Cheesteeleeshte

četvrtak, 05.04.2007.

Fancy ljekoviti pripravci

Potaknut Ribinim dogodovštinama u ljekarni, evo jedno moje staro njurganje, kako su mi komični oni biljni i ini placebo pripravci i tabletice sa živopisnim nazivima što sugeriraju inicijalnu boljku, koje, uz normalne lijekove, na veliko dilaju magistre farmaceutkinje u svojim cijenjenim establišmentima. Ta se moda pripravaka fakat proširila. I ne možeš joj odoljeti, kaj je najgore. Svi imaju nekakve kapi za preproučiti ovih dana.
Od svih tih na pult naslaganih korijena smrdljike, smirne, svemoćne aloje vere, ginsenga, tatine i majčine dušice, sljeza u svim bojama - često više nemreš vidjet prave lijekove na policama.
I još obavezno uz naziv imaju "Forte" ili "extra". I broj, ko stari Golfovi. Da se vidi raskoš i pojača poanta snažnog djelovanja pripravka. Jer, brokule postaju nova nuklearna energija...

Ne izmišljam nazive, obzirom da sve možete pronaći na policama kad se uputite u ljekarnu:
Imate problema s probavom? Uzmite tanjur Probavina. Ili Digestala. Nismo mi Pliva ili Pfizer pa da vam naziv ništa ne govori - odmah u glavu s problemom.
Stimuliranje kenjanja? Stimulax, naravno.
Problemi s prostatom? Prostalon.
Za cirkulaciju - Cirkulin.
Imunološki sustav je loš? Imunal je vaše rješenje. Doktoru uvijek stignete poslije.
Sickos u Encianu su pod najnovije smislili i Pferdebalsam (Konjski balzam)... za kaj to služi? Padaju mi na pamet samo nepristojne asocijacije... Uz provjerene npr. "Maca potent" tablete za *energiju* ;)
A jabučni ocat stvarno postaje novi čarobni napitak za mršavljenje. Nema tog proizvođača magle koji nije nekaj smislio na baci magičnog octa. S tim da onda stave i "forte" i neki zvučni broj poput "750" uz isti. Brojevi su također must have. Ima npr. Imuno Protect 400, Omega 1000 ali i Brusnica 500 MX. K'o da prodaju automobile.
Što je pak druga tema - debilni nazivi automobila. Mora imat neki fancy latinski korijen tipa Ausis, Avensis ili Prius (kao da se radi o satnicima rimskih legija) i još pride ženski egzotični sufiks tipa Nubira ili Integra.

A djelovanje pripravaka - naravno neupitno, tajni sastojak Sugestin odlično radi posao...jer - liječe sve, pogotovo ono s čim se moderna medicina još bori, ti bedaci. Rak, potenciju, depresiju, međuljudske odnose, samo kaj ne dobiješ stan čim čvakneš neku od tabletica. Medicinski časopisi bi se trebali prestati štampati, jer lijekovi su već izumljeni, dečki.

Ako mene pitate, većina proizvođača je pod dobrom dozom "Mudapodbubregina", a kupci su (uključujući autora) još više intoksizirani "Naivinom Forte". 100 MX.

- 10:20 - Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.