, Čačinački Alkosi-malo nas je al smo govna! Dobrodošli na blog Čačinačkih Alkosa,vjerovatno najmanje organizirane grupe navijača u RH! Naš moto je "Malo nas je al smo govna"!Čitajte aktualne postove,čitajte postove iz arhive i upoznajte nas i naše Čačince.Gledajte slike i svakako ostavite komentar nakon posjete. Članovi: Mrus,Bobika,Kec,Krco,Šljivić-Bosanac,Ileš,Preradović,Lujza,Švabo,Cigo,Toca,Darac itd Čačinački Alkosi

Čačinački Alkosi

30.03.2009., ponedjeljak

Čačinački plačenici pobjednički kroz grad duhova

Utakmice između Orahovice i Čačinaca su oduvjek privlačile mnogo pozornosti, stvoren je veliki rivalitet i bez obzira na poziciju na tablici uvijek je bitnije bilo otići kao pobjednik iz tih susreta. Bilo da se igra kod nas ili kod njih, bilo da se igra košarka ili nogomet.

Upravo zbog tog rivaliteta na utakmice se odlazilo u velikom broju i usudim se reći kako je to jedan od razloga nastanka navijanja na području bivše općine Orahovica.

Doduše,Čačinčana je uvijek bilo više na tim utakmicama i navijamo već nekih 10 godina a otkako smo oformili udrugu utakmice kontra njih se nikako ne propuštaju.

Puno puta smo znali doći u Orahovicu i biti jedini koji urlaju,viču,galame,navijaju. Stoka seljačka i slično. I onda je nekome pukao film i odlučili su i oni kao odgovor nama osnovati navijačku udrugu.I od toga dana samo smo im mi u mislima,stalno nas spominju,prozivaju i uspoređuju se s nama.Potenciraju ljubav prema gradu i klubovima na čije utakmice do prije dvije godine 90% njih nije niti odlazilo.

U subotu je na rasporedu bio košarkaški derbi i Alkosi su nakon razgovora sa članom uprave košarkaškog kluba ipak odlučili otići na utakmicu jer nam je napokon predoćena vizija budućnosti kluba, ambicije i planovi za naredne godine.

No, u skladu našeg razmišljanja kako bi htjeli više domačih momaka u ekipi dogovor je bio da se prve 3 minute samo sjedi i ne navija. I bi tako.

Ali,krenimo redom.

Okupljanje je počelo u našoj buksi u 15 sati. Bobika je bio zadužen za nabavku cuge u čemu su mu pomagali Cigo i Doco kao službeni nosači gajbi piva. Brzo smo popili prvu turu pa smo morali ponoviti odlazak u nabavku. Do 17 sati nas se skupilo 30-tak, pa plus naše djevojke i koji klinac, bez problema smo napunili autobus koji nas je besplatno odvezao u Orahovicu.Grad duhova.




Dolaskom u Orahovicu dočekala nas je policija i pjesma ispred dvorane „Jebeš Mladost jebeš Čačince“. I tako mi u strahu od svih živih odlučimo kao ćemo ostati kod autobusa još 15-tak minuta,popiti pivo pa pred sami početak utakmice otići u dvoranu.

U dvorani su nas dočekale dvije poruke duhova napisane na žutim plahtama „ Čačinačke uske staze,duhovi ih lako gaze“ i „Alkosi žive zbog Duhova“. Moram priznati da su se dobro dosjetili a kao odgovor bi mogao napisati nešto kao „Alkosi žive zbog Duhova, a Duhovi su nastali zbog Alkosa“. Da ne kažem da smo ih napravili.



M smo raširili svoje transparente do pla dvorane,zauzeli mjesto u čošku kao i uvijek i čekali da prođu tri minute. Vjerujem da nekima nije bilo jasno zašto šutimo ako nas je već došlo toliko a onda smo zagrmili i pokazali da smo živi. Mrus je poveo :“Koga mi volimo?“a mi prihvatili „MLADOST“……




Što se tiče utakmice,o njoj nemogu ništa reći jer sam slabo pratio ali dobili smo ih rutinski,bez neke prevelike muke.Mislim da je bilo nekih 15-tak razlike.




Na tribanama je bila galama,kako s jedne tako i s druge strane. Oni su tukli u bubnjeve a mi vrtili sirenu koju su nam htjeli ukrasti ali brzo je vraćena kao i transparent kojeg je jedan junak odvezao i kroz nas htjeo pobjeći do njihovog dijela tribine no požrtvovni Dado ga je bez problema savladao i transparent je vraćen gdje i pripada.




Naše navijanje je bilo solidno,ništa posebno ali ne i loše,imam malih zamjerki na neke pojedince ali to ćemo mi riješiti međusobno. Moram pohvaliti povratnika Rooneya koji je i prokrvario nebi li što bolje davao ritam našem navijanju. Bravo Rooney-baranda.baranda….




Nakon utakmice smo zašli van i uz pratnju policije otišli do busa ušli u njega i zaputili se doma. Feštalo se u DEFU i u našoj buksi,neki kraće a neki do jutra a neki su i u Orahovicu išli.

A u nedjelju smo bili na nogometu,mala ali promukla ekipa je uz dozu zajebancije pratila utakmicu i uspjeli smo par puta zapjevati mada su nam grla bila u ofsajdu. Naši su nogometaši bili dobri,borbeni i iz jedne gužve poveli golom Ivana Mužara,malog Nanca ali nažalost nismo izdržali do kraja nego mo pred sam kraj dobili gol iz penala. Jel bio penal? Nemam pojma. Šteta,gosti iz Garešnice su nam oteli 2 jako bitna boda u borbi za opstanak. Navodno je Zoki stajao iza mene.

A nakon nogometa dio ekipe je otišao u dvoranu pogledati košarkašku utakmicu ženske sekcije Mladosti. Morat ću zamoliti nekoga da napiše koju riječ o curama.


I za kraj da napišem još nešto.

U Orahovici su osvanuli neki grafiti (na jednom su potpisani Alkosi) pa moram reći kako se udruga ograđuje od bilo čega. Grafite je mogao napisati bilo tko i bilo kada pa čak i potpisati bilo koga. S njihove strane su danima stizale provokacije prema nama (nazavani smo čečenima,košarkaši su nazivani čačinačkim plačenicima,spominjalo se Tomu Tomića u nekim njihovim pjesmama) i upravo zbog toga sam se trudio smirivati tenzije i upravo zbog toga smo s policijom ostali kod busa do početka utakmice i upravo zbog toga smo nakon utakmice bez nepotrebnog zadržavanja ispred dvorane odmah išli do busa i za Čačince.Prije godinu-dvije su neodgovorni pojedinci bacili dimnu bombu u dvoranu i pošarali zidove iste te dvorane a kako se to desili za vrijeme organiziranog dolaska policija je zvala mene i Ileša pa smo se javno isričali svima i tvrdim da se ovoga puta za vrijeme organiziranog dolaska nije ponovio sličan incident. Te smo godine pokrečili štetu na dvorani i oprošteno nam je i nisam želio da se išta od toga ponovi jer bi posljedice mogle biti teže i veće. A ja ne želim odgovarat zbog nečije pijane glave.

Osuđujemo grafite ma tko god da bio njihov autor,što neznači da je to pisao itko od nas i molim ijednu i drugu stranu da se kane ćoravog posla.Čak mi neki tvrde da je na njihovoj buksi pisalo "što veći seljak to veći krumpir" ili tak nešto slično i prije nego smo došli.

Molio bih samo i da se bez dokaza nikoga ne proziva i neosuđuje.

Pozdrav svima, a sad adio i tko zna gdje i tko zna kad!

- 12:41 - Mudro mišljenje puka (18) - Štampaj i urami - #

25.03.2009., srijeda

Proglas

Zbog prigovaranja i prozivanja da bojkotiramo KK i NK Mladost te da bi javnosti približili i razjasnili svoje stavove, Klub Navijača Mladosti „Čačinački Alkosi“ objavljuje ovaj


----------------------PROGLAS---------------------


Zbog učestalih komentara i prozivanja Čačinačkih Alkosa upravni odbor Kluba Navijača je na sastanku 09. Ožujka. 2008. odlučilo javno obznaniti svoje stavove a vezano uz navijanje na košarkaškim i nogometnim utakmicama.

Mi nismo u sukobu s nikime, mi ne postavljamo uprave i mi ih niti ne smjenjujemo, ali imamo pravo ne slagati se sa istima kao i s njihovim politikama. Isto tako mi ne bojkotiramo niti košarkaše niti nogometaše.

Košarkaški klub "Mladost" Čačinci je od svog povratka u natjecanje prije nekih 5-6 godina imao našu bezrezervnu podršku. U našoj maloj dvorani smo stvarali bučnu atmosferu, zajedno se veselili i pjevali, zajedno tugovali i pili s našim ljubimcima, s naim prijateljima. Obišli smo Slavoniju uzduž i popreko i promicali i sebe i klub i selo, stvarali prijateljstva,navijali za svoj klub. Ponavljam,bezrezervna podrška,bez ikakvih imperativa,bitno je samo bili pošteno oznojiti dres Mladosti,zapljeskat navijačima i popit pivo.

U šampionskoj sezoni 2005/2006 nismo zaobišli niti jednu utakmicu (kao ni sezonu ranije) i čvrsto vjerujemo da smo barem malim dijelom i mi zaslužni za tu titulu. Titulu koju su donijeli uglavnom Čačinčani. Imali smo u sastavu 10 Čačinčana, jednog Bukvičana i jednog Zagrepčana čačinačkih korijena. Imali smo momčad 12-torice momaka s kojom smo se mogli poistovječiti, koji su nas razumjeli i koje smo voljeli.

Nakon osvojenog naslova,klub je odlučio da neće ići u viši rang jer se nema uvjeta. Mi smo i dalje ostali uz taj klub,vjerni.

Malo po malo nestajali su iz kluba domaći dečki, počeli su se dovoditi stranci koje smo dobro prihvatili. I opet smo postali prvaci. I opet se ne ide u viši rang ali se svejedno opet dovode novi stranci u klub.

I upravo ta količina stranaca u našem klubu kojem je ambicija biti najbolji u B1 ligi Istok a ne ići u viši rang je razlog zbog kojeg je interes Alkosa za navijanjem i putovanjem po Slavoniji splasnuo. Nema više Ileša,Zokija,Tune,Make,Guze,Davora,Dadića,Koštića…. Nema više momaka koji će ostati s nama cijelu noć nakon utakmice i slaviti pobjede. Nema više ovdje ni nekih od mlađih snaga koje su trebale pomalo grabiti dres prvotimca Mladosti i s ponosom zastupati svoje selo, a oni koji su ostali dobivaju jako malo minutaže. Jednom rječju, Mladost više ne čine domaći dečki nego stranci. Stranci koji su nama dragi,koji su dobri momci ali s kojima se ne možemo poistovjetiti kao s domačim dečkima kojih uskoro u klubu neće biti. A isto tako postoji realna opasnost da bi nam se klub opet mogao ugasiti ako se nastavi s ovakvom politikom gdje naši klinci i pri +50 za nas dobivaju mrvice od minutaže.

Jednostavnije rečeno, splasnuo je entuzijazam za košarkom,što ne znači da se Alkosi neće vratiti u dvoranu a sve što tražimo je iskrenost uprave i da se već jednom kaže ide li se dalje ili ne!

Ove sezone smo došli navijati samo na utakmicu s Orahovicom i u nekoliko navrata na parketu u petorci nije bio niti jedan Čačinčan!

TO NIJE MLADOST!

I opet ćemo ići s našim klubom na utakmice s Orahovčanima s time što ćemo na predstojećoj košarkaškoj utakmici svima javno pokazati naše mišljenje. Samo tražimo da klub konačno kaže koje su mu ambicije i želje. Ako se planira ići u rang više,onda nam je i više nego jasno da nam trebaju kvalitetna pojačanja ali ako se opet ne misli ići dalje onda su nam protekle 3 godine otišle niz vjetar,sve manje i manje domaćih igrača,stranci će kad-tad dići sidro a boje Mladosti neće imati tko braniti.

Nemojte se ljutiti na nas,nego probajte shvatiti zašto ne dolazimo navijati.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nogometni klub "Mladost" Čačinci je također imao našu podršku. Nije bilo tako vatreno kao na košarci ali smo se trudili. Išlo se na gostovanja,pomagalo se klubu uredit ograde oko igrališta i pomoglo se za Škorin koncert.

Mladost je igrala prvu županijsku ligu,kičma momčadi domaći dečki.Bez obzira na rezultat dolazilo se na utakmice,putovalo se po županiji,zajedno se pilo.

Sve dok nije došao taj nesretni kirvaj 2008 kada nam je Uprava kluba okrenula leđa kad smo tražili malu pomoć (iznajmljivanje skladišta za cugu i jednu utičnicu za struju) oko organizacije kirvajske zabave.

Da podsjetim,na sastanku na kojem su ispred Alkosa sudjelovali Ileš i Knežević Uprava nam je obećala da ćemo dobit traženo, a čim smo napustili sastanak okrenuli su ploču i 5 dana pred kirvaj nam je umalo sve palo u vodu. Pravog i konkretnog razloga za takav potez Uprave nije bilo,došlo je do nesporazuma ali isto tako nikad nismo od iste dobili niti ispriku a sada nas se na radio Orahovici proziva da smo zakazali.

Bez obzira na taj događaj,Alkosi su i dalje bili uz Mladost,uz igrače kao što su i igrači bili uz nas.

Mi smo i sada uz ekipu,uz naše prijatelje ali zbog maćehinskog odnosa uprave prema nama naš dolazak u Rupu se sveo na ugodno nedjeljno poslije podne. No,to će se promijeniti jer ekipu čini dosta domaćih dječaka i imat će našu podršku i navijanje u najvažnijim trenucima.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Da zaključimo, kada Čačinački Alkosi ne budu isključivi krivci za sve loše stvari,kada nam klubove budu sačinjavali uglavnom domaći igrači bez obzira na rang natjecanja, tada će se i Alkosi vratiti aktivno na igralište i u dvoranu.Nama je svaki uspjeh kluba drag i veseli nas svaka pobjeda i nikada nećemo navijati za poraze našeg kluba.

I još jednom ponavljamo,ne postavljamo uprave, ne smjenjujemo uprave ali se imamo pravo ne slagati sa politikom i jednog i drugog kluba.

A Čačinački Alkosi nisu samo navijačka udruga,nego i udruga svih mladih bez obzira na vjeru,spol,boju kože i političku opredjeljenost tako da će Čačinački Alkosi uvijek naći neke aktivnosti kako bi bili prisutni u društvenom životu Općine Čačinci.



Upravni odbor Kluba Navijača Mladosti „Čačinački Alkosi“


Predsjednik:
Mario Knežević

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Još malo o Alkosima.

Puno ljudi ovdje spominje Alkose nekad i sad. Istina je da se nekad više išlo na utakmice i da se više navijalo. Ali nitko ne spominje ljude koji su tada bili tamo a kojih danas nema.

Kada sam preuzimao predsjedavanje Alkosima, glavna ideja mi je bila zadržati postojeće članstvo i vratiti nekadašnje članove. Želim opet u Alkosima braću Pleić, Glišu,Jerbića, Runju, Krunu, Jurišića, braću Peterfaj....jer to su momci koji su s nama stvarali Alkose i koji su nose svoj dio zasluga za sve oo što su Alkosi dosad napravili.

Isto tako,mora se istaknuti da dobar dio nas gaze godine i obveze.Odkad smo oformili Alkose kao navijčku skupinu oženio se Kec,Edo,Bobika,Lukić,Mrus, zatim Plešajoš otprije, većina nas je dobila i djecu i htjeli mi to ili ne ali vremena za ludovanje je sve manje i manje. Ali nađe se. I naći će se i to samo pod uvjetom da nas bude što više, da generacijski jaz u udruzi nebude prevelik i da "veći teret" navijanja preuzmu mlađe snage.

I upravo iz tih razloga sam alergičan kada se netko nepotpisan ovdje usudi napadati i kritizirati Alkose i mene osobno.

U Alkose su svi dobrodošli,samo zajedničkim snagama možemo održati ovu udrugu na životu i djelovati još dug niz godina,a jednog dana kada stvarno budem "prestar za ta sranja" i dalje ću ostati na raspolaganju Udruzi i njenim člnaovima pa čak i kao predsjednik ako to bude potrebno.

Večeras je otvoreni sastanak Upravnog odbora pa svi koji to žele neka dođu u 20 sati u vatrogasni dom. Tema je utakmica KK "Orahovic"-KK"Mladost".

Iz Orahovice stižu podbadanja na račun kluba i na račun Alkosa a moj post o toj temi uskoro!

Živjeli i Bog Vas blagoslovio!




- 14:35 - Mudro mišljenje puka (18) - Štampaj i urami - #

24.03.2009., utorak

Sastanak

Upravni odbor Kluba Navijača u srijedu u 20 sati u vatrogasnom domu održati će otvoreni satsanak na kojeg su pozvani svi članovi pa tko voli neka izvoli.

Dnevni red sastanka sastoji se od 3 točke:
1.Utakmica KK "Orahovica"-KK "Mladost" (iliti kako su nas duhovi prozvali "KK čačinački plačenici")
2.Odnos Alkosa prema našim klubovima
3.Redovno financijsko izvješće

Dakle, svi su pozvani da svoje nesuglasice riješimo na sastanku a ne na internetu.

Ujedno se i dalje pozivajuč članovi koji još nisu uplatili članarinu da isto učine što prije i da mi svi dostave svoje podatke (ime i prezime, adresu, datum rođenja i broj mobitela) ili osobno ili na mail alkosi@gmail.com.

Hvala i Bog vas blagoslovio!
- 11:29 - Mudro mišljenje puka (5) - Štampaj i urami - #

19.03.2009., četvrtak

Džirika

Evo Džirika, ovim putem te javno i lijepo molim da više neostavljaš komentare na ovom blogu ako se nisi spreman potpisati imenom i prezimenom ili nadimkom pod kojem te poznajemo.

Drugo, mjenjanje nadimaka iz Džirika u alkos 2 i slično ti i nije baš neka fora,već viđeno na ovm blogu i to baš na komentarima pristiglim iz Orahovice.

Treće, veliki umovi informatike su između ostalog izmislili nešto što se zove IP adresa,a ako se imalo kužiš u te stvari onda znaš da se da pronaći odakle nam pišeš ljubavi.A ja prokužio kako se to radi.

Četvrto, više nemam namjeru prepucavat se s tobom putem ovog bloga jer ovaj blog je zamišljen kako bi se javnosti pokazalo tko su Alkosi,što rade,kako se druže......

A što se tiče navijanja-pa ti ni nenavijaš za Mladost. Pusa!
- 18:46 - Mudro mišljenje puka (11) - Štampaj i urami - #

17.03.2009., utorak

Poraziše nas Hercegovci :-)

Bobika je u nedjelju radio drugu smjenu pa nije nazočio utakmici, pozivao je ljude da dođu na utakmicu i ljudi su došli.
O razlozima nenavijanja i na košarci i na nogometu uskoro (za koji dan).
Strpite se, sve će vam biti objašnjeno.

Mladost je izgubila od Hajduka iz Hercegovca rezultatom 2:3.

Sada su nas i oni prestigli na tablici.Iza nas je još samo Čazma koje je ovo kola dobila u gostima 4:0.

Na utakmici je bio Zoki i zamolio sam ga da napiše kratak izvještaj za blog kojeg etto prenosim u cijelosti:

Neću ti kronološki pisati o događajima na tekmi da ne bi nešto zajebo pa da me ljudi kasnije
ne ispravljaju, a i bio sam bjesan i razočaran i u birtiji pa nisam tekmu pratio na takav način
kao da ću morati pisati izvještaj. Khmm... Khm.... Nakon što je u subotu u derbiju engleske
lige Liverpool pregazio Man Utd, i nakon što su naši košarkaši uvjerljivo na svom terenu
pobjedili goste iz Oriovca, svi smo se nadali nastavku uspješnog vikenda u nedjelju u rupi.Vrijeme
je bilo idealno, mi raspoloženi još od karaoke-showa, izgledalo je da su ta tri prevrijedna boda
naša. I počelo je dobro, nakon jednog proigravanja sa sredine terena Marko Nemeth dobro koristi
nesigurnost zadnjeg obrambenog igrača, prima loptu i lobuje golmana.Svi smo presretni ali ne
navijamo.Onda po običaju nešto polazi krivo.Ove nedjelje je to bila potpuno pogrešna odluka
neiskusnog suca koji je jedan duel za loptu između našeg obrambenog igrača Jelena i napadača
iz Hercegovca ocijenio kao prekršaj za direktan crveni karton našem Jelenu koji je do tog
trenutka bio po meni naš najsigurniji i najbolji igrač.Nakon tog šoka gosti preuzimaju
inicijativu (kao da su je do tad naši imali ali nema veze)i ubrzo izjednačuju, a ubrzo nakon
toga i vode. Strijelac za izjednačenje na 2-2 je Toni Ramić. Izgledalo je da imamo snage sa
igračem manje doći i do pobjede ali to ćemo gledati neki drugi put.Gosti su iskoristili sve
poklonjeno i pobjedili sa 3-2.Potrebno se spomenuti sada već bivšeg stručnjaka-trenera
Sinkovića koji se uz sve ostalo, nakon povika iz publike da nekog od umornih/mamurnih zamjeni
sjetio prve igrače poslati na ZAGRIJAVANJE negdje u '82 minuti.Ljude oko mene a i mene je
zasmetalo što gostujući navijači (njih 20-tak) nisu platili ulaz jer naši vrli redari valjda
nisu smatrali da našem klubu treba tih 300 KN.Isto tako nitko nije reagirao dok su navijači
Hercegovca nakon završetka tekme palili kartone i papire koji su visjeli sa ograde koja je baš
lijepa ovako ofarbana a manje lijepa kada je čađava i kada je farba oštećena od vatre.Za
pohvalu je ipak što su ti isti navijači uporno pjevali i davali podršku svom klubu tijekom
cijele utakmice. Moguće da sam nešto i previdio, ali uglavnom to je to. I da, klinci u rupi su
skroz ispitivali gdje su Alkosi i zašto se ne navija pa mislim da bi trebali sa priopćenjem u
javnost što prije. Ide,nastupa :-)





Etto, to je to. Hvala Zokiju koji bi uskoro mogao skupa samnom uređivati ovaj blog.

Vidim dolje u prethodnom postu masu jako jako glupih komentara i većinu ću pobrisat jer sam davno rekao da ću svaki nepotpisani komentar ili komentar potpisan izmišljenim imenom obrisat i držat ću se toga.

Pozdrav momcima iz Hercegovca i čestitke na pobjedi kako na terenu tako i na tribinama.

Od svih onih silnih komentara ovdje ću prepisati komentar kojeg je ostavio captain d a koji mnogo toga govori:

Nakon katastrofalnog učinka ( u zadnjih 13 utakmica- 12 poraza ) trener Ivica Sinković više nije trener Mladosti. To je njegov treći boravak na našoj klupi u zadnjih 10 godina. Svakako je njegov doprinos ovako lošim igrama i rezultatima velik, no nije i jedini. Nije imao povjerenja u ekipu, a nije ju ni uigravao. S tim povezana su i stalna lutanja u traženju najbolje pozicije za pojedine igrače. Nije imao niti sreće jer je rijetko imao na broju kompletnu momčad. Odnosi s nekim igračima u posljednje vrijeme su izrazito zahladnjeli pa kad se sve zbroji ovo je logičan potez. Neki će reći da se to trebalo dogoditi i ranije, no što je - tu je. Trener se lijepo rastao sa svima i poželio nam uspjeh. Kakav je odnos igrača prema klubu ? Nije baš za javnost, ali valja reći da u tom pogledu ima strahovito puno prostora za napredovanje. Isto je i sa međusobnim odnosima igrača. Tko god došao za trenera neće mu biti lako. Predzadnji smo s bodom više od Čazme koja je pola svojih bodova osvojila u tri proljetna kola. Recept: naporno treniranje, uigravanje, veliki odaziv na treninge, borbenost do fanatizma, vjera u sebe, sportska priprema za utakmicu...Pa ova ekipa je u prvih 6 kola uzela 10 bodova. Opstanak nije imperativ, ali ako je moguć onda ga treba ganjati. (captain d 16.03.2009. 15:26)

Još jednom pozdrav svima i Bog vas blagoslovio.

P.S.Molim potpisati se u komentarima i ako netko misli da može nešto promijeniti u Alkosima neka nam se slobodno pridruži. Članarina je 50 kn i sa članskom iskaznicom dobivaš pravo glasa.
- 13:31 - Mudro mišljenje puka (9) - Štampaj i urami - #

10.03.2009., utorak

Mladost-Hajduk.... al ne onaj Splitski

Nogometaši Mladosti su proteklog vikenda odigrali utakmicu 2. kola proljetnog dijela prvenstva u Kalinovcu i izgubila od lidera prvenstva sa 3:0.

Unatoč visokom rezultatu,nije riječ o laganoj pobjedi domaćina. Dobro su se držali naši nogometaši ali nisu uspjeli isčupati bod. Prvi smo pogodak primili već u 3. minuti nakon katastrofalne greške naše obrane. Drugi smo pogodak primili u 58. s time da smo imali dvije dobre prigode i mi poentirati. Treći je pogodak pao u 89. minuti i poraz je na kraju ispao visok.

Upravni odbor Čačinačkih Alkosa poziva sve svoje članove da u nedjelju dođu u rupu na nogometnu utakmicu između naše Mladosti i NK „Hajduk“ Hercegovac. U prvom djelu prvenstva Mladost je u Hercegovcu pobijedila 1:0 pogotkom ivice Čiloga i očekuje se pobjeda. Tri boda su nužnost za bježanje s dna tablice,a Hajduk je ekipa koju bi morali pobijediti i koja se nalazi ispod nas.

Hajduk iz Hercegovca također ima svoje navijače i očekuje se njihov dolazak pa bi valjalo da se i nas skupi kako bi se mogli nadglasavati.

Zovu se Grobljani i iako njihov klub nikad nije igrao u Čačincima oni se ovdje već bili i to sa Orahovačkim Duhovima navijali z Papuk protiv Mladosti. No to je već njihova stvar.

Nije nas smetalo njihovo pojavljivanje sa Duhovima,ali nas je zasmetao trag kojeg su ostavili prilikom svojeg posjeta.



Nimalo lijepo i nimalo kulturno od njih. Opet,njihova stvar. Ne želimo i nećemo se miješati u njihove stvari kao ni dolaziti u bilo kakve verbalne ili ne daj Bože fizičke sukobe s njima. Mi ćemo navijati za Mladost,oni neka navijaju za Hajduk.

Čujem da navodno i Duhovi dolaze. Svašta!

Etto, u nedjelju svi u rupu! Početak u 15 sati.

- 19:10 - Mudro mišljenje puka (29) - Štampaj i urami - #

04.03.2009., srijeda

Dobar start

Dobar start u drugi dio sezone imali su u nedjelju nogometaši Čačinačke Mladosti koji su na domaćem terenu porazili NK "kamen" Sirač rezultatom 2:0-

Strijelci za Mladost su bili Srećko Jelen,povratnik u staro jato na početku sezone nakon nekoliko godina lutanja po travnjacima ove naše regije, i "Tajfun iz Miljevaca" Danijel Podmanicki prošlogodišnje pojačanje.

Kako ja opet nisam nazočio utakmici, zamolit ću one koji jesu da napišu par riječi o svemu.

Isto tako zamolit ću kapetana Dragana (Zubaka) da nam ukratko napiše što se dešavalo u klubu u ovoj stanci. Daklem,tko je došao,tko je otišao i slično.

Hvala.

Nadamo se da je ova pobjeda najava boljih igara nego što su to bile u drugoj polovici jesenskog dijela kada smo uglavnom gubili. Bolje igre i bolji rezultati će privući više publike na igralište a samim time i atmosfera u i oko kluba će biti zdravija i veselija.

Tri boda su ovdje,idemo dalje! treba pobjeć s dna tablice.
- 17:30 - Mudro mišljenje puka (15) - Štampaj i urami - #

01.03.2009., nedjelja

Maškara parada otpala ti brada

Prođe 7 dana od pokladne povorke u našem malom mistu i krajnje je vrijeme za riječ-dvije o njoj tj. Nastupu Čačinačkih Alkosa u istoj.

Ovo je treća po redu pokladna povorka i naravno da smo je sa oduševljenjem dočekali.

Ideja o grupnoj maski u obliku robijaša se rodila u Mrusovoj glavi i jednoglasno je prihvaćena.

Izradi maske pristupila je nekolicina zainteresiranih i dobro se zabavila. Odlučeno je da će ulogu čuvara igrati bivši predsjednik Ileš uz pomoć legendarnog Kikija koji je bio prijavljen i kao posebna maska pod nazivom „Ratko-pripadnik Teritorijalne obrane“

Ja sam za to vrijeme bio na putu. U Splitu. Čekao sam da prođe dan i započme veliki derbi.
I meni bilo super, ambijent i atmosfera totalno ludilo. I još moji pobijedili. Jest da je utakmica bila „ajme meni“ ali onaj ambijent…….

No,vratimo se Alkosima.

Zamolit ću nekoga od onih koji su sudjelovali u maškarama neka napišu par riječi o tome jerbo ja nisam kompetentan,ali etto vam slika.





Daklem, dobili smo karton piva kao najbolja grupna maska. Djea i mame iz DND-a Čačinci su dobili tortu (oni su bili bundevice) a naš Kiki tj. Ratko je osvojio prvu nagradu-bicikl!

Nagrade su odlično raspodjeljene i eno Kiki nesilazi sa svog novog prometala.

Nešto više o svemu možete čitati na blogu našeg KUD-a koji je sve to lijepo organizirao.

- 13:57 - Mudro mišljenje puka (14) - Štampaj i urami - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

0

< ožujak, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Čačinački Alkosi

Free Counters Pošalji nam mail!

LINKOVI:

PJESME ALKOSA

Slike članova