Kinder Pingui
POTREBNO:
BISKVIT
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
6 žlica vode
2 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo
KREMA
1/2 l vrhnja za šlag
1 vrećica želatine u prahu
PRELJEV
20 dag čokolade
10 dag margarina
NACIN PRIPREME:
BISKVIT Istucite snijeg od bjelanjaka. Pjenasto umutite žumanjke, šećer i vodu. Dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao, te snijeg od bjelanjaka. Ispecite biskvit i ohlađeni prerežite na pola. KREMA: Pripremite želatinu prema uputama na vrećici. Započnite tući vrhnje i dodajte želatinu. Obzirom da sva vrhnja nisu jednako slatka, provjeriti da li je krema dovoljno slatka. PRELJEV Otopiti na laganoj vatri čokoladu i margarin. Slagati kolač: biskvit, pola šlaga, pola čokoladnog preljeva, druga polovica šlaga, drugi dio biskvita, ostatak čokolade. U slast!
Post je objavljen 27.03.2006. u 12:10 sati.