necu e bas necu blog! :P

ponedjeljak, 23.07.2007.

Kako se lovi krupna riba iliti upute za ulov godine

E, rekli su mi da sam u zadnje vrijeme sve nešto navalila sa crnjak temama. Ajde da se maknem iz twilight zone i odem malo u vedrije vode.

Jel znate vi koja je razlika između riba i muškaraca? Pri tome mislim na one veće ribetine, ala tuna i morske nemani, a ne na zubace i orade. E pa, nikakva. A sada ću vam reći i zašto...

Evo ovako. Valjda svi znaju iz filmova i poučnih emisija kako se hvata riba. One veće malo teže. Valja za njih imati i snage i upornosti, a bome i nekog iskustva. E, pa tako isto i sa frajerima. Onim inteligentnijim (uh! Al' se namučih s ovom riječi; ipak sam ja plavuša). Oni blesaviji se uhvate i na meku od običnog mokrog kruha srolanog u kuglicu. I za njih je i tanki pel dobar. Da objansim, oni koji ne znaju meka je mamac za ribu napravljen od brašna, kukuruznog brašna, kruha, sira, vode i još ponečega. Svaki ribič ima svoju recepturu. Ali... za ove krupnije i inteligentnije ( opet ta riječ!) grabežljivce je već potrebno neko veće ribičko iskustvo.

Dakle, pripremi se dobar mamac. Obično pali plavuša, koja nije tipičan primjerak klišeizirane plavuše, već inteligentni izdanak iz roda, najčešće ofarbanih plavuša. Pali i brineta i crvenokosa, ali one imaju više muka sa prebacivanjem u brod, pa u mrežu ili na kuku, kakve je već veličine ulovljeni primjerak. No, dobro, nećemo sad u detalje mamaca, kako rekoh, svaki ribič ima i svoju malu tajnu recepturu, pa tako i s time.

I onda zabacimo udicu sa mamcem. Mamac mora uvijek biti u pokretu, kao za pastrmku ili štuku, tako i za tunu, mora stalno vrdati i mrdati. Mora ribetina imati osjećaj da ona lovi, a ne da je lovljena. Velike ribe su i veliki egoisti, ali su u isto vrijeme i vrlo ranjivi i emocionalni. Samo to skrivaju iza svoje snage i pojave jer ne žele da mamac skuži koliko ih sve pogađa. Zapravo, muškarci su u većini slučajeva veći emotivci od žena. Samo žene to vole pokazivati na sva zvona, a muškarci misle ako otkriju svoje emocije da su manje muškarci i da gube svoju muškost. A i tu je pitanje ega. I onda rade i veće gluposti nego žene. Zato često i ispadaju frajeri pred mlađim primjercima, ali u isto to vrijeme i krelci pred pametnijim ženama.

U biti, sve su žene manje-više pametnije od muškaraca. A zašto? Pa zato jer im znaju popustiti kada treba da si emotivci ne bi povrijedili tanahni ego. Eh, da. Rekoh, većina žena. Ja sam glupa plavuša koja ne za šutjeti, tj. ne želi šutjeti kada bi, kao trebala. Ja skrešem, pa onda egići popadaju k'o trule i crvljive kladice na dno vode. I onda ispadnem egoistična bitch... Sory dečki, možda s vremenom koju šutljivu i naučim... Neeee!

No, vratimo se mi pecanju i ulovu. E da, i kad se udica zabacila i s njom se vrdalo i mrdalo da se ribetina izmori, onda malo i popustiš pel, da ne pukne. Jer ribetina vuče kao blesava na svoju stranu. Popuštaš, pa zatežeš, pa popuštaš, pa zatežeš... Pa u jednom momentu toliko otpustiš da onaj pomisli kako je slobodan i onda iz čiste radoznalosti zapliva za tragom barke, koja je već odavno dovoljno daleko, kako bi ispalo da je nezainteresirana. I onda kada se ribetina približi, naglo zategneš i povučeš ga u barku! E da, zaboravih reći, pel mora biti onaj najdeblji, ali i dovoljno elastičan da ne pukne ako se riba želi predomisliti i naglo istrgnuti iz te igre mačke i miša.

I kad je u brodu, onda brže bolje ga digneš na kuke i objesiš obavezno naglavačke, da ne ostane krvi u mišićima. Jer će biti kiselo meso pri konzumaciji. I najbolje konzumirati odmah friško, nakon što odstoji par sati tako viseći. Kasnije ne valja. A svakakve muhe se nahvataju, pa pokvare okus.

E sada, ovisi o veličini ribetine koliko će potrajati. Ako je dovoljno velika, onda je i dovoljna za dulje vrijeme. U salamuri najbolja. Ali ako je neka sitna, onda je najbolje iskoristiti šta se da i baciti ostatke u more. Ima i drugih grabežljivaca, pa neka se s ostacima malo oslade. To im je ionako sve što mogu uhvatiti.

Samo morate paziti drage žene da vam se neka murina ne uhvati na udicu. Otresće vas strujom kada se budete najmanje nadale. A žene se obično ne kuže puno u ribolov, pa često murinu sa dobrom tunom zamijene, na žalost. I onda se mjesecima i godinama dobivaju uz razne psihoterapije i međusobna tješenja. A murina ima.... A nije ih teško razlikovati, samo što kad ne znaš ribati, ne znaš! I badave ti sva oprema, kad nemaš znanje... A one tune otplivale na druge, možda i slabije mamce i tanje pelove. Ali se ulovile... I što je najgore, dobar ulov, za cijeli život najčešće bude.

I sad da ribetine i muškarci nisu isti! Svašta...

I još jedna poučna. Što je grabežljivac veći, u smislu agresivnosti, to je i izbirljiviji u plijenu. I inteligentniji lovac u isto vrijeme. Intrigira ga nedostupniji plijen. A isto tako je i prevrtljiviji u odabiru. Stalno nešto novo i izazovnije traži.

23.07.2007. u 17:21 • 3 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.



< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (1)
Kolovoz 2007 (1)
Srpanj 2007 (8)
Lipanj 2007 (8)
Svibanj 2007 (2)
Travanj 2007 (17)
Ožujak 2007 (27)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

eh i ja imam blog....zamislite

e-mail:
andromeda.prava@gmail.com

Uvodnik sa zakašnjenjem

Ovaj box je trebao sadržavati samo ono što piše na početku, i ništa više. Ali vidim da postoji potreba za malim uvodnikom i svojevrsnim pojašnjenjem.
Dakle, ovaj blog je namijenjen tome da potakne na razmišljanje. Kroz viđenje virtualnog svijeta iznosim promatranje ljudskog ponašanja i ljudske prirode uopće. A samim time i objašnjavam samu sebe kroz samospoznaju.

Ovaj blog nikako i nikada nije imao namjeru bilo koga uvrijediti ili povrijediti. Ako se itko našao ili se nađe uvrijeđenim ili povrijeđenim od strane napisa u postu ili postovima, to je samo njegovo subjektivno shvaćanje objavljenih tekstova.
U slučaju da sam nekoga nehotice povrijedila ili uvrijedila svojim napisom, ispričavam se unaprijed i unazad. Svaka kritika, kako dobra, tako i loša je dobrodošla.

U slučaju da vas posebno iritira, vrijeđa, smeta, ponižava ili bilo što drugo, neki od sadržaja, a ne želite javno komentirati, na raspolaganju vam je moj e-mail, na koji ste uvijek dobrodošli. Nastojati ću svima odgovoriti, koliko mi vrijeme i prilike budu dozvoljavale.

Niti jedan komentar neće biti obrisan, osim komentara koji su postavljeni u svrhu samoreklame, a nemaju veze sa objavljenim postovima i njihovim sadržajem ili su namjerni spam.

Tko je andromeda_prava

Andromeda je:
član Matice hrvatske;
jedna od osnivača streličarskog kluba "Domald" Šibenik ( koji na žalost više nije aktivan)



AAmbitious
NNerdy
DDelicious
RRefined
OOdd
MMystical
EEntertaining
DDreamy
AAstonishing
_
PPowerful
RResponsible
AAmazing
VVisionary
AAwkward

Name / Username:


Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com


Snaxors.com