nedjelja, 24.06.2007.

svako žensko čeljade voli da se oseća dobro u svojoj koži. mislim, verovatno to vole i muški, ali me oni trenutno ič ne zanimaju.
pa ću ja sad da kukam o ženskim problemima – frizuri, laku za nokte, krpicama i izlascima. o imenima neću više. uskoro idem na pregled, pa ćemo saznati šta je. imamo dva imena u igri za dečaka – Filip i David. Filip jer sam DMu sjebala dvd plejer – marke phillips - nešto sitno pre nego što smo saznali da smo se razmnožili. a David jer je lift u mojoj zgradi prestao da radi dva dana po odlasku kod ginekološkinje, a preduzeće koje popravlja liftove se zove David Pajić. a moj stan je na sedmom spratu, juhu.
u svakom slučaju, imaće zanimljivu priču o tome zašto je dobio baš to ime.
ako bude dečak.
a ako bude devojčica, imaće najnajlepše ime pa joj zanimljiva priča neće biti potrebna.


dakle, sit back and relax

- for your entertainment only, trudnjacha proudly presents -

KUKANJE


:: nokti na nogama su taaako daleko ::

juče sam sekla nokte na nogama. you're amazed now, right? ko bi rekao da je to nešto što zavređuje da bude spomenuto na blogu? eh, heh, sečenje noktiju uopšte više nije tako jednostavna radnja. nekako su mi noge predaleko, ruke prekratke, a smetnja na putu do noža zvana stomak je sve veća i veća, pa dosezanje stopala zahteva neverovatnu gimnastiku koja, sigurna sam, uopšte nije preporučljiva tokom trudnoće. na pitanje da li bi mi on sekao nokte na nogama u 6 mesecu (procenila sam da ću do tada nekako uspevati sama da vršim tu radnju), DM je odlučno odbio da ima išta sa tim, što je možda i dobro, budući da ni meni ne ide najbolje baratanje makazicama - isekla sam si nokte do živaca, divljakuša. ali je nekako prevalio preko usana da mi hoće mazati lak za nokte. that's gonna be fun. smijeh
ako neko ima da mi preporuči dobrog (i pažljivog) pedikira, bila bih zahvalna.


:: everyday is a bad hair day ::

ja volim kratku kosu. i kratka kosa mi lepo stoji. kratka kosa se brzo opere i osuši. i letnje vrućine su podnošljivije sa kratkom kosom. jedino nezgodno je to što kratka kosa (na mojoj glavi) zahteva makar polusatno opsluživanje dnevno ne bi li to iole pristojno izgledalo. u suprotnom izgledam kao da me je neko zaposlio da glumim strašilo na polju pšenice. pa sam onda, mudra i praktična ja, saznavši da sam trudna, smislila da je odlična ideja da pustim kosu. kao, biće mi lakše za održavanje. ono - zavežem rep i pristojno izgledam. aha, a onda je mrmot zamotao čokoladu. prvo, to bejaše u aprilu i ja sam, ne pitajte kako, umislila da će meni do leta - dakle, za mesec i po dana - kosa porasti desetak cm, što je neki minimum da mogu zavezati rep a da mi ne ispada pola kose sa strane. drugo, moja kosa je prilično gusta, oduvek je bila, i vruće mi je od nje. čak i da mogu da je zavežem u rep, izvesno ne bih spavala sa vezanom kosom, pa bi mi se oznojilo čelo, vrat, obrazi, nos, usta, kapci, uši - što mi se sada događa. i kosa mi je one glupe dužine, nit je kratka nit duga, fali joj jedno tri-četiri cm da dosegne ramena, a i nije baš oblikovana kako bi trebalo. pa sam sad na ivici da se ošišam skroz na kratko. ali neću, karakter sam. kao.


:: nemam šešir ::

pamučni, beli veš je meni mega seksi. mislim, okej su mi, čak i zavodljive, i svilene i crne ili bordo gaćice i grudnjaci, ali pamučni veš, potpuno beo ili sa nekim girly dezenima, mi je onako, nekak' nevaljalo seksi. i volim da nosim lep veš u kome se osećam prijatno i zavodnički. no, sada sam na ivici da prestanem da nosim išta i to ne zato što sam u fazonu full monty ili zato što mi je gologuzost turn on. o ne. sve gaćice su mi male i stežu me i žuljaju. i grudnjaci su mi mali. čak i oni koji su mi bili veliki a kupila sam ih zato što su mi se JAKO svideli uz nadu da će mi NEKAD porasti cice. e pa, porasle su. ali više nego što sam htela.
kaže mi tetka da ima moja baka neke neraspakovane pamučne gaće, pa da uzmem od nje. kao, šta fali što bi mi bile do ispod sisa i što su seksi eventualno babojebcima ili onim manijacima koji posećuju fat and horny sajtove, bitno je da su od pamuka.
ja sam neiscrpan izvor zabave mojoj porodici.


:: AAA ::

kozmo nam je svojevremeno poručio da bi svaka mlada, moderna i samosvesna žena (and I am ALL that) trebalo da bude Aktivna, Aktuelna, Atraktivna. sure, no problem.
Aktivna jesam - mogu da pešačim čitavih 15 minuta bez da mi noge oteknu toliko da izgleda kao da me napao elefantijazis, mogu i da podignem celih kilogram i pol bez da me probode negde, jednom sam čak i potrčala za autobusom udaljenim ogromnih deset metara i tek posle celih dva metra ostala bez daha, a i redovno radim vežbe - dok ležim premeštam se sa levog na desni bok svakih 10 minuta.
definitivno sam i Aktuelna - bila sam na čak dva koncerta do sada i išla bih i na druge, no me jebe to što hoću da se zanesvestim ako nemam dovoljno vazduha (čitaj: ako sam u zatvorenom prostoru) i što me javni vecei užasavaju a primorana sam da ih posećujem svakih 15 minuta. ali zato redovito čitam izveštaje sa raznih dešavanja, a bejah i na indie-go večeri na kalemegdanu čitavih sat vremena dok se nisam smorila jer svi đuskaju i nikome se ne ćaska, a ja mogu da đuskam koliko i slon da skače.
naravno, i Atraktivna sam i svako ko tvrdi drugačije besramni je lažov. to što je nekima smešna moja želja (a nekad i realizacija) da navučem neki džak na sebe jer da mi je sve ostalo - lepo - usko i neudobno je samo pokazatelj da su ti narečeni neki zaista toliko out da ne umeju da prepoznaju nove modne trendove. da, najozbiljnije, džakovi su ovog leta totalni hit, verujte mi!
pored toga, vrcam od zanimljivosti i intrigantnosti svaki put kad otvorim usta. šta, nije valjda da vas ne zanima kako mi napreduje trudnoća i šta mi se sve dešava sa telom? ili, šta ima novo na tv programu? svašta! :shocked:
ali, DM mi često kaže da sam mu baš slatka i seksi ovako okruglasta i onda se ljubimo. ne možemo baš lako da se zagrlimo, jer nam smetaju tibe. ali se zato ljubakamo. sa jezikom! smijeh
za sve ostalo me baš briga.btw, bili smo danas u inđiji na placu. ne znam kako, ali izgoreo mi je samo desni grud. levi ništa. obući majicu na V izrez danas izgleda beskrajno smešno.
:: 21:58 :: komentariši (8) . print . # ::

ponedjeljak, 11.06.2007.

ja i dragi imamo najlepša imena na svetu. [da, znam da bi trebalo da piše dragi i ja, ali mene je sad dvoje pa sam stoga važnija, i sledstveno, ja i treba da se nalazim na prvom mestu :D]
elem, mi imamo najlepša imena na svetu. pa bi nekako bilo dobro da i bebac ima najNAJlepše ime. razmišljali smo da mu/joj ime damo po nama - ono, Sanja junior ili DM junior - ali, priznaćete, zvuči malo glupo. a povrh toga, već znamo da ako bude mini ja zvaće se Una (što je meni prekrasno ime).
no, ime za dečaka je noćna mora. predlagala sam dragom da on promeni ime i tako oslobodi svoje za mini njega, ali baksuz voljeni kaže da se već prilično vezao za svoje ime, pa ga ipak ne bi menjao. ja lično mislim da to nije u redu i da bi DM trebalo već sad da pokaže kako će on biti odgovoran otac i da promeni ime u štajaznam... Ljubolja, na primer. ili Radivoje. i to bi trebalo da uradi koliko sutra, dok još uvek ne znamo je li mini on ili mini ja.
e, to bi bio pravi pokazatelj roditeljske ljubavi!
naročito ako ipak bude mini ja smijeh

no, tvrdoglav je DM, skoro kao ja, pa smo ipak počeli da razmatramo koje bi ime mogli da damo malom pišonji. kao što već rekoh, to je pravi mali lingvistički pakao. plus, DM pokušava da izvrda davanje doprinosa bazi prihvatljivih muških imena, sa - pazite molim vas kakvim neprihvatljivim opravdanjem - 'a da sačekamo da vidimo šta je, možda je devojčurak pa se bez potrebe zamaramo'. ali, hehehe, nisam ni ja vesla sisala i ne dam se omesti u naumu da koliko odmah smislimo ime i za dečkića, pa onda krenem da cmizdrim i kukam kako se on uopšte ne interesuje za bebu i kako ga to sve smara i onda se on oseća krivim i pomaže mi. znam, znam, najgora sam 0:)

inače, pregovaranje oko imena izgleda tako što ja predložim ime, pa DM iznese zamerku. pa onda on iznese predlog, pa ja kažem "ne dolazi u obzir". pa onda krenemo da se glupiramo i smišljamo najneprihvatljivija moguća imena.

na primer:

JA: Filip nije loše ime.
DM: pa nije.
mada, svi će ga zvati Fića. to mi se ne sviđa.
aha, ni meni.
a šta kažes na Kolja?
fuj.
šta bre fuj?!
zvaće ga koljač...
e sigurno će ga tako zvati, ne izmišljaj.
ma ne može, to je nadimak od Nikola.
i...?
ne može, ne sviđa mi se.
e pa svašta. ali ajde... a Feđa?
ne zajebavaj se.
ma, ne zajebavam se, ozbiljna sam. meni je to baš lepo ime. i ne psuj pred bebom.
pa, ne izazivaj me.
ma ne izazivam te, stvarno mi se sviđa.
ne može.
baksuze. a, a recimo Dario?
mnjah, onako.
a Žoze?
ma, pali sa tim čelzijevskim imenima. nemoj da ja sad krenem sa Rafael i slično.
dobro, dobro. a Lav?
heh, to nije loše.
da... mada, malo je nezgodno kad treba da ga zovemo. mislim, kako da urlaš takvo ime? ono - Lave! Tigre? Konane? :D
u pravu si.
a Dimitrije?
ne može.
što?
ima jaku ideološku konotaciju.
ha?
Ljotić i Tucović. jedan je fašista, a drugi je komunista.
čekaj, pa šta fali Tucoviću?
e, nećemo sad o tome da se raspravljamo. ne može.
zaboga.
može recimo Julije.
e jeste, pa da ga svi zovu Julija. ali Gaj nije loše.
mda, to ime sigurno niko neće promeniti u Gej. vidim, ne gine mu određena seksualna orijentacija.
pa dobro, jesmo gej frendli ili ne? :)
uozbilji se. ali trebalo bi razmisliti o tim rimskim carevima. recimo Vasperzijan nije loše.
ti stvarno nisi normalan. ne dolazi u obzir. može Leonid.
vidiš... zanimljivo. moglo bi.
eto.... errm, je l se tako beše zvao Brežnjev?
au, da. ne može.
Obradović je beše bio Dositej?
jeste.
pa eto, može Dositej.
e, može.
mada, malo je pretenciozno, ne?
pa šta. treba mu od malih nogu postaviti visoke ciljeve.
a Isak?
a Isak nije pretenciozno?
što? 0:)
pa, ono, Njutn, Ajzak Hejz…
Isak Baševis Singer.
ne može Isak. može Denis.
jest, pa da ga svi zovu penis.
pa šta fali? biće glavni baja. :D
ne može. može Tristan.
u, bolje bi bilo Trsten.
aman, kako će to ostala deca da izgovore? ne može. ali može Fabio. ili Fabijan.
dada, može, ali kad budeš rađala malog talijančića.
a Puriša?
nisi ozbiljna. i ne može. tako se zove jedan režiser koji je potpuno bez veze.
pa dobro, ali otkud ti da će on biti režiser?
pa što ne bi bio?
pa štajaznam, čak i ako bude, možda neće biti poznat...
čekaj, kako to misliš - biće režiser, a neće biti poznat?!
pa, možda neće biti poznat kao recimo Kopola...
nego?!
možda bude poznat kao Kusturica...
e to ne dolazi u obzir! ako će da bude kao Kusturica, onda ni ne treba da bude režiser! ma, lepo ti kažem, ne može Puriša.
dobro... ajmo po slovima... daj neko ime na B.
Boško, Bole, Branko, Budimir…
bljak. nijedno mi se ne sviđa.
pa ni meni. ali Borut* je super.
ignorišem te. siroto dete da dobije kazahstansko ime, ti nisi normalan. e, a Kristijan? Kristijan je meni baš lepo ime. mada, uvek me asocira na onog kriminalca.
aha. nije dobro. mada mislim da olako odbacuješ Boruta.
rekoh već - pali. ne može....daj neko ime na H... Hristo? :D
u, može, taman da odamo priznanje korenima.
daj, ne zajebavaj. a i nekako mi je previše hrišćanski.
a Kristijan nije?
dobro, dobro... a Ljutko?
ti si neozbiljna.
nisam, tako mi se zove ujak koji je uvek nasmejan.
ma kul. ne može.
pih. a Robert?
u, to bi bilo super kad bismo živeli u americi, onda bi ga svi zvali Bob. e, Džordž je super.
ma da, najbolje da ga zovemo Bush.
pa da smo u americi, što da ne?
o, zaboga. a recimo dva imena? na primer Lav i još nešto.
može, može, Lav Sofronije. :D
ma, sigurno.
što, pa baš je super. niko nema takvo ime.
sa razlogom.
dobro, a samo Sofronije?
ma ne može. uozbilji se.
ti uopšte ne uvažavaš moje mišljenje.
pa kad daješ imbecilne predloge.
a Ratomir?
ma sigurno. nikakvi -mirovi, -ljubovi, -slavovi ne dolaze u obzir. može Rastko.
ne može.
dobro, a Grigorije?
pa nije loše. onako.
a Miša? Miša je baš lepo.
???
tebi nije lepo?
nije.
a Ivo?
Ivo nije loše.
a Kolja?
to si već pitala. ne može.
ali Kolja mi se baš sviđa.
ma ne može.
TI ne uvažavaš MOJE mišljenje. a Feđa?
opet ti. ne može.
Danijel?
sa J ili bez J?
it's negotiable.
pa zapravo mi se nijedno ne sviđa.
pa ni meni preterano, ali mi više ništa ne pada na pamet.
Konstanca! Konstanca je super.
luđače, to je žensko ime.
pa kad ne može Džordž. ali moglo bi Krejmer**.
ma da, Sajnfeld bi bilo najbolje.
a ne, ne sviđa mi se to.
ma zakuni se. a Dario?
i to si već pitala...


i tako to, hihi, obično izgleda.
kako smo krenuli, nikad se nećemo dogovoriti. ako neko ima neki predlog, we're open to sugestions :Dupdate: krivotvorila sam DM-ove reči. on je zapravo rekao
*BorAt
i
**Kozmo
:: 15:22 :: komentariši (11) . print . # ::

srijeda, 06.06.2007.

joj, kako mi je lep i krasan blog :D
znam da sam potpuno podetinjila, ali kravica i zečić su mi premedeni. a i igrala sam se u photoshopu čitav jedan dan praveći pozadinu i potpuno sam ponosna na sebe.
bravo ja još jednom. :smajli koji se posnosno šepuri:

inače, upala sam u fazu kad bih si samo mazila stomak. već se poprilično vidi, naročito kad nemam nikakvu odeću na sebi - u stanju sam satima se gledati u ogledalu i kupanje zato traje beskonačno dugo - i prelep mi je. i želim ga svima pokazivati i nositi uzane majice kako bi se što bolje video.
znam da ima žena koje jako ne vole da im drugi dodiruju stomak (eno videh da se sepia na to žalila), ali mene to nekako baš veseli. doduše, to mi za sada radi isključivo DM i ponekad sestra koja je presrećna što postaje tetka i raspilavi se svaki put kad dođe kod mene i pogleda slike sa ultrazvuka. njoj su te mrlje baš slatke, ali ona uporno tvrdi kako je njoj beba baš slatka (as if she can see anything there; ja imam problem sa raspoznavanjem, a kamoli ona). luda žena, ali je mnogo volim i zaista me razveselila njena oduševljenost. elem, ona voli da mi pomazi stomak i pozdravi bebca od tetke i toliko je srećna kad to radi da to nekako pređe na mene.
a i ja sam prilično srećna dok se mazim po stomaku. a sad sam počela potpuno nesvesno to da radim. samo se u nekom trenutku uhvatim kako se mazim, bez obzira gde se nalazim i šta radim - u autobusu, na kursu, dok silazim niz stepenice, dok stojim u redu za kasu u prodavnici, u sobi dok gledam tv, a jednom čak i na wc šolji... ma, potpuno mi je super ovaj moj stomačić.
pretvaram se u lopticu and I'm loving it. :)


težina: ne znam, ne verujem više ovoj svojoj glupoj vagi. pre neki dan je ujutru bilo 62.5 kg, što me je zaprepastilo, jer bi to značilo da sam se za 4 dana ugojila 2kg, što je ipak previše i gotovo nemoguće, ali je kasnije (posle odlaska u wc) bilo 61.
moja draga sestra je to prokomentarisala sa "ajme, sad i sereš za dvoje".
obožavam je.
:: 23:42 :: komentariši (4) . print . # ::

subota, 02.06.2007.

upravo sam shvatila... ako se nastavi dole primećeni trend 'nedeljno po pola kilograma', to mu dođe 2 kilograma mesečno, što znači da do kraja trudnoće, tj. za ovih 9 meseci ima da nabacim 18 kilograma.

pa to uopšte nije okej!
:: 17:57 :: komentariši (4) . print . # ::

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< lipanj, 2007 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Opis bloga

o bebcu :)
malo i o meni. o nama. everyday life.
i slično.

02.04.08. 64 .. 7560 .. 42,1
15.05.08. 68 .. 8180 .. 43,5
25.06.08. 69 .. 8650 .. 44,5

16.06.09. 82 .. 12,5

29.05.08. jedinica dole levo
01.06.08. jedinica dole desno
04.09.08. jedinica gore desno
09.09.08. jedinica gore levo
22.10.08. dvojka gore desno

16.06.09. sve od jedinice do četvorke :)

23.07.08. propuzao :)
02.08.08. uspravio se
25.10.08. sam stoji 10-tak sekundi

Linkovlje

Baby score

upiškio mamu: 9 puta

ukakao mamu: 5

upiškio tatu: 2 (prvi koga je upiškio)

ukakao tatu: 0

upiškio strance: 2

ukakao strance: 1

Baby's wish-list:

:: kućni ledomat

:: projektor (sa ili bez platna, ne pravim pitanje)

:: mega udobna kancelarijska stolica, onakva kakvu ima Vanja u Školarcu, komada 2

:: iPod

:: Gilmoire Girls, Fraiser, Seinfeld, Friends - sve sezone

:: DVD recorder

:: mikrotalasna pećnica

:: priče o Gojku i Dobrili Srđana Valjarevića (izlazile su u Danasu, a ne postoji štampana verzija; ovo smo spremni platiti suhim zlatom)

:: štapićasti blender (u narodu poznat i kao blender za poneti) - NABAVILA!!

[nastavak sledi...]


free web counter

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se