SUZA

31.10.2019.slika: digital art

Suza, ta tekućina tuge
za svoje postojanje krivi druge
što joj život daju
kao da oni znaju
kad ona klizi iz oka
i koliko je tuga duboka,
koja ju na život zove
zbog neke duševne obnove.

Ej, suzo, što kliziš iz oka
znaš li ti koliko je tuga duboka
koju mi budiš u duši
i koliko emocija boli guši?

Znaš li, suzo, koliko je boli
kad srce voljenog voli,
a ljubav mu uzvraćena nije
pa ga samo teška tuga i tjeskoba grije?

O, suzo, tjeskobu mi otopi,
sa srcem radostan savez sklopi,
odnesi strah, bol i tugu,
donesi neku energiju drugu
koja zna da ljubav
ponekad vapi zaborav.

Ti si, suzo, vjesnica samoće,
a moja duša hoće
zdrave uzajamne odnose
koji u sebi nose
cjelovit osjećaj ljubavi
što nikad ne zaboravi
zašto postoji,
dok smjelo i izazovno stoji
kao izbor bilo kojeg stanja
koje vodi do spoznanja
neprestane mijene
od tuge i ljubavi do mene.

Zato te, suzo, milo pozdravljam
pa, iako te na obrazu ostavljam,
dođi opet u moje oko,
pogledaj u mene duboko,
otopi led tuge što se stvara,
a ljubav nova i stara
neka se pojavi samo,
ja i ti, suzo, znamo
opet će dobro biti
ne treba žaliti
za onim što je bilo
ili onim što mi se snilo.

Doći će nešto novo,
a radost ponovo
pa zašto, suzo izdajice,
tečeš niz moje uplakano lice?

Možda pereš samo oko,
da bistrije pogleda duboko
u moje tužno biće
ili tražiš otkriće
gdje se radost krije,
da bi opet bilo kao i prije,
dok si ti u oku spavala,
a ja životna iskustva spoznavala?

napisano: 15.04.2013.

http://www.digitalne-knjige.com/jotanovic3.phpISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN kod NSK RH 978-953-8100-20-8 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

SA PROMOCIJE 4 PJESNIKINJE

18.10.2019.

PRIJE PROMOCIJE

SA PROMOCIJE

Hvala članovima Udruge umjetnika Vjekoslav Majer i gđi. Ljiljani Šiljak što su nam se pridružili na ovoj našoj promociji 4 PJESNIKINJE, hvala, draga Ljiljana Šiljak, što ste svojom nazočnošću uljepšali ovu našu promociju 4 pjesnikinje, hvala Majerovcima i svim drugim posjetiteljima što su došli i slušali nasALEMKA BRAZZODURO
Alemka Brazzduro - rođena sam 17.02.1954. godine u Rijeci (Sušak). Nakon 42 godine kao član Opernog zbora HNK „Ivana pl. Zajca“, u mirovini od 01.03.2018. godine.

Prve stihove napisala sam kao 16 godišnja djevojka, lebdeći u oblacima, zanesena prvom ljubavi. Nakon puno godina životnog iskustva pronašla sam svoj osobni izričaj u pisanoj riječi. Dušom i srcem ispisala sam stihove, uvjerena u postojanje Ljubavi, koja je izvor života, sreće, zadovoljstva, blaženstva.

Svi smo mi Božja djeca i vođena izrekom“ kad je tuđa sreća tvoja sreća, to je prava ljubav“. Ispisala sam stihove o njenoj moći, jer stvoreni smo iz Ljubavi, da širmo Ljubav.


ANĐA JOTANOVIĆ
Anđa Jotanović, rođena je u Tesliću, 15.04.1957., a živi u Rijeci od svoje osamnaeste godine.

Već devedesetih godina Anđa kroz osobni samorazvoj započinje sustavne promjene u smislu pozitivnog razvoja svijesti kroz najidealnije karakterne vrline, čiji rezultati postaju pravim nadahnućem. Svoje osobne spoznaje dijeli kroz pisana djela, koja postaju prepoznata i u široj društvenoj zajednici.

Pjesme redovito objavljuje na portalu Magicus pod nickom Angelija te na portalu Avlija i svom blogu: https://blog.dnevnik.hr/angelija/

JADRANKA VARGA
Jadranka Varga, rođena je 05.05.1957. u Zagrebu, gdje je završila osnovnu školu, gimnaziju općeg smjera i Ekonomski fakultet, stečena stručna sprema VŠS. Od 02.08.1976. do 31.12.2013. je bila zaposlena, a od 01.01.2014. je u mirovini, živi u Zagrebu, udata, bez djece.

Poeziju piše od 1969. godine kad je napisala svoje prve tri pjesme i od tad se nije zaustavila.

BISERKA pl. VUKOVIĆ
Biserka pl. Vuković: pisac, slikarica, kiparica, umjetnica. Rođena Međimurka, živi u Lovranu, piše od rane mladosti: poeziju, haiki, prozu. Slika, u zadnje četiri i pol godine, većinom akril na platnu.

Izdala je svoje radove u preko četrdesetak međunarodnih zbirki, zbornika, vjerskih, duhovnih, i knjiga sa drugim autorima. Povremeno piše haiku poeziju, tako da je bila i na japanskoj TV Tokija, gdje ju je slušalo preko 3 milijuna gledatelja.

Sudjelovala je na mnogim događajima, susretima gdje se družilo i sudjelovalo uz stihove, u našoj zemlji i van naših granica, kao gost i kao aktivna pjesnikinja.

Njezine slike su bile na mnogim zajedničkim izložbama diljem Primorsko-goranske županije, kao i van naše domovine. Bila na pet slikarskih kolonija međunarodnog sadržaja, devet slikarskih kolonija na PGŽ, u Hrvatskoj.

Samostalne izložbe je imala u: 1. Bosni, Bihaću, 2017. Pod nazivom „ Riječ u slici nema granicu". 2. Prelogu, Međimurju, Hrvatska. 2017. Pod nazivom „ Riječ u slici nema granicu". 3. D.Z.M.H. Zajednica MAĐARA-Rijeka and Riječki Mađari Hmdk-Dzmh 2017. Pod nazivom „Riječ u slici nema granicu". 4. Zajednička izložba "Riječkih amatera slikarica udruga Mađara-Rijeke, izložba "More" održala se u prostorima udruge umirovljenika Krimeja, Rijeka 2017/2018.18.10.2019. u 17h PROMOCIJA 4 PJESNIKINJE

16.10.2019.ALEMKA BRAZZODUROANĐA JOTANOVIĆJADRANKA VARGABISERKA pl. VUKOVIĆ

UVJET ISCJELJENJA

05.10.2019.


slika: internet

- Odbaciti negativne misli i emocije i svakodnevno imati dvije tri pozitivne misli u umu. To mogu biti misli istinito, dobro i korisno.
- Zaboraviti svako zlo koja nam je netko učinio i sjećati se bar dva, tri dobra djela koja su nama učinjena.
- Sa viskom održavati bioenergiju na optimumu.Bioenergetski potencijal je različit kod ljudi. Optimum određuje vaša intuicija i sposobnost vaše duše na prilagodbu.
- Kontrolirati slijedeća stanja i bioenergiju sedam dana, sa mislima kao da radite rebalans energija unutar sebe.

• nestvarno – stvarno: tražiti balansiranje
• krivo – ispravno
• nevažno – važno
• nekorisno – korisno
• zlo – dobro
• laž – istina
• mržnja – ljubav
• sebično - velikodušno

Nakon ovog prvog balansiranja, radi se balans energije, pet ljudskih vrijednosti.
U kolikom postotku govorite istinu?
U kolikom postotku živite ispravnim načinom života?
U kolikom postotku živite u miru?
U kolikom postotku stvarate miroljubivost?
U kom postotku živite ljubav?
• neistine - istine
• neispravnog - ispravnog djelovanja
• nemir - mir
• nasilje - miroljubivost
• mržnja - ljubav

To su PET LJUDSKIH VRIJEDNOSTI sa kojima se postaje nepokolebljiv na putu duhovne pobjede.

• ljubav
• poštovanje
• suradnja
• snošljivost

Ti osjećaji trebaju teći iz svih srca, svih ljudi, prema svemu oko sebe. Tako se postiže ljubav; koja daje radost, moć, svjetlost, a to su sve božanske odlike. Svaki put pa tako i Duhovni traži od nas pravila ponašanja koja se posebno zahtijevaju.

1. samokontrola uma – kolika je u postotku od jedan do sto?
2. samokontrola u djelovanju – kolika je u postotku?
3. tolerancija – kolika je u postotku?
4. vedrina – kolika je u postotku?
5. usmjerenost prema dobrom – kolika je u postotku?
6. povjerenje u život – kolika je u postotku?

Da bi čovjek uspio u tome, potrebno je njegovati četiri vrste snage.
• snagu intelekta 55% - 60%
• snagu razlučivanja
• snagu tijela
• snagu ponašanja

Provjerite na dijagramu svaki od ovih duhovnih oblika, koliko su i kako oni raspoređeni u vama u postocima. Počnite sa dobrotom, istinom, ljubavi. Kada to uravnotežite radom kroz radiesteziju, da vam pozitivno bude najmanje 51%, možete nastaviti dalje.

Ove ljudske vrijednosti označavaju ljubav u cjelini jezgre života. Ljudska bića su bića ljubavi. Ako je postotak vrlina istine, mira, miroljubivosti, ispravnog djelovanja manji od 51%, treba raditi na tim vrijednostima do minimalno tog postotka.

Zatim poštovanje, suradnja, snošljivost sedam dana. Ove informacije tražite samo za sebe, ne za druge ljude, jer se može dogoditi, da upadate u energetski sustav drugog čovjeka što nije dozvoljeno po duhovnim zakonima, iako smo mi istovremeno povezani sa svim ljudima svijeta kao i prirodom koja nas okružuje.

Potom snaga intelekta. Na snazi intelekta treba raditi sledećih mjesec dana. Stalno promišljati o svom nivou intelekta i nivoima intelekta svojih bljžnjih. Mentalno tražiti od Intuicije podatke u postocima, a na dijagramu tražiti podizanje sopstvenog nivoa intelekta do 130%. Ovdje možete uključiti uz upit dvije osobe, ali morate imati njihovu dozvolu, radi usporedbe. Ove osobe vam trebaju biti prijatelji i duhovno napredne osobe koje vi niste svjesno povrijedili ni na koji način niti one vas.

Snaga tijela se provjerava na način, da preispitate svoje ponašanje prema Velikim silama. Ove Sile vladaju u materijalnom svijetu te im je potrebno iskazati zahvalnost kad ih se upotrebljava. Zahvalnost vodi koju pijemo, vatri kojom se grijemo, zemlji koja nas hrani, zraku koji udišemo. Da bismo te sile u sebi doveli u ravnotežu, upoznat ćemo koje vrline misaonih obrazaca treba balansirati.

Kako se odnosite prema sili Voda?
Pitanje se odnosi na vaš stav o vašem zdravlju i fizičkoj snazi. Mislite li, da ste bolesni ili zdravi slabi ili snažni? Kao predodžbu, na putu svog samorazvoja, koristila sam znanje iz „UČENJE VATRE“, Put ka zdravom duhu i tijelu.

Sila Voda u čovjeka ugrađuje svoje tri Kvalitete. Formativnost, Zakonitost i Eros. Ove Kvalitete određuju naše pozitivne karakteristike: samodostatnosti, zadovoljstva, odlučnosti, sklada, pravednosti, prilagodljivosti, ozbiljnosti, dobrote, snage, zdravlja.

Kako upotrebljavate Vatru?
Pitanje se odnosi na vaš emotivni stav u određenim situacijama. Sila Vatra u čovjeka ugrađuje Kvalitete Međuzavisnosti, Snalažljivosti i Emotivnosti, a ove Kvalitete određuju naše karakterne osobine koje izgrađuju pozitivni karakter: inteligenciju, pamćenje, blagost, staloženost, prihvaćanje, prijateljstvo, povjerenje, uspješnost, domišljatost, plemenitost, suzdržanost, diplomatičnost, pristojnost.

Kako se odnosite prema Sili Zrak?
Pitanje se odnosi na vaš način promišljanja, jer vaše misli ispunjavaju prostor uokolo nas, koje utječu na cjelokupan misaoni proces vas i drugih ljudi. Obzirom, da smo mi ljudi vodeća vrsta života na Zemlji, naši misaoni oblici utječu i na sve ostale fizičke vrste života. Razmislite na trenutak kakve su vaše misli bile prošli sat, dan, tjedan, godinu, protekli dio života. Sila Zrak u čovjeka ugrađuje tri svoje Kvalitete: Pokretljivost, Progresivnost i Ljubav, koje određuju naš karakter u komukativnosti, poduzetnosti, uspješnosti, nepristranosti, disciplini, samodisciplini, vjerovanju, iscjeljenju, pomaganju, druželjubivosti.

Kako se odnosite prema Sili Zemlja?
Pitanje se odnosi na vašu ekološku svijest. Na trenutak promislite o Sili Zemlji. Što vam ona daje, a što dajete vi njoj? Sila Zemlja u čovjeka ugrađuje svoje tri Kvalitete: Stabilnost, Ravnotežu i Radost koje određuju naš karakter upornosti, jasnovidnost, prirodnost, toleranciju, uravnoteženost, umiljatost, diplomatičnost, razdraganost, razigranost, jednostavnost.

Usporedno sa tim provjeriti zdravstveno stanje svojih unutarnjih organa u postocima te raditi, da se energija podigne iznad 50% gdje je ispod 50% zdravstveno stanje organa. Srce, pluća, jetra, bubrezi, želudac, žuč, debelog crijeva, tankog crijeva, slezene, gušterače, mokraćnog mjehura.

Ljubav – Poštovanje – Suradnja – Snošljivost, osobine su koje sam koristila od duhovnog učitelja Sri Satje Sai Baba.

Ove četiri ljudske osobine potrebno je preispitati kroz naše osobno ponašanje prema sebi, obitelji i okolini u kojoj živimo na način:

- Koliko ja volim sebe, svoju obitelj, okolinu, društvo, zemlju u kojoj živim?
- Koliko ja poštujem sebe, obitelj, okolinu, društvo, planet?
- Koliko surađujem sa svojim razumom, obitelji, okolinom, društvom, planetom?
- Kolika je moja snošljivost prema mojoj obitelji i okolini u kojoj živim?

Kada ustanovite postotak, samo pustite visak da radi na dijagramu, dok vi svijest držite na određenoj vrijednosti koju obrađujete do postotka koji vam je zadovoljavajući, a treba ići preko 50%.

Na ovaj način sam ja došla do intuitivne spoznaje istine u kojoj živim. Prije ovog znanja nisam se bavila nikakvom alternativnom znanošću, a onda su mi se otvorila vrata spoznaje u kakvom paklu svijesti živim te sam odlučila: dosta je bilo pakla, idem vidjeti kako izgleda raj.

Priznajem, da u paklu nisam znala što radim, ali mi to nije pomagalo, da mi bude bolje niti me je oslobađalo odgovornosti, kao što priznajem da je u raju mnogo ljepše i bolje, ali raj zahtijeva znanje i odgovornost prema tom znanju. Želite li probati, izvolite. Uravnotežujući misaone procese dođe se do ravnoteže zdravstvenog stanja. Emocije postaju nježne, djela ispravna, navike donose uravnoteženost, usvoje se pozitivne karakterne osobine i konačno sudbinu imamo u svojim rukama.

Jedna moja šefica jednom prilikom, dok sam joj se žalila da sam bolesna i da mi je preteško raditi fizički zahtjevan posao, rekla mi je: „Sve ti je to u glavi, Anđo moja, i bolest i zdravlje.“ To je istina. Hvala, Marinka.

Rad kroz radiesteziju vrlo je odgovoran i nije bezopasan. Diagrami koji su vam priloženi uz upute mogućeg rada na samom sebi uveliko će vam olakšati vaš rad i maksimalno vas zaštititi.

U svom radu slušajte vodstvo svoje Intuicije, ona će vas voditi, ako je vaša namjera da želite biti zdravim, dobrim i pametnim čovjekom iskrena.


tekst je iz moje knjige "SAMORAZVOJ I VIZIJE"http://www.digitalne-knjige.com/jotanovic11.php

z a h v a l n i c a

04.10.2019.

DIJAGNOZA ILI TELEDIJAGNOZA PRETRAGE BOLESTI

02.10.2019.


slika: internet

Prije, nego se počne raditi sa viskom, obvezno se mora provjeriti odgovara li visak svom originalu. Postotak koji to određuje je na dijagramu od 90 do 100% posto, ako je ispod tog mjerila visak nije za upotrebu.

Za početak ćemo provjeriti kakvo je naše duhovno stanje. Stanje Duha podrazumijeva ljudske vrijednosti kroz vrline, ispravan način promišljanja dovodi nas do pozitivnih emotivnih obrazaca, a ti obrasci održavaju zdravlje fizičkog tijela. Da bismo došli do svjesnosti svog zdravstvenog stanja, potrebno je osvijestiti kako do bolesti dolazi.

Da bi čovjek nadvladao svoje slabosti potrebno ih je osvijestiti, a potom napraviti balans svake od njih. Naša osviještenost daje nam sposobnost, da se suočimo sami sa sobom. Druge osobe su samo naše vlastito ogledalo. Kako balansirati određene dvojnosti?

tekst je iz moje knjige "SAMORAZVOJ I VIZIJE"http://www.digitalne-knjige.com/jotanovic11.php

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.