Apartmani Istra https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

četvrtak, 31.07.2014.

Nastavak pada broja zaposlenih u građevinskom sektoru

Djelatnost poslovanja nekretninama jedina bilježi povećanje broja zaposlenih u ovoj godini (od veljače ove godine godišnje stope rasta iznose preko 20%) čemu je pridonijelo i zapošljavanje na poslovima legalizacije nekretnina. Nadalje u djelatnost poslovanja nekretninama ubrajaju se i zaposleni u agencijama za nekretnine, u tvrtkama koje se bave upravljanjem nekretninama te iznajmljivači nekretnina čiji broj obično bilježi porast u turističkoj (pred)sezoni.
S obzirom da ne očekujemo početak oporavka građevinskog sektora (već eventualno usporavanje negativnih trendova) u ovoj godini, ne očekujemo niti pozitivne pomake što se tiče broja zaposlenih u ovom sektoru nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

31.07.2014. u 15:41 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 29.07.2014.

Bruto inozemni dug na kraju prvog tromjesečja 46,4 mlrd eura

Godišnja promjena duga opće države od +16,8% zorno ilustrira razmjerno visoke potrebe države za (re)financiranjem njezinih obveza. Unatoč rastu duga kreditnih institucija u prvom tromjesečju na gotovo 9 mlrd eura (+244 mil eura ili 2,8%), one su na godišnjoj razini zabilježile smanjenje obveza za 194 mil eura ili 2,1%. Očekujemo da će se razduživanje kreditnih institucija nastaviti i u ovoj godini. Glavni razlog za to vidimo u nedostatku projekata u korporativnom sektoru i u skromnoj potražnji za kreditima. Srednjoročno, uz očekivanu stagnaciju ukupnog iznosa javne i privatne potrošnje te blagi rast investicija, nalazimo temelje za daljnje smanjivanje vanjskog duga, koji bi se u sljedeće tri godine trebao svesti na razinu od oko 100% BDP-a.
Promatrajući strukturu bruto inozemnog duga prema domaćim sektorima tijekom petogodišnje recesije primjetan je rast udjela opće države u ukupnom bruto inozemnom dugu. Naime, udio bruto inozemnih obveza opće države prema inozemnim vjerovnicima porastao je s oko 10-11% % (u prvoj polovici 2009.) na iznad 22,1% krajem prvog ovogodišnjeg tromjesečja. Kreditne institucije smanjile su svoj udio na ispod 20%, dok ostali domaći sektori (privatna nefinancijska društva, financijske institucije (osim kreditnih i HNB-a) te stanovništvo) unatoč nastavku procesa razduživanja i smanjenju udjela čine i dalje najveći dio inozemnog duga, 41,9% real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia

29.07.2014. u 14:10 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 28.07.2014.

U Splitu počinje gradnja 409 POS-ovih stanova

SPLIT - U Splitu će 31. srpnja početi najveća gradnja društveno poticanje stanogradnje u Hrvatskoj u kojoj će biti izgrađeno 409 stanova na gradskim lokacijama Kila 3 i Kila 4, priopćeno je jutros iz gradske uprave. Društveno poticana stanogradnja (POS) u Splitu je ponovno aktualizirana prije godinu dana kada je aktualni gradonačelnik Ivo Baldasar zajedno s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja te državnom Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) krenuo u realizaciju tog projekta. U proteklih godinu dana odrađen je natječaj i utvrđena Lista reda prvenstva, te prikupljena sva potrebna dokumentacija i potpisani ugovori kako bi mogla započeti realizacija projekta predvidive investicijske vrijednosti od 284 milijuna kuna.
"Sretan sam što sljedeći tjedan započinje najveća gradnja POS-a u Hrvatskoj. Rješavanje stambenog pitanja osnova je egzistencijalne sigurnosti svakoga građanina. Split je jedan od najpoželjnjijih gradova za življenje i s najvećim tržišnim cijenama. POS će omogućiti stotinama obitelji iz Splita da riješe svoje stambeno pitanje po povoljnim cijenama. Zahvaljujući ovom projektu te mlade obitelji sada mogu ostati u Splitu i tu riješiti svoje stambeno pitanje", izjavio je u priopćenju zamjenik splitskoga gradonačelnika Goran Kovačević.
Na lokaciji Kila 3, prema projektu Arhitektonskog biroa Ante Kuzmanića, gradit će se 206 stanova, tri poslovna prostora te 325 garažnih parkirnih mjesta i jedna trafostanica, a ukupna neto korisna površina je 19.045,64 metra četvorna. Rok građenja je 456 dana, a moguće useljenje predviđa se u prosincu 2015. godine.
Predvidiva investicijska vrijednost iznosi 149 milijuna kuna od čega je 47 milijuna kuna poticajnih sredstava RH. Ugovorom između Grada Splita i APN-a Grad se obvezao urediti pristupne prometnice i opskrbiti infrastrukturom i priključcima buduću zgradu.
Na lokaciji Kila 4 izgradit će se 203 stana, jedan poslovni prostor, 256 garažnih parkirnih mjesta i 80 parkirnih mjesta te jedna trafostanica, ukupne neto korisne površine 16.653,78 metara četvornih. Rok za izgradnju na toj lokaciji je 730 dana, a moguće useljenje u lipnju 2016. godine. Predvidiva investicijska vrijednost je 135 milijuna kuna ,od čega je 44 milijuna kuna poticajnih sredstava RH.
Na toj lokaciji obvezu uređenja pristupnih cesta, infrastrukture i priključaka preuzeo je ponuditelj zemljišta tvrtka Kila Zapad s kojom je APN u prosincu prošle godine sklopio ugovor o kupoprodaji zemljišta i projektne dokumentacije nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

28.07.2014. u 14:08 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 24.07.2014.

Građevinski radovi na godišnjoj razini smanjeni 8,1%

ZAGREB - Građevinski radovi u Hrvatskoj u svibnju su prema izvornim indeksima bili za 8,1 posto manji nego u istom prošlogodišnjem mjesecu, a prema kalendarski prilagođenim indeksima za 6 posto manji, objavio je Državni zavod za statistiku. Istodobno su u svibnju u odnosu na travanj građevinski radovi prema desezoniranim indeksima (iz kojih su isključeni utjecaj kalendarskih dana i sezonske sastavnice) bili manji za 0,9 posto.
Podaci Državnog zavoda za statistiku pokazuju i da je u prvih pet mjeseci ove godine zabilježen pad građevinskih radova prema izvornim (neprilagođenim) indeksima za 8 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Pritom su radovi na zgradama smanjeni za 3,7, a na ostalim građevinama za 11,2 posto.
U svibnju su, prema kalendarski prilagođenim indeksima, radovi na zgradama bili 2,5 posto manji nego u istom mjesecu prošle godine, dok su radovi na ostalim građevinama pali za 9,8 posto.
Na novogradnjama je u svibnju odrađeno ukupno 51,2 posto radnih sati, dok se na ostale radove (rekonstrukcije, popravke i održavanje) odnosilo 48,8 posto odrađenih radnih sati stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

24.07.2014. u 15:08 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 23.07.2014.

Bandić: Dok se Paromlin ne uredi, na tom mjestu bit će parkiralište

Mediji navode i da je Ministarstvo kulture 15. srpnja Gradu Zagrebu poslalo rješenje i dalo osam dana da pokrene postupak odobrenja za obnovu i uređenje kompleksa Paromlin. Rješenjem je Gradu dan rok da 180 dana nakon što dobije odobrenje za obnovu uskladi zatečeno stanje sa Zakonom o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara kako to propisuje Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture.
Projekt uređenja industrijske baštine Paromlina i Gredelja Grad najavljuje već godinama kao dugoročnu veliku investiciju nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

23.07.2014. u 14:31 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 16.07.2014.

Belgijanci sve više kupuju stanove u Španjolskoj

Ukoliko se ovakva tendencija nastavi, Belgija će oboriti prošlogodišnji rekord. Belgijanci su 2013. kupili 3.804. kuća vila i apartmana u Španjolskoj.
Veliki interes stranaca za kupovinu nekretnina u Španjolskoj posljedica je pada cijena kuća i stanova u ovoj mediteranskoj zemlji nekretnine Dubrovnik

Oznake: nekretnine Dubrovnik

16.07.2014. u 15:21 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 11.07.2014.

Cijene kuća najviše pale u Hrvatskoj

Hrvatska je u prvom ovogodišnjem tromjesečju zabilježila i najveći pad cijena kuća u odnosu na prethodno tromjesečje među članicama EU-a, i to za 2,7 posto, nakon kratkotrajnog oporavka na kraju 2013. kada su prema podacima Eurostata porasle 0,2 posto.
Među članicama EU-a izrazitiji pad cijena na tromjesečnoj razini bilježio je još Luksemburg, gdje su cijene kuća pale 2,3 posto, i Slovenija, gdje su se smanjile 1,7 posto.
Najveći je rast cijena kuća u prvom ovogodišnjem tromjesečju u odnosu na prethodna tri mjeseca zabilježila Estonija, gdje su one porasle 4,8 posto. Slijedi Švedska s 2,4-postotnim rastom cijena.
U EU u cjelini cijene kuća porasle su u prvom ovogodišnjem tromjesečju 0,2 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca kada su smanjene 0,4 posto, pokazuju procjene Eurostata.
U eurozoni su cijene kuća u prvom tromjesečju 2014. pale na godišnjoj razini za 0,3 posto a isti su postotni pad zabilježile i u odnosu na prethodna tri mjeseca, izračunali su u Eurostatu stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

11.07.2014. u 14:43 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 10.07.2014.

Konzum i Blitz-SuperStar sa 23 milijuna kuna zajedno u gradnju multipleksa

KARLOVAC - Konzum i Blitz-CineStar stekli su pravomoćnu građevinsku dozvolu za gradnju modernog multipleks kina u zgradi karlovačkog Super Konzuma te će zajednički uložiti 23 milijuna kuna za četiri dvorane s ukupno 550 sjedala, rečeno je na tiskovnoj konferenciji u povodu početka radova. U karlovačkom će multiplexu radno mjesto pronaći 15 osoba, a očekivan godišnji broj posjeta je između 150 do 200 tisuća.
Konzumov direktor Poslovnog odjela maloprodaje i investicija Igor Mamuza rekao je da Super Konzum u Karlovcu time, osim modernog mjesta kupovine, postaje i mjesto za dodatne kvalitetne sadržaje.
U razgovorima s partnerom Blitz-CineStar ustanovili smo da Karlovac nema kino te smo našli svoj poslovni interes u tome da uz daljnju investiciju postignemo da ovaj Super Konzum osim mjesta za okupljanje Karlovčana postane i mjesto okupljanja drugih okolnih mjesta, rekao je Mamuza.
Hrvoje Krstulović, član Uprave tvrtke Blitz-CineStar, najavio je da će početkom iduće godine u Karlovcu biti otvoren 15-ti hrvatski multiplex CineStar, a time će se njihov broj dvorana u Hrvatskoj približiti broju sto mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik

10.07.2014. u 14:25 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 04.07.2014.

Državno odvjetništvo istražuje rušenje Paromlina

Zbog uništavanja kulturnog dobra ta je stranka podnijela i kaznenu prijavu ističući da se kulturno-povijesna cjelina Paromlina ruši bez valjane pravne osnove. Zbog sumnje da je rušenje Paromlina još jedna od "kumskih pogodbi" zatražili su istragu cijelog slučaja te pozvali Ministartsvo kulture da pokrene odgovarajuće prekršajne postupke.
Zagrebački Paromlin stručnjaci opisuju kao jedan od najvažnijih industrijskih kompleksa u Hrvatskoj, u čijem su osmišljavanju i izgradnji sudjelovali neki od najpoznatijih arhitekata s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Kompleks je napušten od 1988. kada je stradao u velikom požaru, iako se još od početka 80-tih godina prošlog stoljeća razmišljalo o njegovoj prenamjeni stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

04.07.2014. u 14:40 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2014 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (9)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (10)
Srpanj 2018 (9)
Lipanj 2018 (15)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (10)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (8)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina apartmana u Istri

Ponuda dana

Linkovi

Iznajmljivanje stanova blog
Nekretnine istra

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123
Apartmani Hrvatska

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Lista Agencija
Lista Agencija

Blog servis
Blog.hr


Real estate blogs
Real estate blogs

Karta Istre