavati za doručak.

Nikad se ne zaljubljuj u neki glas preko telefona.

Bez obzira koliko dugo i pažljivo kupovao neku stvar, nakon što je kupiš, ona će biti na nekom drugom mjestu na rasprodaji.

Možda i ima nekoliko stvari koje su bolje od seksa, kao i nekoliko stvari koje su lošije od seksa. Ali ništa nije kao seks.

Više štete možeš napraviti ako pokušaš uhvatiti lomljivu stvar koja pada nego ako je pustiš da padne.

Sve žene postanu kao njihove majke. U tome je njihova tragedija. Niti jedan muškarac ne postane kao svoja majka. U tome je njihova tragedija.

Ako kažeš svom mužu da kupi pet stvari i zatim u zadnjem trenutku dodaš jos jednu, on će zaboraviti prve dvije od onih pet.

Ako ti nedostaje jedan broj nekog časopisa, to će biti baš onaj broj u kojem je članak ili nastavak koji si najviše htio pročitati.

Što je budućnost dalja, to bolje izgleda.

Ako nešto čuvaš dovoljno dugo, možeš ga baciti.

Tajna uspjeha leži u iskrenosti. Ako naučiš glumiti, uspio si.

Brak je jedina pustolovina otvorena i kukavicama.

Red u koji staneš uvijek će biti najsporiji. Neovisno o tome ideš li pješke, voziš li auto ili na bilo koji drugi način.

Niti jedan ratni plan nikad nije preživio susret s neprijateljem.

Kada bi graditelji gradili zgrade kao što programeri pišu programe, prvi djetlić koji naiđe uništio bi civilizaciju.

Žena nikad ne zaboravlja muškarce koje je mogla imati, a muškarac nikad ne zaboravlja žene koje nije mogao imati.

Ako moraš pitati, nisi ni dužan znati.

Odgovori mogu biti krivi, točni, oboje ili ni jedno od toga.

Sve zahtijeva više vremena nego što misliš.

Oni koji ne uče povijest, ponavljat će greške. Oni koji uče, pronaći će druge načine za greške!

Stručnjak je netko tko zna puno o malo toga, a ne zna apsolutno sve o ničemu.

Godišnji odmor ne ubija produktivnost: za svaki tjedan koji ste odsutni i ništa ne napravite, doći će tjedan kad neće biti šefa i kad ćete napraviti dvostruko više.

Dovoljno nije nikada dovoljno.

Kad radiš na rješenju nekog problema, uvijek pomaže ako znaš odgovor.

Svijet je kompliciraniji nego što to većina naših teorija pokazuje.

U trenutku kad ti se čini da dolaziš do rješenja, provjeri ga – vjerojatno nije točno.

Godišnji odmor ne ubija produktivnost: za svaki tjedan koji ste odsutni i ništa ne napravite, doći će tjedan kad neće biti šefa i kad ćete napraviti dvostruko više.

Hard disk će riknuti onda kad u kompjuteru imaš važne dokumente za koje još nisi napravio back up.

Tehnologijom vladaju oni koji se bave nečim što ne razumiju.

Reci čovjeku da u svemiru ima 300 milijardi zvijezda i povjerovat će ti. Reci mu da je ograda svježe oličena i morat će ju dodirnuti da se uvjeri.

Prepuštene sebi, stvari imaju sklonost da se kreću od zla na gore.

Priroda je uvijek na strani skrivenih grešaka.

Svaki autobus koji može biti pogrešan, bit će pogrešan.
Svi su ostali ili izvan rada ili puni.

Osamdeset posto pitanja na završnom ispitu temeljit će se na predavanjima koje si propustio i gradivu koje nisi pročitao.

Ako ste matematički završili s netočnim odgovorom, pokušajte ga pomnožiti s brojem stranica.

Računala su nepouzdana, no ljudi još više. Svaki sistem koji ovisi o ljudskoj pouzdanosti je nepouzdan.

Ako ti avion kasni, avion, na koji moraš presjesti, doći će na vrijeme.
Isto je s autobusom i svim drugim prijevoznim sredstvima.

Logika je sistematska metoda dolaska do pogrešnog zaključka sa samouvjerenosti.

Kad kiši, onda pljušti.

Smiješi se, sutra će biti gore.

Pogodili ste četiri broja, ali ste izgubili listić.

Materija će biti oštećena proporcijalno svojoj vrijednosti.

Sve je dobro što se svrši.

Ako ne uspiješ iz prve, uništi svu evidenciju da si pokušao.

Pod pritiskom stvari postaju još gore.

Ako zamijetiš da postoje četiri načina po kojima stvari mogu poći naopako, pa ta četiri izbjegneš, smjesta će se ukazati peti.

Osamdeset posto pitanja na završnom ispitu temeljit će se na predavanjima koje si propustio i gradivu koje nisi pročitao.

Bolje je voljeti i izgubiti nego nikada ne voljeti.

Teško je vjerovati da bi netko mogao biti nesretan na tako lijep današnji dan, ali potrudit ćemo se!

Ako su pacijentu potrebne četiri tablete, u kutiji će ih biti tri.

Ako izgleda kao da je sve u redu, sigurno ste nešto propustili.

Nakon svega što je rečeno i učinjeno, puno više se reklo nego što se učinilo.

Koliko god puta ponavljali objašnjenje, nitko neće slušati!

Ništa nije tako jednostavno kako izgleda.

Čovjek je samo čovjek, ali dobar bicikl je prava vožnja.

Kad god počneš nešto raditi, najprije moraš učiniti nešto drugo.

Sve traje duže nego što mislite.

Čim upalite cigaretu doći će autobus.

Nikad ne spavaj s nekim luđim od sebe.

Svako rješenje rađa novi problem.

Ako se ne nalazi u računalu onda niti ne postoji.

Što je netko bolji prema vama, to je udaljeniji od vas.

Novi učenici dolaze iz škola u kojima se ništa ne uči.

Sve je dobro što se završi.

Nasmješite se, ljudi će se pitati o čemu razmišljate.

Ideja je dobra sve dok mama ne otkrije i kaže vam zašto ne valja.

Ako ništa ne može poći po zlu, nešto će već naći načina.

Nikad ne odlazite ljuti u krevet, ostanite na nogama i borite se.

Ljubav je slijepa. Brak otvara oči.

Sve su žene lijepe, ako su svjetla ugašena.

Volite svog susjeda, ali pazite da vas ne uhvate.

Ako se čini predobro da bi bilo istinito, najvjerojatnije i jest.

Pogodili ste četiri broja, ali ste izgubili listić.

Prije nego što pronađete prekrasnog princa, morat ćete poljubiti puno žaba.

Da građevinari grade zgrade kako programeri rade programe, prvi bi djetlić uništio civilizaciju.

Napravite li nešto za što ste sigurni da će svi biti zadovoljni, nekome se neće svidjeti.

Ako postoji mogućnost da više stvari krene po krivu, po krivu će krenuti ona koja će izazvati najviše štete.

Ako moraš pitati, to znači da ne smiješ znati!

Godine starosti su uvijek 15 godina starije od mene.

Neke su greške suviše zabavne da bi ih napravili samo jedanput.

Velike dostave koje obično traju po jedan dan, trajat će pet ako čekate specijalnu pošiljku.

Kad pokušavate ispasti elegantni i sofisticirani, to se sigurno neće desiti.

Godišnji odmor ne ubija produktivnost: za svaki tjedan koji ste odsutni i ništa ne napravite, doći će tjedan kad neće biti šefa i kad ćete napraviti dvostruko više.

Filmovi koji nisu dostupni na videu, baš su oni koje želite pogledati.

Niti jedan foto novinar nije lijepo obučen.

Uvijek postoji način, ali uglavnom ne funkcionira.

Najveće vozilo uvijek ima prednost prolaza.

Ako nešto može krenuti po zlu, krenut će.

Ako je glupo, ali prolazi, onda nije glupo.

Vaša najbolja ideja već je autorizirana.

Seks nema kalorija.

Seks je prljav samo ako je učinjen ispravno.

Gradivo koje je zanimljivo učitelju, dosađuje učenicima.

Najbolji je majčin način. Ako ne vjerujete, pitajte nju.

Pod pritiskom, stvari postaju lošije.

Dovoljno nije nikada dovoljno.

Oni koji ne uče povijest, ponavljat će greške. Oni koji uče, pronaći će druge načine za greške!

Nikad ne možete napraviti samo jednu stvar.

Nikad ne raspravljajte s budalom, ljudi možda neće primjetiti razliku.

Napredak znanosti raste obrnuto proporcionalno broju izdanih časopisa.

Broj pridjeva i glagola koji se dodaje jelima na meniju obrnuto je proporcionalan kvaliteti pripremljenog jela.

Bez obzira na to koliko dugo i koliko detaljno tražite neki artikl po dućanima, nakon što ga kupite negdje će se pojaviti na rasprodaji!

Ako nešto dovoljno jako gurate, past će preko ruba.

Ono što pijan govori, trijezan misli.

Kad nekoga proglasimo dogmatikom, zapravo se protivimo njegovom pridržavanju dogmi koje su drugačije od naših.

Baš kad u nečemu postanete jako dobri, to više ne morate raditi.

Rješavanje problema će otići krivo u trenutku kad bude moguće odrediti tko je uzrokovao problem.

Svatko može obaviti bilo koji posao dok god to nije ono što baš mora raditi u tom trenutku.

Politička je moć stalna koliko i današnje novine. Za deset godina rijetki će znati tko je danas bio najmoćniji čovjek državi.

Nebitne stvari rješavaju se odmah, a one bitne nikad ne bivaju rješene.

Život je ono što vam se dešava dok nešto drugo planirate!

Mogućnost uvijek kuca u najmanje mogućem trenutku.

Informacija koju imate, nije ona koju trebate!

Ako je dobro, prestat će se proizvoditi.

Nitko zapravo ne razumije niti ga je briga za ono što rade drugi.

Moć privlači ljude, ali ih ne zadržava.

Svaki put kad vam na pamet padne izvrsna ideja, shvatite da se toga već netko sjetio.

Dobra parkirna mjesta uvijek su na suprotnoj strani ulice.

Svi autobusi koji voze u suprotnom smjeru, nestaju s lica zemlje i nikad se ne vraćaju.

Ne pitajte frizera treba li vam šišanje.

U svakoj organizaciji postojat će netko tko zna što se dešava. Ta osoba mora biti otpuštena.

Autoritet je sklon poslove proslijediti onima koji su najmanje sposobni obaviti ih.

Ništa nije tako jednostavno da ne bi moglo biti krivo shvaćeno.

Imati smisla za humor znači biti tragična figura.

Čovjek od povijest uči da ljudi od povijesti ništa ne nauče.

Svijet je kompliciraniji nego što to većina naših teorija pokazuje.

Nikad ne reci ne.

Kad netko o kome imate visoko mišljenje, djeluje zamišljen, najvjerojatnije razmišlja o ručku.

Nakon što su stvari krenule s lošega na gore, proces će se ponoviti.

Svi programi imaju greške dok se ne dokaže suprotno, što je nemoguće.

Timski rad je najbitniji; dopušta vam da krivnju prebacite na nekog drugog.

Za svaki ljudski problem postoji jednostavno rješenje; i uvijek je krivo.

Skrivena greška nikad ne ostaje skrivena.

Korisnost artikla obrnuto je proporcionalna stvarnoj korisnosti kad je jednom kupljen i plaćen.

Kolumna o greškama sadržavat će greške.

Udaljenost od stana na koju ćete parkirati povećava se s težinom vrećica koje nosite.

Kad se bave vlastitim problemima, članovi odbora su konzervativci. Kad se bave tuđim problemima, najveći su liberali na svijetu.

Ako morate donijeti odluku, odgodite to.

Dobro je da se sreća ne može kupiti novcem. Ne bi mogli podnijeti reklame.

Bolje je povući se prerano, nego prekasno.

Što trijezan misli, pijan govori.

O seksu svi lažu.

Tuđi alat radi samo u tuđim dvorištima.

Ako imate nešto za napraviti, i to dovoljno dugo odgađate, velike su šanse da će na kraju netko to napraviti umjesto vas.

Lakše je biti liberalan daleko od kuće.

Neotkrivene pogreške beskonačne su u svojoj raznolikosti, za razliku od onih koje se mogu otkriti.

Važne stvari koje bi se trebale dogoditi, nikad se ne dogode, posebno kad ljudi gledaju.

Bilo koji događaj, koji se desio, može biti izbrisan od kompetentnog povjesničara.

Svaki svećenik ili šaman smatra se krivim dok ne dokaže suprotno.

Kad je netko kome se jako divite i koga poštujete duboko zamišljen, vjerojatno razmišlja o ručku.

Nitko nije usamljen dok jede špagete.

Uvijek joj ponavljaj da je lijepa, posebno ako nije.

Lav i lane će leći zajedno, ali lane se baš neće naspavati.

Nijedan eksperiment nije promašaj, uvijek može poslužiti kao loš primjer ili kao iznimka koja potvrđuje pravilo.

Što više želite izvesti dobro hvatanje, to je vjerojatnije da će partner izvesti najgore bacanje.

Prvi primjer je najbolji.

Po definiciji, kad istražujete nepoznato, nikad ne znate što ćete pronaći.

Nikad ne vrijeđajte krokodila prije nego što ste prešli rijeku.

Lula daje mudrom čovjeku vrijeme za razmišljanje, a budali nešto da gurne u usta.

Suzdržavajte se od vina, žena i pjesme; uglavnom od pjesme.

Ljudi i narodi postupat će racionalno tek kad iscrpe sve ostale mogućnosti.

Čovjek koji se smije kad stvari krenu loše, pronašao je nekoga koga će za to okriviti.

U birokraciji je rezultat obrnuto proporcionalan količini iskorištenog papira.

Razlika između političara i puža je ta što puž ostavlja sluz za sobom.

Svakome, tko toliko jako želi predsjedničku stolicu da je u stanju godinu dana planirati i voditi kampanju, ne treba povjeriti ured.

Svatko može obaviti količinu poslu koju treba, ako taj posao nije ono što bi u tom trenutku trebao raditi.

Nikad ne jedite u restoranu 'Kod mame', nikad ne kartajte s osobom koja se zove Doc i nikad ne spavajte sa ženom koja ima više problema od vas.

Majka priroda je kurva.

Ako uređaj ne može zakazati, zakazat će.

Najlakši put je uvijek miniran.

Što god si učinio, to je ono što si planirao.

Ljubi svoga susjeda, ali nemoj da te ulove.

Kad radiš na rješavanju problema, uvijek pomaže da znaš odgovor.

Seks je jedan od devet razloga za reinkarnaciju. Ostalih osam nije ni bitno.

Kad sve ostalo propadne, slijedite upute.

Što mlađi, to bolji.

Kad se pakiraš za odmor, ponesi duplo manje odjeće i duplo više novaca sa sobom.

Ako postoji četiri načina po kojima stvari mogu poći krivo, i ako ih zaobiđete, iskrsnut će peti, za koji niste spremni i riješiti stvar.

Kad u nečem postaneš doista dobar, to više ne moraš raditi.

Vjerojatnost da će muškarac upoznati privlačnu ženu povećava se kad je u društvu supruge ili zgodnijeg i bogatijeg prijatelja.

Seks je prljav samo ako se ispravno izvodi.

Kad sve drugo propadne, probaj šefovu sugestiju.

Vozilo ispred uvijek vozi sporije.

Kvalitete na muškarcu koje najviše privuku ženu najčešće su one koje kasnije ne može podnijeti.

Ništa ne postaje bolje s godinama.

Kad god planirate nešto napraviti, nešto drugo će trebati napraviti prije.

Ništa ne pruža toliko zadovoljstvo, nego kad netko zapuca na vas i promaši.

Dostupnost je funkcija vremena. One minute kad se za nekoga zainteresirate, minuta je u kojoj će ta osoba naći nekog drugog.

Seks je riječ od četiri slova koja treba neku staromodnu riječ od pet slova da bi značenje bilo potpuno.

Važne stvari su uvijek jednostavne; jednostavne su uvijek teške.

Računalo u dvije sekunde napravi grešaka koliko dvadeset ljudi u dvadeset godina.

Seks je poput snijega; ne znate koliko vas centimetara čeka ni koliko će dugo trajati.

Prvi mit vezan uz management je taj da management uopće postoji.

Seks oduzima najmanje vremena, a može uzrokovati najviše problema.

Tema zanimljiva profesoru bit će dosadna studentima.

Ako se tekst sastoji od dvije riječi, jedna će biti krivo napisana.

Što više kasnite, prije ćete 'uloviti' svako crveno svjetlo na putu.

Kad si bez novaca, traži majku da ti posudi. Ona će ti sigurno pomoći da se prisjetiš na što si novac potrošio.

Ljubi bližnjega svoga, ali nemoj da te ulove!

Započnite razgovor sa zgodnom djevojkom ili zapalite cigaretu i autobus će odmah doći.

Napunite ono što je prazno. Ispraznite ono što je puno. Počešite se tamo gdje svrbi.

Računala su nepouzdana, ali ljudi su još nepouzdaniji. Svaki sistem koji ovisi o čovjekovoj pouzdanosti je nepouzdan.

Ako matematički na kraju dobijete krivi rezultat, pokušajte ga pomnožiti s brojem stranica.

Ako želite odabrati ili prepoznati stručnjaka, izaberite onog koji predviđa da će posao trajati najduže i najviše koštati.

Nakon što je sve napravljeno i rečeno, puno više toga je rečeno nego napravljeno!

Nekad se ljudi ravnaju prema knjizi iako katkad ne znaju tko je napisao tu knjigu ili o kojoj se knjizi uopće radi.

Mi ne znamo niti milijunti dio od jedan posto o ničemu.

Sve je dobro što se završi.

Griješiti je ljudski, ali potrebno je računalo da bi se stvari zaista zabrljale.

Sastanak je događaj u kojem se štede minute, a gube sati.

Reci čovjeku da ima 300 milijardi zvijezda i vjerovat će, ali reci da je klupa upravo obojana i morat će je dotaknuti da se uvjeri!

Ne možete otkriti kojim je smjerom otišao vlak gledajući tračnice.

Što je ljepša žena koja vas voli, to je lakše ostaviti ju bez grižnje savjesti.

Stručnjak je onaj koji zna sve više i više o sve manjem i manjem dok ne sazna sve o ničemu.

Sve stvari kreću po krivu istovremeno.

Stvari se obično pogoršavaju pod pritiskom.

Dovoljno istraživanja obično podržava vašu teoriju.

Svako rješenje donosi još problema.

Ništa čovjeka ne motivira tako, nego kad vidi šefa kako je barem jedan dan pošteno radio.

Ako stvar može poći po krivu u neki još gori trenutak, onda će se to i dogoditi!

Svemu treba dulje nego što mislite.

Ništa nije tako lagano kao što izgleda.

Ako se čini predobro da bi bila istina, vjerojatno jest.

Svaka ljubazna akcija nema tako ljubaznu reakciju.

Ako neka osoba nije zauzeta, postoji jako dobar razlog za to.

Najbolje stvari na svijetu su besplatne - i vrijede svakog novčića kojeg ste dali za njih!

Šef je uvijek u pravu.

Predmet će pasti tako da prouzroči najveću štetu.

Neće upaliti.

Svi strojevi su pojačala.

Pouzdanost mehanizma obrnuto je proporcionalna broju i važnosti ljudi koji motre na njega.

Sve se može natjerati da radi ako se s tim dovoljno dugo zezaš.

Kad nešto radiš, pa odložiš alat za koji si siguran da ti više neće trebati, zatrebat će ti gotovo istog trenutka.

Iskustvo je izravno ovisno o uništenoj opremi.

Kad bilo koja mehanička sprava zakaže, to će se dogoditi u najnepovoljnije moguće vrijeme.

Pogurneš li nešto dovoljno snažno, prevrnut će se.

Dohvatljivost malih dijelova palih sa stola, upravo je ovisna o veličini dijela, a obrnuto o važnosti za dovršenje započetog posla.

Strojevi imaju zadaću raditi. Ljudi imaju zadaću misliti.

Ako je program koristan, morat će ga se promijeniti.

Trud potreban za ispravku kursa geometrijski raste s vremenom.

S proizvodnim pogonom nikad ne raspravljaj o greški. Kontrolni žigovi su provjereni, čak i za rupe kojih nema.

Svaki dani program više košta i dulje traje.

Svaki sistem, koji ovisi o ljudskoj pouzdanosti, je nepouzdan.

Projektni tim grozi se tjednog izvještaja o ostvarenom, zato što ovaj tako živo odražava nedostatak ostvarenja.

Točan iznos postat će očit u ponedjeljak u 7:01 sati.

U bilo kojoj vrsti konstruiranja nikakve se ukupne mjere ne mogu točno zbrojiti poslije 14.40 sati u petak.

Za izvođenje aljkavo planiranog projekta treba tri puta više vremena nego što je predviđeno; za brižljivo planiran projekt treba samo dva puta više vremena.

Ulaganje u pouzdanost rast će dok ne premaši vjerojatne troškove grešaka ili dok netko ne počne inzistirati da se obavi i neki koristan rad.

Vrijednost programa proporcionalna je težini izlaznih rezultata.

Neopažljive pogreške beskonačne su u svojoj raznovrsnosti, za razliku od opažljivih grešaka koje su već po definiciji ograničene.

Ako je ulazni editor konstruiran tako da odbacuje sav loš ulaz, neka će dosjetljiva budala otkriti način da krivi podaci ipak uđu.

Kamionske isporuke, koje normalno traju jedan dan, trajat će pet dana kad čekaš kamion.

Nakon što planu pridodaš dva tjedna za neočekivane zastoje, dodaj još dva za neočekivano neočekivane zastoje!

Obično je nepraktično unaprijed brinuti o smetnjama - ako ih baš nemaš, netko će ti ih priskrbiti.

Kontrolne kartice, koje se nikako ne mogu složiti krivim redosljedom, složit će se upravo tako.

Ako konac ima jedan kraj, onda ima i drugi kraj.

Ako se pred dovršenje projekta terenske dimenzije dostave onakve kakve jesu, umjesto onakvih kakve bi trebale biti, uvijek je jednostavnije sve početi iznova.

Što se modifikacija čini bezazlenijom, to će dalekosežniji biti njen utjecaj i to će više nacrta trebati iznova nacrtati.

Informacija za promjenu dizajna bit će prenijeta dizajneru nakon i jedino nakon dovršenja planova.

Nakon što se s poklopca ukloni zadnji od 16 vijaka, ustanovit će se da je skinut krivi poklopac.

Točnost datuma isporuke obrnuto je proporcionalna s napregnutošću plana.

Gram primjene vrijedi tonu apstrakcije.

Uočena korisnost artikla obrnuto je proporcionalna njegovoj stvarnoj upotrebljivosti nakon što ga se kupi i plati.

Sve što sastaviš raspadne se prije ili kasnije.

Ako eksperiment uspijeva, nešto je krenulo loše.

Objasniš li nešto tako jasno da nitko ne može pogrešno razumjeti, netko će ipak krivo shvatiti.

Kada stvari naprosto ne mogu poći lošije, to se ipak dogodi.

Učiniš li nešto za što si siguran da će naići na svačije odobravanje, nekome se to neće svidjeti.

Najgore smeće nastoji s televizijskih ekrana istisnuti obično smeće.

Uvijek nešto nađeš na zadnjem mjestu na kojem si tražio.

Čuvaš li nešto dovoljno dugo, možeš to baciti.

Kad avion u kojem sjediš kasni, avion u koji želiš presjesti polijeće na vrijeme.

Najviše dobivaš od onog što najmanje trebaš.

Baciš li bilo što, zatrebat će ti čim ti više ne bude pri ruci.

Uočena korisnost artikla obrnuto je proporcionalna njegovoj stvarnoj upotrebljivosti nakon što ga se kupi i plati.

Članak nećeš pronaći sve dok ga ne nadomjestiš novim.

Ljudi koji si najmanje mogu priuštiti da plaćaju najamninu, plaćaju najamninu.

Ako ti nedostaje jedan broj časopisa, to će biti baš onaj broj u kojem je članak ili priča koju si najviše želio pročitati.

Servisni uvjeti, kako su navedeni u specifikaciji, bit će prekoračeni.

Ako je više od jedne osobe odgovorno za pogrešan proračun, nitko neće biti kriv.

Identični sklopovi, koji se pri testiranju ponašaju na identičan način, neće se tako ponašati na terenu.

Svaki dio koji treba podesiti ili servisirati, bit će najmanje dostupan.

Upute za listanje i rukovanje, isporučene s uređajem, prijemni će odjel smjesta baciti.

Ako je, u inženjerskoj praksi, iskustvom kroz upotrebu dobivena konačna vrijednost faktora sigurnosti, neka će inventivna budala smjesta smisliti kako da navedeni faktor prekorači.

Kad bi barem jedna od ponuda unutar bilo kojeg projekta bila zajamčena, cijena bi bila nerazumna.

Najvažnija dimenzija nekog plana ili crteža ima najveće šanse da bude ispuštena.

Svaka greška u ma kojem proračunu vodit će najvećoj šteti.

U svakoj formuli konstante (osobito one iz inženjerskih priručnika) treba tretirati kao varijable.

Najbolja laboratorijska simulacija radnih uvjeta neće se ni izdaleka moći nositi s uvjetima koji se susreću u stvarnom radu.

U svakom proračunu svaka greška koja se može potkrasti, to će i učiniti.

Uvijek je partner taj koji griješi.
Prvi zakon bridža

Nakon što se s poklopca ukloni zadnji od 16 vijaka, ustanovit će se da je skinut krivi poklopac.

Kvar se neće pojaviti sve dok sklop ne prođe konačnu kontrolu.

Motor će se okretati u krivom smjeru.

Dopuštena odstupanja jednosmjerno će se gomilati prema maksimalno otežanom sklapanju.

Veličine će uvijek biti izražene u najmanje upotrebljivom obliku. Brzina će biti izražena u osminama kilometra na dva tjedna.

Točnost datuma isporuke obrnuto je proporcionalna s napregnutošću plana.

Prijavu patenta preduhitrit će za tjedan dana slična prijava od strane konkurencije.

Pod pritiskom stvari postaju još gore!

Ništa nikad ne nestaje.

Neke se stvari unatoč tome ipak dovrše budući da intervenirajuća prisutnost i sama nešto pokušava pa je, naravno, podložna ometanju.

Stvari će otići nagore prije nego krenu nabolje.

Kad netko pokušava nešto učiniti, on ili ona bit će u tome ometani nesvjesnom intervencijom neke druge prisutnosti (žive ili nežive).

Ako je sumnjivo, potrudi se da zvuči uvjerljivo!

Pokusi bi trebali biti ponovljivi - trebali bi svi propasti na isti način.

Objasniš li nešto tako jasno da nitko ne može pogrešno razumjeti, netko će ipak krivo shvatiti.

Materija će biti oštećena upravo proporcionalno svojoj vrijednosti.

Kad god se čini da stvari kreću nabolje, nešto si previdio!

Uvijek postoji lakši način da se nešto napravi. Ako gledaš ravno u taj način, osobito duže vrijeme, nećeš ga vidjeti.

Priroda je uvijek na strani skrivenih pogrešaka.

Nemoguće je bilo što učiniti otpornim na budale jer budale su tako inventivne.

Ne gubi srce, možda ti ga žele iščupati, a ne da im se dugo tražiti!

Čim nešto spomeneš, ako je dobro, nestane, ako je loše, dogodi se!

Pozitivna očekivanja daju negativne rezultate. Negativna očekivanja daju negativne rezultate.

Sve što počinje dobro, završava loše. Sve što počinje loše, završava još lošije.

Uvijek drži sređene zadatke - to pokazuje da si radio!

Hod napretka: Društvo je mazga, a ne auto - potjeraš li ga prejako, ritnut će se i zbaciti svog jahača.

Kapitalizam se temelji na pretpostavci da možeš pobijediti, socijalizam na pretpostavci da možeš izvući neriješeno, a misticizam se temelji na pretpostavci da možeš prekinuti igru.

Ne možeš pobijediti. Ne možeš izvući neriješeno. Ne možeš čak ni prekinuti igru.

Negativna očekivanja daju negativne rezultate. Pozitivna očekivanja daju negativne rezultate.

Vjerojatnost da se nešto dogodi obrnuto je proporcionalno poželjnošću istog.

Svatko tko ti u prolazu daje savjete koje nisi tražio, smjesta će to uočiti.

Nitko od koga zatražiš pomoć neće to uočiti.

U bilo kojem skupu podataka onaj podatak koji je najočiglednije ispravan, bez ikakve potrebe za provjerom, jest greška.

Kad se greška otkrije, a zatim ispravi, ustanovit će se da je zapravo na početku sve bilo točno.

Ako nema veze, nema veze.

Ako promjenom možemo sve dobiti, opusti se.

Ako promjenom nemamo što izgubiti, opusti se.

Priroda je uvijek na strani skrivenih grešaka.

Svako rješenje rađa nove probleme.

Nemoguće je bilo što učiniti otpornim na budale jer budale su tako inventivne.

Trun traži najbliže oko.

Ako želiš da ti atletska momčad pobijedi u skoku uvis, nađi si jednoga koji može skočiti dva i pol metra, a ne petoricu koji mogu skočiti po pola metra.
Termanov zakon inovacije

Prilikom rješavanja vlastitih problema, članovi profesorskog zbora su krajnji konzervativci. Prilikom rješavanja tuđih problema, postaju krajnji liberali.

Izbliza ništa ne izgleda tako dobro kao izdaleka.

Pametnome lula omogućuje da razmisli, a budali da si nešto strpa u usta.

Jedina nesavršena stvar u prirodi je ljudski rod.

Ničiji život, sloboda ili imovina nisu sigurni dok zakonodavac zasjeda.

Nije teško dovesti konja na pojilo, ali postići da pliva leđno, e to je već nešto.

Svi su zakoni simulacija stvarnosti.

Prijatelji dolaze i odlaze. Ali neprijatelji se gomilaju.

Ljepota nije dublja od kože, ali ružnoća prodire do kostiju.

Nikad ne spavaj s nekim luđim od sebe.

Nužda je majka čudnog društva u krevetu.

Celibat nije nasljedan.
Prvi zakon sociogenetike

Udomaćena tehnologija ima sklonost da se održava unatoč novoj tehnologiji.

Svaka jednostavna ideja bit će izrečena na najkompliciraniji mogući način.

Kad si u dvojbi, mumljaj.

Nikad ne ponavljaj uspješan pokus.

Radi bolje ako ga uključiš.

Stvari uvijek padaju pod pravim kutom.

Predmet će pasti tako da prouzroči najveću štetu.

Kompleksnost programa raste dok ne premaši sposobnost programera koji ga mora održavati.

Ma kuda ti vozio, to je uzbrdo i protiv vjetra.
Prvi zakon bicklizma

Tranzistor zaštićen brzim osiguračem zaštitit će osigurač time što će crknuti prije njega.

Fjaka je zarazna.

Nikada ništa ne nestaje.
Commonerov Drugi zakon ekologije

Prije ili kasnije mora se zbiti najgori mogući stjecaj okolnosti.

Iskustvo je izravno proporcionalno količini uništene opreme.

Članak nećeš naći sve dok ga ne nadomjestiš novim.

Bolje imati užasan kraj, nego užase bez kraja.

Kad god pođeš nešto raditi, najprije moraš učiniti nešto drugo.

Stvar će biti oštećena direktno proporcionalno vlastitoj vrijednosti.

Ako se tijekom više mjeseci dogode samo tri događaja vrijedna pažnje, sva tri će pasti na istu večer.

Tri najneuvjerljivije rečenice: 'Upravo smo vam poslali ček', 'Naravno da ću te cijeniti sutra ujutro' i 'Ja sam iz vlade i ovdje sam da bih vam pomogao'!

Kada pokvareni uređaj pokazuješ majstoru, radi perfektno.

NE ŠIZI - VRATI!

Preozbiljno si sam sebe shvatio.

Čovjek bez religije je kao riba bez bicikla.

Da bi stvorio neprijatelja, učini nekome uslugu.

Fini dečki ne završavaju fino.

Pogreška se neće pojaviti dok predmet nije prošao i posljednju provjeru.

Kad jednom otvoriš konzervu s crvima, jedini način da ih ponovo strpaš je da uzmeš veću konzervu.

Moralno je nedopustivo dozvoliti naivčinama da zadrže svoj novac.

S vremena na vrijeme čovjek se spotakne o istinu, ali se u većini slučajeva pribere i produži.

Ukupna količina zla u svakom sustavu ostaje konstantna.

Tko najglasnije viče, dobiva riječ.

Prepuštene sebi, stvari imaju sklonost kretati se od zla na gore.

Ljudi i narodi postupat će razumno kad iscrpe sve druge mogućnosti.

Jedine tri vjerne stvari u životu su novac, pas i stara žena.

Uvijek se lakše uvališ u nešto, nego se iz toga iskobeljaš.

Ako je za projekt potrebno 'x' dijelova, na skladištu će ih biti 'x-1'.

Kada bi graditelji gradili zgrade kao što programeri pišu programe, prvi bi djetlić koji naiđe uništio civilizaciju.

Nikad ne radi nešto za što ne možeš reći da si mrtav umoran od posla.

Vjerojatnost da mlad muškarac sretne poželjnu mladu ženu progresivno raste kad je on već u društvu svoje djevojke ili žene.

Troškovi rastu sve dok se ne poravnaju s prihodom.

Ne možeš znati koliko je lokva duboka dok ne staneš u nju.

Organizacija svake birokracije podsjeća na septičku jamu: zbilja krupne hrge uvijek se izdignu do vrha.

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo.

S poda ne možeš pasti!

Svaki ispušteni alat otkotrljat će se u najnepristupačniji kut radionice.

Zubobolja ima sklonost da započne subotom uvečer.

Tuđi alat radi samo u tuđim vrtovima. Pomodne novotarije ne rade.

Nakon što se instrument sklopi, na radnom stolu naći će se višak dijelova.

Prečac je najveća udaljenost između dviju točaka.
Issawijev Zakon napretka

Šansa da kruh padne na namazanu stranu direktno je proporcionalna cijeni tepiha.

Kada bi se ljudi međusobno češće slušali, pričali bi manje.

Gdje postoji želja, postoji i otpor.

Nema granice koliko stvari mogu postati loše.

Okrhnuto posuđe nikad se ne lomi.

Svatko ima plan za bogaćenje koji ne uspijeva.

Ne vjeruj u čuda, osloni se na njih.

Osjećaš li se dobro, ne brini, proći će te.

Ako se zaglavi, probaj na silu. Ako se slomi, svakako je bilo potrebno zamijeniti.

Ne postoji toliko jednostavan posao da se ne bi mogao obaviti loše.

Ako probna instalacija savršeno funkcionira, svi slijedeći sustavi neće funkcionirati.

Nikad ne laži majci. A ako lažeš, ne misli da ćeš se izvuči.

Lakše je postavljati glupa pitanja, nego ispravljati glupe odgovore.

Baciš li bilo što, zatrebat će ti čim ti više ne bude pri ruci.

Nikad ne dozvoli da razrednik zna da postojiš.

Ono što ne napraviš uvijek je važnije od onoga što si napravio.

Svi predmeti pomiču se bar toliko da ti se nađu na putu.

Čista kravata privlači specijalitet restorana.

Ne čini preljub...ako ne naiđeš na dobru priliku.

Griješiti je ljudski, ali je osjećaj božanski.

Nikad se ništa ne izgradi prema rasporedu niti s predviđenim budžetom.

Da bi dobio zajam prvo moraš dokazati da ti nije potreban.

Nikad nemoj stajati između drveta i psa.

Nema razlike između mudraca i budale kad se zaljube.

Čovjek koji se smije kad stvari idu loše, sjetio se na koga može svaliti krivicu.

Filmovi, koji u videoteci nisu dostupni, su upravo oni filmovi koje želite pogledati.

Koliko god radio, nikad nije dovoljno.

Kad god ne možeš riješiti problem, pitaj majku. Ni ona vjerojatno neće znati, ali će se pretvarati da zna.

Svaki kompjutorski program u trenutku dok ga koristiš već je zastario.

Ako smrdi, to je kemija. Ako ne funkcionira, to je fizika. Ako je neshvatljivo, to je matematika. Ako je besmisleno, to je ekonomija ili psihologija.

Stvari idu dobro, dakle mogu krenuti loše.

Na koju god stranu u lift uđeš gumbi će biti na suprotnoj.

Najveći automobil uvijek ima prednost.

Majka nudi savjet samo u dva slučaja, kada ga trebate i kada ga ne trebate.

Kada dobiješ veliki zgoditak na lotu, otkriješ sve prijatelje za koje nisi ni znao da postoje.

Nikad ne zaboravi da je tvoje oružje izradio najjeftiniji ponuđač.

Tko god oklijeva, vjerojatno je u pravu!

Svaka naredba koja može biti pogrešno shvaćena, bit će pogrešno shvaćena.

Ako ih ne možeš uvjeriti, zbuni ih!

Ako iz prve ne uspiješ, uništi svu evidenciju da si pokušao.

Ne budi prvi. Ne budi zadnji. Ne javljaj se dobrovoljno.

Ako nešto pokušavaš popraviti, trajat će duže i koštat će više nego što si mislio.

Žena nikad ne zaboravlja muškarce koje je mogla imati, a muškarac nikad ne zaboravlja žene koje nije mogao imati.

Ako je dokument povjerljiv, zaboravit ćeš ga u stroju za fotokopiranje.

Ukupna količina inteligencije na svijetu je konstantna, broj ljudi se povećava.

Novi sustavi stvaraju nove probleme.

Tko god dobije na Lotu ili je jako bogat ili je već jedanput dobio.

Čovjek koji se smiješi kad stvari krenu naopako, dosjetio se na koga svaliti krivicu.

Drugi se red uvijek brže pomiče.

Jačina svraba je obrnuto proporcionalna mogućnosti da dohvatiš mjesto koje svrbi.

Novac ne može kupiti ljubav, ali vas stavlja u dobru poziciju za cjenkanje.

Sve dobro u životu je ilegalno, nemoralno ili deblja.

Samo je zezanje prava stvar, sve ostalo je zezanje.

Neprobojni prsluci to nisu.

Biti svoj mora pričekati da se odete doma ili barem u birtiju.

Ništa nije tako lako kako izgleda.

Ne možete unaprijed odrediti koju stranu kruha treba namazati putrom.

Dobri se učenici uvijek odsele.

Nikad ne raspravljaj s budalom, ljudi neće uvijek primijetiti razliku.

Ako je glupo i radi, onda nije glupo.

Ako pada kiša ili je hladno, ili oboje, autobus će kasniti.

Sve ljude možete lagati jedno vrijeme, neke ljude možete lagati cijeli život, ali mama sve sazna.

Najsretnijoj osobi u firmi nikada se ne može vjerovati.

Slatka djevojka sa malim djetetom kojoj si iznajmio stan, već slijedeći tjedan početi će hodati sa divljim motoristom iz pakla, i desetak njegovih prijatelja.

Prijateljska vatra nije prijateljska.

Ako se ne možeš sjetiti, film si ostavio doma.

Bilo koji zanimljiv program zahtijeva više memorije nego što imate.

Sve je dobro što se svrši.

Ako osoba nema partnera, za to postoji dobar razlog.
Murphyjev ljubavni zakon

Tko god ima zlato određuje pravilo.
Murphyjevo zlatno pravilo

Sve što vam ispadne u kupaonici, pasti će u WC školjku.

Koliko se god trudili, konac ne možete pogurati.

Kada ste u dvojbi, mumljajte. Kada ste u krivu, pregovarajte.

Objekt koji pada uvijek će pasti tamo gdje će napraviti najveću štetu.
Murphyjev zakon gravitacije

Prilikom rješavanja problema, dobro je znati unaprijed odgovor.
Murphyjev zakon točnosti

Dovoljno istraživanja poduprijeti će bilo koju teoriju.
Murphyjev zakon istraživanja

Stvari će se uništavati proporcionalno njihovoj vrijednosti.
Murphyjeva konstanta

Nasmiješi se... sutra će biti gore.
Murpyjeva filozofija

Život se pogoršava pod pritiskom.
Murphyjev zakon termodinamike

Ako izgleda kao da sve ide kako treba, nešto ste previdjeli.

Ako ništa ne može poći po zlu, ipak će nešto naći načina.

Ako više stvari mogu poći po zlu, poći će ona koja će izazvati najviše problema.

Ako išta može poći po zlu, poći će.

- 01:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 13.02.2006.

Pomirdba

pomirila sam se s "najboljim prijateljem".....jedan dan došao je kod mene na posao i jednostavno počeo sa mnom razgovarati....meni srce otkazalo....dobro da sam uspjela promucati dvije normalne riječi...
par dana poslije otišli smo na kavu.....da jedno drugom sve objasnimo.... i tad mi je ispričao sve... zašto e to desilo tako kako se desilo.... što je on osjeća... što je bilo u toj njegovoj ludoj glavi....
riješili smo sve...i eto...meni se napokon vratio moj prijatelj....i bila sam sretna zbog tog....

....jedan dan sam s ekipom otišla vani na savu....čim smo došli....ja sam ugledala nekog zbog kog mi je srce počelo kucati sto na sat.....izgledao je upravo kao moj gospodin savršeni iz snova.... tamna kosa.... zelene oči....a tijelo... za poludit....osim toga, stil oblačenja točno po mom guštu....
što da napravim? bila sam totalno zbunjena...a mene rijetko dečki mogu zbuniti....odlučila sam se samo smješkati...ništa ne pokušavati...pa što bude...
vidila sam da me je skužio...pokazivao me frendu...nasmiješio se i on meni...
ali...mojoj ekipi se tamo nije svidjalo te smo svi pošli u Petice....ja sam bila luda...samo mi je on bio u glavi...
pred kraj večeri otišla sam s frendicom nazad tamo da uzmemo naše stvari.... i ugledamo njega kako sjedi....frendica me odvuče i sjedne za stol pored njegovog.... ja umrla od srama...zacrvenila se, po običaju :)
...al on čim me je ugledao...razvukao osmijeh...i odjednom se digao i sjeo pored mene....uf...koji šok....rekao mi je da me je skužio odmah na početku večeri....al da sam ja onda otišla....i da je morao iskoristiti priliku sad kad sam se vratila barem da me ime pita....
i počeli mi pričati....i malo pomalo...pao i poljubac....
frendica je otišla doma..njegov cimer isto..a on i ja polako smo se šetali do moje sobe...nekim ludim slučajem (mozgom očito nisam razmišljala tada) pozvala sam ga u sobu.... (a soba čak nije bila moja već mi je frend dao ključeve da tu prespavam da se ne moram doma vraćati)...
uglavnom...prespavao je kod mene.....nismo radili ništa nemoralno.... pričali smo cijelu noć....presavršeno je bilo...dečko totalno po mom ukusu....moj difovac....
i on je prokomentirao kako mu se čini ko da smo mjesecima u vezi, o čemu sve pričamo....
i tako..cijelu noć smo pričali...a ujutro je doma pošao...
taj dan smo se sreli još dva puta... :) sasvim slučajno... kad smo na ručak išli....

slijedećih dana samo mi je on bio u glavi...
hoće li se javiti ili neće...i javio se :)

....naravno....pa ne bi to nikako moglo biti sve savršeno....
dva dana poslije išla sam se naći s frendom.....čekala ga na trgu...kad začujem poznati smijeh....okrenem se i ugledam NJEGA....al ne samog..u zagrljaju s nekom curom....srce mi je puklo u tisuću komadića...jedva sam stajala na nogama...
kao prvo...ispada da sam opet bila dečkom koji ima curu...
a kao drugo....bio je to prvi dečko koji se mogao usporediti s "najboljim prijateljem"...

...odmah sam zvala best frenda...i otišla kod njega prespavati...žalila mu se cijelu večer...malo i on meni...
rekao mi je da mene svaki može smotati lipim ričima...jer sam takva kakva sam....i virujem svima...a ne smijem :(

uskoro mi se difovac opet javio...poslao mi je poruku da me želi vidjeti....ja sam mu ljutito odgovorila...rekla mu da sam ga vidila....al smo se onda dogovorili da se vidimo...da mi sve objasni...
odveo me u kaptol centar...i sve mi objasno...
možda sam bila glupa....al sve sam mu povjerovala što je rekao...a rekao je da će prekinuti s njom....ja sam mu rekla da smo do tad samo prijatelji...
tako je i bilo...nisam ga ni poljubila....

par dana poslije....dogovorila sam se s jednim bivšim da idemo đir negdi.....i taman kad smo krenuli ovaj mi je poslao poruku....prekinuo je s curom... i želio me vidjeti.... bivši je shvatio... i pustio me da odem.....
našli smo se na trgu..i sjeli u jedan kafić...
pričali i pričali...
kupio mi je i ružu (kao da je znao da padam na to)....
i sve je bilo savršeno...

ja sam se napokon odlučila promijeniti....barem potruditi...htjela sam se smiriti...uz njega....

sve je napokon bilo onako kako treba biti.... bila sam na putu da se ludo zaljubim.... "najbolji prijatelj" je napokon postao samo uspomena.... a u stvarnosti samo prijatelj... u glavi mi je bio sad samo jedan dečko...a i u srcu...

ljubav na prvi pogled...hmmm...

.....došao je i infosajam......upoznala sam nekog meni jako važnog...jednu osobu koja mene jako voli.... a i koju ja jako volim.... jedan slavonac dragi.... sretna sam jer ga imam u životu.... dok postoje ljudi kao on, ne mogu reći da ovaj svijet ne valja....

jedan dan trebali smo izaci van mi ekipa s faksa....eh, tu večer sam se toliko napila....ko što davno nisam...ničeg se sjećala nisam....pazio me bivši dečko....koji mi je tjedan prije rekao da mu se još sviđam....a ja glupača njemu pijana pričam o svom difovcu i o tom kako je on savršen...i kako sam ja zaljubljena...i ovo i ono...
a bivši se pokazao dobar ko kruh.....i pazio me cijelu večer... mene pijanu smotanu..... nije se micao od mene..... nije nikom drugom dao da me pazi... stalno je uz mene bio....

slijedeci dan odlucila sam da ne zelim više u životu uopće čuti za votku....

a što se tiče difovca...ljudi su mi svašta govorili...neki su pričali da usporim, neki da im sve to smrdi, neki da je on još jedan tupoglavi ljepotan, neki da ću se sigurno opeći..
ja nisam slušala...bila sam sretna...i to je jedino bilo važno....bio je prvi dečko nakon pola godine koji mi se zbilja svidio....

došla je i "noć Zadrana".... najprije sam s frendicom kod nje pila....zvala sam mog difovca da dodje...i došao je....frendica je rekla da smo savršen par....a i da me nije dugo vidjela tako sretnu....
a on mi nije dao da izađem van samo u bijelom sakou...da se ne bi prehladila...rekao mi je kako će on ako se ja razbolim pa me on ne bude mogao vidjeti...
letjela sam...opet sam letjela...

ali ne zadugo....

nekoliko dana poslije bivšem je bio rođendan(onom koji me je pazio).....sve je super bilo...kupili smo mu velikog medu i bio je presretan....
i tad sam ja dobila poruku....difovac mi je rekao da je bolje da se više ne čujemo....da me ne želi povrijediti....al da je još zaljubljen u curu s kojom je bio pola godine.... i da mene ne želi muljati.... jer sam predobra...

ma kvragu i dobrota....tad sam mislila...
sjedila sam na kuhinjskom podu i plakala....

naravno...nije to bilo jedino razocarenje....kad je frendica čula za to...samo je rekla "eh, žao mi je što ti moram reći REKLA SAM TI..."
ja u suzama...a ona meni to kaže.... :(

..bila sam ljuta...na cijeli svijet...i napravila sam veliku glupost....najveću glupost prošle godine....
zabrijala sam s najboljim prijateljem od bivšeg...
naravno...odmah sam shvatila da je to pogrešno....da ja nisam takva....da ja ne mogu to raditi...da ću tako nekog povrijediti....
i makla sam ga od sebe...rekla mu da nije fer....

ali bilo je prekasno....svi su nas vidjeli....
napravili su mi scenu nasred diska...
ispala sam kuja nad kujama.....
:(
frend i frendica više nisu pričali sa mnom....
bivši je izgledao...hmmm...slomljeno....čula sam ga kako govori da u životu više ne želi nikakvu ženu....

a ja? mene nitko nije pitao kako sam...
a bila sam slomljena...
znala sam da sam napravila glupost...
pokušala sam izliječiti svoju tugu tuđim usnama...
pokušala sam sebi pokazati kako mogu imati kojeg hoću još uvijek....
pogrešan pristup...
pogrešan lijek za tugu...

kraj mjeseca....zašto uvijek završi razočaranjima?

- 19:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Neprikladnost

Cure, pripremite notes jer nastava počinje. Želite li pobijediti suparnicu, lukavstvo je najbolje oružje.

• Zapamtite da muškarci preferiraju žene koje zrače samopouzdanjem. Ako volite sebe, voljeti će vas i oni.

• Budite neovisne! Moderni muškarci vole ravnopravne i samostalne žene.

• Nemojte izigravati glupaču. Vjerujte, biti sa muškarcem koji voli glupe žene nije ugodno iskustvo.

• Odijevajte se sa stilom, ali pritom birajte isključivo udobnu i prikladnu odjeću i obuću. Iako vas cipele sa visokim petama čine seksipilnijom, sigurno ih nećete obuti prilikom planinarenja ili romantične šetnje po plaži.

• Nemojte se zabrinjavati ako ne izgledate poput Angeline Jolie. Uostalom, samo je jedan Brad Pitt.

• Pohvalite njegov izgled, te izbor odjeće i obuće. Muškarci također vole komplimente.

• Oprezno sa alkoholnim pićima!!! Izgubiti kontrolu nad svojim ponašanjem uvijek je loše.

• Pristojnost i osmijeh otvaraju svaka vrata, pa i ona do muškog srca.

• Pitajte ga o njegovom poslu, hobijima, željama... Pažljivo slušajte i zapamtite odgovore, trebati će vam prije ili kasnije. Ako voli nogomet, obavezno se raspitajte što je zaleđe, jedanaesterac, slobodan udarac...

• Budite opuštene i pokažite da vam je ugodno u njegovom društvu. Razgovor će kvalitetnije teći...

- 19:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 12.02.2006.

Trenutak

zar nije zanimljivo kako neki decki baš pogode pravi trenutak za vratiti se u vaš život??? pošalju vam poruku, nazovu vas....ili ih sretnete u gradu mjesecima nakon prekida.....bolnog prekida....i oni vas pozdrave kao da svade nikad nije ni bilo......
.....dugo ste gradili nekakvu stabilnost nakon prekida.....preboljeli to.....i onda se on vrati i sve to sruši.....jednom porukom, jednim pozdravom....
zar se to mora uvijek dogadati??? baš kad pomislite kako ste ga preboljeli...evo njega nazad....sa svojim ocaravajucim smješkom i sjajem u ocima....
i sve ode u vjetar....svi oni pokušaji da ga zaboravite....
...možda ste sad cak i sa nekim drugim....ko vam je jako važan.....ali taj bivši...sve to poljulja......ne shvacaš više što se to s tobom dogada.....zašto si tako reagirala kad si ga preboljela....zašto citaš vec pedeseti put njegovu poruku.....zašto se pitaš što li je on njome htio reci....zašto ti je njegova slika zadnja u mislima prije nego podeš spati...

hmmmm......dalo bi se o svemu tome raspravljati...zar ne....u zadnje vrijeme mi dosta ljudi prica kako im se javljaju bivše ljubavi.....kako ih zbunjuju.....zanimljivo je to kako uvijek pogode onaj krivi trenutak....onaj trenutak kad si ti sretan s nekim drugim....i onda poljuljaju tvoju srecu.....

e, pa, drage moje bivše ljubavi....ne može to tako više....šaljite vi meni poruka koliko želite.....ne dira me to....zovite me vani na "naše" mjesto....ne dira me to.....nasmiješite mi se onim osmijehom na koji sam prvi put pala......ne dira me to......recite da vam je žao....ne dira me to....

ain't gonna cry again..................nisam luda da dva puta kroz isto prolazim.....sve se vraca, sve se placa.......možete na trenutak poljuljati moju srecu....ali ne dam se ja.....bit ce poljuljana samo na trenutak, odmah zatim cu se vratiti u normalu.....nisam više ona naivna budala.....nisam.....niti cu ikad više biti...........vjerovati opet istim lažima? ne hvala......postala sam malo ozbiljnija......malo manje vjerujem ljudima.....pocinjem prepoznavati iskrenost...

da...ain't gonna cry again....
....e stvarno je dosta suza više....vec sam ocean mogla napraviti.....nema više plakanja...velike cure ne placu :)

- 19:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 08.02.2006.

Promjene

Šta vi mislite, dal se osoba može promijeniti? Recimo u vezi, često naiđu neki problemi, ono nakupi se s vremenom, i sad jedna osoba kaže: ja ne mogu više ovako dosta mi je svega, sto put sam ti već rekla da me smeta to što radiš, odlazim, gotovo je. A osoba B recimo kaže: ne, ja želim zauvijek bit s tobom, volim te, želim se promijeniti. To je teoretska situacija, ja fakat (nažalost) nemam nekog s kim bi imala takve probleme. Možda je u stvari bolje pitanje do koje mjere mi moramo prihvatiti tuđe mane, a kad to sve postaje previše? Kako znaš da je neka osoba za tebe prava? Uvijek će biti nekih stvari koje će ti smetati, nekih sranja koja će ta osoba raditi, i gdje je ta tanka granica ja ovo ne zaslužujem, mogu ja i bolje.
Recimo ja mislim da smo mi kroz medije bombardirani nekim romantičnim idealima, pa kad se nađeš u pravoj vezi zapravo nisi informiran kako se nositi s problemima koji se javljaju. Recimo moja frendica je ful dugo s svojim dečkom, mislim 3, 4 god. I sad se meni čini kao da će oni bit skupa do kraja života, al kad sam ju pitala to ona mi je rekla: meni je sad ok s njim, al ja se nekak ne mogu zamislit s njim do kraja života. Nekak se nadam da će naići neko bolji. (!!!!!!) meni je to skroz nevjerojatno. Pa šta radiš onda s njim??
Jel razumijete, kako ćemo znati da je to što imamo dovoljno dobro? Šta ako bi nam moglo biti bolje s nekim drugim? Ili možda probirač ostaje otirač?
I drugo pitanje, da li je moguće ko Josipa Lisac voljeti istu osobu do kraja života bez obzira što ta osoba nije s nama, da li je to samozavaravanje?
i da li ljubav boli? ili je to samo nas mazohizam?
i kako uopće definirati zdrav odnos?????

- 18:18 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 07.02.2006.

Seminar

Ovih dana bavim se seminarom iz pedagogije i ne mogu vam opisati kako je to dosadno čitati knjige bez imalo slika, ili ilustracija, ma kako god one sitne i primitivne bile! Za mene, vječnog ljubitelja boja i šarenila, svjedoka čudesne moći boja nad ljudima, bla bla bla, tek sam na početku i moram napraviti nešto konkretno. Mislila sam napraviti anketu i napadati ljude na ulici da ju ispune na brzinu, ali mi je onda sinila bolja zamisao - zašto mi moji blog prijatelji ne bi pomogli ??? :))

Dakle, evo što morate napraviti - prvo mi oprostite na suhom komentaru kojim vas pozivam na svoj blog da sudjelujete u anketi, imajte na umu da je ovo u znanstvenu svrhu :), a zatim u komentarima ispod ovog posta napišite sve što želite na temu MOJE SLOBODNO VRIJEME

tema seminara je Pedagogija slobodnog vremena i imam uvid u mnogo teorije, ali mi trebaju friški podaci, "s terena" .... tu dakle, uskačete vi, moji dragi i vjerni blogeri i oni koji nisu blogeri - naime, opcija za anonimne komentatore je otvorena! :)

Na primjer,

opišite mi

* koliko imate slobodnog vremena (dnevno, tjedno, mjesečno, ili godišnje)

* kako ga najčešće provodite

* ima li neka aktivnost kojom se želite baviti u slobodno vrijeme, ali vam je trenutno (ili stalno) izvan dometa

* što radite u slobodno vrijeme ...



i eto, bilo što mi napišite i unaprijed se puno zahvaljujem :)


Evo malo o meni, ipak je ovo moj blog :)

Moje slobodno vrijeme je klizno, ili je od jutra do podneva, kad učim ili gledam crtiće na tv-u, ili je poslije ručka (i ako nemam predavanja nakon ručka) a onda planiram izlaske, tipkam pripreme na računalu, učim, planiram instrukcije, jedem voće, šetam mačka po dvorištu (ili on šeta mene :))) , pričam s obitelji, čitam knjige, spremam sobu, sređujem nokte, kosu, ...

- 19:40 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 06.02.2006.

Iz srednje...

16. 11. 1998., učionica (fusnotica glede određene «stvarčice u njegovom nosu»: ondašnji predmet žudnje KBS1 se vratio u školu nakon operacije sinusa)

KBS1: Izvadila bih ovu stvarčicu iz njegovih nosnica i dopustila mu da zapuše u moj vrat vrućim dahom i polagano jezikom pređe preko mojih rumenih i napučenih usana.

KBS2: Hoćeš da i ja tebi pričam o svojim erotskim fantazijama ili sam ti se već popela na kuku?

KBS1: Na koju kuku, bemti ja? Kakovu li ti to spiku meni prodaješ. Evo sada ne trza, ne želi. Ali niti ne sanja kakav bi mu erotski užitak pružila dok bi moje tanke, nježne ruke tražile erogene zone i zonice na njegovom tijelu i dok bi moje vlažne usne plesale «labuđe jezero» na njegovom vratu, usnama, tijelu i jelti koku. A on samo pogleda, možda ni ne želi vidjeti šta mi se mota po glavi. A samo da zna, samo da zna! Bio bi toliko napaljen da bi vatra iz nosnica spalila onu gazu!

KBS2: Teške li romantike!
Maloprije sam na zid napisala «M, smrade muški, luda sam za tobom!» e, mrzim ga! Mrzim one njegove oči i onaj jebačko strastveni pogled od kojeg vibriram ko neki jebeni podivljali vibrator i mrzim one njegove fenomenalno napućene usne koje bi do krvi izgrizla i ljubila dok se ne izližu, i onu njegovu raščupanu zagelisanu kosu koju bi mu iščupala iz jebenog korjenja iz njegove ružne i glupe glave!!!!!!!!
I mrzim njegovo koščato, anoreksično, štrkljavo, neishranjeno šlampavo tijelo , koje bi tako izmorila da bi mu se zglobovi razjebali, i one njegove fuckin' ruke sa fenomenalnim prstima bi vezala za krevet i ubila ga, ubila, ubila!!!!!smoždila, iscrpila, zgnječila, pojela, uf! Grrrrrrrr.....grrrrr!!!!!!!stvarno ga mrzim. Kako može biti takojebeno slijep – kaj da napravim? Fuck!!!!

KBS1: U beba, mokra sam, nastavi please.

KBS2: Strgala bih odjeću s njega, poput pantere, u krpice, bacila bih ga na krevet, vezala ga da ne može ni mrdnuti (osim...jel?...), onda bih ga mučila, igrala se percem po njegovu tijelu dok ne bi molio za milsot, pokazala mu što sve debil smradasti propušta, isusek, nama bi bilo takoooo dobro, beba! Ja to znam, osjećam! Kao ti s pl-itisom! Moram ga vidjeti. Bojim se da mu ne izgori odjeća od mog pogleda......

KBS1: Pišem pl-itisu, piši još.

KBS2: Ma jebi se! Hoćeš mu dati to ili to samo onako, za sebe?

KBS1: Za sebe. Gušti su gušti.

KBS2: 'oćeš mi dati da pročitam? Sačuvaj za kavu, da se imamo čemu smijati. Joj, sad sam se sjetila onog dobro zaobljenog konobara. Fakat sam ugrožena. I fakat ga mrzim. I hoću ga i mrzim ga, hoću ga, hoću ga, hoću, hoću i hoću!!!!!!!



Aaaaaaahhh...gud old tajms.......
Očito sam jako voljela sve izvedenice glagola jebati. Pogotovo u stanjima frustracija, a taj me tip znao dovesti do ludila. Ajme, kad ga se sjetim: -) Da ne povjeruješ šta je sve mene u životu privuklo....ne znam bih li se zgrčila od smijeha ili plača.

I danas me dovode do ludila, samo malo manje. Ne dam se baš sam tak.
I da....još uvijek jednako strastveno mrzim i volim... voli

- 23:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Hladnoća

Hladnoća je ledila,nalik sibirskoj zimi,pa su krošnje stabala bile ogoljene i prozirne,dopuštajući uzbuđenim pogledima
da promatraju duboko kroz njih,sve do starih rimskih stupova koji su i dalje prkosili vremenu i zaboravu.
Nisu bili dugo zajedno,ali osjećaj na kojem je letio kada bi ugledao nju,nije davao mjesta sumnji.
Zaljubio se onako kad ni ljubav nije dovoljno snažna riječ,kad ni zlatna svjetlost ni hladnoća zelenih novčanica nemogu probiti čistinu njezina pogleda,
toplinu njezinih dodira.
A dok ju je grlio i ponegdje još uvijek sramželjivo poljubio,ta toplina mu je tekla venama čineći svu prošlost bezvrjednom
,sve snove nepotrebnima.Vjetar je širio svoj dah umiljato ih milujući kao da im daje svoj blagoslov,svoj naklon.
Njezina se sunčana kosa nemarno vijorila,ostavljajući njega bez riječi.
Ali nešto je želio reći.Planirao je kada prođu vjetrovi njoj na slatke uši tiho šapnuti svoju ljubav,no nije mogao više čekati.
Ova noć,hladna a opet nježno topla nagovorila ga je,pokazujući mu nju,lijepšu od šumskog vihora,jasniju od planinskog zova plave vile
u svijetlu ljubavi i tišine.
Pokraj njezinih promrzlih crvnekastih ušiju šapuno je iskreno i jednostavno:
"Volim te,curice moja"
Nesigurnost koju je osjećao ranije dovodeći u pitanje njezin kasniji zagrljaj nestali su
,postavši prozirni kao grane ledenih stabala.
Jer smeđi mu je pogled,uzvratio riječi,nespretno i zaljubljeno.
Te me ju noći netko posebnog,toplog,smeđeg pogleda ispunjavao snove tišinom i nježnim dodirom.
Na pozornici mnogih predstava,ova je bila posebna,a vjetar koji je kasnije još hladnije zapuhnuo
stiskao ih je zajedno.
Na njegovom su ramenu u tihom mraku i svjetlosti noći na kratko,ali vječno zaspali snovi.

- 21:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Lana Jurčević ;)

Ludnica oko Valentinova je trajala cijeli tjedan. Došlo mi se razboljeti ili tražiti godišnji da se odmorim od histeričnih kupaca koji su došli pokupovati poklone za svoje žene, ljubavnice, djevojke, muževe, dečke, ljubavnike… Ispalila sam na ganglije! Nastala je prava histerija, a što je najgore, od prodavača očekuju da su proroci, ili u najmanju ruku vidovnjaci. Najbolje mi je kad mi ulete nepoznate face, pola sata se vrzmaju po butiku, izaberu majicu ili donje rublje za najmilije pa me pitaju:
- Što mislite, hoće li joj/mu se ovo svidjeti? Hoće li to dobro stajati na njegovu visinu?
Totalno spižđena od umotavanja, premotavanja i zamotavanja njihovih poklona, dođe mi reći:
- Mlada damo, zaista nisam spavala s vašim tipom da znam hoće li mu jaja stati u te bokse.
Ili:
- Mladiću, zaista nisam vašu dragu dirkala za stražnicu, a još manje za cice pa ne znam hoće li joj biti malen grudnjak i sliperice. Ne, čak ni odoka ne mogu pogoditi, a moje cice ne smijete dotaknuti.
Ovaj svijet je stvarno popizdio sto na sto. Ma, hajde pošteno, tko je znao za tamo nekog Svetog Valentina prije petnaest godina i za Dan zaljubljenih? Nitko živi. Znalo se za Tita-Partiju, Dan mladosti, Dan Žena, Prvi maja, Dan armije, Dan republike, a Mali Hrvati su još znali i za Božić i Uskrs. Ali za Svetoga Valentina bome nitko. Ali, zato danas za njega znaju svi. I pred taj «najzaljubljeniji» datum svih uhvati šoping manija. Jer kao taj dan treba poharačiti sve trgovine po gradu i potrošiti čitavo malo bogatstvo. I što skuplji poklon svojoj ljubavi kupite, to je više volite. Jer, po celofanu i onome u njemu se mjeri ljubav prema voljenoj osobi. Ma, možeš mislit.
Sve to je još jedna velika izmišljotina «trulog» kapitalizma, i kako od bogatih, a bome i onih najsiromašnijih izmust još love. A mi smo sve to fino popušili. I to, naravno, u finom, crvenom na srca celofanu. Vlasnici parfumerija, cvjećara i butika zadovoljno trljaju ruke, normalne ljude boli glava od toga što su se uhvatili za džep, a nas trgovce skoro da će smjestiti na Uglljan od glupih pitanja i smišljanja uljudnih odgovora i pregovora oko eventualne zamjene ako se dotičnome/dotičnom poklon ne svidi.
A jebo ti onda sve to ako voljenoj osobi ne možeš pogoditi što ćeš joj pokloniti. U tom slučaju, to samo govori koliko osobu s kojom si ne poznaješ. I nije mi jasno kako se posljednjih godina svi nešto za taj dan drže za rukice, guguću si, idu ne večrice… Jer nikad nema toliko ljubavi kao taj dan. A ljubav nije da se slavi samo taj jedan dan u godini. Jer, što ti netko ima taj dan iskazivati ljubav ako to ne radi tijekom cijele godine. I što te ima voditi za ručicu samo tad ako to ne radi inače. Tako da se iskazivanje ljubavi na Valetinovo pretvorilo ne u praznikl ljubavi, nego u iščekivanje što će tko dobiti i pokloniti, pretvorilo se u tešku komercijalu.
Nazvala bih to nekako prostitucijom ljubavi, ali očito ću biti krivo shvaćena. Čini mi se nekako da na taj dan malo ljudi uopće razmišljaju o ljubavi kao takvoj, već o tome koliko je netko s kim su spreman potrošiti na njih ili obrnuto. O pravoj, iskrenoj i istinskoj ljubavi, čini mi se, tog dana razmišljaju samo oni koji je u tom trenutku nemaju, oni koji su solo. Oni se nekako na taj «sveti dan» povuku u sebe, među svoja četiri zida i jedini razmišljaju kako nemaju ono što imaju drugi. I ukurčeni, tužni i sjetni zavide onima koji negdje vani slave… Slave što?
Ljubav je nešto što se slavi svaki dan. I iskreni osmjeh, topli pogled i sitnica kojom uveseliš svog partnera ili on tebe je blagdan ljubavi. Zaspati s nekim zagrljen i probuditi se u njegovu zagrljaju je i te kako slavlje ljubavi. Kao i kad se dvije osobe bez prevelikog filozofiranja i prevelikih riječi razumije. Biti na istoj valnoj duljini s nekim, znati sve njegove mane i vrline, poštivati te mane, to je isto ljubav i praznik ljubavi. Tijekom seksa misliti kako udovoljiti partneru, a ne biti sebičan, isto je praznik ljubavi.
U biti, praznik ljubavi je gomila sitnica koje spojene u jednu cjelinu čine zajedništvo dvoje ljudi. A to je ono kad te ne smeta što baca čarape na sve strane po sobi, kad ti je simpatično to što nesavršeno savršen, kad ti se netko sviđa i kad je neraspoložen…
Na Valetinovo, danu ljubavi, zapravo, o ljubavi najviše razmišljaju oni koji soliraju. Apsurdno, ali istinito. Jedino oni razmišljaju o tome što bi htjeli imati ili ono što su propustili. I jedino oni istinski pate i proživljavaju ljubav koju nemaju. Možda upravo zato što je nemaju istinski cijene tu neimaštinu nečega tako vrijednog što oni koji imaju i ne znaju koliko treba cijeniti to što imaju.
Uostalom, što je danas «prava» ljubav? Privid ili čisto navika da si s nekim, eto, čisto da nisi sam.
Prava, istinska ljubav je i kad poštuješ prijatelje, kad ih imaš – one prave za koje bi sve napravio, kao i oni za tebe. Ljubav je i ona koju osjećaš prema roditeljima… A zaljubljenost? Zaljubljenost je prolazna stvar i u osobu s kojom si možeš se tisuću puta zaljubiti i odljubiti. Zato ljubav treba razlikovati od zaljubljenosti. Ratlika je u tome što je ljubav postojanija, trajnija i neki viši stupanj od te prve faze zaljubljenosti. Ali ne da mi se više filozofirati o tome jer sama sebi idem na živce. Koji klinac se uopće zamaram oko nečega što mi je nedostižno.
Valentinovo ću provesti igrajući igrice za kompjuterom, jer mi se povraća više od sladunjavih filmova kojim me filaju domaće televizije. To su samo bajke koje puše emotivci, pa i ja. Onda te još dodatno sjebu da se osjećaš još usamljenije nego i što misliš da jesi. Dođe mi nabaviti psa ili mačku, čisto da me netko zavoli, da mogu i ja reći da mi se netko raduje. Ali kad bolje promislim, meni su i ribice pokrepale jer sam ih zaboravila nahraniti. Nekim ljudima jednostavno nije suđeno, meni bi i tamagoći krepao. Zato sam odlučila biti malo zaljubljena u samu sebe i napokon početi misliti o sebi. Počet ću se više cijeniti i poštovati, brinuti se za sebe, a manje za druge. Jer odlučiti voljeti sebe je isto razlog za proslaviti dan zaljubljenih.

- 00:09 - Komentari (3) - Isprintaj - #

nedjelja, 05.02.2006.

Zaključak

Jesmo li do sada zaključili da ne postoje muško-ženska prijateljstva, tj. da postoje samo do prvog seksualnog odnosa, ili da cijela priča o povremenom utješnom seksu s prijateljem i nije tako loša ideja?

Potreba za seksom s prijateljem proizlazi iz situacije u kojoj smo umorni od hrpe emocija i stalnog proživljavanja nepronađene ili neuzvraćene ljubavi i nismo spremni za ponovnu duboku vezu, ili možda kada nismo dovoljno hrabri za seks s neznancem.

Ipak, dokazano je važno da takav prijatelj istodobno ne smije biti i najbolji prijatelj. Rizik je prevelik. Tko bi zaista radi seksa želio izgubiti najboljeg frenda?

Kako se čovjek od čovjeka razlikuje tako se i prijateljstva razlikuju. Neki od nas proživljavaju svaku riječ, djelo, događaj duboko i emotivno, dok drugi na sve gledaju praktično i vrlo tehnički... Ako razmišljate ući u intimni odnos s prijateljem vrlo je važno raščistiti na samom početku: tko smo, što bi to značilo, jesmo li iskreni jedno prema drugome i što želimo?

- 17:08 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 04.02.2006.

Opsjednutost

Poštovani! Imam 19 godina te jedan problem, ako se to tako može nazvati. Prije mjesec dana upoznala sam jednu prijateljicu. Odmah mi se jako svidjela, veoma mi je draga itd... da ne nabrajam. Ona je od mene starija oko 15 godina i to mi uopće ne smeta. Dobro se slažemo, baš smo onak na istoj valnoj duljini. No, gdje je tu problem? Problem je u tome da sam postala ‘opsjednuta’ njome (ako bi se to tako moglo reći). Stalno mislim na nju, i jako mi fali njeno društvo. Da se mene pita stalno bih bila s njom, blizu nje tj. u njenom društvu, ali to je nemoguće jer ona nema vremena; mora raditi, a i ima ona i svoju obitelj...tako da i kad sam s njom, onda je to više u prolazu (kad se sretnemo...) Kad i jesam s njom, onda je to, bar za mene, na kratko. E, sad dolazi taj moj nazovimo problem, a to je da kadgod je sretnem, taj dan se uvijek nakon njenog društva osjećam razdraženo tj. neraspoloženo, nemam više volje ni za čim, postanem tužna. Molim vas da mi pomognete. Stvarno bih htjela znati zašto se tako osjećam nakon njenog društva? Zašto stalno mislim na nju? (samo da napomenem da je stvarno gledam kao prijateljicu) Je li to normalno? Znam da moj problem možda i nije tako ozbiljan, ali, molim vas, pomognite mi, jer ne želim da mi se takvo nešto događa. Unaprijed hvala

Redakcija Teena: Čini nam se kako si se ti našla u jednoj kombinaciji specifično-konfuzne životne kombinacije koja samo zahtijeva ukucavanje par smjerokaza koji će ti pomoći da korakom zahvatiš pravi put – i time očuvaš prijateljstvo koje to zavrjeđuje! Nama je super drago kada vidimo da život daruje ljudima upravo ovakve neobične friendly kombinacije, koje izlaze iz očekivanih šablona i baš nam je stalo dati sve od sebe da ti pomognemo da se to vaše prijateljstvo održi…Super nam je to jer, iskreno, možemo ti i sami izvući par ovakvih sličnih kombinacija iz osobnog života i života naših frendova koji samo potvrđuju pravilo da u životu pravila – nema! Jer, nisu godine uvjet u baš ničemu u životu, a to si sad naučila i vidjela i sama. Ovo je fakat istina! No! Ajmo se sad potruditi pojasniti neke zamagljene činjenice koje se dotiču jedne ovakve kombinacije, kako bi ti situacija postala malo kristalnije bistra pred očima, a to je primarni uvjet za zauzimanje pravilnog stava glede ovakvog friendshipa. Čini nam se da si se malo prepala svojih osobnih reakcija koje se otimaju nekoj tvojoj ustaljenoj kontroli koju možeš primijeniti u nekim uobičajenim životnim trenucima. Znači, sad ti je primarno početi raditi na određivanju pravilnog usmjeravanja emocija u ovoj neobičnoj situaciji. Želimo ti odmah naglasiti kako ovo 'neobično' nema nikakve veze sa nekakvim 'kontroverznim' (riječ koja opisuje životne situacije koje tvojoj okolini uvjetuje upitno podizanje obrva…) jer mi ozbiljno smatramo kako si jako sretna što si od više sile na povjerenje dobila priliku za ostvarenje jednog real friendshipa, koje bi fakat moglo imati realnu životnu 'težinu'! I iz kojeg bi ti mogla, u ovom životnom startu, enormno puno naučiti…Super! Gle, da pojasnimo lik jedne žene, koja se u tih vaših 15 g. razlike obogatila iskustveno u takvoj mjeri, da ti sad nesebično može priuštiti obogaćivanje tvog... Osobe koje počinju odrađivati 4-to životno desetljeće u njega ulaze nakon bura i oluja koje su odradile u dvadesetima i tamo negdje oko tridesete stvari počinju sjedati na svoje mjesto, što uvjetuje – opuštenost i mir! Ovdje ne mislimo na neke životne praktikalije tipa muž, djeca, posao, stan jer nije uvjet (niti se time treba opterećivati..) da se do tog vremena to MORA ostvariti. Život, ako znaš dobro gledati, daje, nije baš pretjerano mudro od njega tražiti ili očekivati…Zato trebaš naučiti dobro – promatrati, kako bi uočila prilike koje se ne bi smjele propustiti. No, da se vratimo na temu, onaj gore spomenuti mir, a pogotovo opuštenost, kod osobe koja je do te razine (do)stigla, uvjetuje zaraznu privlačnost, emitiranje pozitivne energije (pogotovo onima koji su tek na pragu budućih oluja…) koju je nemoguće ne željeti svakodnevno i to u što je moguće većoj količini…Iz ovoga ti proizlazi da je onda totalno logično da ti ta frendica fali i da se osjećaš full lousy i mizerno kad dođe trenutak da se rastanete. Jednako, ovu razliku u godinama ipak nećemo ignorirati i zanemariti u tolikoj mjeri da bi propustili napomenuti da ona IPAK postoji i za sobom vuče tvoju malo 'podređeniju' poziciju u tom prijateljstvu (a ovo je i više nego normalno i logično), a koja tebi uvjetuje da se TI na NJU 'naslanjaš' više nego ona na tebe. Ukratko, iz toga ti proizlazi taj tvoj 'needy' osjećaj za kojeg ti nas, sa laganim strahom, pitaš je li normalan? Vidiš da je…Štoviše, čak je i logičan i očekivajući. Sve je to ok, pa, kak' te i ne bi osvojila žena, u friendly smislu, of course, koja ti je i više od frenda jer ti može biti važna učiteljica! Vidiš sad, imala si pravo, tvoj problem nije tako ozbiljan, ali problemi kao takvi ne moraju imati neku prejaku 'težinu' da bi ih se trebalo i smjelo zanemariti. Po našem mišljenju, svaki vaš problem, bilo kojeg stupnja ne može biti 'nevažan' i zanemariv čim – postoji! A mi smo tvrdoglavo-bikovsko-optimističnog stava da je svaki problem, ma gdje se nalazio na ljestvici užasa – rješiv! Tu nema priče! J))) Anyway, drago nam je što si sad naučila jednu jaaako važnu stvar u životu. Ta je da zbilja, ali zbilja, nisu bitne godine, boja kože, visina, težina, nacionalnost, popularnost i ostale stvarčice koje plutaju po životnoj površini i ne zadiru pretjerano u dubinu tog istog lifea (koji nam je jedan i jedini) i koji bi se trebao odživjeti – kvalitetno! Uz okruženje istih takvih ljudi, a to su oni dobri, pametni, nesebični i pozitivni koje možeš pronaći u bilo kojoj generacijskoj skupini s kojom bi te viša sila mogla 'povezati'. A ti si upravo na jednu takvu 'naletjela'… To ti je veliki poklon i povjerenje od sudbine, više sile, Boga..ovo čak nije ni bitno, izaberi sama. No, dobila si priliku za gradnju velike i vrijedne stvari u životu i nadamo se da smo barem jednom mrvicom pridonijeli da u tome i uspiješ! Jednako se nadamo da ti je magla koja je prekrivala i zasjenjivala neke kutove i zavoje vašeg prijateljstva nestala i da ti je put kojim sada trebaš kročiti jasno vidljiv i sa barem tri zavoja manje…J)) Budući da si ti 'na pragu' komunikacije na malo drugačijoj razini od one koju imaš sa svojim vršnjacima, mi smo u ovom odgovoru upravo na jednoj takvoj razini 'pročavrljali' s tobom…Čisto za trening i vježbicu! Jedino što ćemo ti još, ne reći, već poželjeti – opusti se i uživaj! Želimo vam lijep i dugotrajan friendship!!! J)))


Ja svoju frendicu poznajem više od godinu dana ali još uvijek stalno mislim na nju.
Mislim da je to sve zbog toga što ja nju nemogu nazvati i reći da bi ju vidjela nego je sve na slučajnim susretima i glupim izgovorima.

- 19:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 03.02.2006.

Osjećaj

Mala ima plavu kosu (koja nije dar prirode već rezultat učestalog posjećivanja prilično skupih frizerskih tretmana). Ona je…. GLUPA…
Misli da izgleda prilično dobro i da može dobiti gotovo svakog dečka kojeg poželi, što znači da je… UMIŠLJENA…
Subotom ju najčešće možete vidjeti u prilično kratkoj minici iz čega slijedi da je ona… DROLJA I DA ĆE JU DOBITI PRVI KOJI NABACI NEKU GLUPU ŠPREHICU…
Uletavate joj u poznatom zagrebačkom klubu prilično pijani sa izjavom «Ja i B… bi te djelili» usput si uzimajući za pravo da joj dirate noge, na što ona miče vašu ruku govoreći «Nećeš ti mene s nikim djelit jer me nećeš nikada imati, a još me jednom takni i pobrat ćeš šamarčinu!». Točan zaključak je da je ona… BAHATA...
Već gotovo godinu dana pokušavate zašprehati tu curu, obećavate joj brda i doline, dok se ona izvlači na neko prijateljstvo i govori vam kako ima dečka kojeg ne želi prevariti, a prije nekoliko tjedana ju vidite kako se usred poznatog zagrebačkog kluba bari sa vašim prezgodnim prijateljem dok vi ustvari niste ni znali da ga ona poznaje. Svima ćete ispričati da je mala stvarno… POKVARENA KUJA…
Kada ju god vidite okružena je povećim društvom kojeg poznaje gotovo čitav grad, čiji tatice imaju poznate hrvatske tvrtke, puno novaca i puno privilegija… I sad recite da ona nije… POVRŠNA SPONZORUŠA…
Znate da nju želi skupa s vama zbariti još pola birca u koji izlazite, te da si je ona sa svima dobra, praktički ih navuče da se zapale za nju, ali na kraju ne želi imati ništa s nikime od njih. Mislim stvarno, zar ona nije… NAMIGUŠA??? NIJE...šljenje je da je ona… BEZOSJEĆAJNA GADURA!!!

- 21:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Bože zašto...

Za nas je vrijeme relativan pojam. Oboje imamo osjećaj da smo zajedno cijeli život. Treba živjeti da bi se to doživjelo jer osjećaj je uistinu predivan. Ja sam pronašala svoju srodnu dušu s kojom želim provesti cijeli svoj život, otkrila nam je lijepa voditeljica Paola Poljak, koja je već neko vrijeme zaručena s mladim režiserom Dominikom Sedlarom. Početak njihove nježne ljubavne veze dogodio se krajem prošlog ljeta i vješto su ga skrivali, kao što sada skrivaju trenutak prošnje.
- To je bio toliko lijep trenutak da ga želim čuvati u sječanju samo za sebe - izjavila je Paola, koja će uskoro postati gospođa Sedlar.
- Budući da je sve vrlo svježe, vjenčanje će se dogoditi, ali još nismo odredili datum niti išta drugo. Jednostavno živim od trenutka do trenutka - kaže Paola koja je krajem prošle godine postala nova loto-djevojka.
- Bez obzira na obaveze, uvijek nađem vremena za putovanja. Tako smo Dominik i ja poslije Nove godine, umjesto na skijanje, otišli u Pariz i 'skijali’ po muzejima - kroz šalu kaže voditeljica, koja sa svojim zaručnikom uskoro planira daleki put, ali destinacija će još neko vrijeme ostati tajna.
Dotad će ljubavnici svoje slobodno vrijeme provoditi u Dominikovu stanu.

- 01:32 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 02.02.2006.

Sex slaves in St.Petersburg

.The girl looked exhausted. Her life was just starting, everything was still ahead. "Olya, where have you been all this time?!" Several months ago, her parents went to the police to report their missing daughter. Their 16-year-old Olya left home and never came back. Afterwards, she wrote a letter to her family claiming that she'd been working in one of the shops in St. Petersburg. She asked her parents to stop investigation. However, one could sense certain vibes from that letter, vibes of tremendous pain and sorrow.
When the young lady has finally returned home, she continued to repeat the exact same words, claiming that she was "alright"! For her, to tell the truth would mean having to live through the pain once again. She would have to remember how she met one young southern gentleman while taking a stroll in the park. He offered her a well-paid job abroad.She would also have to remember how she left for St. Petersburg, hoping to get rich and live with the prince happily ever after. She would have to remember how she, along with several other treasure huntresses left for Thailand using fake documents; how all those fantasies of the perfect life had gone into flames the moment their airplane touched the ground of a foreign land; how their documents were confiscated and how they were told to be prostitutes and work until they will be able to pay their debt in full themselves. The debt was $5 000. This sum comprised expenses for fake documents, visas, housing, and food.
They became sex slaves. On the average, each one of the girls earned $700-$800, after "taking care" of 6-7 clients per night. Sometimes, "lucky ones" managed to get up to $3 000. The girls never saw the money. All profits went straight into the "sugar daddy"s" pocket. They were fined for leaving their hotel without permission, for gaining a few extra pounds and for hiding the money. The girls needed to work extra hard in order to pay off the fine.
Usually, it took young girls about 3 years to pay off their debt and return home. After three years however, their radiating beauty faded and their charm ceased to exist.they were traumatized both physically and mentally; and their masters no longer wanted them. Robbed and deceived, they returned home in terrible physical condition and mentally traumatized; they were only 15-16 years old. As for money, they barely had enough to get a ticket.
Olya was "lucky". She managed to escape that foreign slum within a few months. It happened accidentally. One of "new Russians" decided to help her after hearing her story. He paid off her debt, received her documents and bought Olya a ticket home.
.Underage girls were lured into sex slavery under very similar circumstances in August-September 2001. Department of Criminal Investigation of Kaluzhski region began investigating such mysterious disappearances of young girls. Olya B. was the first one to come forward and reveal the entire story to the police.
Local investigators immediately went to St. Petersburg and arrested four suspects. A married couple was among them. In the end, law enforcement managed to come across a wide spread International criminal organization exporting young Russian girls abroad.
Human traffic continues to blossom even in the XXI century, bringing in $7-12 billion annually. Women are the most popular commodity. According to EU, more than 120 000 of women and children from the countries of Central and Eastern Europe, including Russia become victims of human traffic every year. Overall, commodity circulation in this International slave industry involves 4 million people.
In the beginning those were mainly Asian countries (mainly Thailand and Philippines) that were involved in this sort of business. After the USSR collapsed the former republics such as Ukraine, Belarus and Latvia became the main exporters of women. The problem has been in Russia for at least 10 years.
About a year ago, Russian law enforcement has finally decided to seek proper solutions to the existing problem. In December 2003, two new clauses have been included in the Criminal Code of the Russian Federation. Now, slavery will be punished with imprisonment!
There are still a lot of young sex slaves who are currently living and working abroad.

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 01.02.2006.

Today is Punxsutawney Phil day !!!

February 2 brings the most-watched weather forecast of the year—and the only one led by a rodent. Legend has it that on this morning, if a groundhog can see its shadow, there will be six more weeks of winter. If it cannot see its shadow, spring is on the way.
Why the Groundhog?
Since a groundhog (or woodchuck or "whistle pig") hibernates for the winter, its coming out of the ground is a natural sign of spring. In Europe centuries ago, people watched for other hibernating animals, including badgers, bears, and hedgehogs, as signs of winter's end. Germans who immigrated to Pennsylvania in the mid-1800s began keeping an eye on the groundhog. The widespread population of the rodent made it a handy agent for this particular weather superstition.
And a superstition it is. But there's a grain of truth: the winter days when you can see your shadow clearly are often especially cold, because there are no clouds overhead to insulate the earth.
Why now?
Early February is midway between the winter solstice and the spring equinox. Throughout history numerous holidays have marked this seasonal crossroads. Among these is Candlemas Day, February 2, a Christian holiday that celebrates Mary's ritual purification. Early Christians believed that if the sun came out on Candlemas Day, winter would last for six weeks more.
The ancient Romans observed a mid-season festival on February 5, and the pagan Irish celebrated one around February 1. In many parts of Europe early February might herald the start of spring, when crops could be planted.
Punxsutawney Phil and Friends
In the 1880s some friends in Punxsutawney, Penn., went into the woods on Candlemas Day to look for groundhogs. This outing became a tradition, and a local newspaper editor nicknamed the seekers "the Punxsutawney Groundhog Club." Starting in 1887 the search became an official event centered on a groundhog called Punxsutawney Phil. A ceremony still takes place every year.
Today Punxsutawney Phil lives in a climate-controlled habitat adjoining the Punxsutawney Library. A local celebrity, he gained national fame in the 1993 movie Groundhog Day (which was shot in scenic Woodstock, Illinois). The weather-watching rodent's predictions are recorded in the Congressional Records of our National Archive. So far, Phil has seen his shadow about 85% of the time.
Canada's Groundhog Day relies on the predictions of an albino groundhog named Wiarton Willie. Although Punxsutawney Phil gets the most attention, various American cities have their own special groundhogs; New York City's official groundhog is called "Pothole Pete."

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< veljača, 2006  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • crtice iz proslosti...

Linkovi

  • moj mejl
    wetgirlzd@yahoo.com