Bruno Senna fan klub

ponedjeljak, 08.12.2008.

Brawn: Honda bi 2009 mogla osvajati utrke

Brawn 1

Ross Brawn, šef ekipe Honda koja je objavila povlačenje iz Formule 1 smatra kako bi njegov tim bio sposoban za pobjede u novoj sezoni 2009. Unatoč tome što su zadnje dvije sezone bili u izuzetno lošoj formi naredne godine su trebali krenuti prema naprijed zahvaljujući novim radikalnim pravilima.

Ipak Japanci su se povukli iz F1 potpuno, kao konstruktori i kao dobavljači motora zbog globalne financijske krize, a ekipa je stavljena na prodaju.

"Imali bi pobjednički bolid i to je tragedija," kazao je Brawn. "Prema našim informacijama, imamo veoma dobar bolid i nastavili bi sa njegovim razvojem."

Honda je ekipu stavila na prodaju, a Brawn tvrdi da sklapanje ugovora sa nekim od dobavljača motora ne bi bio nikakav problem ukoliko se nađe kupac momčadi. Prema njegovim riječima Nick Fry je razgovarao sa šefovima ostalih F1 momčadi o njihovom stanju i svi su iskazali volju za podrškom momčadi iz Barckleya.

"Mislim da bilo koji drugi proizvođač automobila pomogao bi nam sa snadbjevanjem motora. Motori nam nisu poteškoća, pronaći ćemo ga za slijedeću godinu."

Ross Brawn je u dobrim odnosima sa ekipom Ferrari kojoj je on sam donio mnogo uspjeha. Scuderia je prekinula suradnju sa Force Indiom i sada snadbjevaju samo Toro Rosso, a razlog prekida suradnje sa Force Indiom je bio taj što su htjeli iz ove momčadi da bude opskrbljeni i sa motorom i sa mjenjačkom kutijom. Ross Brawn tvrdi kako bi njima bili potrebni samo motori.

Također Brawn tvrdi kako ni KERS sustav ne bi za njih bio problem, koji će debitovati u bolidima naredne sezone, ali momčad koja ne želi, KERS ne mora ni koristiti. Još je dodao kako će način funkcioniranja ovisiti o tome ko će biti njihov kupac.

"Može biti to način rada kao Toro Rosso sa oko 150 ljudi ili možda sa 500 do 600. Ovaj drugi bi bio idealniji."

Brawn kad je došao u Hondu krajem 2007 tražio je novi izazov i namjerava još ga podići. "Ovo je jedinstvena prilika kupiti momčad koja ima jedno od najboljih postrojenja u Formuli 1, najbolju radnu snagu i bolid koji bi mogao biti među najboljima."

08.12.2008. u 17:35 • 0 KomentaraPrint#

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.




Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Bruno Senna fan klub

Dobro došli na blog koji je posvećen Bruni Senni nećaku legendarnog vozača Formule 1 Ayrtona Senne.

S obzirom na stanje u kavoj se nalazila Honda za Brunu je bolje da nije usao u F1?
Da
Ne
Da, jer nema testiranja i ne bi se lako prilagodio
Ne, Bruno brzo uci i ubrzo bi postao konkurentan
  
pollcode.com free polls













Arhiva vijesti

Travanj 2009 (3)
Ožujak 2009 (7)
Veljača 2009 (26)
Siječanj 2009 (45)
Prosinac 2008 (40)
Studeni 2008 (30)
Listopad 2008 (4)