Serie A i Serie B

09.10.2009., petak

Vodeći veliki klubovi u Italiji već prave planove za zimski prijelazni rok

Veliki klubovi u Italiji poput Intera, Juventusa, Milana, ali i još neki ambiciozno prave planove za zimski prijelazni rok, koji će biti otvoren u 1. mjesecu 2010. godine. Evo kratkog pregleda budućih poslova tih ekipa :

Izazov - Inter je ubrzao pregovore sa Laziom kako bi Gorana Pandeva, makedonskog reprezentativca doveo u svoje redove. Predsjednik Intera Massimo Moratti je spreman platiti Lotitu 4 milijuna Eura + 2 dobra igrača na pozajmicu. Moratti je izjavio nedavno da bi Pandeva vrlo rado volio vidjeti na djelu, u Interovom dresu dakako. Dodao je i to da će realna cijena Pandeva iznositi između 4 i 5 milijuna Eura, s obzirom da mu ugovor ističe narednog ljeta, pa će Lotito gledati da zaradi ponešto na njemu, s tim što bi Inter još ustupio dvojicu perspektivnih igrača na pozjamicu u Lazio. Priča se da bi ta dvojica igrača mogli biti Marko Arnautović i Ricardo Quaresma. Međutim, u utrku za Pandevom mogao bi se prepotentno uključiti i Juventus.

Strategija - Promjene u Milanu : već sada počinje prava revolucija. Gotovo čitav tim će biti odbačen po završetku ove sezone. Kofere već mogu da pripremaju oni koji su skloni neposlušnosti i mini-svađama ( Seedorf i Dida ), oni čiji je povratak bio promašena investicija ( Abate, Oddo, Borriello ), oni koji su bili precijenjeni ( Onyewu, Huntelaar ), promašeni eksperimenti ( Ronaldinho ), kao i potrošeni stariji igrači ( Zambrotta, Jankulovski, Favalli ). Klub se okreće ka mladim snagama, mladim igračima koji će se priključiti u ekipu iz Primavere ( mlada ekipa Milana ), tu će im dodati Di Gennaro, Paloschi ( koji je član Milana, a sada igra za Parmu ). Ove zime se po svemu sudeći vraća Bekham iz Los Angelesa. Definitivno će se u skoroj budućnosti teško u Milanellu vidjeti sjene slavnih igrača ( npr. Vieri, Ronaldo, Rivaldo ) kojima će Milan poslužiti kao odskočna daska za povratak na staze stare slave.

Kupovina - Roma će već u zimskom prijelaznom roku pokušati da dovede Edinsona Cavanija iz Palerma. 22-godišnji Urugvajac je prvi pik Ranierija kako bi svoj napad učinio jačim i ubojitim od sadašnjeg. Već su se održali prvi telefonski kontakti između Rominih ljudi i menadžera Cavanija. Rimski klub bi htio ubrzati pregovore te dolazak ovog sjajnog napadača, a razlog je jasan : ukoliko Cavani nastavi i dalje pružati briljantne partije u dresu Palerma njegova cijena će naglo skočiti, a ona ja sada oko 15 milijuna Eura, što je trenutno plafon za Romu, koja i nije u svijetloj situaciji što se financija tiče.

Ambicije - Napoli će opet igrati jednu od glavnih uloga što se kupovine igrača tiče u narednom zimskom prijelaznom roku. Predsjednik De Laurentiis želi svoju ekipu među prve 4 na tablici, te je ovih dana napravio pravu malu revoluciju, promijenivši generalnog direktora, sportskog direktora te trenera, a na tome ne kani stati. Već se sprema kupovina Luce Tonija, napadača Bayern Munchena, koji je nezadovoljan tretmanom u glavom gradu Bavarske. Toni je poslao prve signale u Napulj izjavivši da bi to bio strašan trio u napadu : Toni - Quagliarella - Lavezzi. Planira se i kupovina lijevog bočnog, a kandidati su Molinaro i De Ceglie iz Juventusa, kao i Dossena iz Liverpoola.

Naravno, ni druge ekipe neće stajati i promatrati što se dešava u predstojećem "Calciomercatu". Juventus i Genoa najavljuju zvučna pojačanja, a pridružit će im se skoro sigurno Lazio te Sampdoria. O njihovim planovima i eventualnim pojačanjima u narednim postovima.
- 13:27 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Veljača 2010 (15)
Siječanj 2010 (57)
Prosinac 2009 (48)
Studeni 2009 (39)
Listopad 2009 (56)
Rujan 2009 (64)
Kolovoz 2009 (87)
Srpanj 2009 (114)
Lipanj 2009 (68)
Svibanj 2009 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi