Volim Slatko http://blog.dnevnik.hr/volimslatko

nedjelja, 17.04.2016.

Quiche sa sirom i tikvicama

Najbolji, najbolji quiche koji sam probala. Uvijek kad ga pravim pogotovo ako imam goste svi su oduševljeni, čak ga i moj muz voli koje je izbirljiv šta se hrane tiće (uh da zna da ga spominjem burninmad). Odličan je i topao i hladan.








Recept je sa coolinarike od moje drage Veteran tj, od Tee koja me sinjala na plaži i tako smo se upoznale ......Od tada raste naše prijateljstvo i kulinarske ludosti ponekad. Ja sam recept samo mrvicu prilagodila sebi. Kalup u kojem pečem je onaj za pite sa pomičnim dnom fi 30. Nećete požaliti ako ga isprobate.


SASTOJCI:

TIJESTO

30dag brašna
10dag maslaca
200 gr kiselog vrhnja ili milerama
1 prašak za pecivo
1/2 žličice soli



Maslac utrljajte u brašno da dobijete mrvičasto tijesto. Dodajte ostale sastojke i brzo zamjesite tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u frižider oko sat vremena.

Ovisi o kalupu kakvog koristite namažite ga masnoćom ili stavite na papir za pečenje. Tijesto razvaljajte da bude veće od ruba.


NADJEV
250gr svježeg sira
1 jaje
150gr milerama
200gr tikvica
100gr kuhane šunke
1/2 žličice soli
prstohvat papra
4-5 rajčica



Po tijestu narežite tikvice na kolute i složite u jednom redu po cijelom tijestu.



Sir, (ako je jako grudast izmiksajte ga štapnim mikserom uz dodatak malo milerama),ovdje su mogućnosti otvorene, možete koristiti svježi sir, onda razne krem sirne namaze, tipa Abc, ili skutu.....možete koristiti i kozji kao u originalu tako ćete dobiti još više na kvaliteti quicha.
Znaći sir izmješajte sa jajem, mileramom, soli i paprom. Polovinu smjese premažite preko tijesta. Po siru rasporedite kuhanu šunku. Sad quiche nadjenite ostatkom sira. Po vrhu posložite šnite rajčica ili polovice sherry rajčica. Vanjske rubove tijesta presavinite prema unutra.





Pecite ga na 180 C oko 45 minuta. Pričekajte da se malo prohladi i navalite.
Tea znaš koliko volim tvoje slatke recepte, ovaj mi je broj 1 zauvijek od slanih.


Oznake: tart, quiche, Slano, party, Food

17.04.2016. u 21:08 • 7 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2016 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (3)
Ožujak 2017 (4)
Veljača 2017 (4)
Siječanj 2017 (5)
Studeni 2016 (3)
Listopad 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (3)
Travanj 2016 (5)
Ožujak 2016 (4)
Veljača 2016 (6)
Ožujak 2012 (2)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Linkovi


Instagram



Facebook Volim slatko


Cool chef mjeseca 07/2015 na Coolinarici


Linkovi

DORUČAK
Zobeno čokoladna kaša sa lješnjacima
Domaća granola sa orašastim plodovima


Predjela
Čašice sa avokadom i dimljenim lososom/tunom
ČVARCI
Rolana punjena salama

Juhe i variva
Leća sa batatom
Varivo sa mesnim okruglicama
Domaća krem juha od gljiva


Glavna jela
QUICHE
Quiche sa sirom i tikvicama

MLJEVENO MESO
BBQ BOMBICE OD LUKA I MLJEVENOG MESA

RIBA
Riba na šalši
Bakalar na crveno
Pljeskavice od srdela


Salate

DIJETNI DESERTI
Kuglice od zobene kaše

SIROVI DESERTI, RAW
Sirove energetske pločice
Raw triple chocolate truffle cake ili sirova trostruko čokoladna torta
Energetske raw kuglice od suhog voća
Sirovi avokado kolač sa jagodama

PITE
Medena Kata


KEKSI
Homemade Grancereale
Orah vanili kiflice
Krašuljci
Zagrebački poljupci

DESERTI
Lisnata štrudla sa jabukama
Jednostavna pita od jabuka
Pohana bazga u umaku od jagoda
Najbolje londonerice
TIRAMISU


EXTRA DESERTI
Tart mousse
Limun kolačić
Orah krempite

TORTE
Lagana limun torta


MUFINI
Čokoladni mufin
Avokado mufini

KRAFNE
Donuts
Fritulice
Krafne punjene sirom

ROLADE
Rolada od oraha i kiselog vrhnja


SOKOVI I SIRUPI
Sirup od bazge


DŽEMOVI
Džem od jagode i chia sjemenki
USKRS
Jaja bojana crnim vinom
PUTOVANJA
Rim

Kontakt

https://www.facebook.com/volim.slatko.9/

lilusic@inet.hr
098-166 4008

Trogir





Blogovi koje volim posjetiti
RUČAK KOD MUCIKE

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se