petak, 17.08.2007.

Ojoj, opet je nesnosno vruće :(
Volim ja to leto, ali ne mrem više izdržati ove vrućine. Da sam na moru, pa i nekako da se preživi. Ali ovde, u gradu...uh! Bih se ubacila u kadu i ne bih uopšte izlazila iz nje, no mi nezgodno zbog laptopa - nije nepromočiv, pih. Ali, dobro, makar imam opravdanje za pojačano izležavanje i lenjost.
Ilustracija: premeštam se sa kreveta na fotelju i nazad svakih 10 minuta. Ponekad odem do kuhinje da nešto malo prezalogajim [da dokrajčim bocu šlaga, zapravo]. Pa se zadržim malo više ispred frižidera. Delom da bih se rashladila, a delom da pojedem SVE što se može gricnuti s nogu. Prasica :oink:


Budući da ne živim u Americi ili negde u tim otuđenim i potrošački orijentisanim društvima na mrskome Zapadu, već u domaćinski prisnoj Srbiji, ne mogu se nadati "baby shower" partiju, ali mogu očekivati proslavu dolaska bebe na svet. E sad, koliko ja znam, očekivani scenario podrazumeva sledeće - ponosnom ocu se cepa košulja (totalni bizar), bacaju se novčići na bebu (još jedan od scary momenata) i krka se i pije do iznemoglosti (svađanje oko politike se podrazumeva). Sad, moguće je da ne ide ovo sve odjednom, tj da ta proslava ide u etapama... Recimo, prvog dana se ocu iscepa košulja, pa se pije do iznemoglosti; pa se onda, kad beba i mama dođu kući, beba zaspe metalnim novcem, pri tom se pije do iznemoglosti; a onda se samo pije do iznemoglosti.
Uglavnom, nemam pojma i ne zanima me. Ako se ja pitam, a pitam se, to ćemo preskočiti.

No, zasipanje bebe darovima (metaforično govoreći, prizor bebe koja izbegava projektile simbolične novčane vrednosti mi se ni malo ne sviđa) uopšte nije loša ideja. Pa smo DM i ja počeli da pravimo spisak stvari koje su neophodne... bebcu, naravno ;-)

Here it goes:
1. kućni ledomat
2. projektor (sa ili bez platna, ne pravim pitanje)
3. mega udobna kancelarijska stolica, onakva kakvu ima Vanja u Školarcu, komada 2
4. iPod
5. Gilmoire Girls, Fraiser, Seinfeld, Friends - sve sezone
6. DVD recorder
7. mikrotalasna pećnica
[to be continued...]

A za bebi-opremu ćemo se već snaći nekako ;-)
Spisak stavljam i u stupac pored, možda se neko i prevari, pa bebcu nabavi nešto sa spiska.

Inače, razmišljam kako ćemo srediti sobu za pišonju. Ono, koje boje zidovi, šta sve treba u njoj da bude, kako naći pravu meru između kjut i funkcionalnosti i tome slično. Meni padaju samo kjut ideje na pamet, za koje ne znam koliko su izvodljive, a cijenim i da je bitnija funkcionalnost. Stoga se mislim da Lolinki zadam da se zanima time. Ipak je on završio te neke škole, a i nije mi nasnimio šta mi je obećao još pre sto godina, pa da se iskupi. Doduše, ne garantujem da ću uvažiti njegov predlog.

Bila sam u nedelju na koncertu Terry Calliera, bilo je predivno (ako zanemarim užasno nevaspitanu publiku koja sve vreme koncerta ćaska). Ali, detaljnije o tome neki drugi put - sad je vreme da se prebacim na fotelju.
:: 15:26 :: komentariši (2) . print . # ::

utorak, 14.08.2007.

Pitah onomad Slavicu kako ću znati kada se beba pomera. Pitah, jer me svako malo neko pitao da li osećam kako se beba mrda, a ja nisam znala. Mislim, osećala sam ja nešto u stomaku, ali da li je to bila beba ili kontrakcije ili mi se, da prostite, išlo u vece, e to već nisam znala. Pa bih rekla da ne osećam. Što je dosta čudilo sve te (uglavnom žene) koji su me pitali osećam li bebu i zaključak je najčešće bio da beba nije još uvek oživela [o_0 oživela? wtf?].

Uglavnom, reče meni Slavica da ću s početka bebine pokrete osećati kao leptiriće u stomaku ili kao kad mi krče creva. Kako, molim?!? Bilo mi neprijatno da joj kažem da kad meni krče creva, to čuju i komšije, te da upadam u paniku da će bebac ogluveti zbog toga. Zapravo, ja ovoliko jedem da bebac ne bi imao problema sa sluhom :)

Kako god, nikakve leptiriće nisam osetila [to je verovatno objašnjenje za one osetljive i nežne žene, a ne za divljakuše poput mene], ali je bebac počeo da se rita. Zapravo, da se gura. I šuta. I udara. I to je mnogo smešno. I ponekad se vidi kako se mrda, jer mi se pomeri čitav stomak :D

Budući da me uglavnom udara rukama, tj. sa one strane gde mu je gaša, ja sam zaključila da se bebac boksa, te mu nadenuh radno ime Mate. Mate, kao Mate Parlov, poznati jugoslovenski bokser. I još - uglavnom je miran preko dana, ali zato noću podivlja. Mamino dete :)) Kako prođe 9 naveče, tako bebac krene da se gura i rita i udara. A meni drago, pa se smeškam. I pitam šta zapravo radi kad se toliko mrda. :)



Za kraj, par bakinih bisera:

1. Imam jednog jedinog brata i to od tetke, Veljka, zatim - tri sestre od tetke i dve tetke; štobisereklo, sve same ženskinje u porodici. Kada sam baki rekla da ću roditi dečkića, ona je sva radosna rekla "Jao, divno, sad će Veljko imati sa kim da se IGRA". Btw, Veljko ima 27 godina :D

2. Pukao mi je zub i nije moglo da se popravi, već je morala da se radi nadogradnja zuba. Što će reći, pravilo mi veštačku krunicu. Baka me pitala "Hoćeš da staviš ZLATAN ZUB?". Naravno da sam se zacenila od smeha. Sestra me zezala da to uopšte nije loša ideja, te da je to investicija u budućnost. Ono, kad bebac krene na fakultet, a ja izvadim zub i pružim mu ga uz reči "Evo, sine, mama ŠTEDELA za tvoje školovanje".

3. Baka mi se zabrinula i žalila tetki da sam - i dalje ne mogu da verujem - SMRŠALA! Priznaje doduše da malo imam taj stomak, ali sam inače kost i koža: jako sam bleda i upali su mi obrazi i stvarno sam mršava. A tetka me gleda i ne može da veruje žena šta joj baka govori. U životu nisam bila bucmastija u licu no sad. Ali, dobro, makar neko NE misli da izgledam i da sam pokretljiva poput nasukanog kita-ubice ;))

:: 13:15 :: komentariši (2) . print . # ::

petak, 03.08.2007.

iskopala sam neku pamučnu haljinicu, usku, kad je obučem izgledam kao sporty-spice, hihi.
sa lubenicom napred rofl
dakle, prvo ide stomak, pa ja.

a u tibi...


DEČKIĆ !

:D

nešto je veći neg' što je uobičajeno - ima 430 grama, lepo ja kažem da nosim slončića u stomaku.

bejaše smešno kod slavice na pregledu. gleda ona onaj monitor i kaže, očigledno zaboravivši da prošli put nismo mogli da vidimo šta je:
malo je veći, ali to je uobičajeno kod muške dece...
DM i ja [uglas i iznenađeno]: dečak je?
slavica [zbunjeno]: a nismo znali do sad?
bilo bi još smešnije da smo DM i ja jedan od onih parova koji žele da se "iznenade" :D

DM je posle tvrdio da mu je video pišu i da mu je ONOLIKA. ponosni tata.
ja pišu videla nisam, mada sam ovog puta iz prve prepoznala gde mu je glava. i ubeđena sam da je DM od nože pomislio da je piša. hihi.
i još je pitao - a on će biti jedno deset puta veći kad se rodi, jel da? što je kod mene izazvalo blagi napad panike, jer sam vizuelizovala deset puta veći stomak i kako me pomoću krana unose u porodilište... brrr, scary. kaže slavica da bebe budu oko 3-4 kg teške kad se rode, tako da DM uopšte nije bio daleko od istine. ko me sad bude nervirao, nagrabusio je. zamislite mene deset puta veću kako pod uticajem inercije nasrćem na pomenutog nekog, mwahahaa :)

i još - već je počeo porodični razdor oko toga za koga će bebac navijati. DM se nada malom zvezdašu... what a sucker! nije svestan da će pola moje porodice bebcu da kupuje partizanov outfit + imam cd sa partizanovim navijačkim pesmama. the kid doesn't stand a chance - ima da navija za partizan sve u šesnaest. u potpisu: proud mamma :)

ako se neko pita, ne, još uvek ne znamo koje ime ćemo dati bebi. lepo sam ja govorila DM, hajde da se dogovorimo, bolje sad nego kasnije, ali on nije hteo, kao ima vremena, a možda je i devojčica... sad hoće da mu da ime po nekoj od zvezdinih zvezda (to su dragan, dejan, miloš i ne znam ko još), što su potpuno ogavna imena, osim ovog miloša, ali ja bih to promenila u miša. naravno da se nismo usaglasili.
btw, moj odgovor na to je bio - mhm, zvaćemo ga macan. ili ivica* :wicked_smile:


no, šalu na stranu, nekako je tek sad postalo stvarno to da ćemo dobiti bebu. mislim, i ranije je bilo tako, ali sad je nekako stvarnije.
dobićemo bebu.
i to malog dečkića.
joj.
:)


smišljamo playlistu za bebca. svako po deset pesama, tj. izvođača. DM je ubeđen da bebac MORA da sluša klasiku da bi se pravilno razvio, a ja ću insistirati na brit-popu. hoću malog njanjavog džemperliju* :D

nešto sam sva vesela :)



* legenda:

macan - bojan zajić macan, fudbaler partizana, superstar sa savskog venca, retko ružan muškarac. otuda i nadimak macan. ali je pristojan (čitaj: ume da sklopi proširenu rečenicu koja ima smisla).
ivica - ivica kralj, golman partizana, sirovina neotesana. voli da lomi noge protivnicima.
njanjavi džemperlija - muška osoba koja voli brit-pop, domaći pop i indie u načelu. pitoma vrsta i mom srcu veoma draga.
:: 14:40 :: komentariši (6) . print . # ::

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Opis bloga

o bebcu :)
malo i o meni. o nama. everyday life.
i slično.

02.04.08. 64 .. 7560 .. 42,1
15.05.08. 68 .. 8180 .. 43,5
25.06.08. 69 .. 8650 .. 44,5

16.06.09. 82 .. 12,5

29.05.08. jedinica dole levo
01.06.08. jedinica dole desno
04.09.08. jedinica gore desno
09.09.08. jedinica gore levo
22.10.08. dvojka gore desno

16.06.09. sve od jedinice do četvorke :)

23.07.08. propuzao :)
02.08.08. uspravio se
25.10.08. sam stoji 10-tak sekundi

Linkovlje

Baby score

upiškio mamu: 9 puta

ukakao mamu: 5

upiškio tatu: 2 (prvi koga je upiškio)

ukakao tatu: 0

upiškio strance: 2

ukakao strance: 1

Baby's wish-list:

:: kućni ledomat

:: projektor (sa ili bez platna, ne pravim pitanje)

:: mega udobna kancelarijska stolica, onakva kakvu ima Vanja u Školarcu, komada 2

:: iPod

:: Gilmoire Girls, Fraiser, Seinfeld, Friends - sve sezone

:: DVD recorder

:: mikrotalasna pećnica

:: priče o Gojku i Dobrili Srđana Valjarevića (izlazile su u Danasu, a ne postoji štampana verzija; ovo smo spremni platiti suhim zlatom)

:: štapićasti blender (u narodu poznat i kao blender za poneti) - NABAVILA!!

[nastavak sledi...]


free web counter