maliba
Malibu
POTREBNO: 30 dag šećera 1 dl vode 1 margarin 20 dag kokosa 20 dag keksa 20 dag grožđica 2 lista oblatne 30 dag marmelade od šipka NACIN PRIPREME: Šećer prokuhati s vodom, u vruću smjesu staviti margarin i dodati kokos, kekse (izmrvljene, ne samljevene) i grožđice. Listove oblatni premazati marmeladom, smjesu izliti na list oblatne, ravnomjerno rasporediti, pokolpiti drugim listom oblatne i na njih staviti nešto teško da ih drži preko noći. |
lelina pita
Lelina pita
POTREBNO: 25 dag brašna 10 dag šećera 4 jaja 17 dag margarina 1/2 praška za pecivo 1 vanilin šećer 15 dag mljevenih oraha 1 svježi kravlji sir 25 dag šećera 2 velike žlice griza 1 vanilin šećer malo limunove korice NACIN PRIPREME: Zamijesi tijesto od 25 dag brašna, 10 dag šećera, 4 žumanjka, 17 dag margarina, 1/2 praška za pecivo i 1 vanilin šećera pa ga podijeli na dva dijela. Prvi dio stavi u namazani protvan i na njega fil od 15 dag mljevenih oraha pomiješanih sa šećerom (da bude slatko po želji) i poprskanih rumom. Na orahe namaži fil od 1 svježeg sira, 25 dag šećera, 2 vellike žlice griza, snijegom od 4 bjelanjka i 1 vanilin šećerom. Odozgo stavi drugi dio tijesta pa ga malo nabodi viljuškom i peci. Pečeno posipaj sitnim šećerom. |
krem palačinke
Krem-palačinke
POTREBNO: 5 jaja 8 dag šećera 8 dag margarina 8 dag brašna 3 dl mlijeka NACIN PRIPREME: Razdvojiti bjelanjke od žumanjaka. Čvrsto tuci bjelanjke. Mikserom izmiješati šećer s žumancima, stopljenim margarinom, brašnom i mlijekom. Dodati bjelanjke zadnje. Palačinke peci samo na jednoj strani. Nakon svake pečene palačinke, posuti malo šećera, kakaa i badema prije nego sto se slozi sljedeća palačinka. Zadnju palačinku se okrene naopako tako da preklopi sve ostale. Zamutiti preljev u tavi i preliti preko složenih palačinki. Servirati toplo uz kavu |
kolae s višnjama
Kolae s višnjama
POTREBNO: 1/2 kg višanja 1 prašak za pecivo 4 dl brašna 1 jogurt 1 dl ulja 2 dl šeaera 2 jaja NACIN PRIPREME: Dobro izradiš jaja sa šeaerom. Dodaš ulje (izradiš), dodaš jogurt (izradiš), dodaš brašno i prašak za pecivo. Sve zajedno sjediniš i izliješ u namašaenu i brašnom posutu tepsiju. Na tijesto staviš oeišaene višnje i malo ih utisneš. Peai na temperaturi od 200 stupnjeva dok ne porumeni. |
kolač od datulja
KOLAČ OD DATULJA
POTREBNO: 300 g brašna 60 g zobenih pahuljica 90 g šećera u prahu 180 g maslaca 240 g datulja sol 1 limun NACIN PRIPREME: U posudu staviti brašno malo soli, zobene pahuljice i šećer. Dobro izmiješati. Dodati komadić omekšanog maslaca i mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto. Datuljama izvaditi koštice nasjeckati ih i dodati ribanu limunovu koricu. Tijesto podijeliti u dva dijela. Razvaljati i staviti u plitki lim, poslagati datulje i pokriti drugim dijelom tijesta. Peći na laganoj vatri jedan sat. Kada se ohladi izrezati na komade i poslužiti. |
kocke od kokosa
Kocke od kokosa
POTREBNO: 250 g kokosa 250 g petit keksa 250 g šećera u prahu 125 g margarina GLAZURA: 50 g margarina 5 rebra čokolade NACIN PRIPREME: U malo vode otopiti šećer, dodati margarin i na laganoj temperaturi otopiti. Dodati kokos i kekse i oblikovati kolac četvrtastog oblika. Kada se stegne preliti glazurom od čokolade |
jang kocke
Jang kocke
POTREBNO: Tijesto: 6 jaja 25 dag šećera 25 dag brašna 1 prašak za pecivo 3 žlice kakaa 6 žlica vruće vode Krema: 2 pudinga od vanilije 6 žlica oštrog brašna 1 litra mlijeka 20 dag šećera 2 vanilin šećera 25 dag margarina kutija piškota 3 dl crne kave Glazura: 10 dag čokolade za kuhanje 4 žlice ulja NACIN PRIPREME: Tijesto: pjenasto izmiješaj jaja sa šećerima, dodaj vruću vodu. Postupno primiješaj brašno s praškom za pecivo i kakaom. Lagano promiješaj. U namašćen i pobrašnjen lim srednje veličine ulij polovicu tijesta i stavi peći u pećnicu zagrijanu na 220°C. Peci tijesto oko 15 minuta. Posebno ispeci drugu polovicu tijesta. Krema:izmiješaj prašak za puding s brašnom, šećerom i vanilin šećerom u 1,5dl mlijeka. Ostatak mlijeka stavi kuhati. Kad provrije ulij priređenu smjesu te nastavi kuhati još 5 minuta dok se ne zgusne. Smjesu dobro ohladi. Dobro izmiksaj margarin i u njega umiješaj smjesu i dobro izradi. Prvo tijesto premaži polovicom kreme, zatim složi po dužini piškote namočene u mlaku kuhanu kavu. Na piškote namaži drugu polovicu kreme i gore položi drugo tijesto. Glazura: 4 žlice ulja u čokoladu rastopi na pari. Ravnomjerno prelij po kolaču. |
kinder pingui
Kinder Pingui
POTREBNO: BISKVIT 6 jaja 6 žlica šećera 6 žlica brašna 6 žlica vode 2 žlice kakaa 1/2 praška za pecivo KREMA 1/2 l vrhnja za šlag 1 vrećica želatine u prahu PRELJEV 20 dag čokolade 10 dag margarina NACIN PRIPREME: BISKVIT Istucite snijeg od bjelanjaka. Pjenasto umutite žumanjke, šećer i vodu. Dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao, te snijeg od bjelanjaka. Ispecite biskvit i ohlađeni prerežite na pola. KREMA: Pripremite želatinu prema uputama na vrećici. Započnite tući vrhnje i dodajte želatinu. Obzirom da sva vrhnja nisu jednako slatka, provjeriti da li je krema dovoljno slatka. PRELJEV Otopiti na laganoj vatri čokoladu i margarin. Slagati kolač: biskvit, pola šlaga, pola čokoladnog preljeva, druga polovica šlaga, drugi dio biskvita, ostatak čokolade. U slast! |
kiflice sa sirom
Kiflice sa sirom
POTREBNO: 1 kg glatkog brašna 1 jogurt 1 prašak za pecivo 2 jaja 1 žlica soli 2 žlice ulja 1/2 l mlijeka 1 kvasac 2 žlice šećera svježi sir i 1 vrhnje NACIN PRIPREME: Odvojiti malo mlakog mlijeka te ga pomiješati sa šećerom i kvascem i ostaviti tu smjesu da se malo digne. Kad se smjesa digla umiješati sve ostale sastojke i zamijesiti meko tijesto. Tijesto ostaviti u hladnjaku oko 2h. Nakon stajanja od tijesta napraviti 4 loptice koje treba valjati u krugove i zatim rezati te valjati u kiflice. U svaku kiflicu staviti nadjev od sira i vrhnja. Staviti kiflice u protvan, svaku premazati s malo žumanjka te na svaku staviti listić margarina, peći na 220 stupnjeva oko 15-20 minuta. |
julska pita
JULSKA PITA
POTREBNO: Bijela krema: 3 žlice brašna 3 dl mlijeka margarin 20 dag šećera Crna smjesa: 10 dag šećera 10 dag oraha 15 dag čokolade u prahu 6 jaja 1 vanili šećer NACIN PRIPREME: Bijela krema; 3 žlice brašna i 3 dl mlijeka kuhati na umjerenoj vatri i miješati mikserom dok se na zgusne. Ohlađenoj smjesi dodati izrađen margarin sa 20 dag štaub šećera. Sve zajedno dobro izmiksati i izliti u tepsiju na razvučenu koru lisnatog tijesta i staviti peći. Drugu koru lisnatog tijesta ispeći prije. Na ohlađeno tijesto staviti bijelu kremu zatim pečenu koru. Posipati šećerom |
| ožujak, 2006 | ||||||
| P | U | S | Č | P | S | N |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
| 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv