STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

28.02.2011., ponedjeljak


DOVOĐENJE NA BARIKADE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Predsjednik RH, Vlada RH, i dr., moraju pokazati da su ozbiljni i odgovorni u svojim izjavama koje su davali hrvatskim sredstvima informiranja tijekom prosvjeda u Zagrebu.

Isti sadašnje probleme velike nezaposlenosti u Hrvatskoj žele prikriti raznim smicalicama, osudom huligana i dr. Nitko ne bi išao na «barikade» da ga današnja vlast nije dovela u takvo stanje.

Posljedice takve vladavine sada su velike u Hrvatskoj, a to su:

1. opadanje nataliteta
2. neobrađena polja
3. uništenje industrijske proizvodnje
4. droga kojom potencijalni porobljivači truju građane Republike Hrvatske
5. destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu

Posljednji je trenutak da Vlada RH ozbiljno i odgovorno shvati rješavanje gore navedenih problema jer više neće moći zaustaviti vojsku nezaposlenih da ne iziđu na prosvjede.


Zagreb-Zadar, 28. veljače 2011. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA















- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.02.2011., nedjelja


ZADARKOMERC+ GRADSKA BANKA+ KALMETA= STEČAJ
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Grad Zadar je prodao tri parcele zemljišta u gradskom naselju Gaženica poduzeću Zadarkomerc nad kojim se još vodi stečaj, od 2000. godine. Na navedenim parcelama zemljišta isto poduzeće je izgradilo zgrade.

Tijekom prodaje grad Zadar je parcele prodao poduzeću Zadarkomerc kao neplodno tlo, tj. kao pašnjak. Kad su navedene zgrade već izgrađene, za ne vjerovati je da se grad Zadar ponovno gruntovno knjiži na navedenim parcelama i to opet kao pašnjak. Kad su se događale te kriminalne transakcije, gradonačelnik grada Zadra je bio Božidar Kalmeta, sadašnji ministar mora, prometa i razvitka.

Postavlja se pitanje zašto su gore navedene nekretnine ponovno vraćene kao pašnjak gradu Zadru i po čijoj direktivi, ako su već prije prodane Zadarkomercu kao pašnjak, a potom su na njima izgrađene zgrade. Na navedeno pitanje jedino može dati odgovor bivši gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Sada gore navedene dvije parcele potražuje Gradska banka iz Osijeka koja je Zadarkomercu dala kredit u iznosu 8.500.000,00 kn (osam milijuna i 500 tisuća kuna) te se zbog navedenog ne može naplatit. Ista je također u stečaju, od 1999. godine. Jednu parcelu potražuje i Državna agencija za sanaciju banka.

Zbog navedenih kriminalnih radnji Vjećeslav Rački, stečajni upravitelj Gradske banke, podnio je i kaznenu prijavu protiv Božidara Kalmete, bivšeg gradonačelnika grada Zadra, nadležnim hrvatskim institucijama.

U Republici Hrvatskoj prevare s nekretninama i zemljištem postale su pravilo, biznis isprepleten podzemljem, a naročito je to prisutno u jedinicama lokalne samouprave.

Institucije koje su dužne reagirati protiv počinitelja kaznenih djela već godinama su nezainteresirani za protuzakonitu transakciju gore navedenih parcela zemljišta u gradskom naselju Gaženica.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. USKOK-u


U Zadru, 27. veljače 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE
PODRUŽNICA ZADAR





- 21:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.02.2011., subota


ODBACIVANJE OBRAZOVANIH OSOBA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA VIR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Žitelji općine Vir upozoravaju nas kako nered, neznanje onih koji su Vir pretvorili u hrpe razbacanog betona ( rasprodaja djedovine i život bez rada u kafićima) mogu popraviti samo školovani ljudi otoka Vira. Međutim, općinske vlastodršce ne zanima otvaranje radnih mjesta već egoistička grabež.

Sada je u općini nezaposlena 191 osoba, a od toga 13 s višom i visokom stručnom spremom te s time općina ima jednu od većih stopa nezaposlenosti u Zadarskoj županiji. Vidljivo je da se svi obrazovani mještani u općini Vir drsko odbacuju, tako da općinom uglavnom upravljaju neki „tutori“ pomoću nepismenih „političara“.

Pored neobrađenog zemljišta, područje otoka Vira je kao Bogom dano za uzgoj maslina, kadulje, lavande i drugog ljekovitog bilja, a posebno je prikladno za uzgoj ribe i školjki. Dakle, oruđa protiv svih zala koja opterećuju otok Vir su red, rad i disciplina, kako su nam to priopćili i mještani Vira, a s čime smo se složili.

Otok Vir je prekrasno podneblje, a SHZ ima rješenja - okrenuti se proizvodnji, čega vladajuće stranke danas nisu svjesne stoga ništa i ne poduzimaju.
Turistička djelatnost, kao i u svakoj državi na Zemlji, trebala bi biti sekundarna djelatnost.

U Viru, 26. veljače 2011. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE
PODRUŽNICA VIR



- 21:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.02.2011., četvrtak


NAČELNIK OPĆINE STANKOVCI – USPJEŠNI PODUZETNIK
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA STANKOVCI


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Nedavno je načelnik općine Stankovci, Željko Baradić, zanesen (opijen) vlašću, nedolično demokratskom ponašanju, preko mobitela 098 273 743 vršio pritisak na potpredsjednika Stranke hrvatskog zajedništva Hrvatske i predsjednika SHZ-a Zadarske županije kako se to činilo neistomišljenicima – opoziciji i prošlih godina.

Razlog njegova ponašanja je u tome što je s plaćom od 8.400,00 kuna stekao sljedeće nekretnine i pokretnine:

1. Stan u Zadru, površine 64 m2, vrijednost 500.000,00 kuna
2. Stan u Zadru, površine 71 m2, vrijednost 700.000,00 kuna
3. Maslinik 7,5 hektara- koncesija, vrijednost 400.000,00 kuna
4. Poljoprivredni strojevi 275.000,00 kuna

Načelnikova neto godišnja plaća iznosi 148.489,00 kuna, a zaduženje kredita (duga) 350.000,00 kuna na rok vraćanja 10 godina, od 2007. godine.

Osim funkcije načelnika kao uspješni poduzetnik obavlja još i funkcije člana Upravnog vijeća parka prirode Vransko jezero i predsjednika Upravnog vijeća javne ustanove za upravljanje zaštićenih dijelova prirode Zadarske županije.

Zbog načelnikovog uspješnog poduzetništva poslovna zona Stankovci proglašena je 2009. godine kao najuspješnija zona u RH. U poslovnoj zoni otvorili su skladišta koja zjape prazna i u kojima nema zaposlenih. Sada je u općini nezaposleno 86 osoba.

Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. USKOK-u


U Stankovcima, 24.veljače 2011. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE
PODRUŽNICA STANKOVCI



- 15:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.02.2011., utorak


ZADOVOLJAVANJE MAĐARSKOG MOL-a
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Građani se sve više obraćaju Stranci hrvatskog zajedništva zbog stalnog poskupljenja goriva u Republici Hrvatskoj koje je nastavak pljačke hrvatskih građana, jer nema baš nikakve veze s cijenom nafte na svjetskim tržištima.
Nafta je, naime, krajem 2007. i početkom 2008. godine bila daleko skuplja, no gorivo je tada u Hrvatskoj bilo jeftinije nego danas kada je dostiglo rekordno visoku cijenu. Cijene nafte u svijetu prije dvije godine bile su više od 130, a sada su tek 86,20 dolara po barelu.
Vlastodršci RH nastoje iskoristiti situaciju u arapskom svijetu za najnovije poskupljenje energetika u RH za punjenje proračuna i za zadovoljavanje mađarskog MOL-a iz razloga što Mađarska predsjedava EU te navodno pomaže Hrvatskoj da što prije uđe u EU.
Poskupljenje pravdaju maglom da je nafta u svijetu poskupljela zbog problema u Libiji. Svima je poznato u Hrvatskoj da Libija proizvodi tek oko 2% nafte u svijetu i da je njezin utjecaj na cijenu nafte u svijetu zanemariv.
Samo poskupljenje naftnih derivata u Hrvatskoj je udar na standard hrvatskog stanovništva gdje poskupljuje hrana i dr, što je nasrtaj na najsiromašnije u Hrvatskoj.
Umjesto da proračun pune od hrvatskih tajkuna koji su pokrali RH, isti gule i dalje najsiromašnije slojeve Hrvatske. Do kada?

Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. USKOK-u

Zagreb-Zadar, 22. veljače 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA




- 16:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

POSLJEDICE SADAŠNJE VLASTI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Umjesto da Vlada RH hrvatskim građanima osigura uvjete za gospodarski oporavak kako bi se otvarala nova radna mjesta, njezina predsjednica ovih dana daje izjave hrvatskim sredstvima priopćavanja u vezi prosvjeda hrvatskih branitelja da ona nije bila maćeha nego majka kada im je davala mirovine.

Vidljivo je da daje sada takve izjave kada je sve umorno, poniženo, potišteno i opljačkano. Više bi za branitelje napravila da im je otvarala radna mjesta, a ne ih slala u mirovinu. Ovako je napravila diverziju na hrvatski narod.

Svima je u Hrvatskoj jasno da je ista preko Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti postupno skupljala vlast u svoje ruke i došla na današnju funkciju predsjednice Vlade.

Biološki opstanak Hrvata u Republici Hrvatskoj do sada nisu narušili svi okupatori skupa kao što se dogodilo za vladanja sadašnje vlasti.

Hrvatski branitelji ne prosvjeduju samo zbog uhićenja Veljka Marića i Tihomira Purde već i zbog vladavine takve vlasti čije su posljedice sljedeće:

1. opadanje nataliteta
2. neobrađena polja
3. uništenje industrijske proizvodnje
4. droga kojom potencijalni porobljivači truju građane Republike Hrvatske
5. destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu

Hrvatski narod navedene posljedice mora vidjeti kao najveće probleme i više ne dozvoljavati ponižavanje i gašenje života u Hrvatskoj.


Zagreb-Zadar, 22. veljače 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA






- 13:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.02.2011., nedjelja


Stranka hrvatskog zajedništva - osnovala podružnicu u Stankovcima
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA STANKOVCI


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Dana 20. veljače 2011. godine u Stankovcima, Stranka hrvatskog zajedništva Zadarske županije osnovala je podružnicu Stankovci. Za predsjednika podružnice izabran je Miljenko Morić.

Na osnivanju, uz članove podružnice, prisustvovali su mr.sc. Miljenko Marić, zamjenik predsjednika SHZ-a - Hrvatske i predsjednik SHZ-a Zadarske županije; ing. Slavko Bakarić, zamjenik predsjednika podružnice SHZ-a Zadar, Goran Marinović, predsjednik podružnice SHZ-a Poličnik i Zoran Špaleta, predstavnik SHZ-a zadarske podružnice.

Predsjednik podružnice Miljenko Morić izvjestio je o opadanju nataliteta u općini Stankovci.
Broj stanovnika općine Stankovci 1991. godine (Stankovci, Budak, Velim, Crljenik, Bila Vlaka i Banjevci) bio je 2591 ( dvije tisuće petsto devedeset jedan) stanovnika, a 2001. godine 2062 (dvije tisuće šesdeset dva).

Dakle, 529 (petsto dvadeset devet) stanovnika je manje, a što je odraz vladavine sadašnje vlasti općine Stankovci pomoću koje zlo, tj. smrt u općini Stankovci stvara beznađe.

Navedena mjesta su u sljedećem minusu po opadanju stanovništva: Stankovci – 215, Budak – 111, Velim – 19, Crljenik – 22, Bila Vlaka – 64 i Banjevci – 98. Ako se ovakav trend i dalje nastavi za 40 godina navedeno područje će biti bez stanovništva.

Jedna od posljedica takve vladavine u općini Stankovci je i nezaposlenost. Sada je u općini nezaposleno 86 osoba, a poslovna zona Stankovci proglašena je 2009. godine kao najuspješnija zona u RH. U poslovnoj zoni otvorili su skladišta koja zjape prazna i u kojima nema zaposlenih. Osim nezaposlenosti prenapuhali su i investiciju izgradnje pogona za preradu ribe u poslovnoj zoni u Stankovcima (obična hala-skladište) koja je stajala preko «astronomskih» 80 milijuna kuna.

Također, jedna od posljedica je i destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu.
Hrvatska dijaspora veselila se samostalnosti Hrvatske misleći da će napokon biti prihvaćeni i moći se vratiti u općinu Stankovci, a što se do danas nije dogodilo. Kako to da njihov kapital nije mogao doći u RH i općinu Stankovce. Dakle, u Općini Stankovci zlo se očituje proporcijalno neznanju (nesposobnosti) vlasti u općini Stankovci.


Stankovci, 20. veljače 2011. godine



Predsjednik SHZ-a Zadarske županije

Mr. sc. Miljenko Marić



- 22:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.02.2011., petak


PRODAVANJE MAGLE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Novi zakonski prijedlog poticanja stanogradnje u Republici Hrvatskoj neće imati puno uspjeha jer mnogi hrvatski građani nisu kreditno sposobni. Tko će ići u kreditno zaduženje ako je u Hrvatskoj nezaposleno 334. 327 osoba.

Hrvatska Vlada hrvatskim građanima navedenim zakonskim prijedlogom prodaje maglu pred predstojeće parlamentarne izbore. Svima je u Hrvatskoj jasno da je jedino rješenje da Vlada osigura uvjete za gospodarski oporavak kako bi se otvarala nova radna mjesta gdje bi novozaposleni bez straha kupovali nove stanove.

Vlada RH mora se okrenuti proizvodnji. Tu je rješenje, a ne prodavanjem magle o poticanju prodaje stanova koje građani ne mogu kupovati iz razloga što su osiromašeni.

U Republici Hrvatskoj ima milijun hektara neobrađenog poljoprivrednog zemljišta i naša država mora biti organizirana i poticati organiziranu domaću proizvodnju. Što znači da svako područje proizvodi ono što najbolje uspijeva i da od tih proizvoda stvaramo brandove zdrave hrane. Samo tako možemo biti svoj na svome.

Neka Vlada potakne program proizvodnje 60.000 tona povrća za podravkin proizvod kao što je Vegeta koje se u potpunosti uvozi i izgradi šest (6) tvornica u raznim dijelovima Hrvatske, svaka za preradu deset (10) tisuća tona povrća za navedeni proizvod. To će biti najbolji i najuspješniji gospodarski oporavak.

Zagreb-Zadar, 18. veljače 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA






- 16:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.02.2011., četvrtak


NEUPUĆENOST HRVATSKE DRŽAVNE ADMINISTRACIJE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


U Republici Hrvatskoj imamo milijun hektara neobrađenog poljoprivrednog zemljišta i preko 300 tisuća nezaposlenih. Da bi naša poljoprivreda doživjela gospodarski procvat koji zaslužuje, naša država mora biti organizirana i poticati organiziranu domaću proizvodnju, što znači da svako područje proizvodi ono što najbolje uspijeva i da od tih proizvoda stvaramo brandove zdrave hrane. Samo tako možemo biti svoj na svome.

Neupućenost hrvatske državne administracije u korištenju sredstava iz predpristupnih fondova Europske unije, rezultira enormno visokim postotkom neiskorištenih, a raspoloživih sredstava.

U Hrvatskoj bi se moglo u roku od godinu dana, sredstvima iz spomenutih fondova podići npr. 5000 ha plastenika i staklenika (garantirano konkurentna prodaja povrća u EU zbog blizine i dobrih cesta) te istog trenutka možemo zaposliti najmanje 5000 obitelji ili više od 10.000 radnika.

Sličan program se može doslovce preko noći osigurati proizvodnjom 60.000 tona povrća za samo jedan podravkin proizvod kao što je Vegeta, koje se u potpunosti uvozi. Moglo bi se izgraditi šest (6) tvornica u raznim dijelovima Hrvatske, svaka za preradu desetak tisuća tona povrća za ovaj proizvod.

Takvih i drugih realnih i brzo ostvarivih programa ima dosta. Ali nema glasa od države, od politike koja bi trebala stati iza takvih programa. A zastrašujuće je koliko se nepotrebno uvozi smrznutog povrća, svježe rajčice, paprike, salate i dr., a sve to se, naravno daleko kvalitetnije, može proizvesti u Hrvatskoj.

Zašto je takvo stanje? Isključivo zbog zbunjenosti i neodgovornosti državne administracije te nepostojanja nacionalne razvojne strategije u poljoprivredi, nepostojanja društvenog dogovora i svijesti o vlastitoj vrijednosti i klimatsko-zemljišnim resursima kojima raspolažemo. Uz sve ovo i nesređenost zemljišnika te usitnjavanje već prije okrupnjenih površina.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Hrvatske
4. Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Hrvatske




Zagreb-Zadar, 17. veljače 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA




- 17:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.02.2011., utorak


Stranka hrvatskog zajedništva - osnovala podružnicu u Škabrnji
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA ŠKABRNJA


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Dana 15. veljače 2011. godine u Škabrnji, Stranka hrvatskog zajedništva Zadarske županije osnovala je podružnicu Škabrnja. Za predsjednika podružnice izabran je Ante Ražov.

Na osnivanju, uz članove podružnice, prisustvovali su mr.sc. Miljenko Marić, dopredsjednik SHZ-a i predsjednik SHZ-a Zadarske županije; ing. Slavko Bakarić, zamjenik predsjednika podružnice SHZ-a Zadar i Ivan Srećko Krnčević, predstavnik SHZ-a zadarske podružnice.

Predsjednik podružnice Ante Ražov izvjestio je o opadanju nataliteta u općini Škabrnji.
Broj stanovnika općine Škabrnja 1991. godine (Škabrnja i Prkos) bio je 2350 ( dvije tisuće tristo pedeset) stanovnika, a 2001. godine 1772 ( tisuću sedamsto sedamdeset dva). Dakle, 578 (petsto sedamdeset osam) stanovnika je manje.

Navedena mjesta su u sljedećem minusu po opadanju stanovništva: Škabrnja – 529 i Prkos – 49. Ako se ovakav trend i dalje nastavi za 30 godina navedeno područje će biti bez stanovništva.

Osim opadanja nataliteta jedan od problema u općini Škabrnja je i velika nezaposlenost. Sada je u općini nezaposleno 123 osobe, a od toga 5 s višom i visokom stručnom spremom.


Škabrnja, 15. veljače 2011. godine


Predsjednik SHZ-a Zadarske županije

Mr. sc. Miljenko Marić


- 21:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.02.2011., ponedjeljak


BIOLOŠKI OPSTANAK HRVATA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Biološki opstanak Hrvata u Republici Hrvatskoj do sada nisu narušili svi okupatori skupa kao što se dogodilo za vladanja sadašnje vlasti, a naročito zadnjih deset godina.

Posljedica takve vladavine u Republici Hrvatskoj je:
1. opadanje nataliteta
2. neobrađena polja
3. uništenje industrijske proizvodnje
4. droga kojom potencijalni porobljivači truju građane Republike Hrvatske

5. destimuliranje Hrvata u emigraciji za povratak u domovinu

Hrvatski narod navedene posljedice mora vidjeti kao najveće probleme i više ne dozvoljavati ponižavanje i gašenje života u Hrvatskoj.


Zagreb-Zadar, 14. veljače 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA



- 22:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.02.2011., nedjelja


REKORD ZADARSKE ŽUPANIJE 12.080 NEZAPOSLENIH OSOBA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Velika nezaposlenost u Zadarskoj županiji je najveće zlo što demagozi žele prikriti raznim smicalicama. Grad Zadar i Zadarska županija su krahirali. Gospodarstvo više ne postoji. Sada je u Zadarskoj županiji nezaposleno rekordno 12.080 osoba.

Proizvodna radna mjesta su se ugasila zajedno s ugašenim sljedećim poduzećima: Bagat (4.143 radnika), Jugoplastika - pogon Zadar (706 radnika), tekstilni kombinat Boris Kidrič (2.252 radnika), Vinilplastika (1.285 radnika), Mljekara (240 radnika), SAS (400 radnika), tvornica duhana Zadar (187 radnika), Otočanka (1.800 radnika), tvornica kože Zadar (245 radnika), Mesopromet ( 90 radnika), Elektronika (187 radnika), Zadranka (1.500 radnika), Kepol Benkovac (70 radnika) Poljoprivredni kombinat Zadar (1.989 radnika), Poljoprivredna zadruga Vukšić (300 radnika) i dr.

Nakon završetka Domovinskog rata, od 1995. godine do danas u gradu Zadru nije otvoren niti jedan industrijski proizvodni pogon što će u budućnosti imati nesagledive posljedice. Iscrpljeni, osiromašeni i pasivni hrvatski građani i dalje prihvaćaju takvo stanje.

Pojedinci koji su doveli do uništenja tvorničke proizvodnje u gradu Zadru to i dalje smatraju «uspješnim» poduzetništvom. Dakle, može se reći da i dalje vlada atmosfera tko ugrabi više – bolje kotira. Imaju svoju šablonu i ne žele ništa promijeniti što bi bilo za boljitak svih građana Zadra, a to je otvaranje radnih mjesta u proizvodnji.

Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva Hrvatske


U Zadru, 13. veljače 2011. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE
PODRUŽNICA ZADAR


- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.02.2011., subota


GRADONAČELNIK ZADRA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


GRADONAČELNIK ZADRA SE JAVNO HVALI DA NEĆE PONOVO RASPISIVATI IZBORE ZA ZADARSKE MJESNE ODBORE. ISTI UPORNO PONAVLJA DA JE TO NJEGOVO PRAVO. ZBOG NAVEDENOG STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA PRIJAVLJUJE GA NADLEŽNIM INSTITUCIJAMA (Ministarstvu uprave RH, USKOK-u i dr.).


Izbori za Vijeća mjesnih odbora grada Zadra održani su 14. studenog 2010. godine. Vijeća mjesnih odbora Bili Brig i Voštarnica nisu konstituirala u zakonskom roku od 30 dana. Izabrani vijećnici dva navedena mjesna odbora nisu izabrali predsjednika i sada uopće ne postoje.

Po zakonu i statutu grada Zadra, odluku o izborima za članove vijeća mjesnog odbora raspisuje gradonačelnik. Međutim, isti se oglušuje i neće raspisuje nove izbore čime je odgovoran za ustavnost i zakonitost obavljanja poslova koji su u njegovom djelokrugu.

Prema članku 61. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i članku 58. Statuta grada Zadra, tijela mjesnog odbora su Vijeće mjesnog odbora i predsjednik Vijeća mjesnog odbora.
Prema istom članku statuta odluku o izborima za članove vijeća mjesnog odbora raspisuje gradonačelnik.

Također prema članku 36. Statuta grada Zadra i članka 64 . Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi u obavljanju izvršne vlasti gradonačelnik obavlja nadzor nad zakonitošću rada tijela mjesnih odbora.

Zbog gore navedenog prema članku 37. Statuta grada Zadra gradonačelnik je odgovoran za ustavnost i zakonitost u obavljanju poslova koji su u njegovom djelokrugu i za ustavnost i zakonitost akata upravnih tijela grada.

Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Ministarstvu uprave RH
4. USKOK-u


U Zadru, 12. veljače 2011. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE
PODRUŽNICA ZADAR


- 22:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.02.2011., četvrtak


RAZVOJNA STAGNACIJA OPĆINE GRAČAC
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA GRAČAC

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Čelnici općine Gračac u Zadarskoj županiji svojim načinom vladanja potrošili su vrijeme žiteljima, urušili moralne vrijednosti što je posljedica velike nezaposlenosti u općini što općinski vlastodršci žele prikriti raznim smicalicama.

Sada je u općini nezaposlena 731 osoba, a od toga 13 s višom i visokom stručnom spremom te s time općina ima najveću stopu nezaposlenosti u Zadarskoj županiji. Iz priloženog je vidljivo da se svi obrazovani mještani u općini Gračac drsko odbacuju, tako da općinom uglavnom upravljaju neki „tutori“ pomoću nepismenih „političara“.

Nisu otvorili niti jedan proizvodni pogon, niti su pokrenuli poljoprivrednu proizvodnju u općini Gračac koja je prostorno najveća u RH. Zbog takve općinske politike, jedna je od posljedica i smanjenje broja Hrvata u općini Gračac iz razloga što mladi odlaze zbog nemogućnosti pronalaska posla.

Žitelji općine Gračac upozoravaju nas kako su nered i neznanje usmjerili općinu u dugogodišnju razvojnu stagnaciju iz razloga što općinske vlastodršce ne zanima otvaranje radnih mjesta već egoistička grabež.

Općina Gračac je prekrasno podneblje, a SHZ ima rješenja, okrenuti se proizvodnji, čega vladajuće stranke danas nisu svjesne stoga ništa i ne poduzimaju.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. USKOK-u


U Gračacu, 10. veljače 2011. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE
PODRUŽNICA GRAČAC







- 18:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.02.2011., srijeda


HRVATSKI NAROD BEZ OKLIJEVANJA TREBA SE USTATI I SA SVIM RASPOLOŽIVIM SREDSTVIMA BORITI SE PROTIV TROVAČA NAŠE DJECE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


DANA 9. veljače 2011. GODINE SLOBODNA DALMACIJA OBJAVILA JE ČLANAK POD NASLOVOM:
ŠOKANTNO OTKRIĆE Makarsku razara droga od koje izgara mozak
Ispovijest mladića koji se liječi u Psihijatrijskoj bolnici na Rabu: Makarsku razara droga od koje izgara mozak

DOSTAVLJAMO HRVATSKOJ JAVNOSTI OBJAVLJENI TEKST STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

HRVATSKI NAROD BEZ OKLIJEVANJA TREBA SE USTATI I SA SVIM RASPOLOŽIVIM SREDSTVIMA BORITI SE PROTIV TROVAČA NAŠE DJECE

Droga kojom potencijalni porobljivači truju hrvatsku djecu najveći je problem u Republici Hrvatskoj. Zbog navedenog problema roditelji sve se više obraćaju Stranci hrvatskog zajedništva i traže pomoć da zaštite vlastitu djecu.

U Hrvatskoj primarne i sekundarne grupe za odgoj djece nisu u funkciji kad trovači – ubojice širom Hrvatske ubijaju mlade ljude.

Kao da nije svjesna hrvatska vlada da stranci pomoću maloumnih Hrvata, zbog strateških interesa, drogom desetkuju hrvatski narod.

Nevjerojatno, nisu u funkciji niti državne institucije koje su zadužene kao „servis,“ koji plaćaju roditelji. Neprijatelj se nametnuo specijalnim ratom – drogom protiv hrvatskog naroda, oslanjajući se na institucije roditelji bez borbe prepuštaju svoju djecu krvoločnim zvijerima, koje ih nemilosrdno šalju u smrt, uništavajući tako cijelu obitelj – ognjište.

Kada su u pitanju djeca i kada ih se treba zaštititi kao život i nosioce općeg, Hrvatsku, hrvatski narod bez oklijevanja treba se ustati i sa svim raspoloživim sredstvima boriti se protiv trovača naše djece, da se nikada više ne usude! ! !

Ubuduće, Hrvati trebaju više poštivati načelo zajedništva i pridružiti se, i rješenje je tu, uvijek je tako i bilo, jer jedinstvo je odraz reda, tj. snaga. Kada se zlo očituje, u pitanju je jedinstvo – zajedništvo jedne zajednice. Dakle, pored zajedničkog angažiranja za opće dobro zlo ne može opstati i evo odgovora da se trovači naše djece niti ne pojave, a kamoli da truju. Sada kada smo zatečeni na spavanju trebamo dodatnu odlučnost da odmah uništimo zlo.

Budimo svjesni, ma tko bio otrovan u ludnicama se ne može pomoći, samo se tako dalje urušava osobno i opće. Samo žrtvovanjem za opće dobro, možemo spasiti i vlastitu djecu.

Protiv Hrvata specijalni je rat na sceni, krajnje je vrijeme za borbu protiv smrti u Hrvatskoj. Roditelji trebaju biti odlučni protiv onih koji su u funkciji smrti.

Hrvatska vlada s institucijama trovanje drogom mora vidjeti kao najveći problem u državi. Narkoman, sve dok nije i fizički mrtav, uništava vlastitu obitelj, emocionalno, psihički i ekonomski. Obitelj kojoj je otrovan jedan član, dok se s njim zaokuplja i ne primjećuje urušavanje cijele obitelji iscrpljujući se na smrt otrovanim članom.

Danas, kafići i druga prikladna mjesta služe uljezima - ubojicama da prodajom droge pored strateških interesa i enormno zarađuju.

Trovači – ubojice, regrutiraju Hrvate za ludnice, koji tumaraju do fizičke smrti, kojima se ne može pomoći. Dok izgradnja i održavanje tih „lječilišta“ silno opterećuje i materijalno državni proračun, što je samo još jedna stavka koja urušava hrvatsku zajednicu.

Nikada kroz povijest, nijedno oružje do danas kao droga nije sijala smrt na hrvatskim prostorima, koje se širi geometrijskom progresijom.

Nosioci smrti su trgovci drogom, instruirani čak u institutima pojedinih (svojih) država u svijetu.

Čudno da su Hrvati kroz povijest i zbog manje žrtava ustajali u borbu protiv neprijatelja, a da još nisu otvoreno u ratu s trovačima – ubojicama, dok su u agoniji smrti s vlastitom djecom, tu pored ubojica u vlastitom dvorištu.

Dakle, krenimo u otvoreni obračun protiv stranih uljeza - trovača s drogom i suludih Hrvata (suvremenih janjičara) koji im pomažu ubijati Hrvate.



Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. USKOK-u


Zagreb-Zadar, 9. veljače 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA






- 13:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.02.2011., nedjelja


Stranka hrvatskog zajedništva - osnovala podružnicu u Gračacu
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA GRAČAC


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Dana 6. veljače 2011. godine u Gračacu, Stranka hrvatskog zajedništva Zadarske županije osnovala je podružnicu Gračac. Za predsjednika podružnice izabran je Ivan Petrov. Za dopredsjednika je izabran Dejan Roša, a za tajnika Izabela Mihaljević i rizničar Goran Jurić.

Na osnivanju, uz članove podružnice, prisustvovali su mr.sc. Miljenko Marić, dopredsjednik SHZ-a i predsjednik SHZ-a Zadarske županije; Goran Marinović, predsjednik podružnice SHZ-a Poličnik; Jure Jurica, predstavnik SHZ-a zadarske podružnice te predstavnici hrvatskih braniteljskih udruga.


Miljenko Marić nazočne članove podružnice izvjestio je o aktivnosti i dosadašnjem radu stranke na području Zadarske županije koja je svojim aktivnim programima postala jedna od najprepoznativljijih stranaka za rješavanje gospodarskih problema. Aktivnosti SHZ-a usmjerene su izrazito na industrijsku i poljoprivrednu proizvodnju koja je nužna za opstanak hrvatskog naroda na ovim prostorima. SHZ ima rješenja, okrenuti se proizvodnji, čega vladajuće stranke danas nisu svjesne, stoga ništa i ne poduzimaju.


Gračac, 6. veljače 2011. godine



Predsjednik SHZ-a Zadarske županije

Mr. sc. Miljenko Marić

- 20:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.02.2011., četvrtak


OTVARANJE NOVIH PRAZNIH RADNIH MJESTA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE – PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Nakon što su čelnici općine Poličnik preko poslovnih zona «Grabi» i «Murvica IK» protuzakonito jeftino rasprodali zemljište u kojima su trebali otvoriti proizvodne pogone, a ne samo skladišta koja zjape prazna i u kojima nema zaposlenih.

Posljedica takve vladavine je velika nezaposlenost u općini Poličnik koja ima najveću stopu nezaposlenosti u Zadarskoj županiji. Treba napomenut da prihodi od prodaje zemljišta u općini Poličnik iznose 45.386.929,00 kuna i da je u poslovnoj godini 2009. općina iskazala višak prihoda u odnosu na rashode u iznosu 30.114.927,00 kuna.

Pošto im se osladila prodaja zemljišta, čelnici općine Poličnik proglasili su i treću gospodarsku zonu «Murvica-Jug», a sve s ciljem kako bi dalje pokrivali negativni rezultat prihodom iz prodaje zemljišta. Navedena gospodarska zona obuhvaća 43 hektara najvrijednije zemlje u Zadarskoj županiji. Isti, kako bi protuzakonito rasprodali zemljište kao i u prethodnim zonama, prodaju maglu žiteljima općine Poličnik o otvaranju 700 novih radnih mjesta.

Niti jedna europska vlada, ni bilo koja vlast ne prodaje zemljište. Cilj je dovesti investitora na svoje zemljište bez da mu ga prodaš. Postoje i drugi pravni oblici i prava građenja na tuđoj zemlji bez rasprodaje.
Pokrivanje negativnog rezultata prihodom iz prodaje zemljišta jest i protuzakonit čin.

Općina Poličnik, na način kako užurbano rasprodaje zemljište, za nekoliko godina neće imati više što prodavati i tada neće imati od čega živjeti. Svakako krivnju za ovakav rad općine jednakom mjerom nalazimo i na državnoj vlasti koja nekontrolira općinske vlastodršce.


Poslano


1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. USKOK-u
4. Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru



U Poličniku, 3. veljače 2011. godine





STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE
PODRUŽNICA POLIČNIK




- 14:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #