Sanjala sam noćas

30.11.2021.

da mi je dobra duša napunila frižider i malu ledenicu sa hranom koju volim i prvo što sam napravila jutros prije prve jutarnje kave pogledala sam u frižider i iznenadila se da u njemu ima samo pekmez, jaja, hrenovke, sirni namazi, mlijeko i jedna tortilja iz pekare.
Nigdje mog omiljenog pohanog mesa, ni punjene paprike, tek tada gledajući u poluprazan frižider shvatila sam da sam sanjala i da će to ostati samo moj san.

Volim jesti ovu hranu, a od pića najviše kavu

28.11.2021.

Uživam jesti finu hranu a sada ćete saznati koju hranu i pića volim, vi ako želite napišite mi koja je hrana vama fina

1. juhu od rajčice.
2. juhu s malo flama i rezanci
3 anjgemahtec

4. pohanu i pečenu piletinu,
5. pohane šnice ili krmenadle
6. pureća krila,
7. pileća i svinjska jetrica
8. želuce pileće
frigane srdele
roštilj sve osim ćevapa i pljeskavica
punjena paprika

9. mahune žute
10. prokulice
11. karfijol kuhani ili pohani
12. rikulu
13. sve vrste zelene salate
14. kiselu ciklu i kiselu papriku

15. banane
16. bijelo grožđe
17. šljive
18. žute kruške
19. naranče sa debelom s debelom korom

krumpir, tijesto
cedevitu, kavu s mlijekom i hladan čaj


možda poneko od vas voli jesti što i ja, voljela bih znati
ugodna vam ova večer uz prvu svjećicu


slažete li se

25.11.2021.

neću

22.11.2021.

ove godine imati ni pšenicu, ni svjećice na stolu, ni vjenčić na ulaznim vratima, niti ću, kititi mali plastični bor, niti ću imati sitne kolačiće. Imati ću obroke koje imam svaki dan zbog starijeg sina, nama nije potrebno šarenilo, niti nam je potrebno obilje jer nemamo se čemu radovati.
Osjećam da većini nije do ničega jer većina nema ništa kao što nemamo ni moj sin ni ja, do iza ponoći biti ću u mislima sa mojim mlađim sinom, gledati ćemo ja i Kiki njegove fotografije, poželjeti jedno drugom laku noć znajući da je negdje netko sretan

bez naslova

21.11.2021.

Nisam protiv testiranja na ovu opaku bolest koja hara i koja ima toliko sojeva, ali sam protiv papira koji potvrđuje nešto da bi se moglo negdje ući ili ne ući jer potvrda nakon testa dokazuje imaš li virus ili ga nemaš
objasnite mi samo svi i oni za i oni protiv koji zakon regulira da nešto moraš napraviti ako to smatraš da ne moraš jer si uvjeren da nisi prenosnik virusa.

jedan moj poznanik bio je u bolnici na liječenju od upale gušterače i stalno su ga testirali i nije bio pozitivan a navečer kada su ga testirali nakon jednog pregleda bio je pozitivan pa vas molim objasnite mi kako se to moglo dogoditi da oboli od covida u bolnici nakon pregleda.
Na prosvjedu nisam bila jer uopće ne idem u grad, postavila sam video s prosvjeda i dole naglasila da je posuđen sa youtube

žao mi je što sam napravila tim videom kaos ali prosvjedi protiv potvrda su svugdje a ne samo kod nas.

ps Ane draga znam da me ne podnosiš od početka, da se sve moje kosi s tvojim i moraš znati da ti da ti zalužuješ cijeli mjesec biti blog tjedna jer tvoji postovi su najviše kvalitetni i zaslužuju pozornost velike mase čitalačke publike.

Pandemija

20.11.2021.

Sada i cijepljeni i procijepljeni obolijevaju od tog virusa jer mutira svako malo i virus nikako da se iskorijeni ma koliko god se držali određenih nam pravila i zbog te opake boleštine vrši se represija na ljudsku slobodu kretanja i odlučivanja.
Naravno svačije zdravlje je bitno ali isto kao i zdravlje bitne su i ljudske slobode ali svugdje u svijetu pa tako i kod nas ta ljudska sloboda nam se oduzima jer sada je svugdje bitna potvrda iako svi dobro znaju da i cijepljeni obolijevaju ali o tome se šuti a nas se ugnjetava jer potvrda je bitna da bi čovjek bio zdrav, jedan papir vrijedi više od ljudske slobode.

ps BRAVO ZA PAPIR KOJI NAM KROJI KRETANJE


Posuđen video sa youtube

Maxić

19.11.2021.

ljuta sam

16.11.2021.

radim nešto već dva mjeseca i napravila sam sve što treba a nikako da me ta osoba plati, ali stalno traži nešto dodatno

juhica

13.11.2021.

danas sam napravila juhicu da si ispunim želju a i da pokažem da i osobe sa invaliditetom same kuhaju


KONAČNO

11.11.2021.

Tomašević radi dobru stvar što se tiče nekih stvari a sada ću vam objasniti zašto tako mislim.
Da slažem se divno je biti majka i divno je roditi ali rađati toliko djece zbog novaca nije u redu jer kod većine te novce troše na sebe a ne na vlastitu djecu.
Svi bi mi da imamo velike prihode a da ne moramo ništa raditi osim skuhati ručak, pripremiti djecu za školu, srediti po kući što treba kada djece nema i imati dovoljno "praznog hoda" za naše potrebe, (manikure, pedikure, razgovora na skupi mobitel i tako dalje da ne nabrajam ali bi me zabolio prst od tipkanja).
Te sve mame koje zbog broja djece imaju dobra primanja radno su sposobne, znači nemaju neki fizički nedostatak zbog kojeg ne mogu raditi a ima majki koje su pismeno nesposobne za rad pa ne primaju više od 1200 kuna na mjesec bezobzira na broj djece, pojedine čak nemaju doplatak na djecu jer im bračni partner posjeduje nekretninu te ne ulaze u sustav davanja naknade za djecu.
Ima roditelja koji imaju bolesno dijete (sa posebnim potrebama) pa rade normalno jer naknada koji primaju nije dostatna da podmiri tok djetetovog liječenja.

Što se pak tiče udžbenika mora postojati koncenzus jer ima obitelji sa visokim primanjima i ti mogu sami kupiti potrebne udžbenike (nisu ekonomski ugroženi) ali taj koncenzus treba napraviti svugdje te besplatne udžbenike dati socijalno ugroženim obiteljima a u tu skupinu po meni ne spadaju ni roditelji sa više djece jer kada zbroje svoja primanja doplatak plus ovo što Tomašević želi ukinuti i partnerov prihod tada ispada primanje samo par tisuća manje od saborskih zastupnika.

ps možda griješim ali i ja bih rado tolika primanja a nemam ih i nikada ih imati neću, mom bolesnom djetetu su ukinuli 350 kuna koje je trebao dobiti zbog svog psihičkog stanja pa živimo kako živimo sa osmjehom na licu, imamo što imamo i dobro je.

Max

07.11.2021.





volim slušati kada netko pjeva jer moja gazdarica pjeva svaki dan pa možda nju ugledam u televizoru

Maxić

06.11.2021.

trpim jaku bol

05.11.2021.

Meni su moje ruke sve a pogotovo desna ruka jer imam laganu spazmu lijeve ruke i pretežno volim držati zatvorenu šaku, a desna mi je dominantna ruka.
Istegla sam dominantnu ruku kada sam se pokušala zadržati od pada u kupaonici i od tada brojim zvijezde svaki dan bilo koji pokret da napravim desnom rukom jer ne mogu mirovati, ni hladan oblog mi ne pomaže smanjiti bol.
Što da radim?

Malo mene

01.11.2021.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>