nedjelja, 22.07.2018.

Ostavka izbornika Zlatka Dalića

Foto Internet

Ostavke i odlasci dolaze nakon neuspjeha i nezadovoljstva, a ne kad se ostvare veliki rezultati i kad je cijela nacija u transu. Slučaj ostavke našeg izbornika je specifičan iz više razloga.

Naime, nakon povijesnog uspjeha kojeg je izbornik Zlatko Dalić ostvario s generacijom koja je na vrhuncu svoje karijere, otvarati priču o njegovom odlasku iz reprezentacije je pomalo neprofesionalno od strane medijskih djelatnika, ali s druge strane, mediji imaju na temelju nečega povući to pitanje.

Zlatko Dalić je preuzeo ovu reprezentaciju prije pola godine, u onom teškom trenutku kada je plasman u Rusiju visio o tankoj niti. U svlačionici je napravio potpuni preokret, stvorivši veliko povjerenje i fantastičnu atmosferu. Reprezentativci nikad nisu bili tako bliski kao sada. U svakoj utakmici vidjeli smo tu srčanost i borbenost koju imaju samo Hrvati.

Hrvatska nikad nije bila bolja, nikad, a za sve je zaslužan samo jedan čovjek. Livanjac s prebivalištem u Varaždinu. Imajući na umu sve što se proteklih mjeseci dogodilo, postavlja se pitanje zašto onda Dalić odlazi ?

Dalić neće otići zbog rezultata, otići će jer ne želi svaki put kad je u kampu gledati preko svog ramena i provjeravati da li su mu leđa sigurna. Dosta je bilo Mamićevog maćehizma u HNS-u, vrijeme je da HNS samostalno odlučuje. Bez Mamića i njegovih jataka.

Iako je Zdravko Mamić u bijegu, iako više nije fizički prisutan, tu su njegov duh i njegovi jataci. To muči našeg heroja i ne daje mu onu potrebnu mirnoću u radu kako bi se ponovo ostvarili veliki rezultati. Bez te mirnoće, stimulansa, teško će naša reprezentacija ostati na pobjedničkoj stazi.

Vjerujem, kao i cijela nacija, u to da izbornik heroj neće okrenuti leđa i pozdraviti se. Taj događaj bi bio pogubniji za naš nogomet, nego li da nam reprezentaciju vodi dijete s ulice.

Odlaskom Dalića, našu reprezentaciju nema tko voditi. Nema trenera na svijetu koji se može prilagoditi našem mentalitetu, našem sustavu. Stoga, ekipa u HNS-u se mora držati svog posla u uredima i ne miješati se u rad izbornika Zlatka Dalića, nametajući svoje "igrače".

U suprotnom, Zlatko Dalić pakira kofere i odlazi.


Video NovaTV

Oznake: Zlatko Dalić, hrvatska nogometna reprezentacija, ostavka, zdravko mamić, HNS

- 09:08 - Komentari (4) - Isprintaj - #

subota, 30.06.2018.

Hrvatska u osmini finala

Foto screenshot YouTube

Malo tko je vjerovao u ovakav uspjeh naše reprezentacije na SP-u u Rusiji. Da će proći skupinu sa devet bodova i samo jednim primljenim golom nije ni Vakula mogao prognozirati.

Vratimo li se skroz natrag u kvalifikacijski ciklus i pogledamo li kroz što su sve Mandžo i ekipa prošli, moramo im skinuti kapu.
U kvalifikacijama smo imali mnogo oscilacija i veliko nezadovoljstvo navijačkog puka, pa pretkraj samih kvalifikacija "hladan tuš" u liku izbornika Zlatka za kojeg se govorilo da je samo premosnica za kraj kvalifikacija. Da, trebao je Dalić odraditi samo one dvije utakmice u dodatnim kvalifikacijama i nisu mu se davale velike šanse za uspjeh, a što je on napravio ?

U veoma kratkom periodu Dalić je probudio i najuspavanije igrače, vratio reprezentaciju iz ponora smrti i odveo u Rusiju. Dokazao je gazdi Zdravku da reprezentaciju ne može voditi trener kojem u CV-u stoje jedino Lokomotiva i Dinamo, a kad uza sebe još imate velikane poput Ivice Olića i Dražena Ladića, uspjeh vam je zagarantiran. Na koncu, kad pogledate roster igrača, pa tko može sumnjati u nešto veliko, u spektakl ?

Velika stvar je i u tome što je izbornik sve posložio onako kako mora biti, a ako netko nije zadovoljan time, neka se pridruži Nikoli u Solinu na kavi. Da, zatreslo se u medijima udaljavanje Nikole Kalinića iz reprezentacije, ali to tako mora biti. Niti vodonoša ne smije poremetiti atmosferu i rad u reprezentaciji, a ne jedan igrač kojem je dolazak u Rusiju već velika nagrada od izbornika i stožera, budući je imao brutalno lošu sezonu u klubu. Time što je napravio, Nikola je samo sebi naštetio. Nikome drugo. Naši su rutinski dobili Nigeriju koja se pak pokazala solidnom reprezentacijom, protiv Messija i ekipe smo bili velemajstori. Onako pospremiti Lea Messija u džep može samo Strinić, igrač koji je mnogo puta osporavan, a sada igra najljepši nogomet u karijeri.

Zadnja utakmica u skupini se pokazala samo formalnošću, a naši su je opet odradili na nivou. Kako je rekao gospodin Dalić, nema A i B reprezentacije. Postoji samo reprezentacija.

Svi reprezentativci, od prvog do zadnjeg, pokazali su zašto su tu gdje jesu. Borbenost, ustrajnost...sve za domovinu, hrvatski narod, navijače i hrvatske branitelje. Ovako kako igraju, tako se igra na Mundijalu za svoju državu i dok tako igraju ići će naprijed.

Nakon Islanda, izbornik gospodin Dalić je istaknuo kako će u ovih par dana skupiti snage za dalje jer moraju. Moraju jer nisu došli samo proći skupinu.
U osmini finala čekaju Danci, ali vjera u naše je iznad svega.

Idemo, dečki, nema predaje !!!




Oznake: svjetsko nogometno prvenstvo, rusija 2018, Hrvatska u osmini finala, Zlatko Dalić, Ivica Olić, hrvatska nogometna reprezentacija, idemo dalje...

- 00:11 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 12.06.2018.

Glava u balunu

Foto Wikipedia

Danas o nogometu i 21. izdanju SP-a u Rusiji.

U četvrtak, 14. lipnja, počinje 21. izdanje Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.
Naša "repka" predvođena livanjskim izbornikom Dalićem i kapetanom Modrićem igra protiv velike Messijeve Argentine, uvijek nezgodnog Islanda i male, ali dinamitne Nigerije.

Hrvatska je poznata po mnogobrojnim kafićima, ali i po tome da u svakom "bircu" imate najmanje 4 izbornika i 6 trenera. Istina, ta brojka ponekad zna biti i ekstremno veća, ali u jednoj nogometnoj zemlji poput naše Hrvatske to nije nimalo čudno. Svaka utakmica je popraćena pametovanjem kako bi tko postavio taktiku, koga bi odmah u žrvanj, a koga kasnije i obavezno se na svaki sučev zvižduk iz petnih žila sucu opsuje sve odreda. Tako je to kad nam je glava u balunu. Ne daj Bože da je na kraju utakmice naš tim poražen. Eee, tek onda kreće urnebes, ludnica, pakao na ulicama.

Eto, prekosutra kreće Mundijal, po 21. put, a već danima naši "izbornici" su u akciji od 5 ujutro. Raspravlja se o Argentini, Islandu, Nigeriji, Daliću, Modriću, a onda se otvori i rasprava o Mamiću i bijegu u Međugorje. Sve tzv. izbornici uzimaju u obzir kako bi se uz jutarnje kafenisanje u bircu međusobno prepirali oko velikog nogometnog natjecanja.

Što će tek biti kad krenu utakmice ?

Svaki birc će od 19 do ponoći biti pod opsadnim stanjem "kockaste" vojske hrvatskih navijača, a pivo će teći kao Niagara. I ne daj Bože da nas dinamitni Nigerijci odmah u startu poljuljaju, jer moglo bi biti belaja na hrvatskim ulicama. Pa, evo ni Senegalce nismo razvalili u zadnjoj pripremnoj utakmici. Sve je stoga moguće, pa čak da i "dalićevci" bace u delirij cijelu naciju eventualnim "kršom i lomom" jedne velike Argentine.
Savjetovali bi Dalića naši "izbornici" kako bi trebala dvojica-trojica uzet po metar konopa i svezat se za Messija, ne dat mu disat, ali kako ćeš mu ne dat disat kad on jednim potezom izbaci cijelu ekipu madridskog Reala !?

Realnost je ta da naši mogu u drugi krug, ako se ne "useru" pred Islanđanima, ali dalje od osmine će teško. Teško jer ih tamo sigurno čeka francuska žandarmerija. Valjda neće i Daliću pasti na pamet staviti žandarsku na glavu, kao tati Ćiri 98-e !

Ipak, možda nas u Rusiji ne čeka ruski rulet, nego ruska bajka. Možda se naši vrate iz Rusije s ljubavlju i zlatom.

Auuuuu...koji bi to tek delirij bio. Gorila bi cijela Hrvatska, od Iloka do Umaga, od Čakovca do Dubrovnika. Gorilo bi sve, gore nego 91-e !

Do tada, udobno iz naslonjača ili sa šanka pratit zbivanja u Rusiji i vjerovat' u čudo.

Oznake: svjetsko nogometno prvenstvo, rusija 2018, vatreni, srce vatreno, glava u balunu, Zlatko Dalić, Ćiro, francuska žandarmerija, nogometna groznica, šport

- 16:34 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.