Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

Marketing

Hrvatska izuzetno sigurno turističko odredište, uz jedan rizik

Sigurnosno stanje u Hrvatskoj prošlih godina je tijekom turističke sezone bilo iznimno povoljno.
Hrvatska je prema sigurnosnim pokazateljima iznimno sigurno turističko odredište, no za milijune turista koji svake godine automobilima putuju na hrvatsku obalu, unatoč dobrim cestama, rizik predstavlja stradavanje u prometu zbog čega ih policija poziva da na put kreću spremni, odmorni i bez žurbe.
Sigurnosno stanje u Hrvatskoj prošlih godina je tijekom turističke sezone bilo iznimno povoljno, a u policiji kažu da se to povoljno stanje sigurnosti opravdano može očekivati i ove godine, no izuzetak je broj stradalih na cestama, što je najveći rizik za turiste prilikom dolaska u Hrvatsku.
Jedan od negativnijih pokazatelja je broj poginulih na hrvatskim cestama, rekao je pomoćnik glavnog ravnatelja policije Krunoslav Borovec, predstavljajući podatke i aktivnosti projekta Sigurna turistička sezona koji MUP provodi od 2006. u suradnji s turističkim resorom i policijama drugih zemalja.
Stopa poginulih na sto tisuća stanovnika u europskim državama kreće se od 45 do 65 poginulih, a Hrvatska se tu nalazi u gornjem vrhu. Prošlog ljeta na hrvatskim cestama poginulo je 150 osoba ili 30 osoba više nego 2014. U osam tisuća nesreća u 2015. poginulo je 20 stranaca, dok ih je ozlijeđeno nešto više od 1200.
Podaci iz procjene rizika govore da je stopa kriminaliteta u Hrvatskoj iznimno niska i iznosi 1382 kaznena djela na sto tisuća stanovnika,
dok indeks nasilja u kojem se promatraju četiri osnovna kaznena djela – ubojstvo, silovanje, razbojstvo i teške ozljede iznosi 55 na sto tisuća stanovnika nekretnine Istra

Post je objavljen 19.05.2016. u 15:52 sati.