brojač posjeta


O ČEMU PIŠEM...
Pišem i dajem savjete o njezi, ljepoti makeupu i svemu ostalom, pokazujem vam kako izraditi neke DIY projekte i još mnogo toga. rofl

BeCoolWithMe

nedjelja, 29.11.2015.

ADELE I NJEZINA PJESMA "HELLO"

Puno se govori o ovoj pjesmi pa ću ju malo i ja prokomentirati. Iskreno, nisam pridavala mnogo pažnje kad su govorili o Adele i najnovijem hitu. Bila sam jednu večer na You Tubeu i mislim si tako, ajde da i ja poslušam "Hello". Od trenutka kad je pjesma počela shvatila sam da je zahtjevna za pjevanje a Adele, ne samo da je vrhunska pjevačica, nego pjeva iz duše i u tu pjesmu daje cijelu sebe. U pjesmi je toliko emocija da jednostavno slušajući ju ne možeš ostati ravnodušan.
Nije samo melodija zaslužna za uspjeh pjesme. Ako poslušate riječi, stvarno su posebne, i imaju tu neku čar u sebi. Ipak, da Adele pjeva o običnoj olovci ona bi unijela toliko emocija i to bi bio opet hit. Ona je jedna od rijetkih pjevačica koja pjeva glasom, a ne izgledom. Svaka joj čast na iznimnom glasu i nadam se da će biti uzor mnogim ljudima.
Ako još niste poslušali pjesmu evo je ovdje!

https://youtu.be/DfG6VKnjrVw



Nadam se da vam se pjesma sviđa a mi se vidimo u sljedećem postu. BYE!!! wave

- 20:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 27.11.2015.

U BOŽIĆNOM DUHU

Još malo i stiže nam Božić. Jako mu se veselim jer je to moj najdraži blagdan. Pa evo dat ću vam nekoliko savjeta kako da vrijeme pred taj blagdan provedete u božićnom duhu.

SAVJET BROJ 1.
PECITE KOLAČE
Sigurno će vas miris kolača podsjetiti na Božić. Uzmite božićnu kuharicu i napravite kakav kolač. Ne mora to biti 100 vrsta kolača, ali prekrasno je kad kuća zamiriše po božićnim kolačima, a po stolu je prosuto bijelo brašno i vanilin šećer, mmmm...



SAVJET BROJ 2.
SLUŠAJTE BOŽIĆNE PJESME
Postoji hrpa prekrasnih pjesama o Božiću i one će vam 100% utjerati Božić u kosti. Jednostavno su takvog duha. Evo nekih naslova: Last Christmas, Sretan Božić svakome, Božić dolazi, All I want for Christmas is you, Shake up Christmas, Feliz Navidad, Let it snow....



SAVJET BROJ 3.
OKITITE KUĆU
Mnogi će reći da je prerano ali ako želite duh Božića to vam je prekrasan način. Ne moraju to biti pretjerane stvari ali koja kuglica na stoliću u dnevnom boravku, ili svijećnjak na noćnom ormariću će vas svaki dan do Božića podsjećati na njegov duh.



SAVJET BROJ 4.
NAZOVITE SVOJE NAJMILIJE
Za Božić su sigurno s vama vaši najmiliji a ako ih nazovete u predbožićno vrijeme uljepšat ćete čekanje Božića i vama i njima, a zasigurno ćete biti još više uzbuđeni u čekanju dragog nam blagdana.



SAVJET BROJ 5.
POGLEDAJTE BOŽIĆNI FILM
Naravno, sigurno vam je "puna kapa" filma "Sam u kući 1, Sam u kući 2,... Sam u kući 1645" ali pogledajte koji film i na You Tubeu, na primjer "Kako je Grinch ukrao Božić" ili nešto slično.



Nadam se da su vam se svidjele ideje a ako imate još koju podijelite ju s nama u komentarima. wavesmijehpjeva



- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 24.11.2015.

LIFE HACKS ZA BOLJE UČENJE

Evo me opeet! Ovako, danas ću malo pisati o učenju (zasigurno najdosadnije provedenom vremenu). Podijelit ću vam nekoliko savjeta za bolje učenje i snalaženje u vremenu i prostoru. Ove "life hackove" sam sama uvidjela i primijenila jer sam shvatila koliko zapravo pomažu u učenju i da nam barem nešto ostane u pametnim glavicama.

SAVJET BROJ 1.
Napravi tjedni raspored
Ovo stvarno pomaže jer si bolje organiziram vrijeme i ne dođem iz škole kući s pitanjem "Što sad?" ili "Otkuda početi?". Naravno, ne možete organizirati sve do zadnje sekunde jer se dogodi da uvijek iskrsne nešto, ali barem znate okvirno vrijeme učenja i pisanja zadaće koje vam je potrebno.

SAVJET BROJ 2.
Ne uči u dan prije ispita
Ok, To sam morala naučiti na malo teži način, s malo lošijom ocjenom, ali naučila sam. Stvarno vam najiskrenije savjetujem da ne trošite vrijeme na gluposti i onda se sjetite da morate učiti. Ako imate veliki ispit s nekoliko nastavnih cjelina počnite učiti pomalo od samoga početka jer ako učite samo dan prije, mozak vam neće moći upamtiti toliko informacija odjednom i zaboravit ćete neke važne pojmove i definicije.

SAVJET BROJ 3.
Piši bilješke
Možda se čini kao trošenje vremena, ali ruka pamti, zato što češće pišite bilješke jer je to (barem za mene) najefikasniji način učenja. Uzmite si dodatnu bilježnicu i u nju pišite sve, od povijesti, hrvatskog, do biologije ili engleskog. Sve strpajte u nju. Nije bitno koliko je predmeta unutra ali je važno da ste pisali i da vam je sve na jednom mjestu, a ne kada pišete po raznim papirima pa ih i izgubite ili pomiješate. U pojam bilješke smatram dodatno napisane i izvučene definicije a ne ono što vam učitelj kaže na satu da morate napisati.

SAVJET BROJ 4.
Koristi bojice
Podcrtaj najvažnije pojmove, podebljaj ih i istakni. ne samo da ćeš lakše učiti nego ćeš se i puno lakše snalaziti u svojoj bilježnici. Nije bitno jesu li to bojice, flomasteri, highlighteri, penkala u boji, bitno je da istakneš ono najbitnije od pojmova

SAVJET BROJ 5.
Prati na satu
Sigurna sam da vam se čini pomalo glupo ali sam tako i sigurna da ste barem jednom sami sebi rekli "Danas nisam raspoložen/a pa neću pratiti nastavu, nego ću se zabavljati a lekciju ću naštrebati kod kuće" Da, lako je naštrebati ali ako je u pitanju npr. matematika stvarno vam savjetujem da pratite jer ju je lakše shvatiti na satu nego kod kuće.

Nadam se da sam vam pomogla barem malo kod učenja, vidimo se u sljedećem postu, bbyyyeee wavekiss

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.11.2015.

IMAMO LI DOVOLJNO VREMENA

Hm, evo baš smo u školi na njemačkom jeziku pisali opširan sastavak o tome imamo li dovoljno vremena, morali smo napisati sve moguće obaveze, koliko sati smo u školi, koliko sati pišemo domaću zadaću, koliko vremena imamo za hobije...
Pišući sastavak shvatila sam koliko ja vremena imam, vjerujte, uz sve obaveze, ne puno. I da uzmemo u obzir i sljedeće godine upis u srednje škole... Eh, o tome bih se mogla napričati. Uglavnom čudim se sama sebi otkuda ja izvučem toliko vremena. Kada bih napravila tablicu, moj cijeli dan je zauzet, a ipak uspijem posvetiti i nešto vremena svojim dragim hobijima.
Iskreno, ponosna sam na sebe i na svoj raspored koji uspijem organizirati u tolikoj gužvi haha. No, postoje dani kada jednostavno ne izlazim iz svoje sobe. Kažu učitelji "zagrij stolac". E u tim danima na mojem stolcu bi se mogao komotno lijevati metal koliko ju ja "grijem". Kada zapnem u učenju jednostavno ne prestajem dok ne napravim sve što trebam i želim. Uz svu tu moju organiziranost, (ponekad!) moja soba pati. Pronađem ja mnogo stvari na podu, koje su se tamo našle iz vrlo nepoznatog razloga. Vodim ja razne bilješke, zapisujem datume na kalendar, na post-it papiriće pišem podsjetnike... A moja soba uživa u onom silnom neredu koji sam priredila. No, kao za sve drugo i za moj nered sam pronašla razlog. Moja soba je u "kreativnom" neredu.
Čitala sam ja, mnogi znanstvenici, uzmimo na primjer Alberta Einsteina, živjeli su u prašumi papira i bilješki koje su, kao i kod mene, završile na podu (iz nepoznatih razloga). A pogledajte Einsteina! Za njegovo ime zna svatko na kugli zemaljskoj, možda i u galaksiji, samo što to nije proispitano. Eto, možda i ja postanem Albert hahaha
Imate li i vi dovoljno vremena i pati li vaša sobica zbog vaše predanosti učenju?zujowave

- 21:05 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 22.11.2015.

PREPORUKE KNJIGA

Danas sam već objavila tri posta, ako se ne varam, u kratkom vremenskom razdoblju. Inspiracija mi je wow, ali imam toliko ideja za sljedeće blogove tako da nema straha da ću ostat bez njih. Pa, rekla sam i u prvom postu, pisat ću o svemu i svačemu. Tako smo došli i do književnosti. Dotakla sam se te teme jer, iskreno, jako volim čitati, od poezije, romana, kratkih pripovijetki, znanstvenih članaka (koji su mi najdraži) i svega ostalog. Neke knjige, koje imam kod kuće, podijelit ću s vama. Pročitala sam ih par puta i zanimljive su. Krenimo!

KNJIGA BROJ 1.
NASLOV: 1000 rekorda
AUTOR: Nikolaus Lenz
ZAŠTO JU VOLIM: Kao što sam već rekla, volim čitati nešto i znanstvenog sadržaja a ova knjiga je malo i o tome. Rekordi su napisani po temama, npr. svemir, životinje, čovjek i njegova svakidašnjica... Kada pronađete temu koja vas zanima imate članke, tj. kratak opis/odgovor na traženo pitanje. Ima mnogo zanimljivih sadržaja kao što je npr. "Koji su najviši ljudi na svijetu", "Kada su održane prve olimpijske igre", "Koje je najtoplije mjesto na suncu".... Za sve one koji vole saznati nešto više o svijetu u kojem živimo ovu knjigu smatram prikladnom.


KNJIGA BROJ 2.
NASLOV: Divlji konj
AUTOR: Božidar Prosenjak
ZAŠTO JU VOLIM: Ovu knjigu sam imala za lektiru, ali sam ju pročitala puno ranije. Konj mi je i najdraža životinja a osim toga ova knjiga ima i snažnu poruku. Govori o jednom mladom konju koji se uvijek isticao iz mnoštva zbog svojih razmišljanja jer nije želio slijediti pravila. Poruka priče ne odnosi se na konje, nego na ljude i vrlo je snažna.


KNJIGA BROJ 3.
NASLOV: Gorski dnevnik Pauline P.
AUTOR: Sanja Polak
ZAŠTO JU VOLIM: Kao prvo, poklonila mi ju je jedna vrlo draga prijateljica za moj dvanaesti rođendan. Odtada sam ju pročitala nekoliko puta. Uz tu knjigu se uvijek dobro nasmijem i obično ju čitam bez prestanka dok god ne završim, a to je obično jedan dan haha. Knjiga mi je dobra iz razloga jer nema nikakvu "tešku" tematiku, nego na jednostavan način izjašnjava događaje u životu jedne djevojčice koja se sprema na izlet škole u prirodi.


Nadam se da ćete pročitati neku od knjiga koje sam vam preporučila, a ako već jeste, napišite mi u komentare vaše dojmove, pa da podijelimo iskustva. Pusa i vidimo se u sljedećem blogu! wave

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

UVIJAČ ZA TREPAVICE+SAVJETI ZA UVIJANJE

Kupila sam ga zbog toga jer imam nevjerojatno ravne trepavice. Iskreno, guglala sam da ih pravilno uvijem i da što dulje ostanu takve. Uvijač sam kupila u DM-u za oko 30-ak kuna.Jako mi se sviđa jer ih lijepo uvije i trepavice izgledaju savršeno. Neću mnogo pisati o proizvodu, no ako ga namjeravate kupiti ili ga već imate u svojoj makeup torbici evo nekoliko savjeta kako vaše trepavice mogu zasjati i ostaviti wow efekt.


SAVJET BROJ 1.
Prije uvijanja trepavica, uvijač zagrij sušilom za kosu. Lakše ćeš ih uviti.

SAVJET BROJ 2.
Prije uvijanja se svakako pobrini da su ti trepavice čiste, bez maskare i ostale "prljavštine"

SAVJET BROJ 3.
Kod uvijanja uvij prvo korijen, sredinu pa zatim vrh trepavica. Bit će ljepše uvijene

SAVJET BROJ 4.
Nakon uvijanja nanesi maskaru da bi trepavice ostale uvijene dulje vrijeme

SAVJET BROJ 5.
Maskaru nanesi više puta, ali tanke slojeve. Četkicu pomiči lijevo-desno da trepavice kasnije izgledaju prirodnije.

SAVJET BROJ 6.
Nikada nemoj uvijati trepavice poslije nanošenja maskare jer ćeš ih tako oštetiti i može doći do njihovog lomljenja

Nemojte se smetati što sam riječ "uvijati" i riječ "trepavice" koristila nekoliko bilijardi puta hahaha
Nadam se da su vam savjeti pomogli. Pusaakisssretan

- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PA, UPOZNAJMO SE

Evo, ja sam Antonela i imam 14 godina. Volim mnogo stvari i odlična sam učenica, te sviram violinu. Počela sam pisati blog jer jednostavno želim svoje ideje i stavove podijeliti s nekim. Pisat ću o modi, školi, savjetovat ću vas, navodit ću svoja razmišljanja.... Uglavnom od mene možete očekivati jednu veliku hrpu raznih stvari Ovaj blog je ponajprije za djevojke moje dobi kojima ću dijeliti savjete o svemu, čega god se sjetim. Naravno ako želite podijelite sa mnom u komentarima o čemu sve mogu pisati, iako sada već imam puuunoo idejasretanbeljzujo

- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  studeni, 2015 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Kolovoz 2016 (5)
Srpanj 2016 (5)
Lipanj 2016 (4)
Travanj 2016 (1)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (2)
Siječanj 2016 (8)
Prosinac 2015 (7)
Studeni 2015 (7)
OVDJE PIŠITE SVOJE DOJMOVE I IDEJE ZA BLOG...

Shoutbox
POZDRAV!
Dobro došli na moj blog. Prolistajte postove, a ako vam se blog sviđa pozovite prijatelje i komentirajte kiss