19.07.2010., ponedjeljak

American pie

American pie

ponedjeljak , 19.07.2010.
A jesam si jučer dal posla.
Digel se Luka, mlađi i mam u fotelju, telka, crtići:
-mammaaaa, daj mi hrane
Popizdim, onda sto podpitanja, pašteta, špek, sir, poli????
a odgovori da, ne, ne, da,..............

I gleda ljenguz crtiće i da kak bi on baš probal tu
američku pitu:
-opaaaa, maladom gosponu se prijebalo?
-kaj tata, niš ne razmem
-..............................








Odem sa zmajem u šoping, ajd da kupim sve to, pa da im napravim.
Ne vjeruju oni meni da to jedu svakih malo,
ali, ono, mora biti američka, i ondak me sjebe zvijezda.
Nigdi doma nema zvijezde, one komunističke, maspater,
neg sam Davidova.
Ma i ta je dobra, neg to bu izraelsaka pita, kaj ima veze,
ionak su pol američana Židovi.
Ajd dobro, ima i nakaj Hrvata, tam u Picburgeru,
sam ak nisu šiptari, jer mi nekak na ćevape smrdi.





-500 gr brašna
-260 gr margarina
-175 ml vode hladne
-malo soli

Margarin razraditi, e to moje dete, ono žensko ne kuži kaj je i zakaj.
Kocka se treba razbiti, jer se neće sijediniti sa brašnom.
Treba to rastuć mikserom.





pa u to brašno i sol, mixati, pa vode.
Kad se kak tak skompaktira, ručno doraditi, i tu kuglu u frizer,
da se dobro rashladi, jer treba se hladno razvaljivati,
da se nebi margarin rastopil.

Za punilo sam kupil teglu višnji, to ocijedil,





Puknul nutra dvije velike žlice brašna i šećera,
veli zmaj, da bi griz bil bolji na mjesto brašna,
zmešal,................





Zemeš ladno iz friđa, razvaljaš, oblikuješ,
lim, tepsija, obavezno dobro namazati margarinom i pobrašniti,
tak da posle pečenja, lakše izvališ van iz lima.
Da se ne zakelji, pa poslje sve iskrpatiš.























E sad, fotke i baš nisu nekim redom.
Radil sam komada dva,
-jednu odkrivenu, sa Davidovim zvijezdama i
jednu pokrivenu, da mi tko od dece, nebi sral,
a znaju.


Pekel sam ih na nekoliko, a kaj ja znam, valjda 220 NivesCelzijusa
i cca oko 35 min.
Gurneš nutra u tijesto čačkalicu i ak izajde suha, dobro je.
Spečenu sam mam zvalil van i prekril je mokrom, ožmikanom,
krpom, da se oladi i pokupi vlagu.








update





Ha kaj sam sad našel.
Fčera sam delal i bućnicu sa sirom od vlečenog tijesta i
popil brat sestri cca 15 piva, pa nikaj nisam kušal,
osim juhe.


Uopće ni loša, može i vulgaris sa jabukama, sam na kockice ih režite i isto cukora i brašna nutra, da vodu pokupe, a i cimet.
Ajd u slast i bok, danas baš i nisam Blogznakaj.

- 17:22 - gukni (24) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2010 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2