06.01.2013., nedjelja

Junetina u umaku...purée...svašta

Junetina u umaku...purée...svašta

nedjelja , 06.01.2013.
Nekaj si danas razmišljam o tom pireu.
Mi to od stoljeća prošlog, neispravno, ali nama dobro.
Naime pričam o tom, toj pripremi elektro mixerom.

Ja to skuham u slanoj vodi, pa ocijedim, pa dodam neku masnoću, dali od pečenja, jeli maslac, margarin..... i mlijeka i vudri ga Blaž.
"e, to ne valja, ondak se pobude neke pičke materine u krompiru, pa to gumasto"
Pa kaj onda!!!!
Ak meni tak paše i ja tak delam, ma boli te kurac!
Gumasto? Ne, treba biti nalik na restani krompir. Ccccc.
Ali tak se ne dela, vele profići.
Ma kaj se ne dela, jebem vas blentave!
Kae gastronomija, načini i finese.
Pa jel normalno kuhati tekućim dušikom?
Karpačo, dobiš sirovo. Ja to tak skuhal. Di je tu jebeni kuhar?
To ti mesar u mesnici dela, taj karpačo, maspater retardiranu.
Sikter bre!

Kaj misliš da dođe neki Elton Džon, tam u Esplanadu i da naruči porciju graha, onak na čušpajz.
Kaj misliš kak bi taj Chef to skuhal?
Nikak! Nikad to kuhal nije.
Bolje bi im bilo da to naruče negdi sa Hreljića, Jakuševca, di se kazani vrte.

No, ti šnicli!
Lagano posoliti, popapriti, uvaljati u glatko brašno, spržiti na ulju u tavi,
maknuti van.



U istu tavu uvaliti 2 dcl tople vode, 5 režnjeva češnjaka,
što sitnije sijeckano,1 kocku goveđe juhe, pa nek to provri, pa smanjiti vatru, vratiti šnicle, poklopiti i krčkati 10 minuta.





Otklopiti, okrenuti, pa novih 10 minuta.
Brašno se otapa i radi fini češnjakov umak.



Za salatu sam kineskog kupusa, sa biberom, solju, octom i uljem,
a juhica od pilećeg sitniša sa grincajgom, sa srednjegustom tekućom tjesteninom (brašno, jaje, voda, sol), onak, ukapavanom u kipuću juhu.
Nudlsistem. Ne žličnjaci, neg, onak, da se cijedi sa vilice.
Brzo i uvijek friško.

Daaa!
I domaćeg kruva sa maslinovim uljem nutra!




- 13:46 - gukni (10) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2013 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2