ponedjeljak, 30.04.2007.

trudna sam sad već 7 nedelja, mada nekako računam da sam trudna od onog trenutka kad sam to spoznala. dakle, od 24. aprila. štoćereći, već nedelju dana.

ali, idemo od početka.

prvo - ja ne volim decu.
u stvari, nije da ih baš ne volim, ali mi opako idu na živac histerišuće bebe i klinčad i nenormalno se unervozim u njihovom prisustvu. one druge - mitske - bebe i deca koje ne vrište i šize, koje spavaju kad je spavanju vreme, koje su pametne i smeju se, koje su zaista radost za svaku porodicu, e te su mi okej. one prve - jedino postojeće - bebe i deca su oličenje samog zla. a njihovi roditelji? e, njihovi roditelji su ubice svake konverzacije i sinonim za sporu smrt u mukama.
tako da je normalno bilo da ne budem baš neki fan trudnoće i razmnožavanja kao takvog. sam put do tog cilja mi je, naravno, uvek bio izuzetno drag. ali to - deca, dom, gnezdo itede - može, ali jednog dana, ne sad. kad budem imala živce debele k'o stablo baobaba, novaca k'o bil gejts, uspešnu karijeru iza sebe i kad porastem. ako se pitate da li to sve sada imam, tj. da li je taj jedan dan došao.... pa, nemam, ali jeste.
fasten your seatbelts, THE day has come.

drugo - nije ovo bilo baš neplanirano. spucalo me negde oko nove godine da ne postajem mlađa i da taj jebeni biološki sat ipak otkucava, ma koliko ga ja ignorisala. i, uprkos zdravom razumu i činjenici da ništa od onog "kad budem imala..." nije ostvareno, objavih dragom mi da hoću bebu. u početku se malo bunio, ali bože moj - moja jajašca i moj sat su u pitanju. a verovatno ćemo još dugo da čekamo realizaciju tih idealnih uslova. da se razumemo, nije baš da živimo u kutiji od cipela i jedemo koru s drveta, a zarađujemo za internet proseći po ulici, ali daleko je to od poželjnog. no, napao me je nalet optimizma i ubeđena sam da će to sve biti okej.
da se razumemo još bolje - nismo se intenzivno posvetili tome da zatrudnimo (iako jesmo radili na "pravljenju bebe"). meaning: nismo vodili računa o plodnim/neplodnim danima, nismo merili nikakve temperature, nismo radili šta se već radi kada se hoće beba, samo nismo koristili kondom i uživali smo do kraja :blush:
enihau, ovaj pasuljčić u stomaku me je malo iznenadio.
jeste da mi je kasnila, ali meni stalno kasni, pa se nisam preterano obazirala. a i konstantno me je boleo stomak kao da ću dobiti, što je, saznadoh, sasvim NORMALNO (!!) u ranoj trudnoći. sjajno. ako sam ranije, u mrz fazi, mislila išta pozitivno o trudnoći, to je bilo da makar neću imati menstruaciju 9 meseci i, posledično, 9 meseci me neće boleti stomak. mhm, dream on. ne samo da me boli stomak, nego su mi i grudi narasle i imam osećaj da će eksplodirati. verovatno u četvrtak, dok budem radila test iz engleskog.
neprejebiv osećaj, preporučujem svima.

ali, moram da priznam, obradovala me druga crtica na testu. jeste da sam se malo zapišala dok sam to radila, što je beskrajno ogavno i nikad mi neće biti jasno za koji moj ne naprave neki test koji NE podrazumeva takvo samoponižavanje, ali čim sam oprala sebe i kadu - da, smislila sam da je bolje da to odradim u kadi, nego na wc šolji, idiotkinja - smejuljila sam se k'o da sam poduvala the best joint ever.
pa je onda usledila agonija obznane rodbini i prijateljima i spoznaja da od sada MORAM da živim ZDRAVO. fuj.
to znači - ništa đuskanje petkom uveče, zbogom cigarete, alkohol mogu da gledam kako drugi piju, a moram i da počnem da doručkujem. i jedem voće. i pijem puno tečnosti. i spavam redovno i dovoljno. što mi nije problem, jer me je kanda ujela ce ce muva muva - spavam k'o troprsti lenjivac - već u ponoć ne mogu da gledam, budim se u cik zore, ali zato posle ručka padam u krevet. gde god da se nalazim. što je malčice nezgodno ako ste u gostima, ali boli me kiki, ja sam trudna.
sad imam savršen izgovor za svoju lenjost :D

i za kraj ovog "uvodnog" posta (o obznani porodici i prijateljima i glupostima koje to prate u sledećem entriju, sad mi se - pogađate? - spava):
ja ću ovo svoje čudo voleti. i ono će biti mega pametno i dobro i lepo vaspitano i smejaće se i spavaće noću i biće radoznalo i lepo i kad poraste biće neki uberpoznat stručnjak a kao malac biće oličenje onih superslatkih bebaca sa reklamnih plakata za već nešto slatko i ženskasto.
:: 12:22 :: komentariši (0) . print . # ::

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

  travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Opis bloga

o bebcu :)
malo i o meni. o nama. everyday life.
i slično.

02.04.08. 64 .. 7560 .. 42,1
15.05.08. 68 .. 8180 .. 43,5
25.06.08. 69 .. 8650 .. 44,5

16.06.09. 82 .. 12,5

29.05.08. jedinica dole levo
01.06.08. jedinica dole desno
04.09.08. jedinica gore desno
09.09.08. jedinica gore levo
22.10.08. dvojka gore desno

16.06.09. sve od jedinice do četvorke :)

23.07.08. propuzao :)
02.08.08. uspravio se
25.10.08. sam stoji 10-tak sekundi

Linkovlje

Baby score

upiškio mamu: 9 puta

ukakao mamu: 5

upiškio tatu: 2 (prvi koga je upiškio)

ukakao tatu: 0

upiškio strance: 2

ukakao strance: 1

Baby's wish-list:

:: kućni ledomat

:: projektor (sa ili bez platna, ne pravim pitanje)

:: mega udobna kancelarijska stolica, onakva kakvu ima Vanja u Školarcu, komada 2

:: iPod

:: Gilmoire Girls, Fraiser, Seinfeld, Friends - sve sezone

:: DVD recorder

:: mikrotalasna pećnica

:: priče o Gojku i Dobrili Srđana Valjarevića (izlazile su u Danasu, a ne postoji štampana verzija; ovo smo spremni platiti suhim zlatom)

:: štapićasti blender (u narodu poznat i kao blender za poneti) - NABAVILA!!

[nastavak sledi...]


free web counter