Apartmani Istra https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

ponedjeljak, 30.05.2016.

Gradonačelnik Bandić luksuzni kompleks na Sveticama

Kako smo ranije pisali, bazen na Sveticama, smješten neposredno uz zapadnu tribinu Dinamova stadiona, tako je, nakon sedam godina gradnje, na usluzi građanima. Riječ je o kompleksu bazena s velikim olimpijskim bazenom, malim bazenom za rasplivavanje i bazenom za obuku plivača i djecu.
Uz bazenski kompleks moći će se igrati odbojka na pijesku ili šah s velikim figurama nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

30.05.2016. u 13:48 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 26.05.2016.

Fond nastavlja sa sufinanciranjem energetske obnove višestambenih zgrada

ZAGREB - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nastavlja sa sufinanciranjem energetske obnove višestambenih zgrada te će s predviđenih 50 milijuna kuna sufinancirati obnovu 63 višestambene zgrade, a najviše u Rijeci.
Najviše zgrada čiju će obnovu sufinancirati Fond je u Rijeci, njih 14, dok će se u Lipiku obnavljati 11 zgrada, po 8 u Zagrebu i Splitu, u Vukovaru četiri, Petrinji tri, doznaje Hina u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Riječ je o rezultatima natječaja energetske obnove višestambenih zgrada koji je bio objavljen koncem rujna prošle godine. S obzirom na kriterije bodovanja i predviđenih 50 milijuna kuna pravo na subvencije ostvarilo je tih 63 višestambenih zgrada.
"S obzirom da su planirana sredstva ograničena, prihvatili smo sufinanciranje obnove 63 zgrade čiji projekti će ostvariti najveće uštede energije", istaknuo je nakon objavljenih rezultata natječaja v.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ljubomir Majdandžić.
Projekti su ukupno vrijedni 99,2 milijuna kuna, od kojih će Fond osigurati 49,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava.
"Energetske uštede koje se prosječno ostvaruju u projektima obnove zgrada kreću se oko 60 posto pa će građani moći računati na značajno manje račune za grijanje i veću udobnost stanovanja. Nije zanemariv ni utjecaj koji ovi projekti imaju na hrvatsko gospodarstvo kroz otvaranje novih radnih mjesta te na smanjenje emisija stakleničkih plinova", istaknuo je Majdandžić.
U srpnju novi natječaj, novost je financiranje iz dostupnih EU fondova
V.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost također je najavio da će u srpnju biti raspisan novi natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada a nakon toga i natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća. Novost je da se projekti više neće financirati iz nacionalnih sredstava, nego iz dostupnih Europskih fondova.
"U sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija za obnovu stambenog sektora do 2020. godine dostupno je čak 100 milijuna eura – 30 milijuna eura za obnovu obiteljskih kuća, dok je 70 milijuna eura predviđeno za obnovu višestambenih zgrade. Međutim, povlačenje EU sredstava podrazumijeva i prilagodbu uvjeta sufinanciranja", rekao je Majdandžić.
Objasnio je da će se pri određivanju visine poticaja u obzir uzimati kriteriji razvijenosti županije pa će se poticaji kretati od 40 do 50 posto. Naime, europska pravila projekte energetske obnove tretiraju kao projekte koji svojim korisnicima donose značajne uštede, pa samim tim i izravnu financijsku korist.
Na natječaj za europska sredstva građani će moći prijaviti zgrade D razreda ili lošije ako su smještene na kontinentu, odnosno C razreda i lošije ako se nalaze u primorju. Moguća će biti obnova samo cjelovitih zgrada, a ne pojedinačnih ulaza te će projekti, kako bi se kvalificirali za sufinanciranje, morati ostvariti više od 50 posto ušteda energije potrebne za zagrijavanje.
Uvjeti natječaja još se usuglašavaju s ministarstvima graditeljstva i prostornog uređenja te regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
Više detalja o izmjenama programa očekuju se u tjednima koji slijede, pa iz Fonda građane pozivaju da redovito prate internetske stranice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
"Svjesni smo da postoji veliki broj zgrada već sada spremnih za obnovu te vjerujemo kako neće biti problem prilagoditi
postojeće projekte kako bi zadovoljili nove uvjete sufinanciranja", rekao je Majdandžić stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

26.05.2016. u 15:58 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 23.05.2016.

Podno Biokova niče novi luksuzni kompleks: Goste će dočekati balkoni s bazenima

Najvažniji dio prve faze investicije jest apart-hotel koji je u cijelosti završen, a moći će primiti oko 350 gostiju. To je zapravo depandansa budućeg hotelskog kompleksa. Ukupna vrijednost uloženog u cijeli kompleks bit će oko 50 milijuna eura. Druga faza bit će gradnja hotela s četiri zvjezdice i oko 250 soba čija gradnja će početi najesen i nadamo se da će biti u funkciji iduće godine, piše Slobodna Dalmacija.
Ovih 110 luksuznih apartmana opremljeno je i uređeno po najsuvremenijim traženjima zahtjevnih skandinavskih gostiju, jer će oni činiti najveći dio naših gostiju idućih godina - rekao je Ivo Gujinović, direktor "Romane".
Naime, gotovo cjelokupni kapacitet apart-hotela u zakup je uzela skandinavska agencija "Apollo" i upravo od "Romane" žele napraviti svoj prvi obiteljski turistički kompleks u svijetu pod brendom "Apollo Mondo". Radi se o koncepciji obiteljskog odmora u kojemu su roditeljima na odmoru na raspolaganju dječji vrtići, igraonice, škole plivanja, plesa, zabave i animacije za djecu.
Kaskadni objekt koji se stepenasto spušta prema moru u Makarskoj obložen je bijelim kamenom, a apartmani u njemu veličine su od 30 do stotinu metara četvornih. Ono što ih čini bitno drukčijima od svih ostalih smještajnih kapaciteta na Makarskom primorju jesu vlastiti bazeni na terasama. Tako apart-hotel "Romana" ima tri velika bazena i čak 13 malih privatnih bazena na balkonima
apartmana koji predstavljaju depandansu budućeg hotelskog kompleksa real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia

23.05.2016. u 14:29 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 19.05.2016.

Hrvatska izuzetno sigurno turističko odredište, uz jedan rizik

Sigurnosno stanje u Hrvatskoj prošlih godina je tijekom turističke sezone bilo iznimno povoljno.
Hrvatska je prema sigurnosnim pokazateljima iznimno sigurno turističko odredište, no za milijune turista koji svake godine automobilima putuju na hrvatsku obalu, unatoč dobrim cestama, rizik predstavlja stradavanje u prometu zbog čega ih policija poziva da na put kreću spremni, odmorni i bez žurbe.
Sigurnosno stanje u Hrvatskoj prošlih godina je tijekom turističke sezone bilo iznimno povoljno, a u policiji kažu da se to povoljno stanje sigurnosti opravdano može očekivati i ove godine, no izuzetak je broj stradalih na cestama, što je najveći rizik za turiste prilikom dolaska u Hrvatsku.
Jedan od negativnijih pokazatelja je broj poginulih na hrvatskim cestama, rekao je pomoćnik glavnog ravnatelja policije Krunoslav Borovec, predstavljajući podatke i aktivnosti projekta Sigurna turistička sezona koji MUP provodi od 2006. u suradnji s turističkim resorom i policijama drugih zemalja.
Stopa poginulih na sto tisuća stanovnika u europskim državama kreće se od 45 do 65 poginulih, a Hrvatska se tu nalazi u gornjem vrhu. Prošlog ljeta na hrvatskim cestama poginulo je 150 osoba ili 30 osoba više nego 2014. U osam tisuća nesreća u 2015. poginulo je 20 stranaca, dok ih je ozlijeđeno nešto više od 1200.
Podaci iz procjene rizika govore da je stopa kriminaliteta u Hrvatskoj iznimno niska i iznosi 1382 kaznena djela na sto tisuća stanovnika,
dok indeks nasilja u kojem se promatraju četiri osnovna kaznena djela – ubojstvo, silovanje, razbojstvo i teške ozljede iznosi 55 na sto tisuća stanovnika nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra

19.05.2016. u 15:52 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 17.05.2016.

ACG Worldwide u Lukaps ulaže dodatnih 35 milijuna eura

Indijska kompanija ACG Worldwide uložit će još 35 milijuna eura u svoju tvornicu kapsula za lijekove Lukaps u Ludbregu,
najavljeno je u ponedjeljak u Banskim dvorima nakon sastanka predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića sa čelnim čovjekom te korporacije Ajitom Singhom novogradnja Split

Oznake: novogradnja Split

17.05.2016. u 09:19 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 12.05.2016.

Nijemci gladni za stanovima zbog obilja jeftinog novca

Skok stambenog kreditiranja počeo zabrinjavati vladu.
Kamatne stope na štednju koje su sve bliže nuli nagnale su Nijemce da ubrzano počnu kupovati stanove što je dovelo do skoka potražnje i cijena nekretnina.
Kako navodi Bloomberg, na njemačkom nekretninskom tržištu sve je primjetnije “zagrijavanje”, a moguće nastajanje balona zabrinjava vladu.

Eksplozija kreditiranja

Naime, trenutna monetarna politika Europske središnje banke (ECB) rezultirala je znatnim padom kamatnih stopa na štednju, baš iz razloga kako bi se potaknula potrošnja, a u konačnici i gospodarstvo.
Time su promijenjene i navike Nijemaca koji su desetljećima bili skloniji unajmljivanju stanova umjesto njihove kupnje te štednji u banci. Međutim, štednja je sve neatraktivnija, a kamatne stope na stambene kredite također su vrlo niske, oko jedan posto godišnje.
Povoljni uvjeti financiranja doveli su do eksplozije rasta stambenog kreditiranja. Prema podacima njemačke središnje banke, lani su hipotekarni krediti skočili 22 posto. Za usporedbu, od 2011. do 2014. godišnji rast kredita iznosio je između dva do tri posto. Potražnja za stanovima je tolika da ju građevinari ne uspijevaju zadovoljiti, iako je izdavanje građevinskih dozvola na 15-godišnjem maksimumu.
Naime, vlada procjenjuje da sadašnja potražnja može godišnje “progutati” 350.000 novih stanova, a gradi ih se oko 15 posto manje nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

12.05.2016. u 11:46 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 10.05.2016.

Rijetki pupoljci uspiju procvjetati na sivom tržištu

Cvjetni atelier Fiores otvoren je 2010. godine, a javnosti se predstavio izlaganjem na Flora artu te otvaranjem prve cvjećarnice na Tržnici Jarun nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

10.05.2016. u 21:18 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 06.05.2016.

U Moslavini se prodaje crkva s 50-ak mjesta i okućnicom!

Po oglasnicima se prodaje svašta, od igle do lokomotive, pa u oglasu katkad završi i koji bubreg, ali malo tko je očekivao da će netko u Hrvatskoj prodavati - crkvu
Koji kilometar od glavne župne crkve u Velikoj Ludini župnik Mato odveo je reportere RTL-a do svoje filijale - crkve Presvetog Trojstva u Gornjoj Vlahničkoj. Velečasni Mato ima ključ, ali pojma nije imao da je njegova crkva na prodaju.
'Malo smo iznenađeni što je to uopće dano na prodaju. Da su oni napravili crkvu, to bi bila druga priča, ali to je selo napravilo i sad se seosko prodaje', rekao je Mato Mihaljević, župnik župe sv. Mihaela Arkanđela u Velikoj Ludini.
Podigao je župnik glas jer, podsjeća, još 1938. sve su to izgradili vjernici, a mjesna je obitelj za crkvicu darovala zemljište.
'Zemljište je darovano Crkvi, ali nije preneseno, to je problem', dodao je Mihaljević.
Zapravo, ključ svih problema. Jer oni koji su zemlju darovali više nisu živi, a nasljednica ju je, skupa s kućom i zemljištem, za 50 tisuća eura oglasila na internetu! Baš u vrijeme dok su reporteri bili sa župnikom u crkvi vlasnica se zatekla na imanju. Zatražili smo komentar, ali nije htjela ništa reći.
Vlasnica koja se nalazila na imanju pred RTL-ovu kameru nije htjela i tek je u kratkom razgovoru poručila da je za posjed na kojem se
nalazi i crkva pronašla potencijalnog kupca, no tko je on, nije nam željela reći stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd

06.05.2016. u 10:58 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 03.05.2016.

M. Sulić: Umorila me Romana, Nijemci će dovršiti taj hotel

Ovog ljeta otvara se depadansa, a 2017., kad bude dovršen hotel kvalitete četiri zvjezdice, moći će primiti tisuću gostiju.
Nakon 30 godina Makarska dobiva novi hotel: na mjestu negdašnjeg kampa otvara se 50 milijuna eura vrijedan hotelski kompleks Romana.
Kad bude gotov, moći će primiti tisuću gostiju. Za ovu sezonu spremna će biti depadansa, već se unose kreveti i
uskoro će apart hotel moći primiti 300 gostiju, mahom Skandinavaca nekretnine

Oznake: nekretnine

03.05.2016. u 14:20 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2016 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (9)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (10)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (15)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (8)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina apartmana u Istri

Ponuda dana

Linkovi

Iznajmljivanje stanova blog
Nekretnine istra

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123
Apartmani Hrvatska

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Lista Agencija
Lista Agencija

Blog servis
Blog.hr


Real estate blogs
Real estate blogs

Karta Istre