trulo

30.04.2024.

Danas sam sama teška, krenem nešto raditi, pa stanem, ne da mi se

malo humora

25.04.2024.

IMG-20240425-WA0001

poslala mi moja teta jutros da me nasmije poslije spavanja

moje nabolje jelo

24.04.2024.

Zanimljivo

21.04.2024.

Netko ne voli da pjevam, netko ne voli da kukam, netko ne voli da pišem o političkim temama.

što uistinu volite

Ustavni sud

20.04.2024.

Ustavni suci bi trebali biti neovisni od politike a ovo što rade gospodinu Milanoviću je apsurdno. U Europsku Uniju ušli smo na malu izlaznost birača manje od 50 posto, Euro kao valutu dobili smo bez referenduma a ovo što je napravio HDZ prekrajanjem izbornih jedinica nema smisla, ovo što nitko ne govori o instrukcijama Dubravka Šimenca, te o zamjeni kutija kada su donašane kutije u DIP, o tome koliko osoba sa važećim dokumentima nije bilo upisano u popis birača svi šute ali napada se Milanović koji je ujedinio oporbene zastupnike i dao im mota da pobjede HDZ a sada zbog fotelja se razilaze svi šutimo. Htjeli smo promjene a samo smo dobili neka stara lica u saborske klupe. Naravno da tome po mom mišljenju nije kriv Milanović jer on jedini zna kako SDP i ostali mogu svrgnuti HDZ ali mu to sada brani Ustavni sud bez razloga jer Šeparoviću je krivo što je Milanović pobijedio Kolindu Grabar Kitarović koja je u svom mandatu trošila novac poreznih obveznika ko sumanuta, nikada nije bila na Pantovčaku više od 24 sata, a Milanović radi sve iz ureda i radi sve da svima nama bude bolje, a HDZ-u paše da nas se čim više iseli u neke druge države jer dijaspora glasa za HDZ s obzirom da relativnom pobjedniku idu glasovi dijaspore. Po meni bi trebalo mijenjati zakon o izborima i ukinuti glasanje onih koji se nikada neće vratiti nazad i ne plaćaju ni porez niti bilo čime ne pridonose u RH čak su neki i zaboravili svoj materinji jezik. Ostavila bih samo da glasaju građani BIH s obzirom da tamo žive tri konstitutivna naroda, HRVATI; SRBI, BOŠNJACI. Ponavljam Ustavni suci bi trebali biti neovisni od politike znači ni jedan Ustavni sudac ne bi smio biti član bilo koje stranke kao što ne smije biti ni PREDSJEDNIK DRŽAVE.

htjeli

19.04.2024.

smo promjene, dobili smo isto, samo neka druga lica manji broj uživati će blagodati visokih primanja. Nisam sretna što se promjena desila nije.

TREBAO JE DATI OSTAVKU

18.04.2024.

Pratila sam sve do kraja izborne rezultate i ostala šokirana da je na kraju dobio HDZ prvi pravo da sastavi vladu jer ima 60 zastupničkih mjesta.
Naravno neki će reći da je za to kriv Milanović jer je bahat i nije napravio dobar potez, a po meni je iz jednog razloga što je probudio uspavanu oporbu koja u osam godina mandata nije napravila ništa osim što se probudila u zadnje dva mjeseca prije ovih izbora u kojima je SDP zbog njega dobio 41 mandat a ne zbog Grbina.

Grbin je trebao u ponoć dati ostavku na mjesto predsjednika stranke jer ovaj rezultat koji su postigli je poražavajući s obzirom da su građani RH jasno pokazivali da nisu zadovoljni sa politikom koju nam pruža HDZ (ali oni su relativni pobjednici izbora) a glavno uporište SDP-a je Grbin izgubio glatko (Zagreb) što mu je neoprostiva pogreška s obzirom da glavni grad Hrvatske nikada nije glasao i nadjačao HDZ osim kada je prvi predsjednik bio glavni lider sviju.
Rezultati ovih izbora poražavajući su za SDP i mi svi koji smo željeli promjene, osjećamo se prevareno jer SDP sa koalicijom nije dostigao ni relativni pobjedu a za 41 mogu zahvaliti Milanoviću koji ih je probudio iz dubokog sna koji je trajao osam godina, ali i uz njegovu pomoć kasno su se probudili.

do kada?

16.04.2024.

Svakodnevno kada otvorim mobitel da pročitam tekstove na blogu prije no što otvorim meni najdražu stanicu upadne mi u oko naslov POVLAČI SE, VRAĆAMO KUPCIMA NOVAC BEZ RAČUNA.
To je više apsurdno koliko pokvarenih proizvoda imamo na policama naših dućana a kada čitaš deklaraciju saznaš da su ponuđeni prizvodi talijanski, poljski, ili grčki, ili kineski, naravno prodaju nam sve pod domaći proizvod.

Salame toliko imaju intenzivan miris da ne mogu proći pored tog djela u dućanu jer imam osjećaj da će mi od odurnog mirisa iskočiti želudac koliko me tjera na povraćanje, pakirano meso isto tako, crveni i bijeli luk također, te pojedino povrće. Riba sadrži u sebi plastiku, pojedino tijesto imaju izmet od glodavaca, dostavljači pekarnica gaze po kruhu i tako dalje.

Što jesti a da se ne otruješ od kupljenog proizvoda jer živiš u mjestu gdje nemaš parcelu da sadiš, gdje nemaš prostor da uzgajaš perad ili nešto drugo.
Uvoze sve pred istek roka a mi to kupujemo jer nemamo izbora.

Debata

15.04.2024.

Slušam sada debatu sa predstavnicima stranaka koje navodno prelaze prag za sjedenje u mekanim stolicama i opet me nitko ne potiče da svoj glas dam bilo kome od njih.

još malo

12.04.2024.

Svakodnevno slušam predizborne rasprave i tako slušajući učesnike rasprave ili pojedince i dalje nisam sigurna za koga glasati jer svi su puni obećanja koje nitko baš nitko neće ostvariti dobije li vlast na četiri godine.
Znam moram glasati ali kome od njih dati glas jednostavno ne znam jer nitko me nije uvjerio da će njihovim dolaskom u sabor ikome pa i meni biti bolje no što je bilo do sada.
Postavila sam nekima preko fb da mi objasne kako će popraviti ekonomiju ali od nikoga odgovor dobila nisam niti ću dobiti zadugo.

slatko ili slano

11.04.2024.





izaberite i dobar tek

prvo pa drugo

10.04.2024.

Hvala svima na komentaru ispod mog prijašnjeg teksta koji su iskreno napisani na moj ispisani tekst jučer, ali za mene i dalje nema oprosta za takvo ponašanje ugledne osobe koja je struna u svom poslu kojim se bavi.

Drugo znam dobro što i kako se ponaša osoba koja je pod utjecajem opijata i da koliko se god trudila i tražila oprost od oštećene strane /nije bilo seksualnog uznemiravanja/, nosio je cvijeće djevojci u nepristojno doba i sudom mu je određeno prisilno liječenje koje je trajalo pune tri godine iako se liječio i prije i bio pod kontrolom svakih 15 dana.

S toga smatram da nitko baš nitko ne bi trebao oprostiti dotičnom nego su mu davno prije trebali pomoći da odluči o liječenju od opijata jer većina koja je bila u njegovoj blizini mogla je primijetiti da osoba ima problem koji bi mogao napraviti štetu njemu a i drugima u njegovoj blizini.

OPROSTA NEMA

09.04.2024.

Zlostavljanje bilo koje vrste nije oprostivo i zlostavljaču se ne može ni ne treba nikada oprostiti jer za zlostavljanje oprosta nema.
Mnogi o zlostavljanju šute jer se boje okoline da ne dobije osudu, jer u većini glava osoba je sama kriva što je uznemirena od strane zlostavljača.
Mnoge osobe dobro prikrivaju svoju stranu zlostavljača bilo koje vrste, naravno seksualno uznemiravanje je ono o kojem se nikome ne govori jer osuditi ćemo osobu kojoj se to dogodilo a ne osobu koja je zlostavljač s obzirom da poneki stvaraju sliku kako je zlostavljača ta osoba izazvala nečim a sada joj zasmetalo pa ga prijavila za zlostavljanje.
Po meni kajanje zlostavljača nema jačinu jer kajanjem nije riješio traumu koju je uzrokovao kod osobe koju je pipkao, štipkao ili nešto treće. Ne, zlostavljaču bilo koje vrste ne može se nikako oprostiti, ni zaboraviti, a zlostavljača se ni liječiti ne može, mora se ga dobro kazniti jer on mora platiti žrtvi duševne boli koje joj je nanio pipkanjem, štipkanjem ili nečim trećim.
Trebaju žrtve progovoriti, trebaju biti zaštićene od osuda okoline, treba im pomoći da izbace koliko toliko nanijetu traumu, a zlostavljača kazniti, a ne prihvatiti njegovo kajanje zato što je on to samo radio pod utjecajem opijata.
Gledajući osobu moraš biti sposobna prepoznati dali osoba u tvojoj blizini u sebi skriva stranu zlostavljača bilo koje vrste, ali to je nemoguće jer svaki zlostavljač dobro zna sakriti svoju lošu stanu. U svim branšama takve osobe postaje ali nitko ih ne prijavljuje jer ih je sram osude okoline, ali treba progovoriti jer zlostavljanje bilo koje vrste treba se zaustaviti.
Kajanje zlostavljača ništa ne znači jer kajanjem svojim on ne može obrisati ni maknuti traumu koju je nanio žrtvi svog bolesnog ponašanja.

Uskoro moram

08.04.2024.

Svaki dan slušam prepucavanja i obećanja i još uvijek me nitko od njih nije uspio navesti da dam svoj glas njegovoj/ njezinoj stranci ili osobi sa njihove liste. Znači još uvijek razmišljam kome da dozvolim da bude dio nove vlade, a moram, da moram glasati jer je to moja obaveza.
Prepucavanja mi je previše, obećanja mi je previše jer nitko od njih koliko vremena svakodnevno slušam prepucavanja nije objasnio kako će i na koji način poboljšati ekonomiju države jer dobit od turizma nije dovoljan za sve stavke koje nalaze i dijele iz proračuna.
Proizvodnja, raspodjela i potrošnja su osnovice ekonomske dobiti, a mi uvozimo i trošimo ali ništa ne proizvodimo kako bi izvezli i izvozom punili proračun.

Hrana nam je najskuplja u Europi jer je hrana uvozna a oni koji su ostali tu proizvode samo za svoje potrebe jer otkupna cijena je ispod prosjeka.

Uskoro moram izaći i izabrati, a koga ne znam jer ni jednom političaru ne vjerujem.

Slučaj Matanić

07.04.2024.

Sve ispliva jednom na površinu, pa tako je i sada isplivalo ponašanje Matanića prema glumicama i to ponašanje je za osudu, a njegovo opravdanje je bizarno.
Bizarno je iz jednostavno prostog razloga jer su njegovo opravdanje alkohol i droga i po njegovom mišljenju bi sve te koje je uznemiravao trebale da mu oproste za takvo njegovo ponašanje što je po mom mišljenju za svaku osudu.
Naravno da pod utjecajem alkohola i droge imaš drugačije ponašanje i to ponašanje se ne bi i ne može tolerirati u ni jednom smislu i koliko god da on traži oprost oprosta za njegovo ponašanje nema i nebi ga ni trebalo biti.

Danas sam sa jednom muškom osobom uz kavu imala raspravu na račun Matanića i njemu sličnih jer sam čitajući članak izgovorila

ako je to sustavno radio punih 24 godine kako do danas nitko od osoba nije ranije to rekao i na taj način ga natjeralo da se liječi i izlijeći od droge i alkohola, a sa druge strane me čudi da njegova supruga vjerojatno znala za njegove poroke a nije poduzela ništa da mu pomogne kako bi ga maknula ranije od droge i alkohola.

Naravno nakon mog postavljenog pitanje to dotično muško se naglo diglo jer ja po njemu štitim Matanića što naravno nije istina jer svakom takvom muškarcu bih vjerojatno ja nešto napravila i dobila zatvorsku kaznu, a ne mu oprostila jer je on to napravio pod utjecajem droge i alkohola.

užas

06.04.2024.

Ubiti dijete koje bi spasila medicinska pomoć, ubiti ženu, pa sebe, ubiti ženu jer je nisi mogao opljačkati, pipkati i još ponešto jer si pod utjecajem alkohola i druge, da to je užas.
Užas je moliti za čednost na trgovima kada za molitvu postoji prostor /crkva/ ili dom u kojem živiš.

Kada ćemo konačno živjeti bez takvih užasa?

TREBALO BI

05.04.2024.

Uvesti u Obiteljski Zakon da svatko tko se odluči može po da se uda ili oženi sam za sebe, s obzirom da sam sebe najbolje poznaje, najviše voli, poštuje i što je najbitnije ne može se nikako rastati sam od sebe.
Naravno ako želi imati dijete tada izabere partnera samo da si tu želju ostvari i zajedno sa djetetom živi miran i sretan život jer svoju ljubav prema sebi podijeliti će sa nekim tko joj stvarno u svakom trenu može uljepšati život.

Prva bih pristala na brak sa samom sobom jer od sebe se rastati ne mogu.

lijena sam

03.04.2024.

kuhati danas, a pošto sam napravila više jela za Uskrsni ponedjeljak, samo sam malo podgrijala u tavici i evo ručka za danas.




ps iako sam se rano ustala ni jednu sreću ugrabila nisam

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>