Bol

27.02.2024.

Treba se naučiti živjeti s tim, treba je znati sakriti od tuđih pogleda, treba je znati potisnuti u određenom trenutku. Ona je samo tvoja i nitko osim tebe to ne može i neće razumjeti jer svima je ona drugačija.
Razdire ti dušu, razdire ti tijelo, ali tu si i ona je uz tebe jer nikada ni na jedan način ona nikada neće otići od tebe, ona s tobom živi, ona s tobom diše, dio je tebe jer ne može otići nigdje, niti će ikada od tebe otići.

Ako i nekome kažeš o njoj čudno te gledaju jer takvo što oni nemaju u sebi, pored sebe i nije ni poželjno da imaju nešto što je samo tvoje.

O Dori, nakon Dore

26.02.2024.

Da mi je samo znati tko sjedi u stručnom žiriju za odabir pjesme koja će predstavljati našu zemlju na izboru EUROSONGA, imaju li oni ispravan sluh ili su amateri koji pokušavaju nešto vezano uz glazbu.
Znam da su ukusi različiti, da svatko od nas ima svoj glazbeni ukus koji sluša, ali ovogodišnji izbor predstavnika je totalna katastrofa pa i nama koji baš nemamo kvalifikacija za pjevanje, te nam ovom izabranom pjesmom na Dori pobjednička pjesma kvari i ovo malo sluha kojeg imamo za glazbu.

Puno boljih izvedbi je bilo u finalnoj večer od ove koja putuje da bi predstavljala našu zemlju kao izbor za Europsko natjecanje. LET3 je sa picekima bila bolja izvedba i puno bolje vokalno izvedena , VINKO sa baladom, te onaj kojeg sam jučer postavila poslije odgledane finalne večeri.

Svjesna sam da se mladi pjevači moraju promovirati kako bi posigli nešto na prenapučenoj glazbenoj sceni ali ovogodišnji izbor je nešto što nije kvalitetno ni vokalno ni glazbeno, te bi po mom mišljenju trebalo bar godinu dana ne slati predstavnika kako bi se u tu godinu dana pronašao kvalitatan izvođač koji bi našu zemlju doveo do pobjede i doveo to prestižno natjecanje u našu zemlju.

Izbor za predstavnika Eurosonga

25.02.2024.

ako ide onaj ringi dingi onda je sve namješteno a moj favorit je onaj sa tamburicom baš ima divan glas i pjesma je pjevna la la la la by mogao je pobijediti opet i LET3 jer su i oni bolji od pobjednika.



ovo nas je trebalo zastupati na pjesmi Europe

Danas ti je punih 30

23.02.2024.

20240223-172057

Sretno sine moj

Tu smo

21.02.2024.

Razmišljam sada kako se boriti za svoju populaciju da bi bila vidljiva kao što su vidljive druge populacije našeg stanovništva. U našem gradu napravljeno je puno toga da se mi možemo lakše kretati i biti mobilniji ali ima jedan problem većina tog napravljenog nije u funkciji jer ni ne moramo po izlasku iz gradskog prijevoza s jednog na drugu stanu ceste pothodnikom. LIFTOVI postoje ali nisu u funkciji jer netko je zaboravio potvrditi uporabne dozvole.

Postoje dani mobilnosti da bi barem na taj način pokazali da imamo sposobnosti ali nitko ili retko tko nas primjećuje, rijetko tko želi uči u poligon i probati hodati sa bijelim štapom prekrivenih očiju, rijetko tko želi sjesti u invalidska kolica i voziti se samostalno po poligoni koji ima prepreke, kojom se pokazuje pristupačnost kretanja osoba sa invaliditetom.
Već dugi niz godina postoje kombiji za prijevoz ali rijetki imaju priliku koristiti isti jer su mjesta popunjena a treba se zvati dan za dan. Popunjeni su prioritetnim vožnjama, pa mi da mi koji nismo prioritet čekamo da netko od prioritetnih osoba sa invaliditetom otkaže vožnju kako bi mi bili ubačeni u prijevoz koji je namijenjen osobama koje se kreću pomoću invalidskih kolica.

Toliko toga ima ali nitko nikada od onih koji bi trebali da nas vide uistinu nas ne vide i sami sebi najviše pomažemo ako smo u mogućnosti.

Morate shvatiti da mi možemo sve samo nam treba minimalno dvije minute više no vama. Tu smo živimo sa Vama, nemojte nas izbjegavati jer nitko ne zna što ga čeka sutra dan.

NEMA NAS

19.02.2024.

Odmah da napišem da nemam ništa protiv homoseksualizma jer pravo svakog ljudskog bića je da odabere partnera kakvog želi, ali isto tako priznajem da u serijama i filmovima pretjeruju sa tom populacijom koja postoji još od kada su vladali kraljevi i Kleopatra.
Kada vidim takvu scenu srce mi se stegne jer njih pokazuju svugdje, a osoba sa pravim invaliditetom nema ni u filmovima ni u serijama pa se pitam

jesmo li mi manje vrjedniji od osoba koje su homoseksalne orijentacije?

U sportovima postižemo bolje rezultate od zdrave populacije i tu nas ima ali što se tiče glume i scena u stranoj ili domaćoj reprodukciji nema nas nigdje, a mi bi se isto voljeli baviti glumom i glumiti bar nekoliko scena sa nekoliko redova teksta ali ni jednoj produkcijskoj kući nismo potrebni jer smo osobe sa invaliditetom i nismo potrebni nigdje.

Za gospođu Rudan

15.02.2024.

Poštovana gospođo

dopadate mi se jer za ništa, ama baš za ništa nemate „dlake na jeziku” vrlo ste jednostavna osoba koju je uvijek drago slušati kada Vas negdje pozovu da date svoje mišljenje. Odreći se ne trebate i ne morate ničeg što volite jer život znate i sama živi se punim plućima, a vi ga živite.
Moram Vam priznati da bih i ja rado kao i vi da mogu bila dvadesetak godina mlađa, ali godine znate i sama nikako ne idu unazad.

Sretna ste osoba jer ste vedrog duha, pored sebe imate osobu koja vas voli ovakvu kakva ste i za njega ćete uvijek biti lijepa. S toga uživajte u keksima i čokoladi do mile volje, uživajte u svojim godinama i ostanite uvijek bez „dlake na jeziku”. Odreknite se umetanja botoxa, umivajte se sa mlijekom, uživajte u proljetnim kišama bez kišobrana, u toplim zrakama sunca bez sunčanih naočala, u laganom vjetru i u malim sitnicama.

Znam da se sada većina neće složiti sa mnom, niti mojim savjetima napisanim Vama i vjerujte mi poštovana gospođo da me to ni malo ne smeta jer znam tko sam i koliko vrijedim iako baš pameti nemam jer da imam pameti sada bih bila sama i uživala u svemu što me veseli a ovako, da ovako nikada to moći neću jer mladost se vratiti ne može i neće.

dan ljubavi

14.02.2024.

Počela sam prije pola godine voljeti sebe jer sam shvatila da je to najbolje i najsigurnije. Pa sam si od ušteđenog kupila aparat za kavu koju jako volim.
Kada bih mogla bio bi dan ljubavi svaki dan jer dan ljubavi ako nekog iskreno voliš je uistinu svaki dan.

Ručak

11.02.2024.



20240211-005600

trideset i nešto

07.02.2024.

Trideset i nešto godina slušamo i znamo da ćemo imati ono što nam je potrebno samo ako smo se priklonimo negdje ili se snađemo svojim upornim radom od dva posla. Većina pretače tolike godine iz šupljeg u prazno i ponovno iz praznog u šuplje i nada se da neće još dugo, nada se da će konačno doći netko tko će dati i toj većini koja im je omogućila da slušamo njihova obećanja koja se neće još dugo ostvariti jer ti koje mi biramo samo pred izbore misle na većinu koja godinama pretače iz šupljeg u prazno iz praznog u šuplje, kasnije svi zaborave dato obećanje, a mi ojačamo i tu smo jer znamo i sa malo živjeti i biti sretni jer nas služi zdravlje iako je malo narušeno.

Slušamo stalno da će biti bolje i da će nam omogućiti ako biramo njih jer oni, da oni su ti koji misle na nas i na budućnost naših potomaka, oni, da oni su ti koji su iskreni koji nas ne lažu i mi moramo biti na njihovoj strani za njih, a protiv sebe jer svjesni smo njihovih obećanja koje nikada pa ni oni neće ispuniti zato što je njima i njihovima uvijek dobro.

Nama koji već dugi niz godina pretačemo iz šupljeg u prazno, iz praznog u šuplje je bolje jer znamo da smo tu, da imamo to što imamo zahvaljujući sebi a ne njima koji nikada neće ispuniti ni jedno svoje obećanje dato nama, ispuniti će sebi i svojima jer to rade trideset i nešto godina.

Ručak

03.02.2024.



20240203-172951

šalica

02.02.2024.

ja je još uvijek imam, to je moja šalica

sjećate li se

20240202-203749

Mirisna svijeća

01.02.2024.

Kupim je ja danas od poznatog proizvođača, mirisala je fino na prvu a sada kada gori taj miris se ne osjeti uopće niti malo
Koliko li valjaju te svijeće?
Nadala se ja da će mi spavaća soba fino mirisati a od tog finog mirisa svijeće ni traga.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>