STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

31.08.2014., nedjelja


NACIONALNA IZDAJA: Tajni dogovor moćnika na štetu hrvatskog naroda!

NACIONALNA IZDAJA: Tajni dogovor moćnika na štetu hrvatskog naroda!



http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/131230-nacionalna-izdaja-tajni-dogovor-mocnika-na-stetu-hrvatskog-naroda.html

Bili smo samostalni 20-ak godina, a onda smo se zbog nekoga i nečega prestrašili svoje državotvornosti i željeli je, u strahu od Balkana (a bijasmo vojni pobjednici!), utopiti u sigurnost Europske Unije. Nakon preživljenih muka po ulasku u EU ta nas ista EU sada vraća na Balkan govoreći kako nam je tamo i mjesto, a da hrvatski narod o tome nitko ništa ne pita.

Da aktualna hrvatska vlast ne štiti nacionalne interese svoje zemlje već odavno nije vijest. Ali očekivati da ih štiti jedna EU, Njemačka, SAD, ili bilo tko drugi podjednaka je utopija. O tome nam upravo ovih dana najbolje svjedoči odbijanje povezivanja hrvatskoga juga autocestom s ostatkom zemlje.

Nije mi namjera komentirati sam čin Vladinog prihvaćanja EU prijedloga buduće trase preostale dionice autoceste prema Crnoj Gori i dalje u Grčku kroz teritorij BiH. Samo ću dodati kako je to ravno nacionalnoj izdaji i to nakon što je Hrvatska svojim novcem već izgradila gotovo polovicu cjelokupne buduće autoceste. Međutim ta je sekvenca samo kulminacija cjelokupne perfidne priče podmetnute hrvatskom narodu kroz EU, koju ću prikazati kroz nekoliko ključnih momenata.

Britanska politika umotana u njemački celofan - recept za potkopavanje hrvatske državnosti

Sve su se dosadašnje vlasti iza 2000. g. trudile uvjeravati hrvatski narod kako je ulazak Hrvatske u EU od presudnog značaja za naše nacionalne interese. Narod je ipak po instinktu nepovjerljiv jer ga je tome naučila njegova surova povijest, pa su vlasti pribjegle prekrajanju Ustava glede referenduma o EU. Na kraju smo sa svega 30-ak posto ukupnog biračkog tijela koji su zaokružili ZA, u EU i ušli. Prvo otrježnjenje došlo je vrlo brzo, već na ceremoniji svečanog ulaska u EU održanoj u Zagrebu gdje je glavni gost bio ni manje, ni više nego Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije. Drugo otrežnjenje došlo je koji tjedan kasnije kroz sastanak, možemo ga tako slobodno nazvati, o obnovi Jugoslavije, na Brdu kod Kranja i pod formalnim patronatom Fransois Hollandea. Potom su usljedila hodoćašća našeg državnog vrha u Beograd, Sarajevo, Podgoricu pa su se svi u čudu odjednom počeli pitati gdje to zapravo Hrvatska ide upravo sada kada smo ušli u EU, bježeći iz političkih bespuća balkanskog prokletstva. U međuvremenu smo kao članica EU dobili i novi zdravstveni odgoj, kao i, hvala Bogu, neuspio pokušaj ozakonjenja gej brakova (referendumom ih je narod ipak uspio smjestiti u kategoriju „životnog partnerstva"), te ćirilicu u Vukovaru. Sasvim nedavno dobili smo i sastanak u Dubrovniku, tzv. Brdo II kojim se Hrvatsku još dublje želi integrirati u neku novu političku tvorevinu zvanu Zapadni Balkan, ovoga puta pod patronatom njemačke kancelarke Angele Merkel, ruku pod ruku s Ivom Josipovićem i Carlom Bildtom, osvjedočenim protivnikom hrvatske samostalnosti 90-ih godina, a sadašnjim ministrom vanjskih poslova Kraljevine Švedske. Prošli tjedan smo imali i konferenciju o zapadnom Balkanu u Berlinu na njemačku inicijativu, a ta država postaje glavni politički i financijski sponzor toga projekta.

Dakle, imamo slijedeću situaciju: samostalni smo bili 20-ak godina, a onda smo se zbog nekoga i nečega prestrašili svoje državotvornosti i željeli je, u strahu od Balkana (a bijasmo vojni pobjednici!), utopiti u sigurnost Europske Unije. Nakon preživljenih muka po ulasku u EU ta nas ista EU vraća na Balkan govoreći kako nam je tamo i mjesto, a da hrvatski narod o tome nitko ništa ne pita. Upravo bi to bilo pitanje za referendum. Štoviše to je za Hrvate majka svih referendumskih pitanja. Ono što Britanci nisu uspjevali zbog urođenog hrvatskog otpora prema njihovoj politici na ovim prostorima, sada su za zadaću dobili Nijemci. Naivni Hrvati, misle svjetske vođe, lakše će prihvatiti britansku politiku umotanu u Njemački celofan.

Samo naivci mogu misliti da će stranci štiti hrvatske nacionalne interese

Zašto je hrvatska državna politika doživjela tako dramatičan otklon od prvotne suverenističke nacionalne politike 90-ih godina, što predstavlja raritet u demokratskim društvima svijeta? Da se radi o specijalnom ratu protiv Hrvatske, o tome nema nikakve sumnje i o tome su već mnogi pisali. No svejedno, mnogi se naši naivci još uvjek nadaju kako će Hrvatskoj pomoć stići od nekoga izvana. Njih povijest ništa nije naučila. I stoga evo jednog odgovora koji može puno toga objasniti:

Na samom početku 2000. g., u velikoj je tišini primljena vijest unutar obavještajnih krugova (osobna saznanja autora, op.a.), koja je odmah potom od istih i stopirana, a prema kojoj je postignut dogovor između britanskih i njemačkih geopolitičkih stratega o preuzimanju nadzora nad Republikom Hrvatskom. Prema istom Velika Britanija preuzima potpuni nadzor nad čitavim teritorijem Hrvatske, izuzev Istre, koju pod svoje okrilje dobiva Njemačka. Dogovor dviju članica EU i NATO saveza temeljio se na želji za zaustavljanjem međusobnog vjekovnog trvenja tzv. centralnih ili kontinentalnih sila Europe (čitaj Njemačke) i sila Zapadne Europe (čitaj V. Britanije) na ovim prostorima, u kojem su prve nastojale osigurati svoj izlaz na toplo Sredozemno more, a druge, osigurati kontrolu jugoistočnih vrata Europe i izlaz na Bliski istok i dublje u Aziju, što je moglo ugroziti samo nepredvidljivo jačanje Rusije i njen utjecaj na Srbiju i druge pravoslavne zemlje. Ostalih detalja ovog dogovora nema ali je i ovo više nego dovoljno za rasvjetliti sve pojavnosti koje se u Hrvatskoj zbivaju zadnjih četrnaest godina i gdje se u vlasti mjenjaju samo dvije stranke, obje pod britanskim patronatom.

Na ovu vijest reagirat će brojni kritičari koji osim simpatija prema ovoj ili onoj zemlji ništa drugo o geopolitici niti ne znaju. Njih treba podsjetiti da je i njemačka politika, konkretno kancelar Helmut Kohl, na početku velikosrpske agresije dugo bila usklađena s britanskom i francuskom politikom na Balkanu, a da je tek pod pritiskom Hrvatskoj naklonjenog većeg dijela njemačke javnosti, ministra vanjskih poslova H.D. Genschera i njegovog austrijskog kolege Alojza Mocka, a ponajviše neslomljivim otporom hrvatskoga naroda, Kohl promjenio mišljenje, preuzeo političku inicijativu i stao na stranu Hrvatske i predsjednika Tuđmana. Ni današnja njemačka politika nije u cjelosti sklona Hrvatskoj, štoviše SPD i Zeleni još uvijek u svojim redovima imaju priličan broj osoba koje se protive i samoj hrvatskoj neovisnosti, a kamo li da se priklanjaju njenoj ovoj ili onoj političkoj opciji.

I upravo je zato potrebito imati zdravu diplomaciju kakva je bila u Hrvatskoj 90-ih godina, a ne nesposobnu i odnarođenu, kakva je danas. Diplomacija traži i iznalazi saveznike diljem svijeta na svim razinama, političkim i gospodarskim, i na taj način pokušava, barem u mjeri u kojoj to ona može kada su u pitanju male države i narodi, utjecati i na geostrateške odnose u nekom dijelu svijeta. To ne znači da Hrvatska od Njemačke kao političkog i strateškog partnera treba odustati kao što su to učinili Milanović i Josipović, a prije njih Mesić i Sanader, već upravo suprotno. Trebamo pokušati vratiti njemački utjecaj na Hrvatsku ali samo u onolikoj mjeri u kojoj će on pridonositi uspješnom razvoju hrvatskoga društva i hrvatskih nacionalnih interesa. Zapadni Balkan i autocesta do Dubrovnika kroz BiH to sigurno nisu i to treba otvoreno reći i tome se suprostaviti.

Eutanazijom hrvatske državnosti do Srbije

Ali vratimo se njemačko-britanskom dogovoru i njegovim posljedicama na JI Europu. Velika Britanija je dobila otvorene ruke za realizaciju svoga projekta eutanazije hrvatske samostalnosti kroz tzv. regiju, ili Zapadni Balkan. Da bi plan uspio potrebito je zadovoljiti sve srbijanske apetite uništene slomom velikosrpskog projekta pod vodstvom Slobodana Miloševića koji je uspio čak i zaratiti Srbiju s NATO paktom, a što je za posljedicu imalo skretanje srbijanske politike i javnog mnijenja prema Rusiji, izazvavši veliku zabrinutost Britanije kao dvostoljetnog srbijanskog tutora. Stoga Britanci, kao analgetik za srbijanske bolove i traume, njima serviraju novu integraciju s Hrvatskom koja se prethodno, uz instruirane nositelje državne vlasti, mora „preurediti" od nacionalne države hrvatskoga naroda, u anacionalnu građansku državu u kojoj se ljudska prava provode po višim standardima nego u EU, koja će pristati na reviziju vlastite povjesti i Domovinskoga rata, potonji svodeći na građanski tj. bratoubilački rat (na što je u tišini pristala te potpisala i bivša premjerka Jadranka Kosor u pristupnim pregovorima s EU, op.a.) , a sve na ideološkoj potki titoizma i rigidnog jugoslavenstva kao zajedničkog integracijskog nazivnika.

Britanska je politika od hrvatske državnosti već uspjela napraviti ruine ali joj ne uspjeva zadati završni udarac zbog poznatih povjesnih okolnosti. Zato ga prepušta Njemačkoj. Za Hrvate je to u biti sasvim svejedno tj. jednako poražavajuće, samo što, na žalost, to mnogi ne mogu ili ne žele vidjeti.

Britanski strah od gubitka utjecaja u Europi

Čitava britanska geopolitička strategija na Balkanu zasnivana je na istiskivanju ruskog utjecaja i sprječavanju njegove daljnje penetracije u tzv. meki trbuh Europe kroz Mađarsku i dalje prema zapadu. Danas im je to olakšano zbog američkog iniciranja ukrajinske krize, za koju je krivica vještom političko-medijskom manipulacijom prebačena na Rusiju.
Britanska opsjednutost i panika rastućom ruskom vojnom i gospodarskom moći već je davno prešla u sferu iracionalnog. Stoga su na sve moguće načine pokušavali detronizirati Putina kao pokretača i simbola nove ruske moći, od organiziranja masovnih protudržavnih prosvjeda kroz različite, obilato financirane nevladine udruge, do naizgled, sasvim banalnih akcija, poput, medijski širom svijeta savršeno organiziranog propagandno-obavještajnog projekta-pank skupine Pussy Riot i njihovog čuvenog performansa u ruskoj sabornoj crkvi u Moskvi.

Naravno da Britanci imaju pravo na svoju zabrinutost i na svoje nacionalne interese. Međutim, nemaju pravo svoje interese provoditi na način da zatiru čitav jedan narod, u ovom slučaju hrvatski, i njegovu netom izborenu državnost i nacionalnu slobodu. Za ulazak u EU imali smo referendum, a sada nas na Balkan guraju voljom odnarođenih političara.

Na Balkan su nas u srednjem vijeku gurnule tadašnje europske sile, žrtvujući staro hrvatsko kraljevstvo stoljetnom osmanlijskom divljanju, uz dodijeljenu nam laskavu i tako gordu titulu, kojom se i danas pomalo naivno ponosimo, titulu Hrvatske kao „predziđa kršćanstva". Tada su Hrvati krvarili, demografski su opustjele njihove zemlje, država je gospodarski zaostajala, dok je zapad Europe razvijao vlastita društva i potencijale bez davanja bilo kakve značajnije pomoći tamo nekim Hrvatima, uz časnu iznimku Vatikana i papa.

Današnja hrvatska država ne bi smjela više biti ničije predziđe te krvariti (čitaj: gubiti svoju državnost i nacionalni ponos) za nečije interese. Naša je povijest bila i suviše krvava da bismo se tako olako svoje države odrekli.

Svoju budućnost, kao i prošlost, moramo sami ispisivati

Posljednji veliki europski državnik i vizionar XX. stoljeća, dr. Franjo Tuđman, često je upotrebljavao sintagmu kako taj i takav svijet u kojem živimo nije savršen ali drugoga i boljega nemamo te nam se njemu valja prilagoditi. Naš je svijet skup isprepletenih niti najrazličitijih i često međusobno suprostavljenih interesa, državnih, nacionalnih, religijskih, korporacijskih, u kojem, u pravilu, dominira onaj koji u svojim rukama drži stvarnu polugu moći-novac. Ali i za taj nam je problem tvorac hrvatske države vlastitim umijećem vođenja državne politike dao poduku što i kako činiti, kako se prema prema tome postavljati i odnositi. Franjo Tuđman je stalno ponavljao kako se Hrvati moraju uzdati samo u sebe, svoje zajedništvo i slogu, ali je bio spreman razgovarati sa svima, „pa i sa crnim vragom ako su u pitanju hrvatska sloboda i hrvatska neovisnost". Dva je puta, na početku velikosrpske agresije i 1998. g. bio u državničkom posjetu Moskvi, bio je otvoren i prema islamskim državama i prema Zapadu, neovisno od toga tko nam je od tih zemalja bio sklon, a tko ne. Politika je ipak samo stvar pragme. Umijeće mogućega, a za što treba biti virtuoz. Predsjednik Tuđman je to bio. Da je pokornički podilazio moćnicima po principu pax Americana, hrvatske države danas ne bi bilo. To je upozorenje svim Josipovićima, Milanovićima i čitavoj plejadi stranih poslušnika, da se „ostave ćorava posla", a vanjskim kreatorima narodnih sudbina, da skinu svoje šape s Hrvatske jer će bez njih i ostati.

Za kraj želim podsjetiti na nadahnute riječi blagopokojnog kardinala Franje Kuharića izrečenih predsjedniku Tuđmanu, u rujnu 1997. g.: «Razgovarajte s velikima s polazišta principa, nikada na koljenima. Principi su oružje. I zato kad Hrvatska čistih ruku i čiste savjesti nastupi pred svijetom, ona je jaka i pred jakima.» Drugo je pitanje koliko je još, zahvaljujući odnarođenim vođama, u Hrvatskoj čistih ruku i čiste savjesti ostalo? Nije li zato konačno sazrijelo vrijeme za potpuno hrvatsko otrežnjenje, za novu hrvatsku politiku i nove političke snage?
- 20:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.08.2014., utorak


POMOĆU VUKOVA UNIŠTAVANJE HRVATSKOG STOČARSTVA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


POMOĆU VUKOVA UNIŠTAVANJE HRVATSKOG STOČARSTVA

Mještani Slivnice u općini Posedarje i drugim mjestima u Zadarskoj županiji, koji brižno prate što se zbiva, upozoravaju kako se planski na navedeno područje helikopterima dovoze vukovi te se ostavljaju na navedenom području, a sve s ciljem da se uništi stočni fond i da se iseli stanovništvo sa navedenog područja, sve kako bi se izvršila priprema za potencijalnog okupatora.


U Slivnici čopor vukova pojeo magarca Šekija

http://www.zadarskilist.hr/clanci/26082014/u-slivnici-copor-vukova-pojeo-magarca-sekija

Čopor vukova koji se šuljaju poljem oko slivnice zaklao je i gotovo do kosti pojeo meso nesretnog tovara Šekija.

Šeki je kod svog vlasnika, slivničkog umirovljenika Slavoljuba, Slavka Lerge, bio pune 43 godine.

- Tužan je i jadan, magarac mu je bio sve na svijetu. Njime je prevozio sva drva za zimu, trčao trke magaraca u Posedarju, a Slavko je na njemu je išao raditi u Vinjerac..., kaže Slavkov susjed Nikola Lerga.

- Strah nas je, svaki dan, za našu djecu i nas same. Vidimo ih po cesti, uz draču, šetaju kao da se nikoga ne boje. Sve životinje zaslužuju živjeti, ali vuku je mjesto u planini. Mudraci iz Zagreba naselili su vukove kod nas i zaštitili ih, pa ljudi ovdje više ne drže ovce jer ih vukovi jedu. To nije normalno. Ovdje su gladni i prilaze kućama. Traže hranu. Trideset kilometara zračne linije od sv. Donata žive vukovi. Neka se zamisle odgovorni, na ovome neće stati, kaže Milan Jagičić.

U Zadru, 26. kolovoza 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 20:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.08.2014., srijeda


JOŠ JEDAN NOVI KREDIT TVRTKE CRESCO POLIČNIK OD 90.000,00 EUR-a
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


JOŠ JEDAN NOVI KREDIT TVRTKE CRESCO POLIČNIK OD 90.000,00 EUR-a



Željko Lončar je 1997. godine kupio dionice nekadašnje “Vinilplastike” u vrijednosti 810.000 kuna. Založio je obiteljsku kuću u Poličniku te je podignuo kredit u Splitskoj banci u iznosu od 220.000 tadašnjih DEM-a. Zbog nevraćanja kredita Lončar je ostao bez obiteljske kuće u Poličniku koju je preuzela Splitska banka.

Uvidom u Zemljišnoknjižni odjel Zadar utvrđeno je da je tvrtka Cresco d.o.o., Poličnik založila bivšu konobu Pepo u Zadru (gradsko naselje Arbanasi), Uvala Bregdetti 14a te je podigla kod HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. ZAGREB oko 200.000,00 eura (2006. godine 143.000,00 EUR i 2008. godine oko 63.000,00 CHF).

Osnivač poduzeća Cresco d.o.o., Poličnik je Ana Jukić (rođ. Lončar), OIB: 71284414508, Poličnik 21.-jedini osnivač d.o.o., a koja je ujedno i direktor poduzeća, inače kći Željka Lončara, predsjednika skupštine Zadarske županije koji je također osoba ovlaštena za zastupanje – prokurist, zastupa pojedinačno i samostalno.

I 2014. godine tvrtka Cresco d.o.o., Poličnik je na istu nekretninu podigla nove kredite kod HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. ZAGREB 73.500,00 EUR-a i ERSTE & STEIRMARKISCHE BANK D.D. RIJEKA 130.000,oo kn, ukupno oko 90.000,00 EUR-a.


U Zadru, 20. kolovoza 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.08.2014., nedjelja


LONČAR KAO ŽRTVA POLITIKE POSTAVLJEN ZA PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE ZADARSKE ŽUPANIJE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


LONČAR KAO ŽRTVA POLITIKE POSTAVLJEN ZA PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE ZADARSKE ŽUPANIJE



U Slobodnoj Dalmaciji, dana 17.08.2014. godine objavljen je članak pod naslovom «Žrtva sam politike». U članku Željko Lončar, HDZ-ov predsjednik skupštine Zadarske županije navodi da su mu zbog politike uzeli kuću i ostavili je da propada. I gle čuda, ta ista politika koja mu je uzela kuću postavila ga je za predsjednika skupštine Zadarske županije. Neka hrvatska javnost prosudi je li Željko Lonačar žrtva politike.

Željko Lončar je 1997. godine kupio dionice nekadašnje “Vinilplastike” u vrijednosti 810.000 kuna. Založio je obiteljsku kuću u Poličniku te je podignuo kredit u Splitskoj banci u iznosu od 220.000 tadašnjih DEM-a. Zbog nevraćanja kredita Lončar je ostao bez obiteljske kuće u Poličniku koju je preuzela Splitska banka.

Međutim u članku Željko Lončar nije ništa spomenuo o trgovanju parcela neizgrađenog građevinskog zemljišta između Vinilplastike d. d. Zadar i Općine Poličnik.
Općina Poličnik je 1999. godine prodala parcele neizgrađenog građevinskog zemljišta Vinilplastici d. d. Zadar za 91. 056, 00 DM, a potom je Vinilplastika, 2001. godine te iste parcele prodala Lignumu d.o.o. za 227.640, 00 DEM . Razlika je 136. 584, 00 DM.

Općina Poličnik zastupana po općinskom načelniku Davoru Lončaru iz Poličnika prodala je poduzeću Viniplastika d.d. Zadar zastupana po glavnom direktoru Željku Lončaru, 1999. godine neizgrađeno građevinsko zemljište kat. oznake čestice zem. 825/78 u površini od 2498 m2, kat.oznake čest.zem. 825/79 u površini od 2589 m2 i kat. oznake čestice zem. 825/80 u površini od 2501 m2 sve u k.o. Murvica, ukupne površine 7588m2, u iznosu od 12, 00 DM/m2, odnosno za cijelu površinu u iznosu 91. 056, 00 DM.
Željko Lončar osim što je bio glavni direktor poduzeća Vinilplastika, tijekom navedenog potpisivanja ugovora 1999. godine istovremeno je bio i član poglavarstva Općine Poličnik zadužen za gospodarstvo.

Prema kupoprodajnom Ugovoru br.10/99, 30.rujna 1999. godine, članka 2. ugovora, ugovorne strane pristupaju sklapanu Ugovora sa svrhom oživljavanja tzv. male privrede na području Općine Poličnik, na području Murvice radi otvaranja novih radnih mjesta, a u skladu s prostornim planom Općine Poličnik, a za koju svrhu je predviđena prodaja neizgrađenog građevinskog zemljišta na određenim lokacijama radi podizanja namjenskih objekata male privrede.

Zbog ispunjenja svrhe Ugovora utvrđene u čl. 2. ugovora, kupac (Vinilplastika) je obvezan započeti s izgradnjom (poslovnog) objekta na kupljenom zemljištu najkasnije u roku od 2 mjeseca od uplate ukupne kupoprodajne cijene, te dovršiti objekt i staviti ga u poslovnu funkciju najkasnije u daljem roku od 2 godine.

Poštivanje ugovornih rokova iz prethodnog stavka ovog Ugovora bitan je sastojak ovog ugovora , te u slučaju neispunjenja obveza kupca u tom dijelu prodavatelj (Općina Poličnik) ima pravo jednostranom pismenom izjavom raskinuti ovaj Ugovor, u kojem slučaju kupcu ima vratiti sve iznose primljene na ime isplata, osim kapare koju ima pravo zadržati.

Također, prema članku 9. Ugovora, kupac (Vinilplastika) nema pravo preprodaje kupljenog građevinskog zemljišta za period od 10 godina od dana sklapanja ovog Ugovora.

U Javnom nadmetanju prodaje neizgrađenog građevinskog zemljišta u vlasništvu Općine Poličnik koje je objavljeno u javnom glasilu Slobodna Dalmacija, 16. srpnja 1999. godine, navedeno je pod brojem:

XI. Ponuditelj koji s Općinom Poličnik sklopi ugovor o kupnji građevinskog zemljišta dužan je u roku od 6 mjeseci od dana sklapanja ugovora započeti s izgradnjom poslovnog objekta, u protivnom, građevinsko zemljište će mu biti oduzeto i vraćen iznos uplate umanjen za 10%.

XII. Općina Poličnik zabranjuje preprodaju kupljenog građevinskog zemljišta i to za period od 10 godina od dana sklapanja kupoprodajnog ugovora.

Potvrđuju se navodi iz Javnog nadmetanja da poduzeće Viniplastika d.d. Zadar kao kupac nije ni započela s izgradnjom poslovnog objekta što je bio uvjet prodaje gore navedenih nekretnina Općine Poličnik već ga je preprodala gdje su stekli znatnu imovinsku korist, a također nisu se pridržavali uvjeta prodaje da se zabranjuje preprodaja kupljenog građevinskog zemljišta i to za period od 10 godina od dana sklapanja kupoprodajnog ugovora.

Istima nije bila svrha izgradnja (poslovnog) objekta na kupljenom zemljištu već preprodaja pogodovanog kupljenog građevinskog zemljišta. Poduzeće Vinilplastika kao kupac, to isto neizgrađeno građevinsko zemljište 2001. godine, zastupana po Gordani Mrkić preprodaje poduzeću Lignum d.o.o. Željeznička b.b. Gračac zastupan po Ivanu Jurjeviću, u ukupnom iznosu 227.640, 00 DEM.
Općina Poličnik je prodala parcele neizgrađenog građevinskog zemljišta Vinilplastici d. d. Zadar za 91. 056, 00 DM, a potom je Vinilplastika te iste parcele prodala Lignumu d.o.o. za 227.640, 00 DEM . Razlika je 136. 584, 00 DM čime su pribavili znatnu imovinsku korist.

Tijekom potpisivanja ugovora između Vinilplastike i Lignuma, Gordana Mrkić je bila predsjednik uprave, zastupa Društvo samostalno i pojedinačno i Željko Lončar kao član uprave, zastupa Društvo samostalno i pojedinačno te ujedno i predsjednik nadzornog odbora poduzeća Vinilplastika . I ovdje se vidi nespojivost članstva u upravi i u nadzornom odboru jer Željko Lončar je istovremeno bio član uprave i predsjednik nadzornog odbora poduzeća Vinilplastika.

Željko Lončar je bio predsjednik uprave Vinilplastike, od 5. srpnja 1996. do 11. kolovoza 2000. godine i predsjednik nadzornog odbora Vinilplastike, od 15. prosinca 1995. do 5. srpnja 1996. i od 11. kolovoza 2000. do 22. travnja 2002.
Vinilplastika je otišla u stečaj u travnju 2002. godine . Državni ured za reviziju utvrdio je da postupci pretvorbe i privatizacije bivšeg društvenog poduzeća Vinilplastika Zadar, nisu obavljeni u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama. Ustavne i zakonske odredbe definirale su da pretvorbeni kriminal i ratno profiterstvo ne zastarjevaju, a to se odnosi i na tvornicu Vinilplastika Zadar.

Željko Lončar je 1997. godine kupio dionice nekadašnje “Vinilplastike” u vrijednosti 810.000 kuna. Založio je obiteljsku kuću u Poličniku te je podignuo kredit u Splitskoj banci u iznosu od 220.000 tadašnjih DEM-a. Zbog nevraćanja kredita Lončar je ostao bez obiteljske kuće u Poličniku koju je preuzela Splitska banka.

Uvidom u Zemljišnoknjižni odjel Zadar utvrđeno je da je tvrtka Cresco d.o.o., Poličnik založila bivšu konobu Pepo u Zadru (gradsko naselje Arbanasi), Uvala Bregdetti 14a te je podigla kod HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. ZAGREB oko 200.000,00 eura (2006. godine 143.000,00 EUR i 2008. godine oko 63.000,00 CHF).
Osnivač poduzeća Cresco d.o.o., Poličnik je Ana Jukić, OIB: 71284414508, Poličnik 21.-jedini osnivač d.o.o., a koja je ujedno i direktor poduzeća, inače kći Željka Lončara, koji je također osoba ovlaštena za zastupanje – prokurist, zastupa pojedinačno i samostalno.

Uvidom u Zemljišnoknjižni odjel Općinskog suda Zadar, poduzeće Lignum od ukupne površine 7588 m2 koje je kupilo od poduzeća Vinilplastika, na površini od 4031 m/2 sada je izgrađena benzinska postaja k.o. Murvica, Z-8427/2006, broj ZK uložak 650 . U B vlastovnici uknjiženo se pravo vlasništva nekretnine sa Lignum d.o.o. Murvica u korist poduzeća EURO-PETROL D.O.O. Rijeka, Martinkovac 143 B., a u C teretovnici nad uknjiženim objektom, 2006. godine uknjižuje se HYPO-LEASING KROATIEN D.O.O., Zagreb, Koranska 16., sa založnim pravom (hipotekom) radi osiguranja novčane tražbine u iznosu 12.5000. 000, 01 KN.
Drugi dio od ukupne površine 3557 m/2, k.o. Murvica, Z-1250/2008, broj ZK uloška 536 uknjižuje se prijenos prava vlasništva sa Lignum d.o.o. u korist poduzeća KORUNA D.O.O., OIB: 29883901753, ZADAR, PUT MURVICE 34., na koje je u C teretovnici, 2005. godine uknjiženo založno (hipoteka) pravo osiguranja novčane tražbine u iznosu od 1.500.000, 00 EUR-a u korist ERSTE AND STEIERMARKKISCHE BANK D.D. RIJEKA, JADRANSKI TRG 3A.
Na navedene dvije nekretnine podignuta su novčana sredstava u iznosu oko 23.500.000,00 KN.


U Zadru, 17. kolovoza 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


- 13:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.08.2014., četvrtak


DORH je spriječio prijenos koncesije Nauta Lamjene na riječki M-inženjering
DORH je spriječio prijenos koncesije Nauta Lamjene na riječki M-inženjering

http://www.057info.hr/vijesti/2014-08-14/dorh-je-sprijecio-prijenos-koncesije-nauta-lamjene-na-rijecki-m-inzenjering



Kada sam išao vidjeti spise na Trgovačkom sudu, otkrio sam dokument koji je naša velika pobjeda, kazao nam je Mario Košta, bivši sindikalni povjerenik i otpušteni šef proizvodnje Nauta Lamjane u stečaju.

Od četvrtog mjesec, od kada je na skupštini vjerovnika donesena odluka da se koncesija prenese na M-inženjering iz Rijeke, mi smo se borili protiv toga, dodao je Košta, istaknuvši kako je sad posve jasno zašto je Riječanin Alein Khan došao u Lamjanu, a izabrala ga je stečajna sutkinja Ardena Bajlo.

Košta je u dokumentaciji na Trgovačkom sudu našao i požurnicu koju je, četvrti dan nakon što je preuzeo „škver" Ministarstvu pomorstva uputio stečajni upravitelj Khan.

Međutim, pomoćnik ministra Igor Butorac u svom se dopisu od 7. srpnja očitovao o prijedlogu odluke o prijenosu koncesije, navodeći kako se prijenos neće predložiti Vladi jer je Državno odvjetništvo ustvrdilo kako nisu ispunjeni zakonski uvjeti po kojima bi M-inženjering dobio tu koncesiju koju je Država dala i ostaje Nauta Lamjani.

Iako su već izgubili vjeru u institucije, pokazalo se, po riječima Košte, kako je pravda spora, ali dostižna.

Košta je izborio još jednu pravicu u odnosu na stečajnog upravitelja Khana koji je proglasio ništavnim ugovore o radu sklopljene s bivšim stečajnim upraviteljem Ivanom Rudom. On je radnicima ukinuo pravo na godišnje odmore, ali je inspekcija rada ustvrdila kako je to nezakonito ponašanje te ga je prijavila Prekršajnom sudu na kojem će Khan osobno, ali i tvrtka morati platiti kaznu.

Na žalost, u sveopćem neredu Nauta Lamjana nije dobila posao na remontu platforme, ali je na računu tvrtke ostalo još 1.6 milijuna kuna od naplaćenog posla na malim brodovima.

Iako je morao već obavijestiti vjerovnike o odbijenom prijedlogu za prijenos koncesije, Khan je jučer pod pritiskom javnosti priznao konačnu odluku te najavio stečajni plan. Ali tek da se riješi sudski spor s Erste banke za navodnih 7.5 milijuna kuna duga na račun Nauta Lamjane.

Od Košte smo doznali kako je novo ročište zakazano 29. kolovoza, na kojem će biti predočeno i četvrto vještačenje spornog iznosa koji je povezan s bankom sa sjedištem u Rijeci.

Jedino što Košta ne zna jeste odgovor na pitanje zbog čega dokumentacija škvera iz travnja, svibnja i lipnja nije dostupna na pisarnici Trgovačkog suda već je u sudnici Ardene Bajlo. Ali, iz dokumentacije od srpnja imamo već dovoljno dokaza za traženje smjene stečajnog upravitelja Khana i sutkinje iz stečaja Nauta Lamjane, najavio je Mario Košta.

- 14:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.08.2014., nedjelja


POMOĆU IZBORENOG HRVATI IMAJU IZBOR BIRATI SEBI PREDSJEDNIKA UZORNA ČOVJEKA PO DJELIMA
POMOĆU IZBORENOG HRVATI IMAJU IZBOR BIRATI SEBI PREDSJEDNIKA UZORNA ČOVJEKA PO DJELIMA

http://pokretzapreporodhrvatskogduha.hr/?view=cmt&newsid=37



Po izborenom imamo izbor birati uzorna predsjednika zbog života - budućnosti.
Ne treba nam se više zaokupljati izjavama "onih" da nemamo izbora, pored realno stvorenih mogućnosti Hrvatima u Hrvatskoj. Ne više prihvaćati, pored mogućnosti izbora, da nam "drugi" antihvati nude slično kao što nam se kroz zadnja stoljeća dešavalo. Stoljećima nismo biranjem odlučivali o svome predsjedniku jer nismo imali izbora. Zašto? Iz sume od najviše skupa deset posto stranaca i koje kakvih hrvatskih građana odlučivalo se ali i dalje odlučuje o predsjedniku Hrvatske što katolički svećenici uglavnom blagoslove dok se devedeset posto Hrvata od ukupnog stanovništva oslanja na katoličke svećenike. Ispada da svjesno ili nesvjesno svećenici, naročito u svjetovnom, suportiraju spomenutu populaciju stranaca od cc deset posto.

Čudno! Slično i danas, nakon što se hrvatski narod žrtvovanjem izborio da ima izbora i da bira, nepozvani bi odabirali predsjednika Hrvatima. Žrtve za slobodnu Hrvatsku nisu ostavile potomcima niti jednu tvornicu iako su se žrtvovali za opće – hrvatsko, što je najbolji način da Hrvati imaju tvornice. Dok su tajkuni - psi rata - po nametnutom scenariju antihrvata i specijalnim ratom uništili hrvatsku privredu. Opet umišljene lude, iz korpusa građana i sinovi antifašista s Kočevskog roga, Jazovke, i . . . koje doista jesu kada ne primijećuju da ih jako prepoznaje 90 posto Hrvata kao Macbethe, koji uz pomoć Dubajića, Bulata. . . kao i prije zauzimaju funkcije i mjesta J. Blaževića, M. Planinc, J. Bilića, V. Bakarića. . . po cijenu već dva milijuna nastradalih Hrvata. Eto sve je očigledno i neka nam to bude opomena zauvijek.

Izborili smo se i od sada birajmo samo uzorne Hrvata za predsjednika države kao i za svaku drugu funkciju. Hrvati ne smiju biti žrtve sredstva javnog informiranja, tj. propagande dirigirane po psihologiji za mase pa da nesvjesno izaberu i potvrde sebi Macbetha, odnosno da Macbeth sam sebe na taj način izabere. To što nam prirede lukave i prljave duše – ruke, pa nesvjesno izaberemo ili pristajemo na izabranog sebi krvnika – za vođu. Njihov stil je već iz navike prešao u tradiciju, a što Hrvatima donosi ugnjetavanje i žalost.
Ova spoznaja nakon izborenog ubuduće treba stvoriti još više samopouzdanja pa iz izborenog, kako smo već rekli, birati za život i svoju budućnost. Nikada više ne izbjegavati angažiranje u politici kao do sada – već sudjelovati aktivno, jer već po propustu svaki Hrvat je grješan.
Neka ovo Hrvatima bude navika koja mora postati tradicija.

Do sada tutori, iz spomenutog korpusa od 10 %, u Hrvatskoj konstantno su odvikavali Hrvate od angažiranja u politici, tj. od vlastite sretnije budućnosti i života. Ubuduće umjesto padati pod sugestije Macbetha, Macbethe treba lustrirati prema potrebi čeličnom četkom, jer pomućeni očito nisu svjesni da se ne mogu očistiti bez pomoći. Toliko drskima i opasnima više se ne bi trebalo dozvoliti da uništavaju Hrvate, ne dozvoliti im da oni u svojim nekim anketama – u tko zna koje države institutima pripremljenim - uvjeravaju u laži, što je oruđe zla i pakleni grijeh. Tko bi to u Hrvatskoj trebao vladati, ako ne iz stvorene hrvatske duhovne vertikale najuzorniji Hrvati po žrtvovanju (djelima i genima). Za nepovjerovati, opet se javljaju neki stranci za pripremljenog predsjednika Macbetha . . . koji su osujećeni u njihovim namjerama pa im preporučujemo da idu u za njih pripremljene magareće klupe. Svi se oni predstavljaju kao meštri i neki tehničari specijalisti. Toliko „nisu spoznali“ da jednom narodu za predsjednika treba mudrac, eto koliko su svjesni, tj. sposobni, a ipak smjelo bi uzeli tu funkciju koja pripada hrabrom mudracu. Hrvati su žrtvama stvorili ovo što imaju, ukupan sadržaj – Hrvatsku, koju bi opet rastakali Macbethi, jer oni su iz škole za nadgradnja tendencioznih stranaca. Oni su meštri i kao nadgradnja naučili mutiti bistru hrvatsku vodu. Dakle, umjesto da se srame što se ponekad čovjek i ponada da će se pokajati oni se i dalje ponose. Nažalost, na to i danas ukazuju njihova djela.

Iz kuta dobra po pozitivnim civilizacijskim mjerilima, zna se da Macbethi nisu svjesni pa ih stoga treba spriječiti, jer bi hrvatski narod teško izdržao još jednog ne lustriranog koji bi se nametnuo, a uglavnom se iz tog korpusa od 10 % kandidiraju za predsjednika Hrvatske. Zato iz svakog sela i grada u Hrvatskoj osviješćeni Hrvati moraju biti svjesni odgovornosti ukoliko djelom ili propustom dozvole ne lustriranim Macbethima da ih prevare i sebe ponovno ustoliče za predsjednika Hrvatske.

A kada je riječ i o demokraciji onda tih deset posto drskih stranaca ne može se više nametnuti Hrvatima u njihovoj Hrvatskoj. Jedino ako će Hrvati mazohistički protiv sebe kao što su morali u prošla vremena kada i kako su okupatori htjeli. Nezaobilazno je da narod mora znati kakvog je roda i poroda potencijalni predsjednik, što je prirodno i normalno za sve narode na Zemlji osim, do sada, hrvatskom narodu, koji nije smio znati kakve i otkuda mu se pripremaju vođe kao što i sada smjeraju repovi okupatora, tj. stranci koji i dalje misle da pomoću propagande mogu izabrati Macbetha. Ako su kriteriji kod svakog naroda na Zemlji da predsjednik treba biti uzor svome narodu po žrtvovanju (djelima) po čemu bi Macbethi mogli konkurirati. U Hrvatskoj dakle, umišljeni padobranci misle i dalje da mogu kao i do sada pomoću „produženih ruku“ vladati narodom kao što je vladao Franjo Josip, Petar Karađorđević i dr.

Za nevjerovati je da se javljaju kao pošast neki „specijalci“ – ekonomisti, argumentom da su antifašisti, a kao egoisti i „vrsni ekonomisti“– uništili su opće u korist osobnog, a sada kao bogati pojedinci, koji nisu marili za opće kandidiraju se za predsjednika Hrvatima. Dalje, „veliki znanstvenici“ nisu svjesni da predsjednik treba biti mudrac koji bi koordinirao znanstvenicima i to kvalitetnima koji su svjesni da mogu raditi ono što najbolje znaju, po sudbini, za opće dobro. Dakle, kriteriji iz doba okupirane Hrvatske ne bi smjeli vrijediti sada kada se bira predsjednik Hrvatske, jer hrvatski narod je izborio i stvorio samostalnu Hrvatsku državu u kojoj samo uzorni mogu vladati, a ne netko iz redova koji bi nam trebali služiti kao opomena, kao pojedinci koji bi se potkrali i htjeli biti predsjednici Hrvatima, i to pomoću nekih asocijacija iz svijeta koje vide vlastite interese.
Možda katolička crkva nesvjesno koči da Hrvati izaberu uzorna predsjednika sebi između 90% katolika kojima brine crkva kao katolička institucija, (pa se priklanja manjini od 10% koji su vladali zadnjih stoljeća, vlastima koje su bile protiv 90% Hrvata, a koji su uvjeravali kako su oni za narod, isto i crkva tvrdi, dok je doista hrvatski narod zadnja stoljeća bio eksploatiran od onih 10% u Hrvatskoj).

Kako to da crkva u Hrvatskoj ne podrži jednog Hrvata po biografiji i djelima Hrvata. Zašto je uvijek do sada upitno da se takav Hrvat izabere za predsjednika i kome polagati račune osim hrvatskom narodu. Kako to da se iskristalizira uvijek predsjednik između 10% građana u zadnjim desetljećima koji su po djelima uglavnom antihrvatski raspoloženi, a crkva ih blagoslivlja kao i njihova materijalna bogatstva također, dok urušavaju Hrvatsku. Dakle, neka doista brižni svećenici u vrhu katoličke crkve u Hrvatskoj potraže odgovor – jer još za sada Hrvati - katolici su poslušni katolici. Gdje je onda problem kada dušobrižnici imaju dobre katolike Hrvate. Možda dolaze ti problemi iz Beograda ili Rima koji određivali hijerarhiju u katoličkoj crkvi u Hrvatskoj. Svakako hrvatski katolički svećenici trebaju preispitati djela i propuste kako bi bili u funkciji zbog života i zadovoljstva Hrvatima, jer u protivnom opet će nastati teška vremena za Hrvate.


- 13:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.08.2014., srijeda


POTPREDSJEDNIK ZADARSKE ORGANIZACIJE SDP- a TRAŽIO PREIMENOVANJE HRVATSKIH NAZIVA ULICA U TALIJANSKI NAZIV
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


POTPREDSJEDNIK ZADARSKE ORGANIZACIJE SDP- a TRAŽIO PREIMENOVANJE HRVATSKIH NAZIVA ULICA U TALIJANSKI NAZIV



U ime devet oporbenih vijećnika, SDP-ovac Darko Vrdoljak, potpredsjednik zadarske Gradske organizacije SDP-a je po hitnom postupku na zadarskom Gradskom vijeću tražio uvrštavanje u dnevni red točke o preimenovanju Široke ulice u talijanski naziv Kalelarga.

Prema statutu članka 2. SDP-a jedno od načela i ciljeva stranke je poštivanje antifašizma kao civilizacijske tekovine suvremenog svijeta. I gle čuda, njezin potpredsjednik traži preimenovanje hrvatskih naziva ulica u talijanski. Eto tko su mladi SDP-ovi antifašisti. Mijenjali bi hrvatske nazive kao da im je mentor bivši talijanski ministar za odnose s parlamentom i podtajnik u Berlusconijevoj vladi, Carlo Giovanardi koji je objavio pismo na internetskoj stranici Asocijacije Venezia-Giulia-Dalmazia pod naslovom «Jednoga dana kada se talijanska toponomastika vrati u Zadar» u kojemu navodi.

«Bit će to lijep dan kada u povijesnom središtu Zadra, primjerice, odmah do hrvatskih naziva Ulice Frederica Grisogona, Ulice Jurja Barakovića, Ulice knezova Šubića bribirskih i Široke ulice – kako su ih 1945. prekrstili Hrvati naselivši grad – budemo mogli čitati i stare talijanske nazive Calle del Paradiso, Calle del Conte, Via dei Tintori i Calle Larga», piše Giovanardi, navodeći kako je, naravno, riječ o nazivima ulica i trgova koji nisu kompromitirani od strane fašizma.

Povratak starih talijanskih imena ulica koja bi stajala odmah ispod postojećih hrvatskih, Giovanardi objašnjava i kao podsjetnik svim narodima bivše Jugoslavije. Naime, na ovim prostorima se desetljećima kao jedna od najgorih optužbi na račun fašizma isticala nasilna talijanizacija slavenskih imena, tj. brisanje onoga najvrjednijeg što svaka osoba posjeduje, vlastiti identitet.

Ovih dana u Zadru pojedini incijatori za preimenovanje Široke ulice u talijanski naziv Kalelarga prijete Hrvatima, novinarima, urednicima, političarima i dr. SHZ im poručuje kanite se prijetnji jer ste prozirni Vi i Vaši mentori, a 11 tisuća potpisnika na koje se pozivate su prevarom srljali kao guske u maglu.


POSLANO:

1. Predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću


U Zadru, 6. kolovoza 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 13:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.08.2014., utorak


SRETAN VAM DAN POBJEDE, DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA
SRETAN VAM DAN POBJEDE, DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA


- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.08.2014., ponedjeljak


HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA IZBOR JE HRVATA KAO DUHOVNA POTREBA
HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA IZBOR JE HRVATA KAO DUHOVNA POTREBA

http://pokretzapreporodhrvatskogduha.hr/?view=cmt&newsid=116



Kada nezahvalni darovima života proturječe IZVORU ŽIVOTA, nema dvojbe, postanu prokleti, kako pojedinac, obitelj ili jedan narod, potom po neurednosti, tj. neznanju skloni su širenju zla, što je odraz prokletstva, na kraju slijedi . . . tragedija.

Ali su opomena drugom čovjeku, otkrivaju se kao preljubnici, dok traže obitelj pored vlastite, domovinu pored svoje domovine, zajednicu pored svoje zajednice. . . prevareni gubitnici. Na poljuljanom temelju kao preljubnica Eva sa zmijom, tvore paklene uvjete u kojima čovjek bez odlučnosti . . .

Dakle, kada se dogodi preljub kao odraz prokletstva strada domoljublje i rodoljublje. Eva je nagonski jezikom izazvala i prihvatila zmiju, a izdala Adama. Tako je ostala bez zaštite, ljubavi i zajednice . . . , gdje se ne zna koja je uloga oca, a koja sina,da se ne zna tko je gospodar doma u kojem se njeguju domoljublje i rodoljublje. Iz navedenoga je očito kako i kada su se kod Hrvata počeli urušavati temelji i čast. Nakon. . . , čovjeku preostaje milost po žrtvovanju. Zato se treba kaniti nerazumnih modernih izjava. . . zašto Bog dopušta patnje?

Dopušta po vlastitoj volji, zbog osobnih poriva zbog kojih čovjek postane žrtva vlastitog tijela . . . , strasti - nagona koristi, pa nesvjesno kao produžena ruka zla, nerazumno urušava - dobro - dom, a u urušenom domu i vlastitu djecu - Život. Ako grješnik i nakon tolikog rušenja ne priznaje grijeh nije mudrost već ludost - trulo zlo, koje preko takvog nagonskog tijela, kao slabije vitice u lancu, dalje urušava dušu - obitelj - život, i tako se prezentira kao proklet jer ruši svoj dom, domoljublje i rodoljublje.

Tako su kroz stoljeća neuredni pojedinci i iz hrvatskih duhovnih i
svjetovnih "elita"služili zlu, okupatorima u svojoj domovini, protiv
bližnjega . . .

Preko tijela - strasti, bez razuma, očigledno zavarani prividom, žrtve i
opomena drugim zajednicama po vlastitom porušenom ognjištu, što alarmira i potiče na veću budnost. Nagonske nerazumne i rastrojene duše, činom preljuba, uruše domoljublje i rodoljublje, a dalje bez temelja, ostanu bez ljubavi - snage, a bez obraćeništva samo su lažci - zlo. Tako i zato lažac je nezaštićen, bez astralnog je tijela - aure, bez anđela čuvara, a kao fizičkom roditelju obično i djeca ispaštaju. Nakon, ako. . . , ako grješnik se može iskupiti od grijeha samo u znoju i patnjama dok se moli za milost . . . ( Ora et labora).

Sotona zna da se čovjek tako ponovo može vratiti Ocu - Svoritelju, i
otrgnuti se od njega kao zla. Zato i baš zato u Hrvatskoj iz razno raznih kutova se potiče na laž - krađu i smrt, što sljedbenicima bakljonoša, zavaranim prividom, odgovara. Eto zašto u Hrvatskoj ne dozvoljavaju obnoviti HPC, graditi crkve - bogomolje, eto zašto u Hrvatskoj pored neobrađenih polja Hrvati ne rade, eto zašto ne eksploatiraju hrvatsko Jadransko more, eto zašto se po hrvatskim planinama Hrvati ne bave stočarstvom, eto zašto nema tvorničke proizvodnje u Hrvatskoj. Dakle, evo razloga zašto je u Hrvatskoj veća smrtnost od rađanja.

Očito, u Hrvatskoj Adam je ponovo neoprezan . . . pa je Eva umjesto njega izabrala zmiju. . .

Nažalost, i iz današnje generacije pojedinci nisu dovoljno samokritični, pa se ne žrtvuju za opće dobro, što ih otkriva, a naročito kao vođe, da su bez žrtvovanja - žrtve zla. Znači, proturječe očiglednom, a kritički manje-više uglavnom nisu dovoljno samokritični , što potvrđuje očigledno - konkretno urušeni uvjeti u Hrvatskoj i danas. Dakle, urušene moralne vrijednosti po neredu uzrok su daljnjem posrtanju i ropstvu Hrvata.

Jučer, a i danas u Zagrebu kardinal Bozanić . . . i biskup Košić veličaju Srpsku pravoslavnu crkvu i njihovog novog poglavara. A za Hrvatsku pravoslavnu crkvu u Hrvatskoj osnovanu po Pravoslavnoj crkvi EU sa sjedištem u Parizu nije ih briga. I u ovom slučaju hrvatska nenarodna vlast zabranjuje HPC da djeluje u Hrvatskoj, kao što je činila i ona iz 1946. godine. Sve su crkve u Hrvatskoj financirane iz državnog proračuna osim HPC.

Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi uručeno je rješenje da nema pravo postojati i funkcionirati u ime stotinu i više tisuća hrvatskih pravoslavaca u Hrvatskoj! Danas u Hrvatskoj po hrvatskim zakonima "pravno" je riješeno i mogu djelovati Crnogorska, Srpska, Makedonska, Bugarska i Rumunjska pravoslavna crkva koje opterećuju hrvatski proračun. Dakle, ponavlja se tragedija iz razdoblja 1946. godine.

Samo Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi se odbija djelovanje, jer to ne odgovara Srbiji i Srpskoj pravoslavnoj crkvu kao mentoru ratova, na hrvatskom teritoriju i radi širenja Srbije na prostore Hrvatske.

Eto zašto su i kako i danas pojedinci iz hrvatskih duhovnih i svjetovnih "elita" na raznim funkcijama, očito po kriterijima Beograda, pa ne zastupaju vrijednosti i interese Hrvatske. Zato je ovo hrvatskom narodu posebna opomena po uvećanom neredu po kojem smrt hvata maha u odnosu na život. A život ne priznaje nered, kao uzrok prokletstva. Hrvate će spasiti obraćeništvo i konstantno čišćenje vlastitog dvorišta - vjernost u zajedništvu .

Hrvate će spasiti vlastita djeca, kao poticaji obitelji i domovini, ona jesu život i zadovoljstvo, krajnji smisao čovjeku na Zemlji.


U Zadru, srpanj 2014. godine


dr. sc. Ilija Barjašić
Predsjednik pokreta za preporod hrvatskog duha
i poticaj nataliteta u Hrvatskoj ŽIVOT
i
Predstojnik HAZUD-a za poticaj nataliteta u Hrvatskoj

- 14:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.08.2014., subota


Otvoreno pismo Ruži Tomašić, predsjednici HSP-a dr. Ante Starčević
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Otvoreno pismo Ruži Tomašić, predsjednici HSP-a dr. Ante Starčević



Poštovana predsjednice HSP AS!

Kako zamisliti stranku, koja nosi ime Oca domovine, a zalaže se za preimenovanje ulica u gradu Zadru s hrvatskog na strani – talijanski jezik. Vaš dopredsjednik HSP dr. Ante Starčević i predsjednik zadarske podružnice HSP AS, Rudolf Dvorski javno se očitovao da je protiv hrvatskog naziva Široka ulica i da je za talijanski naziv Kalelarga te se tako vaša stranka kocka s hrvatskim teritorijem.

Prema članku 5. i 12. Ustava RH svatko je dužan držati se Ustava i zakona i poštivati pravni poredak Republike Hrvatske” i u Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo.

Vi kao predsjednica stranke bi trebali reagirati ako vaš dopredsjednik krši Ustav i zakon te ne poštiva pravni poredak Republike Hrvatske, a naročito ako se krše odredbe o uporabi službenog hrvatskog jezika.

Podsjetimo, zadarski dožupan, predsjednik zadarske podružnice HSP-a dr. Ante Starčević i dopredsjednik HSP AS, Rudolf Dvorski u razgovoru za ZDNews.hr kazao je da nikad u životu nije govorio Široka ulica, već samo Kalelarga. Što se same Građanske Inicijative tiče, kazao je i kako nema razloga da se točka o preimenovanju ne nađe na dnevnom redu već ovog petka, kada zasjeda Gradsko vijeće Grada Zadra. Dodao je i kako se treba poštovati volja građana.
- Meni ne smeta da se Široka ulica preimenuje u Kalelargu. Nikad u svom životu Kalelargu nisam zvao Široka ulica. Također, mislim da bi se trebala poštovati volja građana koji su prikupili skoro 11 tisuća potpisa. Neka Gradski vijećnici odluče jesu li za to da se Široka ulica preimenuje u Kalelargu, po meni je to najpravednije moguće rješenje. Za to sam da se ta točka, kao što je i predloženo, nađe na dnevnom redu već u petak. Naprosto, nema razloga da se ista ne uvrsti na dnevni red Gradskog vijeća – kazao je Dvorski, čiji je stranački kolega, Marko Barančić, radio na projektu obrade Tomislavove “Kalelarge”, koju su za ovu priliku otpjevali najpoznatiji zadarski glazbenici.

Na kraju poštovana predsjednice HSP AS od Vas želimo jasan i nedvosmislen odgovor:

1. Podržavate li u gradu Zadru preimenovanje ulica s hrvatskog na talijanski jezik?

2. Da li će po statutu članka 13. i 18. HSP AS Vaš dopredsjednik biti isključen iz stranke zbog teškog kršenja kodeksa ponašanja dužnosnika i vijećnika HSP AS?

Od Vas tražimo jasne i precizne odgovore.


U Zadru, 2. kolovoza 2014. godine


mr.sc. Miljenko Marić
predsjednik podružnice SHZ-a Zadar
- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #