, Čačinački Alkosi-malo nas je al smo govna! Dobrodošli na blog Čačinačkih Alkosa,vjerovatno najmanje organizirane grupe navijača u RH! Naš moto je "Malo nas je al smo govna"!Čitajte aktualne postove,čitajte postove iz arhive i upoznajte nas i naše Čačince.Gledajte slike i svakako ostavite komentar nakon posjete. Članovi: Mrus,Bobika,Kec,Krco,Šljivić-Bosanac,Ileš,Preradović,Lujza,Švabo,Cigo,Toca,Darac itd Proglas - Čačinački Alkosi - Blog.hr

Čačinački Alkosi

25.03.2009., srijeda

Proglas

Zbog prigovaranja i prozivanja da bojkotiramo KK i NK Mladost te da bi javnosti približili i razjasnili svoje stavove, Klub Navijača Mladosti „Čačinački Alkosi“ objavljuje ovaj


----------------------PROGLAS---------------------


Zbog učestalih komentara i prozivanja Čačinačkih Alkosa upravni odbor Kluba Navijača je na sastanku 09. Ožujka. 2008. odlučilo javno obznaniti svoje stavove a vezano uz navijanje na košarkaškim i nogometnim utakmicama.

Mi nismo u sukobu s nikime, mi ne postavljamo uprave i mi ih niti ne smjenjujemo, ali imamo pravo ne slagati se sa istima kao i s njihovim politikama. Isto tako mi ne bojkotiramo niti košarkaše niti nogometaše.

Košarkaški klub "Mladost" Čačinci je od svog povratka u natjecanje prije nekih 5-6 godina imao našu bezrezervnu podršku. U našoj maloj dvorani smo stvarali bučnu atmosferu, zajedno se veselili i pjevali, zajedno tugovali i pili s našim ljubimcima, s naim prijateljima. Obišli smo Slavoniju uzduž i popreko i promicali i sebe i klub i selo, stvarali prijateljstva,navijali za svoj klub. Ponavljam,bezrezervna podrška,bez ikakvih imperativa,bitno je samo bili pošteno oznojiti dres Mladosti,zapljeskat navijačima i popit pivo.

U šampionskoj sezoni 2005/2006 nismo zaobišli niti jednu utakmicu (kao ni sezonu ranije) i čvrsto vjerujemo da smo barem malim dijelom i mi zaslužni za tu titulu. Titulu koju su donijeli uglavnom Čačinčani. Imali smo u sastavu 10 Čačinčana, jednog Bukvičana i jednog Zagrepčana čačinačkih korijena. Imali smo momčad 12-torice momaka s kojom smo se mogli poistovječiti, koji su nas razumjeli i koje smo voljeli.

Nakon osvojenog naslova,klub je odlučio da neće ići u viši rang jer se nema uvjeta. Mi smo i dalje ostali uz taj klub,vjerni.

Malo po malo nestajali su iz kluba domaći dečki, počeli su se dovoditi stranci koje smo dobro prihvatili. I opet smo postali prvaci. I opet se ne ide u viši rang ali se svejedno opet dovode novi stranci u klub.

I upravo ta količina stranaca u našem klubu kojem je ambicija biti najbolji u B1 ligi Istok a ne ići u viši rang je razlog zbog kojeg je interes Alkosa za navijanjem i putovanjem po Slavoniji splasnuo. Nema više Ileša,Zokija,Tune,Make,Guze,Davora,Dadića,Koštića…. Nema više momaka koji će ostati s nama cijelu noć nakon utakmice i slaviti pobjede. Nema više ovdje ni nekih od mlađih snaga koje su trebale pomalo grabiti dres prvotimca Mladosti i s ponosom zastupati svoje selo, a oni koji su ostali dobivaju jako malo minutaže. Jednom rječju, Mladost više ne čine domaći dečki nego stranci. Stranci koji su nama dragi,koji su dobri momci ali s kojima se ne možemo poistovjetiti kao s domačim dečkima kojih uskoro u klubu neće biti. A isto tako postoji realna opasnost da bi nam se klub opet mogao ugasiti ako se nastavi s ovakvom politikom gdje naši klinci i pri +50 za nas dobivaju mrvice od minutaže.

Jednostavnije rečeno, splasnuo je entuzijazam za košarkom,što ne znači da se Alkosi neće vratiti u dvoranu a sve što tražimo je iskrenost uprave i da se već jednom kaže ide li se dalje ili ne!

Ove sezone smo došli navijati samo na utakmicu s Orahovicom i u nekoliko navrata na parketu u petorci nije bio niti jedan Čačinčan!

TO NIJE MLADOST!

I opet ćemo ići s našim klubom na utakmice s Orahovčanima s time što ćemo na predstojećoj košarkaškoj utakmici svima javno pokazati naše mišljenje. Samo tražimo da klub konačno kaže koje su mu ambicije i želje. Ako se planira ići u rang više,onda nam je i više nego jasno da nam trebaju kvalitetna pojačanja ali ako se opet ne misli ići dalje onda su nam protekle 3 godine otišle niz vjetar,sve manje i manje domaćih igrača,stranci će kad-tad dići sidro a boje Mladosti neće imati tko braniti.

Nemojte se ljutiti na nas,nego probajte shvatiti zašto ne dolazimo navijati.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nogometni klub "Mladost" Čačinci je također imao našu podršku. Nije bilo tako vatreno kao na košarci ali smo se trudili. Išlo se na gostovanja,pomagalo se klubu uredit ograde oko igrališta i pomoglo se za Škorin koncert.

Mladost je igrala prvu županijsku ligu,kičma momčadi domaći dečki.Bez obzira na rezultat dolazilo se na utakmice,putovalo se po županiji,zajedno se pilo.

Sve dok nije došao taj nesretni kirvaj 2008 kada nam je Uprava kluba okrenula leđa kad smo tražili malu pomoć (iznajmljivanje skladišta za cugu i jednu utičnicu za struju) oko organizacije kirvajske zabave.

Da podsjetim,na sastanku na kojem su ispred Alkosa sudjelovali Ileš i Knežević Uprava nam je obećala da ćemo dobit traženo, a čim smo napustili sastanak okrenuli su ploču i 5 dana pred kirvaj nam je umalo sve palo u vodu. Pravog i konkretnog razloga za takav potez Uprave nije bilo,došlo je do nesporazuma ali isto tako nikad nismo od iste dobili niti ispriku a sada nas se na radio Orahovici proziva da smo zakazali.

Bez obzira na taj događaj,Alkosi su i dalje bili uz Mladost,uz igrače kao što su i igrači bili uz nas.

Mi smo i sada uz ekipu,uz naše prijatelje ali zbog maćehinskog odnosa uprave prema nama naš dolazak u Rupu se sveo na ugodno nedjeljno poslije podne. No,to će se promijeniti jer ekipu čini dosta domaćih dječaka i imat će našu podršku i navijanje u najvažnijim trenucima.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Da zaključimo, kada Čačinački Alkosi ne budu isključivi krivci za sve loše stvari,kada nam klubove budu sačinjavali uglavnom domaći igrači bez obzira na rang natjecanja, tada će se i Alkosi vratiti aktivno na igralište i u dvoranu.Nama je svaki uspjeh kluba drag i veseli nas svaka pobjeda i nikada nećemo navijati za poraze našeg kluba.

I još jednom ponavljamo,ne postavljamo uprave, ne smjenjujemo uprave ali se imamo pravo ne slagati sa politikom i jednog i drugog kluba.

A Čačinački Alkosi nisu samo navijačka udruga,nego i udruga svih mladih bez obzira na vjeru,spol,boju kože i političku opredjeljenost tako da će Čačinački Alkosi uvijek naći neke aktivnosti kako bi bili prisutni u društvenom životu Općine Čačinci.



Upravni odbor Kluba Navijača Mladosti „Čačinački Alkosi“


Predsjednik:
Mario Knežević

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Još malo o Alkosima.

Puno ljudi ovdje spominje Alkose nekad i sad. Istina je da se nekad više išlo na utakmice i da se više navijalo. Ali nitko ne spominje ljude koji su tada bili tamo a kojih danas nema.

Kada sam preuzimao predsjedavanje Alkosima, glavna ideja mi je bila zadržati postojeće članstvo i vratiti nekadašnje članove. Želim opet u Alkosima braću Pleić, Glišu,Jerbića, Runju, Krunu, Jurišića, braću Peterfaj....jer to su momci koji su s nama stvarali Alkose i koji su nose svoj dio zasluga za sve oo što su Alkosi dosad napravili.

Isto tako,mora se istaknuti da dobar dio nas gaze godine i obveze.Odkad smo oformili Alkose kao navijčku skupinu oženio se Kec,Edo,Bobika,Lukić,Mrus, zatim Plešajoš otprije, većina nas je dobila i djecu i htjeli mi to ili ne ali vremena za ludovanje je sve manje i manje. Ali nađe se. I naći će se i to samo pod uvjetom da nas bude što više, da generacijski jaz u udruzi nebude prevelik i da "veći teret" navijanja preuzmu mlađe snage.

I upravo iz tih razloga sam alergičan kada se netko nepotpisan ovdje usudi napadati i kritizirati Alkose i mene osobno.

U Alkose su svi dobrodošli,samo zajedničkim snagama možemo održati ovu udrugu na životu i djelovati još dug niz godina,a jednog dana kada stvarno budem "prestar za ta sranja" i dalje ću ostati na raspolaganju Udruzi i njenim člnaovima pa čak i kao predsjednik ako to bude potrebno.

Večeras je otvoreni sastanak Upravnog odbora pa svi koji to žele neka dođu u 20 sati u vatrogasni dom. Tema je utakmica KK "Orahovic"-KK"Mladost".

Iz Orahovice stižu podbadanja na račun kluba i na račun Alkosa a moj post o toj temi uskoro!

Živjeli i Bog Vas blagoslovio!




- 14:35 - Mudro mišljenje puka (18) - Štampaj i urami - #

<< Arhiva >>

0

< ožujak, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Čačinački Alkosi

Free Counters Pošalji nam mail!

LINKOVI:

PJESME ALKOSA

Slike članova