Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Vodeći veliki klubovi u Italiji već prave planove za zimski prijelazni rok

Veliki klubovi u Italiji poput Intera, Juventusa, Milana, ali i još neki ambiciozno prave planove za zimski prijelazni rok, koji će biti otvoren u 1. mjesecu 2010. godine. Evo kratkog pregleda budućih poslova tih ekipa :

Izazov - Inter je ubrzao pregovore sa Laziom kako bi Gorana Pandeva, makedonskog reprezentativca doveo u svoje redove. Predsjednik Intera Massimo Moratti je spreman platiti Lotitu 4 milijuna Eura + 2 dobra igrača na pozajmicu. Moratti je izjavio nedavno da bi Pandeva vrlo rado volio vidjeti na djelu, u Interovom dresu dakako. Dodao je i to da će realna cijena Pandeva iznositi između 4 i 5 milijuna Eura, s obzirom da mu ugovor ističe narednog ljeta, pa će Lotito gledati da zaradi ponešto na njemu, s tim što bi Inter još ustupio dvojicu perspektivnih igrača na pozjamicu u Lazio. Priča se da bi ta dvojica igrača mogli biti Marko Arnautović i Ricardo Quaresma. Međutim, u utrku za Pandevom mogao bi se prepotentno uključiti i Juventus.

Strategija - Promjene u Milanu : već sada počinje prava revolucija. Gotovo čitav tim će biti odbačen po završetku ove sezone. Kofere već mogu da pripremaju oni koji su skloni neposlušnosti i mini-svađama ( Seedorf i Dida ), oni čiji je povratak bio promašena investicija ( Abate, Oddo, Borriello ), oni koji su bili precijenjeni ( Onyewu, Huntelaar ), promašeni eksperimenti ( Ronaldinho ), kao i potrošeni stariji igrači ( Zambrotta, Jankulovski, Favalli ). Klub se okreće ka mladim snagama, mladim igračima koji će se priključiti u ekipu iz Primavere ( mlada ekipa Milana ), tu će im dodati Di Gennaro, Paloschi ( koji je član Milana, a sada igra za Parmu ). Ove zime se po svemu sudeći vraća Bekham iz Los Angelesa. Definitivno će se u skoroj budućnosti teško u Milanellu vidjeti sjene slavnih igrača ( npr. Vieri, Ronaldo, Rivaldo ) kojima će Milan poslužiti kao odskočna daska za povratak na staze stare slave.

Kupovina - Roma će već u zimskom prijelaznom roku pokušati da dovede Edinsona Cavanija iz Palerma. 22-godišnji Urugvajac je prvi pik Ranierija kako bi svoj napad učinio jačim i ubojitim od sadašnjeg. Već su se održali prvi telefonski kontakti između Rominih ljudi i menadžera Cavanija. Rimski klub bi htio ubrzati pregovore te dolazak ovog sjajnog napadača, a razlog je jasan : ukoliko Cavani nastavi i dalje pružati briljantne partije u dresu Palerma njegova cijena će naglo skočiti, a ona ja sada oko 15 milijuna Eura, što je trenutno plafon za Romu, koja i nije u svijetloj situaciji što se financija tiče.

Ambicije - Napoli će opet igrati jednu od glavnih uloga što se kupovine igrača tiče u narednom zimskom prijelaznom roku. Predsjednik De Laurentiis želi svoju ekipu među prve 4 na tablici, te je ovih dana napravio pravu malu revoluciju, promijenivši generalnog direktora, sportskog direktora te trenera, a na tome ne kani stati. Već se sprema kupovina Luce Tonija, napadača Bayern Munchena, koji je nezadovoljan tretmanom u glavom gradu Bavarske. Toni je poslao prve signale u Napulj izjavivši da bi to bio strašan trio u napadu : Toni - Quagliarella - Lavezzi. Planira se i kupovina lijevog bočnog, a kandidati su Molinaro i De Ceglie iz Juventusa, kao i Dossena iz Liverpoola.

Naravno, ni druge ekipe neće stajati i promatrati što se dešava u predstojećem "Calciomercatu". Juventus i Genoa najavljuju zvučna pojačanja, a pridružit će im se skoro sigurno Lazio te Sampdoria. O njihovim planovima i eventualnim pojačanjima u narednim postovima.

Post je objavljen 09.10.2009. u 13:27 sati.