** Budan.blog.hr ** Alternativa, zen filozofija, duhovne teme, haiku, poezija, umjetnost, vizije, mudrosti, razmišljanja, priče

08.07.2010., četvrtak

Dobro je znati ili se podsjetiti





100% lijek protiv kolesterola, Opekline, Tinktura od češnjaka, Kurkuma, Jedenje voća

---------------------------------------------------------

dobro je znati ili se podsjetiti!

----------------

100% lijek protiv kolesterola


Svako ko je probo ovaj jednostavan recept izliječijo je svoj holesterol- masnoću.

- 4 limuna izrezati na krugove;
- 2 glavice domaćeg bjelog luka zgnječiti daskom;
- staviti sve zajedno u 2 litre vode i pusiti samo da prokuha, onda ostavite da stoji 24 sata pa procjedite i držite u friđideru. Pijte svako jutro po dec te tekucine prije svea malim gutljajima, kad to potrošite naptravite pauzu od 7 dana pa ponovite tretman, nakon trećeg tretmana ako ste sve pravilno odradili nemate više holesterol. 100% provjereno i odobreno i priznato i od ljekara.



This entry was posted on 22:50 and is filed under bjeli luk i limun za holeterol. , lijek za holesterol , lijek za masnocu u krvi , masnoća u krvi , prirodan lijek , zagarantovano . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.




-----------------------------


Zavod za javno zdravstvo PGŽ - Narodni zdravstveni list

Recept za tinkturu od češnjaka:
http://www.zzjzpgz.hr/nzl/39/cesnjak.htm

Držite se ove druge navedene varijante, koja se odnosi na prastari recept pronađen u tibetanskom samostanu...
I treba ispoštovati sve - uključujući da nesmije biti doticaja sa ničim metalnim, budući to u homeopatiji poništava pozitivna djelovanja.
Dakle - može keramika, drvo, staklo...

Pozdrav svima!

-----------------------------------------
OPEKLINE

-----------------




Subject: Fwd: Dobro je znati - zlu ne trebalo




Opekline

Ovu metodu uče vatrogasci tijekom obuke:
kad dođe do opekotina, kolika god da je njihova površina, prva pomoć se sastoji u tome da se oštećena zona stavi pod mlaz hladne vode sve dok se temperatura ne smanji i prestanu gorjeti slojevi kože, a zatim se opekotina premaže bjelanjkom.

Jedna osoba je opekla veći dio ruke vrelom vodom. Usprkos bolu, stavila je ruku pod mlaz hladne vode a zatim uzela dva bjelanjka, malo ih umutila i u njih zaronila ruku.

Ruka je bila toliko izgorjela, da kada ju je premazala bjelanjkom, koža se osušila a od bjelanjka se napravila neka vrsta opne.

Ta osoba je znala da je bjelanjak prirodni kolagen i nastavila je najmanje sat vremena premazivati ruku bjelanjkom. Poslije podne više nije osjećala bol, a sutradan je ostalo samo crvenilo na mjestu opekotine. Bojala se da će joj ostati ružan ožiljak, ali na njeno veliko iznenađenje, desetak dana kasnije, nije više bilo ni traga opekotine, čak je koža povratila svoju prvobitnu boju.

Opečena koža se potpuno regenerirala zahvaljujući kolagenu sadržanom u bjelanjku, koje je ustvari placenta puna vitamina.

Ovo može biti korisno - zlu ne trebalo - pa ga šaljite dalje.


--------------------------

Kurkuma: čudo prirode

Kurkuma je jedan od najmoćnijih prirodnih lijekova. Aktivni ljekoviti sastojak u kurkumi se zove curcumin. Kurkuma se koristi u Indiji već tisućama godina kao začin i prirodna boja.


Medicinska svojstva ovog začina postepeno su se razotkrivala tokom stoljeća. Već odavno je izvjesno da kurkuma posjeduje anti-upalna svojstva, ali nedavna istraživanja su pokazala da je kurkuma - pravo čudo prirode. Potvrđen je blagotvorni učinak kurkume kod mnogih bolesti od raka do Alzheimerove bolesti.
15 razloga zbog kojih vrijedi koristiti kurkumu:
kurkuma posjeduje antiseptička i antibakterijska svojstva, korisna je za dezinfekciju rana i opekotina,
kurkuma je odličan način prevencije raka prostate; kod već postojećeg raka prostate, kurkuma sprečava njegov daljnji rast,
sprečava rast raka dojke,
kurkuma je prirodna prevencija melanoma: kod postojećeg melanoma, ubija stanice raka i sprečava njihov daljnji rast,
smanjuje rizik od dječje leukemije,
čisti jetru na prirodan način,
može spriječiti ili zaustaviti razvoj Alzheimerove bolesti (uništava nakupine amiloidoze u mozgu),
sprečava rast metastaza kod mnogo vrsta raka,
prirodni je lijek protiv bolova,
regulira metabolizam i potpomaže u mršavljenju,
već odavno se koristi u Kini kao lijek protiv depresije,
zbog svojih anti-upalnih svojstava prirodan je lijek protiv artritisa i reume,
istražuje se djelovanje kurkume na rak štitnjače, dosadašnji rezultati su odlični,
kurkuma ubrzava zacjeljivanje rana i brzo obnavlja povrijeđenu kožu,
potpomaže u liječenju psorijaze i drugih upalnih bolesti kože
Kurkuma se može koristiti u prahu ili kapsulama, a može se nabaviti skoro u svim trgovinama zdrave hrane.

Kurkuma se može dodati mnogim receptima: slatkišima i slanim jelama. Prstohvat kurkume možete dodati u rižu, jela od povrća, tijesto za palačinke, juhu. Kurkuma će dati jelu lijepu zlatno-žutu boju i ugodnu aromu.
Omiljeni azijski začin jarkožute boje ima povoljno djelovanje na funkciju mozga i srca, a pojedine znanstvene studije dokazuju snažnu antikarcinogenu aktivnost. Kurkuma, začin koji se dobiva iz istoimene korjenaste biljke iz obitelji đumbira, svakog mjeseca puni stupce znanstvenih časopisa. Taj omiljeni azijski začin jarko žute boje ima povoljno djelovanje na funkciju mozga i srca, a najintrigantnije su znanstvene studije koje dokazuju snažnu antikarcinogenu aktivnost kurkume.
Nedavno objavljena studija u časopisu Molecular Nutrition & Food Research, ukazala je na potencijalnu korist kurkume za dijabetičare. Udruženi znanstvenici iz Koreje i SAD-a dokazali su da pigment kurkumin koji daje kurkumi karakterističnu žutu boju ima povoljno djelovanje na inzulinsku rezistenciju. Istraživanje su proveli na miševima, a ukoliko se slični rezultati ponove u istraživanju na ljudima, kurkuma će se ozbiljno razmatrati kao pomoć pri terapiji i prevenciji dijabetesa.

Znanstveni tim pod vodstvom profesora Mi-Kyung Lee-a promatrao je učinak dijete bogate kurkuminom na miševe s dijabetesom i zdrave miševe (kontrolnu skupinu) tijekom šest tjedana. U miševa s dijabetesom izmjerene su niže razine glukoze nego u kontrolnoj skupini. U skupini miševa dijabetičara izmjerena je veća aktivnost enzima glukokinaze u jetri. Ovaj enzim odgovoran je za pretvorbu glukoze u glikogen, osnovni skladišni ugljikohidrat, što jamči nižu razinu glukoze u krvi nakon obroka. Dodatak kurkume hrani za miševe ujedno je uzrokovao smanjenu aktivnost nekih drugih enzima koji su povezani sa sintezom markera kardiovaskularnih bolesti, poput slobodnih masnih kiselina, kolesterola i triglicerida. Zanimljivo je da je pozitivni učinak kurkume zabilježen samo u miševa dijabetičara, a u kontrolnoj skupini nije bilo promjene u razini glukoze, inzulina te mjerenih enzima.
O kurkumi pobliže
Iako mnogim ljudima kurkuma zvuči novo i egzotično, stvari postaju puno jasnije kada povežemo kurkumu i curry. Naime, curry je mješavina 20 različitih začinskih biljaka, začina i sjemenki, a kurkuma je jedan od glavnih sastojaka i odgovorna je za žutu boju curry praha. Upravo je žuti pigment kurkumin najvrijedniji dio kurkume, korjenaste biljke koja najbolje uspijeva u južnoj Aziji. Ugledate li na deklaraciji prehrambenog proizvoda u popisu sastojaka E100, ne brinite - to je oznaka za prirodno žuto bojilo kurkumin.
Začinski prah kurkume ima važnu ulogu u indijskoj kuhinji i ostalim kuhinjama južne Azije, a zbog spoznaja o brojnim povoljnim učincima na zdravlje sve je prisutniji i u kuhinjama zapadnog svijeta.
Kurkumin, biljni pigment koji daje boju kurkumi prvi put je izoliran prije dva stoljeća, a struktura mu je određena 1910. godine. Još od vremena Ayurvede (1900. g. Prije Krista) kurkumi su pripisivana brojna terapijska djelovanja na cijeli niz bolesti i stanja poput bolesti kože, pluća i probavnog sustava, a koristila se kao pripravak za različite bolove, rane i poremećaj rada jetre. Intenzivna znanstvena istraživanja provedena tijekom posljednjih 50 godina potvrdila su da je za većinu povoljnih djelovanja odgovoran upravo kurkumin.
Nutritivna vrijednost kurkume
Osim apsolutnog aduta kurkumina, kurkuma sadrži i cijeli niz vitamina i minerala. Sadrži vitamin B6, B3, folnu kiselinu te minerale kalij, željezo i mangan.Također, smatra se izvorom neprobavljivih prehrambenih vlakana. Budući da se obično jelu dodaje u količini od jedne žličice, kalorijski doprinos je zanemariv.
Začin koji obećava
Znanstvenici sa Zapada tek su nedavno prepoznali zapanjujuća terapijska svojstva kurkume. Prije tri godine, u američkom Wall Street Journal-u izašao je članak s naslovom "Čest indijski začin budi nadu" u kojemu je navedeno kako je interes znanstvenika za kurkuminom jednostavno eksplodirao. U posljednjih pet godina objavljeno je više od 1500 znanstvenih radova koji govore o kurkuminu, a Američki nacionalni institut za zdravlje provodi četiri klinička pokusa s kurkuminom - razmatra se kao terapija za karcinom gušterače, multipli mijelom, Alzheimerovu bolest i karcinom kolorektuma.
Pet načina za uživanje kurkume: (iz knjige Georgea Mateljana: Najzdravije namirnice svijeta, Planetopija i Profil 2008.)
Dodajte preljevu za salatu dodatnu nutritivnu vrijednost i narančasto-žutu nijansu dodavanjem malo kurkume u prahu.
Dodajte kurkumu salati od jaja kako bi joj dala još jaču žutu boju i dodatnu hranjivost.
Pomiješajte smeđu rižu s grožđicama i indijskim oraščićima te začinite kurkumom ili curry prahom.
Iako je kurkuma u načelu osnovni sastojak curry praha, neki ljudi vole dodati još malo ovog začina kada pripremaju curry.
Kurkuma ili curry u prahu su odlični začini za nadopunjavanje okusa leće i cvjetače.
Dr.sc. Darija Vranešić Bender vitamini.hr(DobreVijesti.info/Net.hr)



Kurkuma smiruje
Povratak na posao čini vas nervoznom?! Kažu, kurkuma pomaže.
Indijski začin kurkuma može imati antistresni učinak, tvrdi Ying Xu, farmakolog s pekinškog sveučilišta. Senzacionalno otkriće objavio je časopis Brain Research.
Pekinški tim proučava simptome stresa na štakorima. Uočeno je da imaju smanjenu sposobnost obavljanja poslova, imaju promjene u mozgu i nadbubrežnim žlijezdama, a u krvi povišenu razinu hormona koji se dovode u vezu sa stresom.
Kada se štakorima daju manje količine kurkume njihove reakcije izostaju ili su slabije.
Protiv depresije
Istraživači su također otkrili da kurkuma pomaže ublažiti znakove depresije kod miševa. Time potvrđuju tradicionalnu medicinu, kojoj je ljekovitost kurkume već poznata. Međutim, istraživači tvrde da o dozama još treba učiti, osobito o njihovoj učinkovitosti i sigurnosti.
Naravno, već su se našli stručnjaci alternativne medicine koji naveliko preporučuju kurkumu. Jedan od njih je i Andrew Weil kojega spominje časopis Allure. Alternativac kurkumu preporučuje kao sredstvo protiv upala, a kaže da djeluje i kao antioksidans.
Kurkuma ili žuti korijen
Kurkuma je poznata i pod nazivom žuti korijen. Iako se može koristiti samostalno često je dio curry praška koji se najčešće dodaje indijskog hrani od riže i piletine kojima daje ljut i blago gorak okus.

Običaji i legende vezani za turmerik
U Indiji se veruje da kurkuma poseduje energiju Božanske majke - Mahalakšmi i stoga se ona koristi u različitim ritualima i kao talisman. Tokom Raminog Carstva (Treta juga) kurkuma se koristila u obredima posvećenim Suncu (kao božanstvu). I danas mnogi ljudi u Južnoj Indiji nose oko vrata kuglice od sušenog korena kurkume, kao amajliju. Oni veruju da ih to štiti od zlih duhova i donosi im zdravlje i uspeh. I na Havajima se kurkuma koristi i kao hrana i kao lek i za bojenje tkanina i u ritualne svrhe.
Šta kaže Zapadna nauka?
Glavni aktivni sastojak u kurkumi je žuti alkaloid kurkumin. Laboratorijska istraživanja korena kurkume u 95% slučajeva usmerena su na istraživanje delovanja kurkumina. Medjutim, kurkumin čini samo 4% od ukupne mase korena. Najveći deo mase čine složeni ugljeni hidrati (70%) a zatim slede proteini (7%), minerali (4%), esencijalna ulja (4%) i oko 1% smola. Ostatak otpada na vitamine i druge biološki aktivne supstance.
Ono što je važno, detaljna istraživanja su otkrila da koren kurkume sadrži nekoliko stotina biološki aktivnih molekula (prema jednoj bazi podataka 326) od kojih su 20 antibiotici, 14 su antikancerogeni, 12 su antitumorni, 12 protivupalni i 10 su antioksidanti. Iz ovoga se najbolje vidi zašto ajur veda uvek insistira na upotrebi čitave biljke (ili njenog organa - ovde rizoma) a ne koristi izolovane aktivne supstance, kao što to čini zapadna nauka. Samo koren kurkume sadrži aktivnih supstanci kao jedna mala apoteka! Ali za razliku od apoteke, Priroda je ovde tako rasporedila koncentraciju ovih molekula da oni deluju bez ikakvih štetnih efekata, već svaki od njih pojačava i podstiče dobrobiti ostalih.





--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------












------------------------------------------------------------------------



--- U nedelju, 6/27/10, Sarginsods@aol.com wrote:


Od: Sarginsods@aol.com
Predmet: DR. ZO
Za: bracasargin@yahoo.com
Datum: Nedelja, juni 27, 2010, 19:43





Dobre informacije! Ja sam ih poslao svakom koga to može da zanima pa i vama ako vam zatreba. Nadam se da će vam korisno poslužiti. Nekoliko caka iz ove informacije me je veoma iznenadilo.



Ako sam vam je slučajno poslao dva puta, izvinite me.



Dostavljanje vrlo zanimljive informacije od Dr OZ-a



JEDENJE VOĆA







Samo informativno!



Svi mi mislimo da jesti voće znači samo kupovinu voća, sečenje na kriške i stavljanje u usta. To nije tako jednostavno. Važno je da znate i kako i kada se jede voće.



Koji je ispravan način da se jede voće?



NAJPRE TO ZNAČI DA VOĆE NE TREBA JESTI POSLE OBROKA! VOĆE TREBA JESTI NA PRAZAN STOMAK.



Jedenje voće igra glavnu ulogu u detoksifikaciji vašeg organizma, kojeg snabdeva sa velikom količinom energije za mršavljenje i za druge životne aktivnosti.



PLODOVI VOĆA SU NAJVAŽNIJA HRANA.

Recimo da pojedete dve kriške hleba, a zatim krišku voća. Komad voća je spreman da prođe ravno kroz želudac u creva, ali ga hleb sprečava u tome.



U međuvremenu, ceo obrok se raspadne i fermentira i pretvara u kiselinu. Beznačajna količina voća dolazi u kontakt sa hranom u želucu, pospešuje probavu i sokove, pa cela masa takve hrane počinje da se kvari.



Jedite voće na prazan stomak, i to pre obroka! Čuli ste kako se ljudi žale: Podrigujem svaki put kada jedem lubenice i kada pojedem durijan (Prim. Žarka.: plod neprijatnog mirisa sa drveta durijan na jugoistoku Azije) nadima mi se stomak. Kad pojedem banane imam osećaj da pod hitno moram da odem u toalet, itd. To se neće desiti ako pojedete voće na prazan stomak. Voće pomešano sa drugom hranom izaziva truljenje i proizvodi gasove. Dakle, vi se zato nadimate!

To se ne događa sa nekim plodovima, kao što su napr. pomorandže i limuni, jer su oni kiseli, pa u našem telu sve voće postaje alkalno, u skladu sa istraživanjem dr Herberta Šeltona, koji se bavio ovim problemima. Ako jedete voće na ispravan način, moćićete da steknete svu tajnu lepote, dugovečnosti, zdravlja, energije, sreće i normalnu težinu.



Ako hoćete da pijete voćni sok - pijte samo sok od svežeg voća, a ne koncentrat sokova iz konzervi. Nemojte piti zagrejan sok. Nemojte jesti ni kuvano voće, jer tada uopšte ne dobijate njegove hranljive materije. Dobijate samo - ukus. Kuvanje uništi sve vitamine.



Jedenje celog ploda je bolje nego pijenje sokova. Ako hoćete da pijete voćni sok, pijte ga sporo - gutljaj po gutljaj, jer morate da ga pomešate sa pljuvačkom pre gutanja. Svakog 3-eg dana možete jesti voće da bi brzo očistili svoje telo od toksina. Ako jedete samo voće i pijete voćni sok 3 dana i sami ćete se iznenaditi da će vam vaši prijatelji kazati da izgledate veoma osveženi !





KIVI: Mali ali moćni, i dobar izvor kalijuma, magnezijuma, vitamina E i vlakana. Njegov sadržaj C vitamina je dvostruko veći od onog kod pomorandže!



Da li JABUKA zaista odlaže dan odlaska kod lekara? Iako jabuka ima mali sadržaj vitamina C, on je antioksidantan i flavonoidan (Prim. Žarka.: tj. sadrži grupu opganskih komponenti u kori plodova) i povećava aktivno delovanje vitamina C, čime pomaže da se smanji rizik od raka debelog creva, srčani i moždani udar.



JAGODA: Jagoda je zaštitno voće. Jagode spadaju među glavno voće, koje ima najveću antioksidantnu moć i štite organizam od nastanka raka, začepljenja krvnih sudova, slobodnih radikala.



JEDENjE 2 - 4 POMORANDŽE dnevno može vam pomoći da se zaštitite od prehlade, snizite holesterol, sprečite i rastvorite kamenje bubrega i smanjite rizik od raka debelog creva.



LUBENICA: je najbolje piće za gašenje žeđi. Sastoji se od 92% vode, a takođe je dupke puna ogromnim dozama glutationa, koji pomaže i pojačava naš imuni sistem. Takođe je ključni izvor likopena, oksidanta u borbi protiv raka. U lubenicama se nalazi: vitamin C i kalijum.



GUAVA I PAPAJA: Guava i papaja su vrhunski šampioni po sadržaju vitamina C. One su nedvosmisleni šampioni po njihovom visokom sadržaju vitamina C. Guava je takođe bogata vlaknima, koja pomažu u sprečavanju opstipacije (Prim. Žarka.: zatvorene stolice). Papaja je bogata karotinom i dobro deluje na vaš očni vid.

(Prim. Žarka.: GUAVA je veliki tropski crveni ili žuti jestivi plod kruškastog oblika sa američkog drveta guajava, koji ima crvenu ili žuto-zelenu ljusku sa ružičastim, belim ili žutim mesnatim tekom, koji se jede presan ili pije/jede kao zgusnuti ili želatiniran voćni sok).

(Prim. Žarka.: PAPAYA ili PAWPAW je veliki jestivi plod eliptičnog ili okruglog oblika sa zimzelenog tropskog drveta, koje ima veliku krošmju lišća).



Pijenje hladne vode nakon obroka = rak!



Možete li da poverujete u to? Da to se odnosi na one koji vole da popiju hladnu vodu, a odnosi se i na vas. Lepo je imati i popiti hladno piće nakon obroka, ali hladna voda će očvrsnuti masne stvari koje ste upravo konzumirali, što će usporiti varenje. Kada te 'naslage' reaguju sa kiselinom, one će se razbiti i apsorbovati se u crevima brže nego čvrsta hrana i nataložiće se duž creva. Vrlo brzo, ovo će se pretvoriti u masti i dovesti do raka. Najbolje je piti toplu supu ili toplu vodu nakon obroka.



Ozbiljna napomena o srčanom udaru.



PROCEDURA PRILIKOM SRČANOG UDARA



Žene treba da znaju da svi simptomi infarkta ne počinju sa bolovima u levoj ruci. Budite svesni intenzivnog bola u vilici. Vi nikada ne možete imati prve bolove u grudima tokom srčanog udara. Mučnina i intenzivno znojenje takođe su zajednički simptomi. Šezdeset odsto ljudi koji su imali srčani udar u snu i nikad se nisu probudili. Bol u vilici može da vas probudi i iz čvrstog sna. Budite oprezni i svesni toga.

Što više znamo, imamo bolje šanse da preživimo.



Jedan kardiolog je rekao da svako ko dobije ovaj tekst i pošalje ga na 10 adresa, može biti siguran da će spasti bar jedan ljudski život.



To čak može biti i vaš život!
----------------------------


LP, BORO






- 08:16 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< srpanj, 2010 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Ožujak 2016 (4)
Veljača 2016 (4)
Siječanj 2016 (8)
Prosinac 2015 (11)
Studeni 2015 (10)
Listopad 2015 (20)
Rujan 2015 (18)
Kolovoz 2015 (17)
Srpanj 2015 (24)
Lipanj 2015 (25)
Svibanj 2015 (25)
Travanj 2015 (25)
Ožujak 2015 (26)
Veljača 2015 (20)
Siječanj 2015 (27)
Prosinac 2014 (29)
Studeni 2014 (25)
Listopad 2014 (28)
Rujan 2014 (21)
Kolovoz 2014 (26)
Srpanj 2014 (28)
Lipanj 2014 (23)
Svibanj 2014 (26)
Travanj 2014 (26)
Ožujak 2014 (26)
Veljača 2014 (23)
Siječanj 2014 (25)
Prosinac 2013 (26)
Studeni 2013 (26)
Listopad 2013 (26)
Rujan 2013 (29)
Kolovoz 2013 (25)
Srpanj 2013 (17)
Lipanj 2013 (22)
Svibanj 2013 (28)
Travanj 2013 (26)
Ožujak 2013 (27)
Veljača 2013 (27)
Siječanj 2013 (26)
Prosinac 2012 (21)
Studeni 2012 (27)
Listopad 2012 (28)
Rujan 2012 (27)
Kolovoz 2012 (23)
Srpanj 2012 (15)
Lipanj 2012 (22)
Svibanj 2012 (24)
Travanj 2012 (24)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Uvodna poruka:

Poštovani Blogeri!

Objavljeni postovi:

Hvala svim znanim prijateljima i neznanim posjetiocima na komentarima na mom blogu!