Hrvatska Kina

12.05.2013.

-Penkala made in China?! Majko mila, mi izmislili penkalu, a sad je ovi mali proizvode. Kako je krenilo uvozit cemo i dicu iz kine.
-A dobro si to i rekla, tako nan i triba.
-Kako mislis tako nan i triba, jesi ti luda pa pokupovat ce nas svih?!!
-Pa lipo znas ti da oni imaju most od 42,2 km, koji su izgradili u 4 godine. A koliko mi gradimo Peljeski most? I sta nan onda drugo i triba nego da nas izidu.
-Ozbiljno 42,2 km? Majko mila, a je kad su oni to tako naucili, krenu i samo rade,rade. Sta ces to ti je drugi mentalitet.
-Ma sta je drugi metalitet, ali ne vidis da zadnjih misec dana kineska krv usla i u nase radnike.
-O cemu ti sad trkeljas molinte?
-Pa vidis to ti se zove radna groznica pred izbore, dovrsavaju se projekti, ureduju parkovi, grade krizevi, otvaraju obale…Jel ti malo jasnije? Svi politicari postanu naglo svjesni vaznosti rada. Mozda cak tih misec dana ni ne kradu.
-A to.
-Da su kod nas izbori svako 4 miseca umisto 4 godine, bili bi bolji od Kine, Njemacke i Svicarske, mozda bi se i koja tvorica otvorila.
-Ma ne budi luda, onda bi politicari rekli : ,,Pa znate 4 mjesca nisu dovoljna kako bi se pokazao pravi ucinak nase vlasti. Mislimo kako bi na prijedlog u sabor trebalo dati izglasanje da se madati produze na 4 godine.´´ S time bi ti se zavrsila prica o hrvatskoj Kini.
- A nisi ni ti luda, nade se na Balkanu uvik nacina kako zaobic pravi rad.

,,Nevjerojatni most Qingdao Haiwan nalazi se u istoimenom kineskom gradu i dugačak je 42,4 kilometra. Preko njega bi bez problema prešli La Manche, a za 5 kilometara je duži je od dosadašnjeg rekordera, mosta na jezeru Pontchartrain Causeway u američkoj državi Louisiani. Most je izgrađen u samo četiri godine i stajao je 55,5 milijardi funti. Ima šest prometnih traka i podupire ga više od 5.200 stupova.´´

<< Arhiva >>